Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Dnia 13.01.2019 o 21:22, Ulman napisał:

Jakiś PISowski ortodoks wziąła się za Adamowicza? Propaganda już tak zdegenerowała słąbe umysły że teraz będą z nozami latać?

pieczątka ze jest z pelo jak nic można sprawdzić na neswekach i innych gównach podobne komentarze 

Stacje Orlenu to w większości franczyza . Mogą mieć kilka stacji własnych z racji spadku po CPN ale nie wiem czy ich nie wydzierżawili franczyzobiorcom bo rak sie robi.  Otóż Romanie drogi,  działa to tak. Pań Kowalski chce mieć stacje benzynową ale działać pod swoją nazwą  (Kow -Benz?) jest ciężko. Może więc działać pod marką Orlen. Aby to zrobić musi podpisać umowę, dostosować się do wymogów , Kupować określone ilosci paliwa co miesiąc , brać udział rozmaitych akcjach wymyślonych w koncernie itd. Generalnie jest prywatnym przedsiebiorcą działającym na własny rachunek ale pod dyktando Orlenu. Tak samo jest z BP, Shell, Mc Donalds, Pizza Hut. Identycznie jest z salonami samochodowymi  czy dilerami np  NH czy JD

jeszcze raz stacja pod szyldem orlen to orlen stacja orlen moja i bliska Franczyna  chodz nie zawsze to pisze na stacji bodajże moja jest bez napisu orlen 

a diler morze się nazywać lulok Winiarki itp  morze sprzedawać takie i takie maszyny usługi i co mu dusza zapragnie 

Jakiś PISowski ortodoks wziąła się za Adamowicza? Propaganda już tak zdegenerowała słąbe umysły że teraz będą z nozami latać?

przecież party na scenie po i razem się bawili to jak tam się znalazł na scenie pis ? morze akcja wośp kto da więcej za je***cie nożem ?

Edytowane przez Matey
Opublikowano

Faktem jest że męczennik jest opozycji potrzebny. Będzie się działo.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o TVP to jest prowadzona kampania w internecie niczym te wyborcze. Gdy jest impreza firmowana przez TVP, o której jest głośniej generowany jest wyścig na komentarze. Poza tym to całe stabilne finansowanie... Łatwo się wydaje nieswoje pieniądze. Orlen to franczyza. Bliska i Moja to kwestia rozmachu ale także franczyza. Niewiem czy to człowiek z PIS zrobił jednakowoż pisałem niegdyś, że jak się w podobny sposób co PIS przejmuje władzę to się musi tak skończyć.

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Faktem jest że męczennik jest opozycji potrzebny. Będzie się działo.

w PO zaczęła się rywalizacja do PE

nawet komentarze wyłączyli w interi i innych badziewiach 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Roman176 napisał:

przecież party na scenie po i razem się bawili to jak tam się znalazł na scenie pis ? morze akcja wośp kto da więcej za jebniecie nożem ?

Ćwok, cham, matoł, prostak PISowski, menda, nieuk i największa swołocz jaką to forum do tej pory widziało. Tfuuu, zasrańcu jeden. Oby cie to nie spotkało ale jak by ci kto morde obił to może by pomogło.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

pamietacie co sie wydarzylo kilka lat w lodzi- myslac tak jak roman to napewno byl zwolennik pis-u bo do tej partii biura przyszedl....

w jednym popieram polityke pis-u -rozwija mocno[przynajmniej w malopolsce] lecznictwo psychiatryczne, bardziej go potrzebujemy niz geriatrii, owsiak w przyszlym roku powinien zbierac na psychiatrie

Opublikowano (edytowane)

ulman ty jesteś pierwszą hieną, która tutaj przyszła, żeby wykorzystać tą tragedię do uderzenia w przeciwników, a na odpowiedz romana w twoim stylu pokazałeś dalsze swoje oblicze; nie po raz pierwszy

Edytowane przez nie
  • Like 3
Opublikowano

Monopol na żebraniny z miseczkami pragnęli by zachować byczki na wdowich groszach tuczone to i Owsiaka tępią bo im w kompetencje wchodzi tylko coś takiego jak na scenie zabójstwo a daj Boże oby tylko usiłowanie cieniem kładzie się na owsiakowe imprezy i w podświadomości zostanie.
No nie powiem aby wieści jakie tu zastałem nastroiły mnie do jakichkolwiek refleksji. Będziemy nasłuchiwać oby jak najlepszych wieści bo o życie człowieka chodzi już tylko a nie o jakieś polityczne przepychanki.

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, nie napisał:

ulman ty jesteś pierwszą hieną, która tutaj przyszła, żeby wykorzystać tą tragedię do uderzenia w przeciwników, a na odpowiedz romana w twoim stylu pokazałeś dalsze swoje oblicze; nie po raz pierwszy

Ot  prowokacja by pokazać jaką empatię lepszy sort dobrej PISowskiej zmiany darzy przeciwników politycznych.  Widze że ty też potepiasz ten atak na równi z Romankiem? TVP info ubolewa ze to wina języka nienawiści.........

Oby facet przezył i nie został kaleką

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

nie badz skromny- ty za to jestes na poziomie dziennikarzy kurwizji.....jeszcze chwile temu wosp byla nic nie znaczacym wydarzeniem bez znaczenia a teraz nagle wielkie halo, wydarzenie medialne ,program specjalny- hieny.............

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, jacus napisał:

nie badz skromny- ty za to jestes na poziomie dziennikarzy kurwizji.....jeszcze chwile temu wosp byla nic nie znaczacym wydarzeniem bez znaczenia a teraz nagle wielkie halo, wydarzenie medialne ,program specjalny- hieny.............

pierdoły opowiadasz, nie da się nie mówić o takich zdarzeniach

kiedyś była tylko wośp teraz jest tyle zbiórek, fundacji że nam zabrakłoby pensji te wszystkie podmioty finansować

2 godziny temu, zetorki12 napisał:

k**wa , człowiek tam życie traci , a wy ... WSTYD !

każdy jeden ze zwykłych obywateli zmarłby na miejscu, nie miałby pomocy tylu specjalistów do dyspozycji w szpitalu, oczywiście jakby dojechał do niego

taka tragedia może się każdemu z nas przydarzyć ale o udzieleniu takiej pomocy w taK krótkim czasie możemy zapomnąć

Edytowane przez Gość
Opublikowano
41 minut temu, jacus napisał:

59 minut temu, Ulman napisał:

Ot  prowokacja by pokazać jaką empatię lepszy sort dobrej PISowskiej zmiany darzy przeciwników politycznych.  Widze że ty też potepiasz ten atak na równi z Romankiem? TVP info ubolewa ze to wina języka nienawiści.........

Oby facet przezył i nie został kaleką

a jak tam śmiech z smoleńska zależy z kogo się śmieje 

53 minuty temu, nie napisał:

na równi z Romankiem to jesteś ty, a nawet niżej

hola hola powoli na tvn 24 gadają ze sprawca wykrzykiwał ze 4 lata siedział za pomówienia po wiec  przez nich 4lata za niewinność 

a jeśli to oliwa sprawiedliwa każdego przyjdzie czas sprawiedliwości ? 

siedział za skoki 😎 za napad

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Ćwok, cham, matoł, prostak PISowski, menda, nieuk i największa swołocz jaką to forum do tej pory widziało. Tfuuu, zasrańcu jeden. Oby cie to nie spotkało ale jak by ci kto morde obił to może by pomogło.

teraz kolejny cios dla ciebie hieno ćwoku i jak tam się zwiesz  a jak górnicy zginęli to ci było śmiesznie ze więcej ludzi ginie ....

znów Sobieskie głupiego peowca wlepiłeś 

do tego twoja tępota dzieli ludzi na gorszych i lepszych 

3 minuty temu, dysydent napisał:

Metody Breivika.

albo chory psychicznie ?

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

To jedno i to samo. Ideologia to zakaźna choroba umysłu

nikt nie powiedział jeszcze że to były porachunki partyjne.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał:

a powiedz czy nawoływanie do aborcji to normalne czy nie ?

nawoływanie nie jest normalne

Padły słowa z usta zamachowca z nazwą partii politycznej czyli.... (to do Racyla pytania)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

a powiedz czy nawoływanie do aborcji to normalne czy nie ?

dzik w łonie jest dzikiem a człowiek zlepkiem komórek 

Opublikowano

amen to jest dla tępoty jak chce się dupczyć z kim popadnie proponuje spirale za 250zł a nie bezstresowy sex później aborcje na nfz 

2 minuty temu, dysydent napisał:

Padły słowa z usta zamachowca z nazwą partii politycznej czyli....

czyli ??

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, racyl napisał:

dzik w łonie jest dzikiem a człowiek zlepkiem komórek 

Nie mieszajmy haseł jakichś pospolitych głupków o dzikach z wartościami które dla nas samych trudne do oceny.

Podobieństwo  popędu seksualnego wśród istot dwupłciowych jest prawem wcześniejszym niż odpowiedzialność istoty myślącej za wrodzone popędy pierwotne i tutaj mamy przypadek popędu agresji przy tym zamachu. Tak jak odpowiedzialność za seksualny tak i za agresję istota myśląca ponosi większą niż bezmyślna bo odpowiedzialność egzekwuje całe jej środowisko społeczność. Kwestia dopuszczalności norm powszechnie uznawanych oraz niedopuszczalnych.
O wiele bardziej dopuszczalne jest eliminacja własnych genów w aborcji zanim pojawiła się świadomość osobnicza płodu niż eliminacja innego genotypu z ukształtowaną świadomością stąd bardziej dyskusyjna jest aborcja niż kara śmierci chociaż obie jeszcze nie raz znajdą się po obu stronach dopuszczalności w cywilizacji człowieka.

sorry Roman bo przegapiłem Twoje ostatnie pytanie.
Słowa zamachowca że był represjonowany za rządów PO i niejako z tej partii winy są jednoznacznie polityczne.
Zapytasz - a jak to się ma do PiS-owskiej zemsty? (bo z kontekstu poprzednich wpisów..)
- a no nijak i tutaj rzeczywiście źle odpowiedziałem bo nie na całe pytanie.
Szyderstwem losu jest jednak że na PiS odium spadnie.
Szukając informacji na temat tego zamachu natrafiłem na coś znamiennego i zrobiłem screena ale mam obiekcje czy go publikować bo tylko bym to "szyderstwo" usankcjonował jeszcze bardziej. ... hm... a może nawet udowodnił że jednak pośrednio jest to zemsta polityczna PiS-u co najmniej niezamierzona.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
17 minut temu, dysydent napisał:

sorry Roman bo przegapiłem Twoje ostatnie pytanie.
Słowa zamachowca że był represjonowany za rządów PO i niejako z tej partii winy są jednoznacznie polityczne.
Zapytasz - a jak to się ma do PiS-owskiej zemsty? (bo z kontekstu poprzednich wpisów..)
- a no nijak i tutaj rzeczywiście źle odpowiedziałem bo nie na całe pytanie.
Szyderstwem losu jest jednak że na PiS odium spadnie.

i tu się mylisz pamiętasz jak platforma po trupach o smoleńsku na generała Błasika wszedł pijany  i kazał lodować pilotom jego zona do mediów dopiero po 2 miesiącach powiedziała ze jest abstynentem i nigdy nie pił  

kac zyski kazał lodować na rozkaz 

walka po trupach bo nie żywy się nie obroni 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A czy ja bronię kogokolwiek? 
Politykami brzydzę się niezależnie od ich barw partyjnych bez wyjątku.
Zaraz. To znaczy że pośrednio PiSowi się nie dostanie wizerunkowo tutaj i w tym się mylę?
Już sie dostało bo robili nagonkę na Adamowicza otwartą w publicznych mediach i teraz to. 
Wyszło jakoś tak ... nieszczerze i żale oficjeli u władzy to wielu podejrzy tylko (brak mi słowa) konieczną kurtuazję (wiem złe określenie ale na takie mnie zaspańca teraz tylko stać)

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v