Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

każdy sam odpowiada za to co robi ze swoimi pieniędzmi, dlaczego ci co dają owsiakowi mają problem z tym, że inni dają rydzykowi (odwrotnie też się zdarza)?; co do moralnego szantażu sercami wośp: policz ile pieniędzy kosztowało organizowanie zbiórek, zabezpieczenie służb mundurowych, praca administracji publicznej, kolei, straży pożarnej, wojska, F16, śmigłowce, okręty MW, całodniowy czas antenowy (gdy była transmisja w tvp), miliony od spółek SP, kto płaci za prąd i serwisowanie urządzeń z serduszkiem moralni szantażyści? idąc waszym tokiem myślenia dlaczego bierzecie 500 plus skoro krytykujecie pis? nie jeden samorząd wydał na organizację zbiórki więcej pieniędzy niż na jego terenie zostało zebrane i to jest nienormalne, przecież te pieniądze można było od razu przeznaczyć na szpital powiatowy, ale nie było by takiego lansu; dlaczego np. PAH nie robi takiego cyrku, dlaczego Ochojska nie ma kilku spółek?

ale oczywiście nie można mieć żadnych wątpliwości, nie można zadawać pytań odnośnie wośp i działalności świętego Jerzego bo się żałuje pieniędzy chorym dzieciom, jest się oszołomem i siewcą nienawiści i tylko pozostaje pytanie czy to nadal jest akcja charytatywna czy już religia?

• Like 4
Opublikowano

Nie no to przecież z Naszych podatków ale tego już nikt nie mówi dla mnie bohaterem nie jest Owsiak a te babcie co od ust odejmą a do puszki wrzucą

A miało nie być polityki

https://www.wprost.pl/kraj/10183984/sejm-uczcil-pamiec-adamowicza-schetyna-wyglosil-przemowienie-prezes-pis-nie-pojawil-sie-na-sali.html

Jednak Ci ludzie mają sporo jadu w sobie nie wierzę że cokolwiek opozycję potrafi odmienić byle szukać dziury w całym

Opublikowano

Nie - zapmniałeś w swojej analizie przedstawić sprawności organizacji charytatywnej czyli ile z każdej złotówki jest przekazywane na cele statutowe. Jak już wspomniałeś o PAH to weź sobie krzesło jak będziesz porównywał z WOŚP. Kolonko zdaje się zrobił o tym materiał.

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Nie no to przecież z Naszych podatków ale tego już nikt nie mówi dla mnie bohaterem nie jest Owsiak a te babcie co od ust odejmą a do puszki wrzucą

Taaaa , a mogły by Rydzykowi oddać , to by lepiej wykorzystał ... :ph34r:

Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał:

każdy sam odpowiada za to co robi ze swoimi pieniędzmi, dlaczego ci co dają owsiakowi mają problem z tym, że inni dają rydzykowi (odwrotnie też się zdarza)?; co do moralnego szantażu sercami wośp: policz ile pieniędzy kosztowało organizowanie zbiórek, zabezpieczenie służb mundurowych, praca administracji publicznej, kolei, straży pożarnej, wojska, F16, śmigłowce, okręty MW, całodniowy czas antenowy (gdy była transmisja w tvp), miliony od spółek SP, kto płaci za prąd i serwisowanie urządzeń z serduszkiem moralni szantażyści? idąc waszym tokiem myślenia dlaczego bierzecie 500 plus skoro krytykujecie pis? nie jeden samorząd wydał na organizację zbiórki więcej pieniędzy niż na jego terenie zostało zebrane i to jest nienormalne, przecież te pieniądze można było od razu przeznaczyć na szpital powiatowy, ale nie było by takiego lansu; dlaczego np. PAH nie robi takiego cyrku, dlaczego Ochojska nie ma kilku spółek?

ale oczywiście nie można mieć żadnych wątpliwości, nie można zadawać pytań odnośnie wośp i działalności świętego Jerzego bo się żałuje pieniędzy chorym dzieciom, jest się oszołomem i siewcą nienawiści i tylko pozostaje pytanie czy to nadal jest akcja charytatywna czy już religia?

Zdradzę Ci słodka tajemnicę. W ramach jakiej akcji pilot by nie latał to i tak podciągnie się to pod szkolenie. W ramach jakiej akcji załoga okrętu by nie występowała to się szkoli. A wszystko opiera się o wyrabianie nawyków. Paliwo i tak jest kupowane w przetargach w ilościach potrzebnych na rok. A jak graty stoją to i tak resurs biegnie cały rok.
Udział w takich akcjach to także promocja dla wojska i tak się to traktuje. Inne podobne zadania to choćby parada 15 sierpnia czy udział pododdziałów w uroczystościach państwowych, pogrzebach z asystą. Nie podoba się? to odwołać zabezpieczenie procesji w Boże Ciało.

Opublikowano

Tylu ludzi pisze o polityce i zachowaniach polityków ,całe tyrady od skrajnej prawicy (co jest niebezpieczne bo co skrajne jest zawsze niebezpieczne) po lewaków a nie rozumieją że są tylko elementami w grze o której nie mają pojęcia.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, racyl napisał:

pieprzenie dysydencie

jakby nie to tvp to już by się pogubił czy schetyna jest za przyjmowaniem uchodzców, 500+. tyle razy platforma zmieniała zdanie i gdyby nie tvp to już by się pogubił.

bardzo dobrze ludziom przypominają czym pachnie PO u władzy. w komercyjnych stcjach nie ma na to czasu.

wiele rzeczy z życia opozycji by przegapił i żył w nieświadomości

"Pieprzenia" ciąg dalszy - ostrzejszym pieprzem:
ale po edycji bo bardzo pasuje po jakim wpisie poprzednim to wypadnie a nie chcę aby kto wskoczył. 
Powyżej mój przedmówca doskonale podsumował.
PiS walczy wszelkimi dostępnymi metodami z PO ponieważ sądzi że tylko PO jest tego PiS-u największym zagrożeniem a media publiczne zrobiono jednym w tej walce z narzędzi. Tendencyjność redaktorów w stosunku wszystkiego co niepisowskie widoczna a co peowskie aż budzi we mnie niskie instynkta do tych kreatur stronniczych
"uchodźcy" "500+" "Schetyna" i w cytacie niewymienione inne tuski peesele lewaki i inne hasła to cytaty z tych mediów właśnie.
Jesteś dobrym kolejnym narzędziem podatnym na propagandę skoro skrzętnie cytujesz tę antypeowską tubę. Zero obiektywizmu.
Nie rozumiesz moich wpisów jako analizy bezpartyjnej czy nawet bezideologicznej a czysto logicznej i prosiłbym się więcej do nich na tym poziomie nie odnoś bo ostrzej zareaguję a masz w miarę trzeźwe pojęcie rzeczywistości abyś nie musiał cytować bezkrytycznie tej papki.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, nie napisał:

nie jeden samorząd wydał na organizację zbiórki więcej pieniędzy niż na jego terenie zostało zebrane i to jest nienormalne, przecież te pieniądze można było od razu przeznaczyć na szpital powiatowy, ale nie było by takiego lansu;

Tu masz rację, ale 99% tych samorządów przepierdoliłaby te pieniądze, a szpitale guzik by dostały.

• Like 1
Opublikowano

nic nie jest wieczne ,  zobaczymy czy PO bedzie w stanie przygotowac jakis program dla Polsk na wybory tegoroczne i i czy ten program bedzie wiarygodny jak przegra najblizsze wybory to bedzie musiała zmienic postepowanie typu PIS musi odejsc bo tak sie nieda , jakos narazie niewidze w PO  jak i PIS  nastepcow Kaczynskiego jak i Schetyny co dalej ,biedroń wybiera sie w wyborach do brukseli , to raczej tez na wybory parlamentarne w POLSCE  jakoś jego partia sie niebedzie pewno liczyła . sld  chyba Czarzasty nic wiecej swoją osobowosćią nie wyciagnie .wiec pewno PIS wygra , zobaczymy nowe sondarze po zabójstwie Adamowicza , ale wydaje misie ze jak by sie pojawił ktos nowy to moze z 15 % wyborcow zciągnąć . BIEDROŃ  jak onim mysle to pojawia sie Grodzka ale ona chyba bardziej szkodzi swoją osobowoscia jak daje wartosc dodatnią nurtowi LGBT 

Opublikowano (edytowane)

To my decydujemy kto pojedzie do Brukseli tylko ja mam problem kogo tam wysłać i dla zdrowia tejże nawet bym nieco więcej tego PiSu widział ale polski fundamentalizm kulturowy europejski to za mało.  Ważniejsze kogo tam wyślą inni, zwłaszcza ci więksi.

I wcale nie piszę bo nasze media publiczne takie dobre a wręcz  mimo nich.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Owsiak nominowny do nagrody Nobla

1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Taaaa , a mogły by Rydzykowi oddać , to by lepiej wykorzystał ... :ph34r:

Rydzyk nie żebrze po ulicach

Opublikowano (edytowane)

No nie powiedział bym .

A co to się stało że Kurski podpadł ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, staszek131415 napisał:

Owsiak nominowny do nagrody Nobla

Rydzyk nie żebrze po ulicach

Rydzyk odziedziczył system gotowy i nie musi.

A nobel Owsiakowi? w jakiej kategorii bo w żebraninie nie ma szans z Cyganami że o Rydzyku nie wspomnę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Zdradzę Ci słodka tajemnicę. W ramach jakiej akcji pilot by nie latał to i tak podciągnie się to pod szkolenie. W ramach jakiej akcji załoga okrętu by nie występowała to się szkoli. A wszystko opiera się o wyrabianie nawyków. Paliwo i tak jest kupowane w przetargach w ilościach potrzebnych na rok. A jak graty stoją to i tak resurs biegnie cały rok.
Udział w takich akcjach to także promocja dla wojska i tak się to traktuje. Inne podobne zadania to choćby parada 15 sierpnia czy udział pododdziałów w uroczystościach państwowych, pogrzebach z asystą. Nie podoba się? to odwołać zabezpieczenie procesji w Boże Ciało.

Spróbuj wezwać straż do bez zasadnego powodu to zobaczysz czy powiedzą ci że nawet jak nie potrzebujesz pomocy i tak się nic nie stało bo mają paliwa na cały rok

Opublikowano
40 minut temu, dysydent napisał:

"Pieprzenia" ciąg dalszy - ostrzejszym pieprzem:
ale po edycji bo bardzo pasuje po jakim wpisie poprzednim to wypadnie a nie chcę aby kto wskoczył. 
Powyżej mój przedmówca doskonale podsumował.
PiS walczy wszelkimi dostępnymi metodami z PO ponieważ sądzi że tylko PO jest tego PiS-u największym zagrożeniem a media publiczne zrobiono jednym w tej walce z narzędzi. Tendencyjność redaktorów w stosunku wszystkiego co niepisowskie widoczna a co peowskie aż budzi we mnie niskie instynkta do tych kreatur stronniczych
"uchodźcy" "500+" "Schetyna" i w cytacie niewymienione inne tuski peesele lewaki i inne hasła to cytaty z tych mediów właśnie.
Jesteś dobrym kolejnym narzędziem podatnym na propagandę skoro skrzętnie cytujesz tę antypeowską tubę. Zero obiektywizmu.
Nie rozumiesz moich wpisów jako analizy bezpartyjnej czy nawet bezideologicznej a czysto logicznej i prosiłbym się więcej do nich na tym poziomie nie odnoś bo ostrzej zareaguję a masz w miarę trzeźwe pojęcie rzeczywistości abyś nie musiał cytować bezkrytycznie tej papki.

Jak włączysz tvn to na pewno będziesz miał pełen obiektywizm i to żadna propaganda nie będzie 😁

Gadasz takie głupoty jakbym wcześniej nie oglądał w tvp publicystyki. był rok 2015, tuż przed wyborami na prezydenta a potem do parlamentu, lewicka wtedy prowadziła mineła 20 i dzień w dzień debatowano nad obietnicami z ekspertami co zgodnie twierdzili że to jest nie realne co pis obiecuje i  że zaraz będzie z nas druga grecja

Chyba według ciebie tvp była obiektywna jak większość dziennikarzy z czerskiej miała swoje programy w tvp. pełen pluralizm był wtedy jeden prawicowy dziennikarz pośpieszalski i reszta z czerskiej.

To co było dotąd, ludzi robiono w bambuko i po wyyyborach od nowa polska ludowa. głupi naród sie nabierał a teraz dobrze wie czym pachnie powrót tuska, schetyny i ich kolegów.

Nie było tvp w takiej postaci to naród się nabierał i dalej głosował na PO

Opublikowano

ja nie oglądam tylko tvp. wystarczy obejrzeć wydarzenia, fakty i wiadomości po sobie by wyrobić sobie zdanie gdzie wiecej materiału a gdzie więcej narracji naprowadzającej

Opublikowano (edytowane)

Tu dyskusji nie podejmę bo nie oglądam telewizji praktycznie wcale i nie wiem.
Czasem na internecie coś obejrzę z wiadomości z różnych stacji ale to zbyt mało aby szczerze przyznać że mam pełny obraz.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nie podejmuj, bo wyrabianie sobie zdania na podstawie dwu przeciwstawnych telewizji gdzie zakładamy od razu że jedna kłamie, albo chce nas okłamać to raczej watpliwy pomysł.

Opublikowano

Komu  ta stronka służy ,na pewno nie rolnikom Kupa frustratów wylewa swoje żale gdzie moderator Czy ja tu zrozumiem kto chce dla mnie dobrze ,jaka partia .AF ma brać udział w tych psychoanalizach ,co to ma wspólnego z rolnictwem.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v