Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bezdomnych to najwięcej we Włoszech chyba. Nienawiść jak silnik prądu stałego - dasz zasilanie to kręci aż się rozpadnie. Pytanie kto wajchę przełożył obniżając standard mordo Ty moja. Szpitale same pozyskiwałyby środki? To skąd te długi? Dlaczego pielęgniarek jest tyle, że stoi jedna za drugą? Granty to są w klinikach, na badania. Roman - Owsiak nie chodzi po oddziałach i nie zagląda czego brakuje tylko na podstawie ogólnego problemu robi akcję. Szpitale mają ankiety odsyłać.

Opublikowano
8 godzin temu, DTaras napisał:

A jak napiszę o badaniach słuchu wszystkich noworodków? Ten program dalej idzie i sprzęt ciągle fundacja wymienia. Oni każdego roku zaczynają coś nowego i to są prpgramy wieloletnie. W mojej ocenie PIS jest niebezpieczny. Skoro wokół jednego prezesa skupiają się przedstawiciele tzw prawicy i pozwalają się nazywać PIS pomimo, że ta partia prawicowa nie jest to kręci tym machina jaką zwykle nazywa się zorganizowana grupa o charakterze... Ten kto to dokończy i sprawę rozwikła będzie miał patent wart miliony - miliony, które poszły na kampanię a nikt niewie skąd się wzięły.

Tak to jest kiedy gro energii absorbuje walka z jakimś przeciwnikiem a nie praca dla państwa. Deklaracja że jest się "wrogiem mojego wroga" wystarcza. 

Opublikowano

czesc szpitali jest żle zarządzana  stąd te dług , pewno zamała jest wycena usług i do tego najlepiej jakby było 100 % obłożenie łóżek , brak pielegniarek jest w całej europie .w sumie  WOŚP  nie jest taki zły ja co roku coś dam , ale stojąc i pakując mi produkty do reklamówki przeginają . DTaras na kampanie reklamową PO też wydała sporo i raczej prawnicy PO sprawdzili wydatki pis takze tu raczej problemu niema . pisałem już o swiecach karitasu kto na nich zarabia .   

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, racyl napisał:

dobrze żę kupują ale nie jest tak że cały sprzęt oddziałom noworodków kupują.

jakby nie oni to by szpitale same  pozyskiwały środki i kupywały . medycyna idzie do przodu a i sprzęt tanieje jak każda elektronika  bo znowu pojawia się jeszcze coś nowocześniejszego

Jak dzisiaj słyszałem to sporą kasę miasto gdańsk wydało na organizację tego jak i poprzedniego finału. nie wiem czy nie lepiej byłoby te kilkadziesiat tys wpłacić bezpośrednio na wośp

W wośp nie ma tak że tam wszyscy wszystko za darmo robią

Tam nikt nie robi nic za darmo za prąd zapłacimy wszyscy wpodwyżkach cen za pieniądze które dadzą banki dolicza do naszych opłat to jestb tylko reklama dla nich

Opublikowano (edytowane)

wydaje mi się  Bogdan675  ze z twoich ust to co wkleiłes to jest mowa nienawisci , ci którzy popierają obecny rząd to oni  nie mają prawa i nie mogą negować  pracy i dochodu adamowicza ten przywilej mieli tylko liberałowie i lewica a z ust prawicowca jest zakazane  !!!!!!  :ph34r:

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

• – To ten człowiek, który nie zniósł presji więziennej, ale w więzieniu nasłuchał się o zdradzieckich mordach. (…) Uznał, że to jego ostatnia misja jako żołnierza wyklętego. (…) Nie szukałbym winnych po stronie służb. Raczej bym powiedział, że to jest tak, że jest przyzwolenie partii rządzącej. Język, który widać, słychać – powiedział Frasyniuk.                                                                                                  chyba bardziej nasłuchał się o dożynaniu watychy   biorąc pod uwage narzedzie które użył      bo jak od zołmierzy wykletych to by strzelał z pistoletu           
Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Myślę że Adamowicz był tajnym agentem UB

Opublikowano
56 minut temu, mirro napisał:

Za chwilę udowodnicie że Kiszczak i Jaruzelski to były gołąbki pokoju, w porównaniu z Adamowiczem. Tak tzrymać!

to po cholerę robią z tvp jakieś reżimowe media i obwiniają ją za śmierć adamowicza

to w jakim medium musieli by napisać że któryś z tych 3 panów ma coś za uszami żebyś uwierzył ?

Opublikowano
45 minut temu, marko1970 napisał:

zbydlęcenie pisowskich trolli postępuje ...niczego nie uszanują nawet ludzkiej  tragedii :ph34r: 

jA BYM RACZEJ POWIEDZIAŁ OPZOZYCJONIARSKICH UDOWOADNILI ŻE NIE MAJĄ ZA GROSZ HONORU

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

to po cholerę robią z tvp jakieś reżimowe media i obwiniają ją za śmierć adamowicza

to w jakim medium musieli by napisać że któryś z tych 3 panów ma coś za uszami żebyś uwierzył ?

Jak można robić z czegoś coś skoro i tak już jest. 

@staszek131415 a ty masz honor o ile wiesz co to jest honor. 

Opublikowano (edytowane)

No to dla odmiany, dzisiaj w reżimowym RMF napadli na biednego Ministra od kultury. Aż osaczony musiał ratować sie ucieczką ze studia. A pytanie było tylko o pieniążki. 😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, mirro napisał:

No to dla odmiany, dzisiaj w reżimowym RMF napadli na biednego Ministra od kultury. Aż osaczony musiał ratować sie ucieczką ze studia. A pytanie było tylko o pieniążki. 😂

a kurcze to już i rmf reżimowa stacja ?

A babcia w w szalecie też jest reżimowa ?

Najlepiej to się wyprowadżta do buszu tam żadne medium do was nie dotrze

1 godzinę temu, marko1970 napisał:

zbydlęcenie pisowskich trolli postępuje ...niczego nie uszanują nawet ludzkiej  tragedii :ph34r: 

prawda w oczy kole kto jest bardziej trolem 🙂

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Nie ma możliwości dyskusji w mediach publicznych bo bezsprzecznie jednostronne i to widać od razu. To dyskusja na tematy według jednej opcji politycznej jedynie słuszne a wobec innych niekoniecznie, przeniosła się w mniej kontrolowalną przestrzeń m. in. i internetu jeszcze w miarę wolnego. Niekontrolowalny to i trollo-genny bo do głosu dochodzą postawy na granicy zwykłej kultury osobników którzy nie są zdolni dojść do czegokolwiek innego więcej. 
Rzeczowe argumenty nie mają szans przebić się przez efekciarskie zagrywki poniżej poziomu zachęcającego do jakiejkolwiek dyskusji a brak riposty tylko zachęca do coraz większego trollowania.
Tu i teraz nie zamierzam wytykać konkretne przypadki (nieładnie językowo brzmi choć składniowo poprawne to pytanie) ale chyba trzeba czasem zareagować bo rzeczywiście wielu nie wie że powtarza błędne i czysto propagandowe chwyty nijak się mające do sensu.
Znów mam obiekcje czy to puścić co napisałem czy od razu .....(?)

e tam, nie mam czasu na więcej.

RMF jest chyba niemieckie po własności? i pewnie dla tego niezawodne technicznie nawet i w necie. 
"Reżimowy" co najwyżej minister 
to tak gdy przeczytałem post poprzedni i bez związku z poprzednią treścią mojego.  (dwóch się pomyliło czy tylko ja jeden? :D )

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

dysydent jak mogę zrozumieć że tvp jest reżimowa wtedy gdy tylko ona by jeżdziła po adamowiczu a jak się okazuje te media co uważają tvp za reżimową to dokladnie to samo robiły a teraz się wybielają że to tylko tvp

rmf to od zawsze była dobra stacja

Opublikowano (edytowane)

Zamach na Adamowicza nijak się ma do stronniczości mediów publicznych zwłaszcza że nie wierzę aby nawet cokolwiek ten zamach zmienił.
Te dwie sprawy nie mają związku.

Zapomniałem po co się tu logowałem bo całkiem inny temat choć nas nie dotyczący ale naszego sojusznika
https://wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/Wenezuela.-Lider-opozycji-Juan-Guaido-oglosil-sie-tymczasowym-prezydentem.-Uznal-go-Trump-i-OPA

Poligon będziemy mieli jak sobie sojusznik radzi w takich sytuacjach czy tam też zechcemy się "wkręcić" ?

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

A do której telewizji idziesz i dyskutujesz a czym Ty chcesz ?

Opublikowano (edytowane)

Nie bardzo rozumiem pytanie ale część z moich poglądów nie ma dostępu do dyskusji w mediach publicznych nie tylko telewizji bo i radio  a pewnie i w necie też  (dofinansowywanych m. in z moich pieniędzy "fiskalnych")

sorry nie mam czasu i być może szybko ne odpowiem ale przeczytam gdy wrócę ewnt. odpowiedź.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

dysydent

to jest  tak jak kiedyś gadali że PIS buduje poparcie na tragedii smoleńskiej teraz dokładnie tak samo tylko że PO na śmierci adamowicza pomijajać to że PO nie umiało się wtedy zachować

tyle co tych pomyj wylewają na tvp za to że za dużo tuska pokazali, jeden czy drugi z PO chlapnął coś głupiego zamiast podziękować i nic nie mówić do kamery a póżniej sie dziwią że w telewizji to pokazali

Niech PO panuje nad tym co mówi publicznie a nie wymaga żeby ich niewygodnych zachowań czy głupich wypowiedzi nie pokazywano

W tvn często pokazują pisowców w jakiś nie komfortowych minach i to jest w porządku a jak tuska pokazali w tvp na pogrzebie w temacie o mowie nienawiści to już żle

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v