Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A to będą bardzo ciekawe wybory z jedną kandydatką. Wtedy chyba na kartach trzeba zakreślić czy jesteś za kandydatem czy przeciw? To się źle skończy, bo za jakiś czas Kaczyński powie że to były kij nie wybory, ponieważ może i mieliby kogoś lepszego ale im nie pozwolono. naciskano, grano na nastrojach ludzi. 
A tak sprawa byłaby jasna. Myślę że Patryk Jaki spokojnie mógłby podjąć to wyzwanie. 

Opublikowano

Ciekawe kiedy ludzie zacznę  myśleć, odsuną od władzy PIS,PO i tak dalej po ciągle jest to samo .I jak na tym forum ciągle te same osoby pier**lą to samo {Pszepraszam za Słowwnictwo inaczej się nie da napisać}

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, DTaras napisał:

Jarecki - manipulowanie faktami to wyrsfinowane oszustwo. Zaliczyć to można do kłamstwa.

czemu nikt do sądu nie oddał ? 

a jak nazwiesz to 

https://dziennikzachodni.pl/urodziny-hitlera-w-wodzislawiu-sl-zostaly-wyrezyserowane-za-20-tys-zl-tvn-zaprzecza-doniesieniom-portalu-wpolitycepl/ar/13651471

nikt jeszcze ich nie przebił a później do Brukseli jak w Polsce marsze i nazistowskie 😎

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

ULMAN wydaje mi sie ze jak go wczesniej nie wybrali to go ludzie nie chcieli .aczkolwiek jego ojciec Lech Wałęsa sprobował ponownie i równiez przegrał tak misię wydaje bo w roku 1990 -wygrał 1995 przegrał z kwasniewskim ale kandydował chyba 3 raz ? u mie w gminie jak kogos niewybrali to nakolejne wybory nie startował , a tym bardzie iz młody Wałesa miał znikome poparcie .WAŁESA kandytował jeszcze w 2000 r z poparciem 2 %

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Jarecki, chcieli tylko było ich mniej od tych którzy chcieli Adamowicza który się  dobrze sprawdził . Politycy ciągle gdzieś kandydują i gdyby po pierwszej porazce nie próbowali ponownie to byśmy  przez ostatnie 30 lat tych samych gęb nie oglądali.. 

Nie wiem kto ostatnio pytał - za co obywatele RP jeżdzą po całym kraju i czemu mają tyle czasu. Otóż  jesli ktoś jest jakimkolwiek lekarzem, prawnikiem z włąsną praktyką, lub mechanikiem,, rolnikiem, fryzjerem, elektrykiem , hydraulikiem , murarzem , glazurnikiem, stolarzem będącycm na swoim  lub posiada wolny zawód. to moze spokojnie znaleźć czas i jeździć gdzie chce. Wyobrażenie prostego pracownika zamyka się w myśleniu że zawsze pracuje się u kogoś na etacie i trzeba nap....ć młotem albo łopatą od 7 do 15. Wystarczy  mieć  co nieco w głowie  i być na swoim ia czas idzie wygospodarować.

Mirro - albo się górnikom w głowach z dobrobytu popieprzyło, albo  są inspirowani przez wrogi element wywrotowy, albo to przebierańcy albo nie rozumieją że jest dobrze i są w błędzie a z pewnością Kurski poda że to jest jakaś mała grupka która jest mało reprezentatywna i przyszli tylko pogadać

Opublikowano (edytowane)

taki zart historii-tekst mozna recytowac na marszach kod-u a muzyke grac w klubach gazety polskiej.....

matka stefana s zglosila policji obawy co do dzialan syna po wyjsciu z wiezienia- panstwo z tektury ?????? kamieni kupa ????

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/podejrzewany-o-szpiegostwo-piotr-d-wspolpracowal-z-kancelaria-beaty-szydlo/0p255jd

https://www.wiocha.pl/1561939,Bywaja-ludzie-mali-pod-kazdym-wzgledem

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Mirro - albo się górnikom w głowach z dobrobytu popieprzyło, albo  są inspirowani przez wrogi element wywrotowy, albo to przebierańcy albo nie rozumieją że jest dobrze i są w błędzie a z pewnością Kurski poda że to jest jakaś mała grupka która jest mało reprezentatywna i przyszli tylko pogadać

albo ktoś tak głupi ze nie rozumie o co chodzi a język daje mu co ślina przyniesie 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Nie wiem kto ostatnio pytał - za co obywatele RP jeżdzą po całym kraju i czemu mają tyle czasu. Otóż  jesli ktoś jest jakimkolwiek lekarzem, prawnikiem z włąsną praktyką, lub mechanikiem,, rolnikiem, fryzjerem, elektrykiem , hydraulikiem , murarzem , glazurnikiem, stolarzem będącycm na swoim  lub posiada wolny zawód. to moze spokojnie znaleźć czas i jeździć gdzie chce. Wyobrażenie prostego pracownika zamyka się w myśleniu że zawsze pracuje się u kogoś na etacie i trzeba nap....ć młotem albo łopatą od 7 do 15. Wystarczy  mieć  co nieco w głowie  i być na swoim ia czas idzie wygospodarować.

taa i stać ich na wynajem sceny tiry+ nagłośnienie a wyobrażenie o tych głąbach co nie umieją jednego zdania konstruktywnego złożyć  ,a gdy pytanie co i jak nie umieją powiedzieć to niby rekiny biznesu  morze ten bezrobotny informatyk ? co jeździł po Polsce i do Brukseli Ameryce swoją drogą bogaty mamy zasiłek do bezrobotnych 

ten wolny zawód który musi dotrzymać terminu  ? mam rozumieć ze to w twoich stronach rozkopie ci łazienkę i pojedzie na 30 dniową hucpę kodu ? albo elektryk od łączy a ty panie bez prądu  ?  wy***ał bym na zbity ryj a dzisiaj konkrecja nie śpi 

Opublikowano

to ten miliard co chca dac kurwizji ????

akurat dzisaj nie ogladalem tvp-info-pogoda byla piekna- naprawde transmitowali msze w 6 rocznice smierci jadwigi kaczynskiej ??

Opublikowano

coś ci się pomyliło 

https://budownictwo.wnp.pl/wnioski-o-upadlosc-mostostalu-warszawa-oddalone,222114_1_0_0.html

po za ty jak wytłumaczysz ze giełda spółek straciła za po 20 000 tyś punktów 

a najlepsze jest to tvp to mulacki podle tej stacji 

nwestorzy uciekają z Polski. Od wygranej Dudy z giełdy wyparowało 50 mld dolarów

giełdzie straciły na wartości 50 miliardów dolarów od dnia wyboru Dudy na prezydenta. Inwestorzy uciekają z kraju. I niewiele wskazuje na to, że w najbliższej przyszłości zechcą wrócić 

Opublikowano

Przecież to 2013 rok.. Ten Mostostal. Ważne co było w 15 i jest teraz skoro już odpowiadasz na post Ulmana. O co chodzi z tvp? Co za mulacki? W sprawie przesuwania pieniędzy to górnikom rację przyznam. W prawdzie resort czy przemysł jest Państwu w mojwj opini winien mnóstwo pieniędzy a jednakowoż takie działania zniszczyły niejedno przedsiębiorstwo. Nie można zabierać rezerw. Można dzielić zyski. Tak przy okazji: ile to Romanie górnictwo WK było do przodu? Dlaczego jest tylko miliard rezerwy?

Opublikowano

Tak sobie Romanek wkleił co pierwsze znalazł . Wniosek o upadłość nie musi być powodowany kondycja firmy ale o tym trzeba mieć pojęcie 

Z giełdy wyparowało sporo grosza i to jest prawda ale od 2015 akcje Mostostalu straciły ponad 80% wartości wiec faktycznie teraz pomoc by się od Państwa przydała 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ulman napisał:

Jarecki, chcieli tylko było ich mniej od tych którzy chcieli Adamowicza który się  dobrze sprawdził . 

myslał jak odpowiedzieć ale nieodpowiem , mliczenie bedzie moją odpowiedzią  .    ajednak odpowiem mówienie ze jest tak dobrze tyle kasy w budrzecie , cały czas nadwyzka , to kazdy reke wyciagnie ,a i  tak deficyt :D jak sie pochwalicie ze macie kasy to zaraz ją oddacie chłopakom z ,,ferajny '' niechwal sie a rób swoje                      

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

akurat dzisaj nie ogladalem tvp-info-pogoda byla piekna- naprawde transmitowali msze w 6 rocznice smierci jadwigi kaczynskiej ??

Mnie denerwuje ten kult Adamowicza w TVN na wiosnę pewnie będą go chcieli zrobić świętym studniówki odwołują nawet to jest chore

https://dziennikbaltycki.pl/chojnice-sprzeciw-rodzicow-i-uczniow-w-sprawie-odwolania-zaplanowanej-na-sobote-studniowki/ar/13812560

I ta zbiórka na Owsiaka zamiast kwiatów niezła szopka

K

9 godzin temu, jacus napisał:

a MIAŁO NIE BYĆ MOWY NIENAWIŚCI  ale to dla niektórych niemożliwe Owsiak był by z Ciebie dumny

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

22 minuty temu, staszek131415 napisał:

Mnie denerwuje ten kult Adamowicza w TVN na wiosnę pewnie będą go chcieli zrobić świętym studniówki odwołują nawet to jest chore

https://dziennikbaltycki.pl/chojnice-sprzeciw-rodzicow-i-uczniow-w-sprawie-odwolania-zaplanowanej-na-sobote-studniowki/ar/13812560

a MIAŁO NIE BYĆ MOWY NIENAWIŚCI  ale to dla niektórych niemożliwe Owsiak był by z Ciebie dumny

Staszku gdzie tu mowa nienawiści? To tylko wskazanie kierunku przepływu kapitału w państwie. 
A jeśli chodzi o zwrot "Kurwizja" to jest zlepek dwu słów Kurski- Telewizja. Czyli telewizja Kurskiego. No chyba że masz jakieś inne skojarzenia, ale to już sam musisz wyjaśnić.

Jakiś czas temu pytałem czy będą odwoływać studniówki i ktoś tu był chyba oburzony pytaniem.

Opublikowano
26 minut temu, staszek131415 napisał:

I ta zbiórka na Owsiaka zamiast kwiatów niezła szopka

K

Staszek to co stało się w Niedzielę to jest pokłosie rządów PISu i wystąpień tego karypla przed belwybiegiem na tych pisiecznicach. 

Opublikowano

Bredzisz chłopie to co się stało w niedzilę to pokłosie działań całej opozycji powini paść na kolana przed rodziną Adamowicza i błagać o przebaczenie

2 minuty temu, PRIMO napisał:

Staszek to co stało się w Niedzielę to jest pokłosie rządów PISu i wystąpień tego karypla przed belwybiegiem na tych pisiecznicach. 

Teraz to jest przedstawienie przy którym miesięcznica to pikuś

Opublikowano

No skoro tak uważasz nie będę się z Tobą kłucił 🤣

3 minuty temu, mirro napisał:

Nooo największą winą opozycji jest to że wogóle jest. Jak ośmiela się być? 

I ich język miłości blizniego  dzisiejsze manifestacje robią przeciw samym sobie czy to nie jest zabawne?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v