Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ulman napisał:

To wszystko wina UE i Tuska

dokładnie .    nic dodać      . bodajze od nowego roku statkom narzucono normy emisji spalin i niemogą stosować ciezkiego oleju zostały zmuszone do stosowania oleju napedowego co skutkowało nagłą zwyzką  zapotrzebowania na ON a jednoczesnie problemy z zagospodarowaniem ciezkiego odpadu jakim jest mazut . w tej chwili popyt na ON prawdopodobnie przekracza popyt na benzyne . przez wiele lat była moda na silniki TDI  i oto taki efekt  . takze wina UE z ceną ON    :D

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

a co tu chłop ma do gadania chyba tylko nadzieje w PIS /dał 500 podwyższył doplaty do paliwa .pozamykał handel w niedziele przez co ludzie mają wiećej pieniedzy bo nier wydaja/przez co moga mniej pracować i będa zdrowci/ a samochody ,maszyny rolnicze możno kupic w tygodniy Same dobre uczynki c zyni dla ludzi

Edytowane przez AleksanderX
Opublikowano

No to zamknąć handel na 4 dni w tygodniu i ludzie będą mieli jeszcze więcej pieniędzy i czasu na oglądanie TVPis Zwiększyli dopłaty do paliwa ale rownież podnieśli podatek w nim zawarty.  Żeby coś dać muszą co najmniej tyle samo zabrać tylko że wmówiono ciemnocie że nie zabuera się jej tylko tym innym złym.

12 minut temu, jarecki napisał:

dokładnie .    nic dodać      . bodajze od nowego roku statkom narzucono normy emisji spalin i niemogą stosować ciezkiego oleju zostały zmuszone do stosowania oleju napedowego co skutkowało nagłą zwyzką  zapotrzebowania na ON a jednoczesnie problemy z zagospodarowaniem ciezkiego odpadu jakim jest mazut . w tej chwili popyt na ON prawdopodobnie przekracza popyt na benzyne . przez wiele lat była moda na silniki TDI  i oto taki efekt  . takze wina UE z ceną ON    :D

UE narzuciłą całemu swiatu emisjie spalin i spalanie ON zamiast mazutu? A te sliniki w statkach to spalają cokolwiek im się wleje  że można się tak łatwo przestawić?

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście że zabierają tym złodziejom z PO/Np reptywatyzacja w Warszawie/  itd Tylko jak zadośćuczynić tym tysiącom ludzi pokrzywdzonym przez ludzi powiązanych z PO

Edytowane przez AleksanderX
Opublikowano
12 minut temu, AleksanderX napisał:

Oczywiście że zabierają tym złodziejom z PO/Np reptywatyzacja w Warszawie/  itd Tylko jak zadośćuczynić tym tysiącom ludzi pokrzywdzonym przez ludzi powiązanych z PO

Złodziejom zabierają ale ich nie zamykają . Jakie zadośćuczynienie? Daj jednemu to się okaże ze cała Polska pokrzywdzona. Ale PIS da coś paru pokrzywdzonym by inni darli ryja ze PO ich skrzywdziło. Socjalizm i lewota w sutannie z patriotyzmu

Opublikowano

Zaiste olbrzymie spustoszenie intelektualne PIS u swego elektoratu poczynił 😁

To jest całkowicie nowe podejście do spraw penitencjarnych. Rewolucja na miarę Lenina😁 Pewnie to nowe podejście wymyślono by wytłumaczyć proletariatowi swoją niemoc i to ze nikt nie siedzi. Zapewne potwierdzasz ze u na mało kamieniołomów i zmechanizowane wiec roboty dla skazanych by nie było i trzeba. by do nich dokładać. Dziwne ze dla nierobów żyjących za 500+ zawsze się kasa znajduje

Opublikowano
59 minut temu, Ulman napisał:

Złodziejom zabierają ale ich nie zamykają . Jakie zadośćuczynienie? Daj jednemu to się okaże ze cała Polska pokrzywdzona. Ale PIS da coś paru pokrzywdzonym by inni darli ryja ze PO ich skrzywdziło. Socjalizm i lewota w sutannie z patriotyzmu

Widzisz bo oni mają pieniądze by się bronić no i chroni ich nadzwyczajna kasta ludzi która gwarantuje im bezkarność dlatego z taką deteterminacją bronią ich zdaniem wolnych sądów🤔

Opublikowano

A drudzy Oni pieniędzy nie mają żeby ich oskarżyć i sądów aby ich ukarać ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

No to zamknąć handel na 4 dni w tygodniu i ludzie będą mieli jeszcze więcej pieniędzy i czasu na oglądanie TVPis Zwiększyli dopłaty do paliwa ale rownież podnieśli podatek w nim zawarty.  Żeby coś dać muszą co najmniej tyle samo zabrać tylko że wmówiono ciemnocie że nie zabuera się jej tylko tym innym złym.

UE narzuciłą całemu swiatu emisjie spalin i spalanie ON zamiast mazutu? A te sliniki w statkach to spalają cokolwiek im się wleje  że można się tak łatwo przestawić?

Ale przecież u nas wprowdza się zachodnie standarty co więc w tymdziwnego że sklepy w niedzielę zamkni,ęte? Nagłaśniają że zabija się leżące zwierzęta a nic nie mówi się o śmierdzącym mięsie z zachodu/? Taki patrityzm gospodarczy rodem z TVN🤣

Opublikowano

To może TVPis jakiś reportażyk o mięsku z zachodu dla równowagi ? Bo chyba jeszcze jacyś dziennikarze tam są ?

Opublikowano

niedaleko mnie jest kilka kamieniolomow  wiec misiewicz mialby co robic😛, prawdziwi dziennikarze znowu  w tvp-kondon wrocil dzisiaj rano...

olszewski byl rzeczywiscie porzadnym i uczciwym czlowiekiem-wychowany w socjalistycznej rodzinie[krewny rewolucjonisty z pps, bojowca rewolucji 1905, nieudolnego zamachowca, bohatera komunistycznej propagandy] najpierw pracowal jako dziennikarz w komunistycznej gazecie[innych jakos nie bylo😉]kolega redakcyjny jerzego urbana,nastepnie zostal adwokatem -zdjaje sie ze adwokaci skladali przysiege na wiernosci  prl i umacnianie socjalistycznego prawa ☺️, byl obronca kuronia,michnika i modzelewskiego. byl wspoltworca kor-u, 

jako czlowiek uczciwy i prostolinijny nie nadawal sie do polityki i temu jego rzad byl jednym z najgorszych w historii..........sprawa teczek to byl tylko pretekst do jego odwolania, tak czy siak by go zdymisjonowali,          ogladnolem "nocna zmiane" najlepiej o nim wtedy mowil  niesiolowski-czlonek w zjednoczeniu chrzescijansko-narodowym😛

Opublikowano

Ktoś tu mówił o kamieniołomach? To ja mam idealnych kandydatów.:lol:
https://www.defence24.pl/homarod-narodowego-programu-do-zakupu-z-polki-analiza
 Powiem szczerze że w najczarniejszych snach nie przypuszczałem iż można coś tak spieprzyć.  Sami przyznają że zakup którym chwali się Błaszczak nie spełnia założeń programu "Homar". Ustawia nas na przyszłość w kierunku zakupu tego systemu, nie pozwala na polonizację systemu, a najważniejsze że przybywa kolejny szczątkowy system kierowania ogniem nie kompatybilny z niczym. A najśmieszniejsze że bierzemy z system który już w tej chwili jest modernizowany w USA.
Jedno jest pewne. Jak się ładnie wyczyści to na defiladzie pewnie zrobi wrażenie.

Opublikowano

o dzisiaj 10 -troche pozno wstalem, byly jakies pis-iecznice,czy juz to psa z kulawa noga nie obchodzi ???

ja tam na wojsku sie nie znam-choc mialem kategorie a-generalow nie brali-jak to sie mowilo-znaczy mialem gospodarstwo rolne i w koncu przeniesli mnie do rezerwy, ale jak patrze na najnowsze wojny, to wydaje mi sie ze najnowszy sprzet, te cuda wianki wcale nie daja zwyciestwa-jesli masz przeciwko sobie walczacych o wolnosc i niezaleznosc bojownikow  to i tak nie wygrasz.... afganistan,irak,syria,somalia, "jugoslawia" - bez "miesa armatniego" zadnej wojny sie nie wygra, mozna dronem czy rakieta zestrzelic jakis sprzet czy zabic ludzi, ale to nie gwarantuje sukcesu w wojnie....

amerykanie wydali biliony dolarow na rozne wojny i co -wygrali czy w rzeczywistosci przegrali ???????????????? 7 bilionow dolarow zmarnowane w iraku........

Opublikowano (edytowane)

Taras, fakt napisałeś. Ale mnie się  w pale nie mieści, że można spieprzyć wszystko i jeszcze kupić coś co nie spełnia nawet założeń programu. To po kija kupować? No chyba że miały być rakiety, a oni poszli do sklepu sportowego i wzięli co było. Tak to wygląda.

Do jacusia  :Dają, dają. Rosjanie dopiero dziś otrząsają się po tym co zrobili Wagnerowcow w Syrii amerykanie i spółka. 

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v