Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

O kim piszesz "chciało się ich oglądać"? tych co podlinkowałem? czy tych dawniej z PO? 
bo niejednoznacznie wynika a przynajmniej ja nie zrozumiałem.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Małe kociaki muszą być przymilne i potwierdza się to w obydwu przypadkach bo i te Brauny Korwiny (trzeciego nie pamietam) robią wrażenie układnych i grzecznych. 
To na razie kociaki słabiutkie jak i tamci wówczas byli. 
Różnica jest że wiemy na co te wyrosną bo o tamtych trudno było powiedzieć.

Opublikowano

pytanie z netu :)

Mam pytanie do speców od mowy nienawiści. Czy zwrot "spierdalaj" to MN? Czy tylko wulgarna w formie prośba o oddalenie się? Nie moze to byc MN, bo wyraźnie dazy do pokoju apelujac, zeby dystans pomiedzy stronami sie powiększył. Nazwałbym to nawet zwrotem pokoju. Jak jest?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Korwiny, brauny itp to każdy ich dobrze zna i nie osiągną nawet 5%.

Ich nawet cięzko porównać do początków PO bo oni nie mają ładu ani składu

3 minuty temu, nie napisał:

Mam pytanie do speców od mowy nienawiści. Czy zwrot "spierdalaj" to MN? Czy tylko wulgarna w formie prośba o oddalenie się? Nie moze to byc MN, bo wyraźnie dazy do pokoju apelujac, zeby dystans pomiedzy stronami sie powiększył. Nazwałbym to nawet zwrotem pokoju. Jak jest?

Mowa nienawiści przyszła z zachodu jak elity chcieli wywieść na taczkach za niespełnione obietnice to elity wymyśliły  sobie  mowę nienawiści byle tylko nie ustąpić

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, nie napisał:

Zwrot - proszę łaskawie opuścić własny dom bo go chciałbym dla siebie
zwrot - spierdalaj z mojego domu złodzieju
oba z tej samej rozmowy i który większą MN?....

Podpowiedź - nienawiść uzasadniona uprawnia do czegokolwiek bardziej ?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

niestety mieli by rację. Forma też jest istotna nawet wojen bo jakże inaczej by oceniano Niemców gdyby przy pierwotnym zamiarze wysiedlenia Żydów z Europy na Madagaskar Hitlerowi udało by się poprzestać.
Forma potrafi treści zaszkodzić tak samo w czynach jak w słowach a wręcz ją zniweczyć.
Przy MN wręcz kreuje treść dodatkową bo aż prosi się dopisać do wersji nr 2 - "...bo ci łeb rozwalę".

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Ywa napisał:

Wstyd! Jechałam do Gdańska  jesienią na imprezę masową (wielka hala stoczniowa), po drodzę myślę sobie muszę zostawić nóż i gaz w aucie przed wyjście.

Wchodzę, bramka, bilet i OCHRONIARZ prosi, abym pokazała torebkę. I wtedy przypomniało mi się, że zapomniałam....

Tłumacząc się😯 to i owo.....powiedział: 'nie ma sprawy, oddamy Pani przy wyjściu 😉'

?????????  ale nóż i gaz ???:o czy ty napewno jesteś kobietą ?

tak sie zastanawiam czy przypadkiem ACTA 2  nie sprawi ze internet który daje mozliwosci innego spojrzenia na polityków nie sprawią iz czesciowo wymiana doswiadczen internautow zostanie ograniczona ? uid_8dcc02075a61653b21a02683fbb766de1548157787803_width_907_play_0_pos_0_gs_0_height_515.jpgzakochał sie czy co 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Przyznam że nie bardzo wiem o co dokładnie w tym ACTA2 chodzi tylko podejrzane jest nazbyt częste przypominanie przez głównych beneficjentów internetu jak np Google o szkodliwości. Prawa autorskie to zbyt ulotna wartość w przestrzeni wirtualnej aby było warto aż takie kampanie za i przeciw prowadzić.
Z tego co rozumiem to chodzi o sprawdzanie przed faktem złamania prawa czyli takie udowadnianie iż nie jestem wielbłądem zanim kto mnie o to posądził. Ale czy tylko? Nie wiem bo nie sprawdzałem głębiej.
Kontrola internetu już jest i wynika z samej jego natury. Tu lepiej zrozumieją dostawcy tej usługi i zapewne dla nich nie ma potrzeby kreowania dodatkowych narzędzi technicznych co konieczność sprawdzania wszystkich treści kosztów im tylko przysporzy.
Rzecz polega na przyzwoleniu na większą ingerencję w treść a tu szczegółów nie znam i .... w kółko można tego posta czytać  ..

Opublikowano (edytowane)

problem dotyczy upowszechniania np . tak jak my na tym forum wklejamy linki  , ale zeby ten link powstał ktos nad nim pracował a my wykorzystujemy darmo jego prace .prawdobodobnie musieli bysmy za to płacic , wklejamy te linki czesto aby coś ugrać . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

tylko że ta popularność i wartość tych treści  w linkach jest między innymi dzięki udostępnianiu

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

obaj macie rację i dlatego to takie trudne w ocenie
przynajmniej dla mnie
Czym innym jest film komercyjnie udostępniany dla zysku a czym innym reklama dofinansowywana dla popularności. 
Nowe zjawiska nadeszły za powszechnym dostępem do informacji a nawet technologii bo programy (pliki wykonywalne) to rodzaj maszyn, konstrukcji technicznych ..... pracują czyli patentową wartość mają bezsprzecznie a łatwość kopiowania daje techniczne możliwości do większego złodziejstwa myśli technicznej. 
Jedno wiem na pewno. Politycy szybko z tym do ładu nie dojdą i wszelkie ich próby usystematyzowania tego nowego zjawiska na pewno więcej bajzlu niż pożytku... 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Wstyd! Jechałam do Gdańska  jesienią na imprezę masową (wielka hala stoczniowa), po drodzę myślę sobie muszę zostawić nóż i gaz w aucie przed wyjście.

Wchodzę, bramka, bilet i OCHRONIARZ prosi, abym pokazała torebkę. I wtedy przypomniało mi się, że zapomniałam....

Tłumacząc się😯 to i owo.....powiedział: 'nie ma sprawy, oddamy Pani przy wyjściu 😉'

Ja to w pełni rozumiem. W końcu z torebką to nie przelewki.:lanie2:
t_torebka_800.jpg

Opublikowano

Wkońcu miał duże doświadczenie nauczyli go jak kłamać i mataczy

Opublikowano (edytowane)

cenzura na całego, PO swoim posłom zakazujedo chodzenia do tvp

😥

50402586_10156343810633740_2403169991798030336_n.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano

bo oni nic nie mają do zaproponowania oprócz antypisu, likwidacji cba i IPN 😥

czyżby się nie opłacało coś wymyśleć niż tylko jechać na anty

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v