Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, pamiętam :)

Tak a'propos oficerów - nie wiem, czy to pisałem - była u nas dziewucha, nie jakoś bardzo ładna, nie jakoś bardzo mądra -  na kursie uwalili ja na wf i wywalili z formacji. Minął może rok, może dwa a na jej srajbuku zdjęcie w mundurze z podpisem "wyższa szkoła oficerska wojsk lądowych we (chyba) Wrocławiu, jeszcze tylko coś tam coś tam i stopień podporucznika jest moj" (sens wypowiedzi zachowany) 

Od razu poczułem się bezpieczniej :)

Kiedyś (ze 2 lata temu) jak rozmawialiśmy z wojakami, to chłopak w stopniu kpr mówił, że na rękę z dodatkami ma koło 3500.

Opublikowano

Ale ona pewnie jest na tym kursie dla oficerów WOT. Mam po sąsiedzku takiego ananasa. Czasami staram się pewne sprawy mu wytłumaczyć, tak żeby przynajmniej swoim ludziom krzywdy nie zrobił, ale temat jest ciężki. Zero pokory a k**wa jak wszystkie rozumy pozjadał. Najgorsze jest to że wielu z nich trafi za jakiś czas do nowo tworzonej 18 dywizji. Bo tam braki są ogromne, więc pewnie nie będą patrzyli że to po tym kursie im Antoniego Maciarewicza tylko dadzą propozycję roboty.

Opublikowano

Ciężko mi powiedzieć jaki to dokładnie kurs, bo nie utrzymuje z nią  kontaktu żadnego. 

Od nas sporo ucieka do Was. Ostatnio właśnie WOT stał się bardzo modnym kierunkiem. A przechodzą z różnymi stopniami, ale najczęściej plut/sierż, czyli w wojsku to już można za coś być odpowiedzialnym, a często kompetencji, nie mówiąc o doświadczeniu, brak. 

Opublikowano

Skoro przy anegdotach. Siedziałem jako dziecko Klicha w transporcie do domu. Pociąg, wieczór, zimno a pucha z rana już oddana w krzak. Byliśmy pod opieką człowieka z rozpoznania - zawodowca. Wojsko głodne, pizzeria nie nadążała z dostawami, morale spadało a sierżant pozostawał nieugięty. We trzech wypryśliśmy z pociągu do budki z giwerami i plecakami. Wszystkie schabowe wzieliśmy jakie były i cały chleb. Cały przedział mlaskał - sierżant pozostawał nieugięty. Żołnierz niezłomny - dobry materiał do tej formacji. Trochę mściwy...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

W 1993 moja pierwsza wypłata - podporucznik dowódca plutonu 1200 PLN na rękę, :lol:

Czy podoba ci się jak Trzaskowski zmienia ulice np, na armi ludowej.

Ulman . Zadam ci proste pytanie .   Gdy Hanawald skoczył przykładowo 140 m Małysz 145 to kto kogo osłabił .

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Opublikowano

Zbyszko - to jakieś podchwytliwe pytanie? Jak Małysz skoczył 5 metrów dalej to Hannavald przegrał potyczkę i nic więcej. Armia Ludowa była i zajęła mieksce w historii więc o co chodzi? Dlaczego miałbym nie pamiętać o własnym dziadku?

Opublikowano (edytowane)

Przegrał ale musi się zregenerować i chociaż dorównać . To znaczy musi się wzmocnić aby dorównać .

Ulman już czeka w krzakach aby zaatakować. 

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Opublikowano

Ja w wojsku nie byłem(takie czasy) ale z kim bym nie rozmawiał kto był, to panie Boże dopomóż, w razie jakiegoś choćby najmniejszego konfliktu. Cały ten grajdołek służył i służy nadal, chyba tylko po to aby ludzie mieli co wspominać po latach . 

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Klocki, sól, co deszcz i wiatr przyniesie bo to wszystko leży na utwardzonym, po którym gnają miastowi a które samo także eroduje... Jakiś czas temu zakazano z tego powodu żużlem drogi utwardzać.

coś w tym jest ostatni odkryli ze wina alergii z pyłków jest po stronie utwardzonych miast wybetonowanych i kostkowanych jest takie stężenie pyłów które  nie morze się wchłonąć w wielkich aglomeracjach bo opada i się unośi z powodu ruchu po opadach kałuże są aż żółte wysychają i na nowo 

Opublikowano

Jak drzewa pylą to i na moim podwórku kałuże są żółte 😉.  

Opublikowano (edytowane)

@jacus  wytłumacz mi co z tym gównem wyborczym pierwsze pisze ze austryjak domaga się zapłaty 50tyś teraz pisze ze kac-zyski namawiał do wręczenia łapówki 50 tyś księdzowi ??

jak to w kocu było ???😅

Jeśli ma się coś za uszami, to najlepiej powiedzieć że wszystko jest kłamstwem i nie dopuszczać do siebie dziennikarzy. Co się księdzu tak boisz odpowiedzieć na pytania, że aż chowasz się za pełnomocnikiem? Byłbyś czysty, wyszedłbyś przed kamery wyjaśnił sprawę?

Żadnych dowodów tylko zeznania podejrzanego typka , mistrzowie z peło.

7 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Jak drzewa pylą to i na moim podwórku kałuże są żółte 😉.  

też tak mam szczególnie jak rzepak kwitnie 

nas wsioków podobno od alergii chroni  stodoły szczególnie z sianem i słomą  symulacja całoroczna  budynki gospodarcze  i zwierzęta 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

Rzepak? Może się mylę, ale on przecież nie jest wiatropylny. Co dokładnie kwitnie razem z rzepakiem? 

Edytowane przez Adrian_K_90
Opublikowano

W Polsce występuje ponad 450 gatunków pszczół należących do 7 rodzin. Na plantacjach rzepaku można zaobserwować ponad 100 gatunków tych owadów. Najbardziej ekspansywnym gatunkiem jest pszczoła miodna. Zbieraj ona nektar i pyłek kwiatowy, który jest jej pożywieniem i w ten sposób zapyla rośliny owadopylne, do których należy rzepak.

Opublikowano
19 minut temu, 12zbyszko napisał:

Ja też nie byłem ale brat był 2 lata i 2 tygodnie . To chyba za mnie ale już my odstawiłem że za mnie służył. Ciekawe co powie Mirek .

Za to mój brat kiedy poszedł na komisję i ogłosił że właśnie ma brata na Zmechu, usłyszał od przewodniczącego komisji że w takim razie jeden już wystarczy i żeby zajął się czymś pożytecznym. No to poszedł i się zajął. 😂 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

znam absolwentow szkoly we wroclawiu-szczegolnie inteligentnych to tam nie przyjmowali.

Też takich znam i to w dość wysokich stopniach. 😂 Ale znam też wielu wartościowych.

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

Ulman uwazam ze zwolnieni z PIT  do 26 roku zycia nie ma na celu tworzenia nowych miejsc pracy ,  ten program ma zadanie po czesci zatrzymać młodych pracowników z których polska przez 10 lat była drenowana ,

Pierdu, pierdu. Tworzysz abstrakcje zeby tą bzdurę wytłumaczyć. 

Znając biznes to będzie tak jak pisałem. Wszyscy ponizej 26 lat będą mieli niższe pensje brutto niz starsi bo nie płaca PITu. W efekcie zarobia tyle ile starsi koledzy  więc jakim cudem ma to zatrzymać odpływ ludzi na zachód?  

Polska nie była drenowana tylko mielismy najnormalniejszy w świecie odruch ludzki - jechali tam gdzie wiecej płacą. I powiem wiecej - to berdzo dobrze. Zobaczyli jak się pracuje, funkcjonuje i zyje poza krajem. Jakie sa rozwiazania , systemy pracy,nagradzania, itp, itd.  Zauważ że najwięcej biadolą ci którzy nigdy za robota nie wjezdzali a nie ci co wyjezdzają.

1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

Czy podoba ci się jak Trzaskowski zmienia ulice np, na armi ludowej.

Ulman . Zadam ci proste pytanie .   Gdy Hanawald skoczył przykładowo 140 m Małysz 145 to kto kogo osłabił .

Najbardziej to ty mnie osłabiasz.🤣

Małysz wygrał z Hannawaldem czyli go pokonał. Po prostu był lepszy ale nikt nikogo nie osłabił.

Opublikowano

powiedz cie mi kto kontroluję azot kiedy sypiemy ??

1 minutę temu, Ulman napisał:

Polska nie była drenowana tylko mielismy najnormalniejszy w świecie odruch ludzki - jechali tam gdzie wiecej płacą. I powiem wiecej - to berdzo dobrze. Zobaczyli jak się pracuje, funkcjonuje i zyje poza krajem. Jakie sa rozwiazania , systemy pracy,nagradzania, itp, itd.  Zauważ że najwięcej biadolą ci którzy nigdy za robota nie wjezdzali a nie ci co wyjezdzają.

błędy robisz nie pij już ...  a tak serio najnormalniejszy odruch z kraju 2 w europie uprzemysłowionego  w latach 90 zrobić krajem eksportu największym zasobów ludzkich ??

coś to ni ho ho 

Opublikowano (edytowane)

Jakby w latach 80 tych mozna było tak swobodnie wyjeżdzać jak teraz to by połowa spierdzieliła. 

Ch... j tam że nr 2 uprzemysłowiony jak zarabiali grosze a produkcja w 70% była bez przyszłości, przestarzała niewydajna i w efekcie nierentowna.

To  ty jeszcze nie sypałeś????  

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Wyrok jest prawomocny

Z kolei przed tygodniem Sąd Apelacyjny w Warszawie oddalił zażalenie T. Lisa ws. przywrócenia terminu do wniesienia sprzeciwu od wyroku.

Tym samym wyrok z czerwca 2017 r. stał się prawomocny. Sąd zobowiązał wówczas Tomasza Lisa do opublikowania na stronie Newsweek Polska oświadczenia z przeprosinami i z wyrażeniem głębokiego ubolewania "z powodu bezpodstawnego naruszenia dóbr osobistych" posłanki oraz "wprowadzenia czytelników w błąd". Zasądził też od naczelnego tygodnika 40 tys. zł. zadośćuczynienia na rzecz Pawłowicz - kwota ta została już wyegzekwowana przez komornika.

no niestety guwno burza poszła w świat kto pamięta  co było 2016 ? nikt po 3 lata dowiadujemy się ze to kłamstwo 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v