Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zapomniałem dodać .  Jak ktoś żyje od pierwszego do pierwszego to cały czas musi pracować to o głupotach nie myśli .   

Ulman potwierdził linkiem że to rytuałł dla zamożnych 😁

Dla biedy umysłowej nie przewidziano 😎😁😂🤣😁 

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Opublikowano

Tak czułem , że o starożytności wspomnisz B| . No wiem że dewiacje były , ale dla mnie facet i baba to normalne , a inność to .... inność .

Opublikowano (edytowane)

problem polega ze zamyka sie usta tym którzy twierdzą ze pedalstwo to choroba , nawet lekarze którzy mają inne zdanie od razu sie ich napietnuje , ,, lewatctwo '' doprowada do tego ze nie możną mówić o rzeczach które w jakikolwiek sposób moga podwarzyć ich teorie .

10 godzin temu, extrabyk napisał:

Mordercom, gwałcicielom i innym zwyrodnialcom twarze zasłaniają a tu publikują wizerunki rolników, którzy spalili oponę i rozsypali trochę jabłek...brak słów na taką interpretację praw człowieka !

Po tym co ostatnio Aranowski powiedział na temat tego protestu i tych nieszczęsnych jabłek powinien zostać wywieziony z ministerstwa na taczce i oblany gnojówką. To nie jest nasz minister ! To pachołek władzy i nic więcej. Pis wygrał wybory dzięki wyborcom ze wsi...jeszcze kilka takich akcji jak w tym linku i mogą się zdziwić w nadchodzących wyborach. Jedyną szansą pisu jest obecny brak konkretnej alternatywy politycznej ka którą mógłby naród zagłosować w większości.

zgadzam sie z tym na czarno pogrubionym  pewno kaczorek sie boi konkurencji to was zaeresztują a drugie wybory dopiero na jesieni wiec sporo czasu wolnego przed wami a  na białołece jest ok. jak by coś na priw . moge coś z grypserki podrzucić zeby już na wjazd pod cele podstawy znać :D

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Dla populacji ludzkiej normalne jest że  olbrzymia wiekszość jest hetero seksualna ale zawsze istniał istnieje i będzie istniał dsetek innych orientacji. Trzeba to przyjąć za oczywistą oczywistość i tyle. Oczywiście posiadanie przez nich dzieci jest technicznie niewykonalne więc powinno być poza dyzkusją.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał:

problem polega ze zamyka sie usta tym którzy twierdzą ze pedalstwo to choroba , nawet lekarze którzy mają inne zdanie od razu sie ich napietnuje , ,, lewatctwo '' doprowada do tego ze nie możną mówić o rzeczach które w jakikolwiek sposób moga podwarzyć ich teorie .

zamyka się też usta takim którzy twierdzą że ziemia jest płaska a księżyc jest pusty w środku.

Jak pedalstwo to choroba to czemu księży nie leczą? Watykan się jeszcze nie połapał?

2 godziny temu, jarecki napisał:

jezeli chodzi o kobiety istnieje mozliwosc miecia dzieci . tego linka nie czytałem jeszcze https://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/pierwszy-mezczyzna-w-ciazy-co-u-niego-slychac/qf673q1

Jak coś takiego piszesz to nie wydaje ci się automatycznie ze coś jest nie teges?

Jeśli chodzi o mężczyzn, to jak świat światem,   nie ma mozliwości miecia dzieci i od zawsze miecie dzieci było domeną kobiet 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Moja już tu chyba rola na poszerzanie perspektywy i jeśli by naukowo do homoseksualizmu podchodził to jest on ubocznym efektem społecznego trybu życia.
Jako taki jeśli nie zdominuje zachowań większości nie zagraża przetrwaniu stada i raczej ma podłoże w zaburzeniach instynktu, czyli jednak zaburzeniach. 
Może to nie zbyt naukowe bo to tylko Wikipedia ale dla pełniejszego obrazu https://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualne_zachowania_zwierząt

To nie jest norma i tak jak nienormatywny wzrok jest przeciwwskazaniem do prowadzenia pojazdów mechanicznych czyli otrzymania prawa jazdy tak LGBT jest przeciwwskazaniem do otrzymania prawa do posiadania nie swoich dzieci na statusie rodziny prawnie nazywanej małżeństwem.
Kwestia tylko nazwy bo związków tzw partnerskich nie ma przeciwwskazań logicznych ale nielogiczne nazywanie takich związków małżeństwem bo mieć to powinno konsekwencje prawne z zapisów obrony rodziny.
To jest takie proste i co jest nie tak z osobnikami które jednak takie pomysły forsują a z całymi społecznościami że takie pomysły akceptują?
Pisałem w innym kontekście że Anglia to był kiedyś taki poważny kraj i w tym to samo można napisać bo m.in niejaki "ser" Elton John dostał oficjalny ślub z kochankiem homoseksualnym i co? talkig about him - married?
Ciekawe co wpisali w rubryce - stan cywilny?
Nikt nie powiedział że wszyscy nie mogą się mylić bo bywają stada co całe w przepaść wpadają.
..... usunąłem jedno zdanie ze względu na kontekst do dalszych tematów....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, 12zbyszko napisał:

Widzę że więcej po rombańców jest z wyzszym wykształceniem niż z niższym .  

Chyba raczej logiczne skoro nie ma  czegoś takiego jak'' niższe ''wykształcenie . Chyba że myślisz o sobie i o tym nie lepszym  od ciebie co skończył szkołę specjalną .

Opublikowano

Ty @dysydent , to jednak mądry człowiek jesteś . Lubię czytać Twoje tezy i przemyślenia ... , no chyba że za bardzo się rozpiszesz . B|

Opublikowano

można by przytoczyć Sodome i Gomore   ,ale homoseksualizm był jest i bedzie i nic tego nie zmieni uczenie tolerancji niby mozna ale lgbt przekracza pewną granice .

2 godziny temu, Ulman napisał:

zamyka się też usta takim którzy twierdzą że ziemia jest płaska a księżyc jest pusty w środku.

Jak pedalstwo to choroba to czemu księży nie leczą? Watykan się jeszcze nie połapał

jezeli chodzi o ksiezy to odsetek przypadków melestowania w zawodzie nie jest wiekszy od melestowania jak w zawodach nauczyciel czy kilka innych zwaodów by przytoczył .             z tego co sie orientuje to jankoskiego ksiedza tego co mu pomnik rozebrali oskarzała meska prostytutka ale oskarzała jeszcze kogos , ale prokuratura uznała jego oskarzenia za mało wiarygodne i to za czasów chyba PO

• Like 1
Opublikowano

Dysydent - są luki w Twoim rozumowaniu. Tylko jedna z nich. Gejostwo badane było od 19 wieku. W czasach zaborów dla przykładu w części niemieckiej wsadzali do więzienia aż do skutku ale tylko męską część, w carskiej podobnie a w austriackiej (galicja) na celowniku były babki również. W latach dwudziestych chłopcy ukrywali się biorąc śluby i mieli dzieci. To niczego nie przekreśla bo szanowany mąż, ojciec rodziny może jednocześnie być jeb..ym pedofilem. Byłem kiedyś Twojego poglądu i zmieniłem zdanie z racji takiej, że pedalisko jak bym o nim wtedy powiedział zachowało się z większym honorem niż niejeden ówczesny mój znajomy. Inna sprawa, że nie był to kolorowy ludzik jakich na love parade było pełno. Gdy tylko zacznie się oceniać tych ludzi z perspektywy czynów a nie tego kto komu w dupę ładuje lub jak oni sobie kapeluzze polerują to świat się zmieni. Trzeba widzieć człowieka i mieć ludzkie odruchy, nawet wrogowi starać się strzelić aby mniej cierpiał gdy jest możliwość. Niestety często jej brakuje. Czy unia nakazuje gender? Może zaleca. Co robi gender? Edukuje napewno - niewiem czy wpiera. Obrazując sytuację każda odmienność jest w szkole okrutnie obnażana a człowiek poniżany. Z pewnych spraw dzieci wyrastają czytaj - dojrzewają. W każdej klasie jest gruby, szczypior lub wąski, zdarza się rudy a bywa i śmierdziel lub jąkała. Sęk w tym, że dopiero jak wyalienowany dzieciak walnie samobója to okolica rusza mózgami a tak być nie powinno. Skoro nie unikniemy gejostwa to i dzieci muszą potrafić sobie poradzić w tej obecności. Ucieczka czy agresja to nie rozwiązania. Tak myślę.

Opublikowano
2 godziny temu, ogarek napisał:

Chyba raczej logiczne skoro nie ma  czegoś takiego jak'' niższe ''wykształcenie . Chyba że myślisz o sobie i o tym nie lepszym  od ciebie co skończył szkołę specjalną .

Dawno cię nie było . Z łańcucha się ze rwałeś . 👏👏👏

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

Dysydent - są luki w Twoim rozumowaniu. Tylko jedna z nich. Gejostwo badane było od 19 wieku. W czasach zaborów dla przykładu w części niemieckiej wsadzali do więzienia aż do skutku ale tylko męską część, w carskiej podobnie a w austriackiej (galicja) na celowniku były babki również. W latach dwudziestych chłopcy ukrywali się biorąc śluby i mieli dzieci. To niczego nie przekreśla bo szanowany mąż, ojciec rodziny może jednocześnie być jeb..ym pedofilem. Byłem kiedyś Twojego poglądu i zmieniłem zdanie z racji takiej, że pedalisko jak bym o nim wtedy powiedział zachowało się z większym honorem niż niejeden ówczesny mój znajomy. Inna sprawa, że nie był to kolorowy ludzik jakich na love parade było pełno. Gdy tylko zacznie się oceniać tych ludzi z perspektywy czynów a nie tego kto komu w d*pę ładuje lub jak oni sobie kapeluzze polerują to świat się zmieni. Trzeba widzieć człowieka i mieć ludzkie odruchy, nawet wrogowi starać się strzelić aby mniej cierpiał gdy jest możliwość. Niestety często jej brakuje. Czy unia nakazuje gender? Może zaleca. Co robi gender? Edukuje napewno - niewiem czy wpiera. Obrazując sytuację każda odmienność jest w szkole okrutnie obnażana a człowiek poniżany. Z pewnych spraw dzieci wyrastają czytaj - dojrzewają. W każdej klasie jest gruby, szczypior lub wąski, zdarza się rudy a bywa i śm***dziel lub jąkała. Sęk w tym, że dopiero jak wyalienowany dzieciak walnie samobója to okolica rusza mózgami a tak być nie powinno. Skoro nie unikniemy gejostwa to i dzieci muszą potrafić sobie poradzić w tej obecności. Ucieczka czy agresja to nie rozwiązania. Tak myślę.

Nie wiem jak rozpoznajesz mój pogląd?
Na drugie pogrubione - Właśnie czy nazywanie małżeństwem i rodziną z protetycznie i na siłę egzekwowanym prawem do posiadania dzieci nie jest właśnie ocenianiem po preferencjach seksualnych bo gdyby nie taka ocena nikt by nie forsował na siłę budowy namiastki pełnej rodziny której tworzenia zdolności natura osobowości ich pozbawiła?... jak ślepca możliwości wykonywania wielu czynności? a przecież i ślepca ocenia się po czynach a jednak nikt nie wsiądzie do samochodu przezeń prowadzonego. Ograniczenie nie musi być permanentną dyskryminacją.
Mimo wszystko i Elton John i Stevie Wonder wielkie uznanie budzą u mnie jako muzycy tylko że ten drugi nie chce nikt aby wsiadł za stery jakiejkolwiek maszyny On jest dyskryminowany podwójnie w tym zestawieniu.

Nawet za jedną z najlepszych o ile nie najlepszą piosenkę Eltona uznaję "Nakita"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

To zależy jakie wartości  z życia rodzinnego bierzemy pod lupę. Jeżeli będzie to posiadanie dzieci to zgoda. Jeśli zaś coś innego, typu poczucie więzi, bezpieczeństwa, szukanie oparcia w w drugim człowieku to już nie koniecznie. Życie stadne jest nam generalnie przeznaczone. Namiastką dla niektórych może być również służba wojskowa. 

Opublikowano (edytowane)

Lub zakon i czy nie jest to wynik takiego a nie innego obrazu społeczeństwa ludzi? m in i preferencji seksualnych lub aseksualizmu bo coś takiego też istnieje. Różnorodność nie tylko zjawisk ale i rozwiązań.

Czemu mam przeczucie z tym wpisem niejednemu skojarzyło się z jego żoną (jeśli takową czy tzw posiada)
Tak mi się jeszcze co innego skojarzyło. Jak by Trzaskowski ogłosił że nie schronisko a klasztor budować zamierza co by wtedy opinia publiczna  na to?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

z klasztorami to jest taki problem ze za kilkanascie lat pojawia sie pustostany😛, sa klasztory gdzie srednia wieku jest mocno emerytalna, smieszy mnie ladowanie milionow na remonty gdy najmlodsza zakonnica ma 54 lata a wiekszosc ponad 80 lat- jedyne wyjscie jak za dawnych lat wiezienia trzeba bedzie robic.....

wydaje mi sie ze wiekszosc homoseksualistow wychowala sie w heteroseksualnych rodzina i nie wplynelo to na ich orientacje, wiec ciekawe jak wychowanie w homoseksualnej rodzinie moze wplynac na dzieci ?????? 

pisowcow prosze o wyjasnienie jak rodzice wychowali marte obecnie chyba z. czym -wlasnym przykladem, propaganda,pogadankami ,wychowanie seksualne jej od zlobka zaserwowali???????

o,kurna karte lgbt maja wprowadzic w krakowie ciekawe kiedy nasz wojt wprowadzi ???? jak cwierkaja wrobelki on tez z opcji biedrona...nawet ksiezy ktorzy nie byli waginosceptyczni[jeden mial dziecko z katechetka,a o drugiego  dwie panie sie pobily] niedawno wymienili -jak zyc ,prezesie jak zyc

Opublikowano (edytowane)

,jacus marta to dobra dziewczyna , tylko faceci to swinie i nie trafiła jeszcze na porządnego .               chodzi o córke  Kaczynskich ?

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v