Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

spokojnie bez napinki , nikomo tak naprawde nie zależa na napinaniu muskuł poza izraelem ale wiadomo jaki mają stosunek do iranu ido tego gra polityczna nataniachu , a my jako Polska możemy tylko zyskac łagodząc tony innych , nawet jak izrael uderzy w stól to co z tego ,  to iran może dotować palestyne  wiec z ich punktu widzenia zagrożenie mogą widzieć a my ,  było tyle głosów przeciwnych tej konferencji ze ona może przysłużyć sie polsce , my też mamy podwójne wybory wieć napewno bedziemy starali się nieprowokować . ja przypomne ze politycy mają obraz tego czego chcą ich wyborcy , zobaczcie jak sprytnie prezydent zmienił godziny żałoby po adamowiczu ,i wilk był syty i owca cała .

Opublikowano (edytowane)

za***isty spryt. Pewnie Heniek po podstawówce by to samo wydedukował.

Co Polska może zyskac na tej konferencji?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

A co można zyskać, albo na co mieć wpływ jak ma się zadanie typu "zapewnić catering". Najwyżej Pani Ambasador USA przyśle jakis liścik z podziękowaniem, no chyba że coś pójdzie nie tak to wtedy zwróci uwagę i podpowie jak tego unikać na przyszłość. Nawet Erdogan, choć to sąsiad Iranu, będzie w tym czasie zastanawiał się z kumplami jakby tu wyrżnąć Kurdów, kiedy ci już dorżną ISIS. Tak wygląda kompleksowe załatwianie spraw pokoju w tamtym rejonie. 

Opublikowano

https://www.magnapolonia.org/pompeo-wezwal-polskie-wladze-do-uczynienia-postepow-ws-restytucji-mienia-utraconego-w-holokauscie/ hehehe, polacy mogą czuć się zgwałceni teraz

Opublikowano

temat mienia po rzydowskiego  pojawia  sie już od dawna i musimy coś z tym zrobić bo to nie minie .czym pózniej tym wiekszy koszt tego bedzie , bo jak narazie to wiadomo jak to mienie jest załatwiane w warszawie i w kilku innych miastach ,

Opublikowano

Mirro - mi wystarczyło tak albo nie. Co do Kurdów to nigdy nie zniosę niemieckich. Tych co bronią swej spuścizny bardzo szanuję. Niestety martwi mnie to jak z nimi obecnie się postępuje. Wygląda to na Afganistan lat '70. Damy Wam broń a po wszystkim zostawimy głodnych, gołych, chorych i bez wykształcenia. Bardzo chcę się mylić. Jarecki - żeby rządzących łapa nie świerzbiła przy tej ustawie gmerać. Żadnego obowiązku do tego niema.

Opublikowano

takie oddanie wszelkiego mienia pozydowskiego amerykanskiemu kongresowi zydow, byloby naprawde dobrym interesem, wtedy zadna armia, zadne samoloty ,rakiety czy helikoptery nie byly by nam potrzebne -amerykanie by nas bronii jak swojego terytorium za darmo😛😛😛, ile by to dalo oszczednosci,caly budzet wojskowy mozna by przeznaczyc na czynsze dierzawne i jeszcze sporo by zostalo, brakuje ludzi do pracy,  150 tys zdolnych do roboty od razu by poprawilo sytuacje na rynku pracy.....

Opublikowano

No trochę słabo to wygląda ze strony Pana Pompeo, jechać tak po sojuszniku i to jeszcze przy takiej okazji. 

3 godziny temu, Mich9 napisał:

Czyli tak. Robiliśmy łaskę USA w międzyczasie kupujemy za kupę kasy od nich graty i jeszcze nas gwałcą? 

Ale chyba Pompeo musi niedługo kongresowi jakiś raport przedstawić, chyba nawet go do tego zobowiązano, więc pewnie potrzebuje jakichś sukcesów i ciśnie sojuszników.

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, jacus napisał:

takie oddanie wszelkiego mienia pozydowskiego amerykanskiemu kongresowi zydow, byloby naprawde dobrym interesem, wtedy zadna armia, zadne samoloty ,rakiety czy helikoptery nie byly by nam potrzebne -amerykanie by nas bronii jak swojego terytorium za darmo😛😛😛, ile by to dalo oszczednosci,caly budzet wojskowy mozna by przeznaczyc na czynsze dierzawne i jeszcze sporo by zostalo, brakuje ludzi do pracy,  150 tys zdolnych do roboty od razu by poprawilo sytuacje na rynku pracy.....

ale z kąd te 150 tys . ? ze żydy  do roboty ? :D:D sory nie moge sie powstrzymać :D:D:D:D               a skumałem  chodzi o armie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Nawet najbardziej zawodowy Hejter przyznać musi-Ranga Polski na arenie międzynarodowej rośnie..,mało tego,jest liczącym się graczem w świecie,owszem,lewactwo w Brukseli prubuje jeszcze tą łódź wywrócić, by sojusznicy establishmentu powrócili "aby było jak było" ...ma wrócic to co było,"żeby było tak jak było" i ani kroku w tył" skretyniałe autorytety i magnackie rokosze,klamkujące u obcych rządów,by przyszły i oddały im odebrane latyfundia..

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Buuuucchaaachaaa🤙 Co za gość😳 komuś to zajumał tym razem?

Polska od kilku lat nie realizuje programu napisanego w Berlinie,programu polityki wbrew interesom Polski, akceptowanego przez poprzednie poddaństwo - I TO JEST POWAŻY PROBLEM POLSKI , DLATEGO TEŻ OBECNY RZĄD BĘDZIE TĘPIONY

Opublikowano

Realizuje i to bardziej niż Ci się wydaje. Niemcy mają co chcą, a Polska nie. 

Opublikowano

No i sprawa się rypła, dokładnie tak jak myślałem.
https://nczas.com/2019/02/13/netanjahu-przyjechal-do-warszawy-organizowac-iii-wojne-swiatowa-ta-wypowiedz-premiera-izraela-jest-masowo-kasowana-z-internetu-foto/
"„Zasiadamy dziś wspólnie z krajami arabskimi, żeby przybliżyć nasz wspólny interes jakim jest wojna z Iranem” – powiedział na konferencji. Co ciekawe nagranie z jego wypowiedzią zniknęło z Internetu.
A nasi dalej idą w zaparte i wieszczą sukces. Czyli ogłoszono zbiórkę chętnych na wycieczkę.:lol:

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Chyba nam Alamo gdzieś przysnął na chwilę i jedzie starym przekazem. A tu parę zmian zaszło.

Degrengolada polityce ogólnej bywa ponadczasowa,wystarczy zamienić słowa Targowica na opozycja,a Katarzyna Wielka na Angela Merkel

Opublikowano

Polska realizuje program napisany w izraelu i waszyngtonie, program polityki wbrew interesom Polski, akceptowanego przez dzisiejsze poddaństwo. I to jest poważny problem polski, dlatego też dzisiejszy rząd będzie wychwalany :) Buhehehe Jak to mówił sikorski robimy laskę wszystkim a okresowo wstajemy rozprostować kolana

Opublikowano
1 minutę temu, Adrian_K_90 napisał:

Realizuje i to bardziej niż Ci się wydaje. Niemcy mają co chcą, a Polska nie. 

Więc podaj przykłady co realizuje zgodnie z linią Berlina

Opublikowano (edytowane)

N.p. opyla im ziemię rolną, a obiecywał co innego.  

Edytowane przez Adrian_K_90
Opublikowano

Brak roszczeń żydowskich u nich? 😁 My za to teraz mamy z nimi problem, ten kraj jest skończony on istnieje tylko na papierze, suwereności politycznej to tutaj nie ma zadnej

Opublikowano

Zobaczymy co z tego wyniknie. Najgorsze, że kolejna wojna w tamtym rejonie to kolejne fale "uchodźców" zalewające Europę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v