Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Czyli chamstwo jednych nie jest takie samo jak chamstwo drugich?  Modlący się są mniej chamscy jak ci którzy się nie modla lub , o zgrozo, w Boga nie wierzą

u kodowców, platformersów to jest wielokrotna recydywa . skala ma znaczenie

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

O czym ty piszesz? Co to ma wspólnego?

Przeszkadza wam to że polska jest w większosci chrześcijańska to pytam jakie polska miałaby korzyści gdyby były jak np we francji że się chowa symbole chrześcijańskie

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, racyl napisał:

@dysydent

I niby to czy polska jest katolicka czy nie ma przyciągać lub odstraszać inwestorów ? jak polska schowałaby obnoszenie chrześcijanizmen to ktoś taniej sprzedałby nam ropę czy gaz ? a może zrezygnowaliby z nord strem 2 ?

No jeżeli Ty Wiarę przymierzasz do mamony (biznesu) to "fajny" z Ciebie Katolik.

A swoją drogą to zbyt daleko idąca dygresja jak na sedno tematu wyznaniowości państw. 
Wyznanie nie przeszkadza Arabii Saudyjskiej czy Zjednoczonym Emiratom Arabskim ani pomaga Wenezueli.
dobra puszczę bo ze trzy strony dalej w końcu wyjdzie.

Nie zamierzam się po katolicku (chrześcijańsku) zachowywać w kwestii wojen wyznaniowych ani wyznania mieszać z biznesem ani nie uznaję rozgrzeszenia człowieka przez człowieka z czegokolwiek bo rozgrzeszający aż nazbyt wielką pychę wykazuje a pisma to i my tu najróżniejsze w tempie ekspresowym... pisma ręką człowieka a czyn materialny najczęściej nieodwracalny w skutkach czyli przeczy odpuszczalności tych skutków. Mam odwagę dyskutować z politycznie wygodnymi doktrynami każdego kościoła jeśli przeczą rzeczywistości a służą przymusowi wyznaniowemu tylko w celach władzy na ziemi i nadal twierdzę że wyznaniowość państwa polskiego ostatecznie prędzej to państwo zniszczy niż tolerancja stąd przed zbytnim dryfowaniem w ideologizację polityki zawsze będę przestrzegał.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czyli tak jak pisałem chamstwo PISowców jest mniej chamskie od innych. To właśnie chciałem przeczytać.

chciałeś się utwierdzić w prawdzie w którą sam tylko wierzysz.

to tak jak musieli szukać faszystów po lasach bo wymarły jak dinozaury w Polsce i ze świecą ich szukać

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

No jeżeli Ty Wiarę przymierzasz do mamony (biznesu) to "fajny" z Ciebie Katolik.

A swoją drogą to zbyt daleko idąca dygresja jak na sedno tematu wyznaniowości państw. 
Wyznanie nie przeszkadza Arabii Saudyjskiej czy Zjednoczonym Emiratom Arabskim ani pomaga Wenezueli.
dobra puszczę bo ze trzy strony dalej w końcu wyjdzie

powiedziałeś że może stracić, więc pytam co

Opublikowano
13 minut temu, dysydent napisał:

Katolicy mają odpuszczenie grzechów i cham co najwyżej tylko do zakończenia zaleconej zdrowaśki. Później anulowane i można jeszcze raz.

wszyscy mają w kółko od nowa bo jest miłosierdzie Boże

Opublikowano
6 minut temu, AleksanderX napisał:

Jak wam sie podobał ten mityng polityczny jaki zrobiono z pogrzebu

Ja czekam na info o beatyfikacji...

Najlepsze jest to że ci co na codzień plują na kościół katolicki to w pierwszych rzędach na pogrzebie. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

No ja nie oglądałem nawet :)

6 minut temu, racyl napisał:

wszyscy mają w kółko od nowa bo jest miłosierdzie Boże

To grzech w takim razie w więzieniach przestępców trzymać.

Sztuką jest odróżnić bzdury sekciarskie od autentycznej Wiary a że nie poczuwam się na aż takiego sztukmistrza to tutaj zakończę wcale nie deklarując ateizmu bo nie widzę powodu przypadkowego istnienia i samodoskonalenia materii aż do świadomości ale to proces ewolucyjny tak jak poszukiwanie sensu istnienia tylko że jak to w ewolucji - różni są na różnych etapach rozwoju.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Nie wszystko jest grzechem dla różnych ludzi co jest dla innych i vice versa.
Zabójstwo świadome czy niepoczytalność? Grzech czy ułomność? a grzech pierworodny celowo dla wyrzutów sumienia wmówiony.?
Jakże wieloma z Was łatwo rządzić ...
Nie Was się boję tylko tego kogo posłuchacie w źle pojętej pobożności.
Jeśli sądzisz że grzeszysz to przestań a nie tłumacz koniecznością swojej natury i dopuszczalnością rozgrzeszenia.
Skoro czujesz że musisz grzeszyć to SIĘ LECZ.
Dobranoc.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Może miana tematu na taki? https://www.agrofoto.pl/aktualnosci/polska/minister-chce-zabrac-doplaty-warszawiakom-wystapil-do-brukseli,6641.html?fbclid=IwAR3NYue2yIaOJmAa1oMHDziERob9UYoWr2t-QlmUdapKHLgTDidpTc3p2YE

• Thanks 1
Opublikowano

Już słyszałem o tym kilka razy. Szkoda że 15 lat temu tego nie wprowadzili... wszystko rozbija się o komisję europejską a im akurat nie zależy na tym żeby polskie rolnictwo było konkurencyjne. Także pewnie coś wymyślą i powiedzą stanowcze  Nein. U mnie w okolicy niektórzy  mają po 50 ha i wiecej pod mulczer. Do tego botanika. Wczesniej derkacz. I dwa koła z hektara wpada bez żadnego stresu i po minimalnych kosztach. 

• Like 1
Opublikowano

Zabrać - bardzo chwytliwe hasło i miód na uszy  dla tłumu. Tylko jak zabrać aby potem nie płacić z nawiązką, bo odwaliło się bubla? Przecież w tym kraju nie ma nawet  jednolitej definicji, rolnika, gospodarstwa rodzinnego. Może czas byłoby uporządkować pewne sprawy a potem dopiero zabrać się za zabieranie. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

On ma wąskie pojmowanie a jak wejdziesz głębiej w temat to sie chłop gubi i na proste pytania nie umie odpowiedzieć. Tak to jest jak się łyka całe hasła bez myslenia.

Racyl, ja się pytam kolejny czy zachowanie dziadków lżących reportera było poprawne i słuszne czy to było chamstwo? Pekać ze śmiechu możesz ale moim zdaniem to pekasz bardziej z braku argumentów.

Przecież to była prowokacja onii byli z KODu

35 minut temu, mirro napisał:

Zabrać - bardzo chwytliwe hasło i miód na uszy  dla tłumu. Tylko jak zabrać aby potem nie płacić z nawiązką, bo odwaliło się bubla? Przecież w tym kraju nie ma nawet  jednolitej definicji, rolnika, gospodarstwa rodzinnego. Może czas byłoby uporządkować pewne sprawy a potem dopiero zabrać się za zabieranie. 

Ale tak było juz dawno to PSL przywróciło te dopłaty kolesiom zWarszawki

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

dobra puszczę bo ze trzy strony dalej w końcu wyjdzie.

Nie zamierzam się po katolicku (chrześcijańsku) zachowywać w kwestii wojen wyznaniowych ani wyznania mieszać z biznesem ani nie uznaję rozgrzeszenia człowieka przez człowieka z czegokolwiek bo rozgrzeszający aż nazbyt wielką pychę wykazuje a pisma to i my tu najróżniejsze w tempie ekspresowym... pisma ręką człowieka a czyn materialny najczęściej nieodwracalny w skutkach czyli przeczy odpuszczalności tych skutków. Mam odwagę dyskutować z politycznie wygodnymi doktrynami każdego kościoła jeśli przeczą rzeczywistości a służą przymusowi wyznaniowemu tylko w celach władzy na ziemi i nadal twierdzę że wyznaniowość państwa polskiego ostatecznie prędzej to państwo zniszczy niż tolerancja stąd przed zbytnim dryfowaniem w ideologizację polityki zawsze będę przestrzegał.

A jak mnie biegi nie intersują to czemu drogę mi zamykają bo ktoś chce sobie pobiegać pomyśl trochę.....

A nie mówiłem że tak będzie?🤣

Opublikowano

Bo skutki biegania nie będą dla Ciebie tak odczuwalne jak skutki tego o czym pisze Dysydent. Możesz uznać to za chwilową niedogodność, bez większych obaw co do inklinacji w Twoje osobiste życie. Przecież i tak nie zaczniesz biegać, bo nie lubisz.:(

Opublikowano

https://www.se.pl/wiadomosci/polityka/pawel-adamowicz-mam-kont-w-bankach-ale-to-nic-aa-t1A7-kqu1-i513.html

Ciekawe ile z tych pieniędzy wpłacił na WOŚP?

Mniejsza o to chociaż rodzinę dobrze zabezpieczył

1 minutę temu, mirro napisał:

Bo skutki biegania nie będą dla Ciebie tak odczuwalne jak skutki tego o czym pisze Dysydent. Możesz uznać to za chwilową niedogodność, bez większych obaw co do inklinacji w Twoje osobiste życie. Przecież i tak nie zaczniesz biegać, bo nie lubisz.:(

Ale ktoś utrudnia mi życie mogę powiedzieć że jak ktoś chce biegać niech biega na stadionie bo to miejsce do tego

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v