Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Che a sobie imć Błaszczak z żołnierzami pogadał... Leją chłopaki z tego w pułku. Najbardziej ryczy np google bowiem jak który wyemituje coś z autorskimi prawami na you tube to tantiemy będzie musiało google płacić.

Opublikowano

O tym mówisz?:oops1:
https://gazetalubuska.pl/sulechow-kraby-przyjechaly-5-lubuski-pulk-artylerii-zyskal-nowy-sprzet-kluczyki-przekazal-minister-mariusz-blaszczak/ar/13994167

Wręczył kluczyki. Ciekawe czy mają system " hands free"?:lol:

A nie przepraszam, jednak chyba chodziło o większe klucze. Może taki nastawny?:lol:
"W chwilę później żołnierze z 5 Lubuskiego Pułku Artylerii otrzymali symbolicznie klucze do armatohaubic Krab – produktu polskiego przemysłu zbrojeniowego, nowoczesnego sprzętu, który należy do najlepszych w tej dziedzinie na świecie"

Opublikowano

Taa, odpalanie na pilota... Hands free to jak pokrywę kto za wcześnie przymknie. "a Pan jak długo w wojsku? - 6 lat - yhy, a wcześniej gdzie Pan służył? Na jakim sprzęcie? - Kierowca wozu dowodzenia - aha yhy" Small talk "miszczostwo" eurowizji.. Najlepsze na świecie? Tak napisali? Łał...

Opublikowano

https://krakow.onet.pl/gnojnik-wypadek-amerykanskich-pojazdow-wojskowych/g2lg6v7

mirro-ja tez skrecam w lewo i to zaraz za ostrym zakretem........ciekawe ze gdy jade samochodem to nie ma problemu-moze temu ze bardzo malo jezdze-gora 4 tys rocznie..

ogladajcie jutro tv -adrian bedzie  w mojej gminie, na szczescie na drugim koncu, w niedziele byl nalot - duda tyle ze w wersji damskiej, do tego syn agenta sb z 35 letnim stazem zwany psem i syn kierownika swiniarni, ktory zostal senatorem tylko temu ze jego ojciec legl w korytazu  hotelu sejmowego mocno zmeczony- cala niedziele w domu siedialem ,ani na krok nie wyjezdzalem-laweta + krazy po polsce😏. tlumow nie bylo....wiek -srednia emerytalna-przed obnizeniem wieku..........

z poniedzialkowej gazety wyborczej- strona 3[1 byla pusta] -zatrzymani przy pomniku-nie bede calego przepisywal tylko jedno zdanie-doszlo do styku hulajnog z pomnikiem smolenskim....

tak wyglada pisowska szczujnia i manipulacja- ja moge dyskutowac o czym mowia w kurwizji bo ja systematycznie i codziennie ogladam, ci co nie czytaja gazety wyborczej pisza o tym co w niej pisza..............brozka cos kiepsko wyglada[makijazyste za17 tys zwolnili ?]-musowa kuracja nad morzem polnocnym w rejonie flandrii.

Opublikowano

Jak widze amerykańskich żołniery u nas to kojarzy mi się z tekstem od 0.32 do 0.45 min.  Chyba przysłąli nam największych głąbów bo i tak nie mieli by z nich pożytku.

2 godziny temu, mirro napisał:

Dysydent- to nie żadne budowanie, to społeczeństwo nam idiocieje. Widać to na drogach, w szkołach i po sąsiadach. Siłą rzeczy idą próby obrony społeczeństwa przed samozagładą a według niektórych tą drogą ma być mnożenie przepisów, obostrzeń i samej kontroli gdzie się da,
Odnośnie ACTA . No to ja zapytam. A co "Dobra Zmiana" zrobiła aby uczłowieczyć sprawę praw autorskich? Podjęła jakieś prace nad uregulowaniem choćby w stosunku do naszej rzeczywistości? Kolejne pytanie. Jaki to będzie miało wpływ na moje codzienne korzystanie z internetu? OLX mi odetną? Pewnie pozmieniają się regulaminy albo warunki korzystania z jakichś stron, ale każdy ma łeb i umie czytać. Alamo będzie musiał najwyżej opisywać cytaty komentarzem. Jak za bardzo przyduszą to sami zobaczą że temat jest nie do ogarnięcia bo kasa np. z reklam przestanie się zgadzać,
Niektórzy ryczą jakby jutro miał walnąć w świat meteoryt.

Społeczeństwo idiocieje bo ma polityków idiotów których sie jeszcze wielbi i z namaszczeniem pokazuje w mediach. Jak taki przykład idzie z góry to tłuszcza chętnie przesuwa granice akceptowalnego chamstwa i zidiocenia w jeszcze niższe rejestry.

ACTA teraz będzie kolejnym otwartym frontem anty UE i będą ryczeć  bo taka jest narracja a co to tak naprawdę jest to chyba mało kto dokładnie wie łącznie z naszymi politykami.

Opublikowano (edytowane)

No to napiszcie konkretnie i na podstawie unijnych czy  rzadowych źródeł  co tam jest zawarte i czym to będzie skutkować. Tylko z jakiś dokumentów a nie z interpretacji posłanki Pawłowicz albo Sobeckiej

Świat sie kończy. Antek wstrzemiężliwy co do doniesień demaskujących zamach na Lecha  https://wiadomosci.wp.pl/okladka-z-trotylem-macierewicz-uderza-w-tygodnik-braci-karnowskich-6363664759220353a

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

juz zapomnieliscie "trotyla" gmyza ??? ile to lat temu napisal artykul o znalezieniu czastek materialow wybuchowych na wraku tu-154..w sumie co w tym dziwnego w wojskowym samolocie, ktory wozil zolnierzy i ich sprzet na misje czy wojny ?

"acta-2" to jak to pieknie dzisiaj powiedzial euro-osel krasnodebski to walka google i facebooka z ringier-axel springer czyli -kasa misu kasa- rzzadko moge mu przyznac racje,ale tym razem cos w tym co powiedzial jest, tu nie chodzi o wolnosc,cenzure czy inne bzdury tylko o 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 24.03.2019 o 12:29, Ulman napisał:

1. Każdy ma płacone za wykonaną pracę więc to zupełnie normalne.

naprawdę ? a za co ciebie jeszcze płacą ?

2. PWC - physical (fizyczne) , working (praca/pracuje)  capability (zdolność/przydatnosć) . To jest parametr określajacy przydatność do pracy fizycznej.. To że masz kilka pytań badających psychikę jest oczywiste bo nikt nie chce idioty który może jakieś nieszczęście może na ludzi i sprzęt sprowadzić.

ty już zostałeś tym eunuchem internetu ... daj już spokój

7. Jak zwykle bezmyslny. Physical education to przedmiot w szkole a tobie określają physical workiing capability . Jesli to pierwsze to wychowanie fisyczne to pwc jest zdolnością do pracy fizycznej czyli czy zdrowy chłop do łopaty się nadaje.

jak zwykle głupa palisz jak z wf , oprócz sprawności fizycznej  ta lekcja ma uczyć współpracy z innymi ludźmi ...   lub dążenie  wspólnie do sukcesu 

pwc 🤣 a sportowcy do łopaty te badania robią ?😎

1. Nikt ich tam nie trzyma. Są tysiące zawodów na świecie i maja wybór. Budowlaniec też mioze codziennie spaść z rusztowania i nikt się nie uzala.

jesteś naprawdę chłopie głupi i samolub lata wyuczone w konkretnym zawodzie szkoły studia i co prysk ??  zeby spotkało to twoje dzieci wydasz tysiące na edukację lata poświęcone i niech spotkają takiego patola na drodze jak ty samoluba ciekawe czy im powiesz no to do budowlanki 

1 godzinę temu, jacus napisał:

"acta-2" to jak to pieknie dzisiaj powiedzial euro-osel krasnodebski to walka google i facebooka z ringier-axel springer czyli -kasa misu kasa- rzzadko moge mu przyznac racje,ale tym razem cos w tym co powiedzial jest, tu nie chodzi o wolnosc,cenzure czy inne bzdury tylko o 

a te twoje guwno peowskie głos razem z Niemcem  to jak to

to powinien być hymn po 

wszyscy razem z Niemcem wszyscy razem Niemcem w jednym tępię 

antypolska antypolska antypolska 

2 godziny temu, Ulman napisał:

No to napiszcie konkretnie i na podstawie unijnych czy  rzadowych źródeł  co tam jest zawarte i czym to będzie skutkować. Tylko z jakiś dokumentów a nie z interpretacji posłanki Pawłowicz albo Sobeckiej

Świat sie kończy. Antek wstrzemiężliwy co do doniesień demaskujących zamach na Lecha  https://wiadomosci.wp.pl/okladka-z-trotylem-macierewicz-uderza-w-tygodnik-braci-karnowskich-6363664759220353a

Edytowano 1 godzinę temu przez Ulman

obraza partii ulmana kontratakuję uwaga 

2 godziny temu, Ulman napisał:

Jak widze amerykańskich żołniery u nas to kojarzy mi się z tekstem od 0.32 do 0.45 min.  Chyba przysłąli nam największych głąbów bo i tak nie mieli by z nich pożytku.

Społeczeństwo idiocieje bo ma polityków idiotów których sie jeszcze wielbi i z namaszczeniem pokazuje w mediach. Jak taki przykład idzie z góry to tłuszcza chętnie przesuwa granice akceptowalnego chamstwa i zidiocenia w jeszcze niższe rejestry.

ACTA teraz będzie kolejnym otwartym frontem anty UE i będą ryczeć  bo taka jest narracja a co to tak naprawdę jest to chyba mało kto dokładnie wie łącznie z naszymi politykami.

ulman ty jesteś bolec wypisz wymaluj 

społeczeństwo idiocieje ??  czyli przyznajesz mi rację ... jak to napisałaś mobilni 

3 godziny temu, jacus napisał:

z poniedzialkowej gazety wyborczej- strona 3[1 byla pusta] -zatrzymani przy pomniku-nie bede calego przepisywal tylko jedno zdanie-doszlo do styku hulajnog z pomnikiem smolenskim....

tak wyglada pisowska szczujnia i manipulacja- ja moge dyskutowac o czym mowia w kurwizji bo ja systematycznie i codziennie ogladam, ci co nie czytaja gazety wyborczej pisza o tym co w niej pisza..............brozka cos kiepsko wyglada[makijazyste za17 tys zwolnili ?]-musowa kuracja nad morzem polnocnym w rejonie flandrii.

dlatego zobacz film zanim coś napiszesz 

widzisz jak głupka można łatwo wyczaić gw  dużo cie to kosztowało zeby w końcu to napisać bo ja cały czas o tym a ty nie pisnąłeś słowa 🤣 jeszcze masz gej hunter bluhanter  gw nie pisała ze tam cały czas nieprzyzwoite filmy i należy z nimi walczyć ?

gdy czytam gw u teścia to chodzby to 

Edytowane przez Roman176
  • Like 2
Opublikowano

Oprócz tego że nie umiesz odpowiedzieć wcale (nie mówiąc zeby zrobić to na temat, mądrze albo inteligentnie lub przynajmniej dowcipnie.) to Jesteś najlepszym zywym i chodzacym przykładem zidiocenia , schamienia, zaburzeń tozsamości politycznej i wielokroć przeszacowanego poczucia własnej wartości.  Obecna dobra zmiana tak jak i Lenin wmawia pospólstwu że elity są złe i ich ciemiężą a wszystkie cnoty gromadzą się w robolu i im się należy jak to ujeła premier Szydło . . Bez kasjerki w Żabce i  operatora koparki ręcznej nasza gospodarka legła by w gruzach  - takie bzdury się pod beret wpycha i potem tak jak w przysłowiu - "jak dziad odżyje to cie torbą obije"

Opublikowano (edytowane)

Trzeba iść bo ładna pogoda a nie głupotach się zajmować .

Rabiej miał lepsze strony 😁😁😁

Ciekawe czy podwójne plony będą . 

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Opublikowano

Byłem na polu dopiero co i się na razie maże glina bo był mróz w nocy a i wiatrzysko nadal jeszcze wieje  to tak gdzieś do dziesiątej podeschnie. Uroki nienormowanego czasu pracy.  

Opublikowano (edytowane)

U mnie było 3 mrozu ale pogoda ładna i nie wieje . Glina u mnie to na 6 m jak studnie wjerciłem .

15536694160712129487329032094872.jpg

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Opublikowano

ja tam nie musze isc😏-choc korci tym bardziej im lepsza pogoda......., na razie koledzy-tacy prawdziwi nie z fejsgowna- pomagaja, robota w terminie zrobiona, ale "pare" zlotych przepadnie-na uslugi to chyba po swietach sie zalapie...

fajnie dzisiaj w "minela 8 " wypowiedzial sie sawicki- ze rabieja nie wychowal ani prezes gdy byl jego asystentem, ani  gryglas gdy byl w nowoczesnej. 

roman chyba nagral siebie po 0,5 -choc wydaje mi sie ze on nie kucem tylko.ucem, u was tez takie slowo jak buc funkcjonuje, bo u nas tylko w starszym pokoleniu.

juz braklo miejsc w spolkach skarbu panstwa ?????.zalatwilby jakies, nawet na kopalni na przerobce i nie musialby placic.........

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/minister-musi-placic-corce-alimenty/818ylnd?utm_source=detal&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_detal_popularne

na szczescie u mnie glina na wierzchu piasek wislany czasami na 30 cm a czasami na 4 metrach, piknie to widac w czasei suszy, w poprzek pola fale zielonegoo i uschnietego zboza, na kukurydzy to nieraz 1 metr roznicy w wysokosci na paru metrach. ciezkim plugiem to mozna piasku na wylewke wyorac😕

Opublikowano (edytowane)

U mnie ostatnio non stop popadywało, rzeka równała się z poziomem gruntu co rusz, ogólnie wysoki poziom wód gruntowych i na razie nie ma co ryzykować z wjeżdżaniem w pole...tylko łąki........dziś -5

https://www.wnp.pl/parlamentarny/ludzie/joanna-scheuring-wielgus-500-plus-ma-przykryc-afere-kaczynskiego,38213.html

19 marca premier Mateusz Morawiecki i minister rodziny, pracy i polityki społecznej Elżbieta Rafalska ogłosili szczegóły rozszerzonego programu 500 plus. Od 1 lipca zasiłek wychowawczy 500 plus ma być wypłacany także na pierwsze dziecko. Znika kryterium dochodowe. Z programu ma skorzystać z 6,8 mln dzieci. Wnioski będziemy mogli składać od 1 lipca przez internet, a od 1 sierpnia w okienku urzędu. Samorząd będzie miał trzy miesiące na wydanie decyzji, ale jeżeli decyzja zostanie wydana po trzech miesiącach, świadczenie wypłacone zostanie z wyrównaniem od 1 lipca. 

• NAPRAWDĘ?
Edytowane przez Gość
Opublikowano

wedlug zapowiedzi rzadu niedlugo bedzie mozna bez wiekszych problemow zalegalizowac samowole budowlane-chlop sie zdziwi😂, on jest pewnie pobozny jak wiekszosc polakow-modli sie przed figura 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v