Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, dysydent napisał:

Tylko w firmie na tych "pod sobą ludzi" ma zarobić firma a w partii-ach za nadliczebność zbędną....
Po co ich tam tyle jeśli

a nad wszystkim glosował?
i jak tu z tym realizmem?
aby w końcu jakiś idiota wymyślił (niestety znalazłem potwierdzenie) zrównanie państwowego ustawodawstwa z regulaminami byle jakiej prywatnej firmy https://dorzeczy.pl/kraj/85327/Pierwsze-tego-typu-porozumienie-Ministerstwo-Cyfryzacji-i-Facebook.html która to firma podobnie jak wszystkie inne powinny być poddane Prawu państwowemu a nie jego częścią
Jako rządzący masz prawo nakazać jakiemuś zbukowi zasady w swoim kraju a nie z nim uzgadniać

Ja pierdzielę, no cyrk na całego. Nie akceptujesz regulaminu, jedziesz po bandzie, to licz się z zablokowaniem. Albo nie zakładaj konta i nie płacz że cię banują. 
Chyba że miłościwie panujący czyszczą przedpole stadom swoich troli przed kolejnymi akcjami i kampaniami wyborczymi. Pewnie Ci z FB przed zbanowaniem na amen będą musieli sprawdzić czy gościu nie jest na "nietykalnych" i potwierdzić telefonicznie to u oficera dyżurnego trolowni.:lol:

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

Tak samo masz w radzie gminy, powiatu czy sejmiku że to jest zbieranina różnych ludzi.

Firma jest nastawiona na zysk a w polityce (sejmie, sejmiku, radzie) mają odbyć kadencję zrobić coś albo i  nie

Z momentem uzyskania mandatu masz tak jakby umowę o pracę z gwarancją zatrudnienia na 4-5 lat z kilkoma obowiazkami głownie frekwencji i tyle

Czyli akceptujesz taką patologię?  Kto ma zmieniac kraj jak czy z lewa czy z drugiego lewa takie same barany i jeszcze wyborcy są tego świadomi i akceptują? No jest wzorzec nienormalności i zidiocenia.

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

Tak samo masz w radzie gminy, powiatu czy sejmiku że to jest zbieranina różnych ludzi.

Firma jest nastawiona na zysk a w polityce (sejmie, sejmiku, radzie) mają odbyć kadencję zrobić coś albo i  nie

Z momentem uzyskania mandatu masz tak jakby umowę o pracę z gwarancją zatrudnienia na 4-5 lat z kilkoma obowiazkami głownie frekwencji i tyle

Masz przy tym większe prawa niż reszta bo zostałeś wybrany do rządzenia i masz przynajmniej prawo głosu w głosowaniach nawet na tematy o których nie masz pojęcia i co wtedy robisz? zatrudniasz lub przynajmniej pytasz fachowca w danym temacie czy pytasz lidera partyjnego?
Może i ta demokracja lepsza ale i tak sporo jest nie tak

Opublikowano (edytowane)

Jedynie istnieniem niekoniecznie inaczej myślącej (o ile w ogóle) opozycji i .... chyba tyle
Przy czym nawet jeśli ta opozycja myśli (o ile ,,,,) tak samo to i tak głosuje na przekór i wiele z praktyki dowodów by znalazł.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Są dziedziny co ich nie lubią? A za co k...a im się płaci . Lubić to oni sobie mogą prywatnie chodzić na grzyby a w sejmie to są w pracy. Niestety poziom społeczeństwa który ich wybiera jest taki że do sejmu wchodza idioci i awanturnicy oraz może 10% wartościowych ludzi. Jak nie rozumieją nad czym głosują to niech projekt będzie dostępny 2 tygodnie wczesniej. Niech go przeczytają a potem jesli mają pytania niech jacyś spece im wytłumaczą. Niestety jest jak za komuny - głosowali jak chcieli a wybrali jak trzeba. Można to zmodyfikować - nie mieli pojęcia nad czym głosowali a wybrali partia wskazała.

Jak Donek mógł straszyć skoro on nic nie może? Nikt nie powinien nawet tak pomysleć. 

Twierdzisz że Kaczyńscy nic nie mogli ale chcieli być przy korycie?

To jest polityka a nie wybieranie najlepszego specjalisty do firmy. większość ludzi czerpie wiadomości na kogo mają głosować z ulotek czy reklam gdzieś przypadkowo zobaczonych

Awanturników typu niesiołowski, szczerba czy pawłowicz wybierają też dla jaj ludzie

Nawet jakby był 2 miesiące dostępny to by nie wiedzieli wszyscy nad czym głosują. Spece też mają swoje poglądy i czarnowidzctwo o czym się przekonaliśmy przed wyborami w 2015

Partia co jest zbiór okresłonych celów i dążen co nawet w 100% każdy poseł tego nie rozumie. Jakby tak było że część chce tak a część inaczej to szybko prowadzi to do rozłamu

Zazwyczaj wolna wola jest w sprawach światpoglądowych

A skąd kaczyńscy mieli wiedzieć ze za kilka lat będą oni szefami ?

wtedy wszyscy chcieli zmiany i nikt się nie zastanawiał czy z tym wypada a tamtym  nie

8 minut temu, Ulman napisał:

Czyli akceptujesz taką patologię?  Kto ma zmieniac kraj jak czy z lewa czy z drugiego lewa takie same barany i jeszcze wyborcy są tego świadomi i akceptują? No jest wzorzec nienormalności i zidiocenia.

Na tym polega demokracja

8 minut temu, dysydent napisał:

Masz przy tym większe prawa niż reszta bo zostałeś wybrany do rządzenia i masz przynajmniej prawo głosu w głosowaniach nawet na tematy o których nie masz pojęcia i co wtedy robisz? zatrudniasz lub przynajmniej pytasz fachowca w danym temacie czy pytasz lidera partyjnego?
Może i ta demokracja lepsza ale i tak sporo jest nie tak

eksperci też mają poglądy. nie zapyta kilku takich i jest rozłam partii

7 minut temu, Ulman napisał:

A czym się różni takie głosowanie od tego za znienawiedzonej komuny?

co 4 - 5 lat jest plebiscyt, wyścigi kto więcej reklam powiesi, wiecej poda dłoni a przzede wszytkim obieca

Opublikowano (edytowane)

A gdzie tam. rozłamy są dopiero wtedy jak im koryto słupki wyborcze odsuwają (też z praktyki)
Oni wszyscy w partiach gotowi wykuć na pamięć dowolne poglądy aby rozłamów nie było jeśli to "da im zatrudnienie' jak najdłużej
Jeden J.S, Wolski to wyjątek potwierdzający regułę bo jest taki Kamiński; ten to już parę razy poglądy wkuwał od nowa a i jeszcze ten gumowy którzy poglądy zmieniają w okresach przesileń wyborczych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

W sprawach światopoglądowych wolna wola jest tolerowana jeżeli jest zgodna z wolą partii, co widać co jakiś czas dość wyraźnie. Niestety ten zbiór celów i dążeń to przede wszystkim zanegowanie wszystkiego co było przed. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

A gdzie tam. rozłamy są dopiero wtedy jak im koryto słupki wyborcze odsuwają (też z praktyki)

A co było jak z nowoczesnej nie zagłosowali jak była ustawa o aborcji to od razu ich wywalono. wtedy słupki jeszcze nie były takie kiepskie

Opublikowano (edytowane)

no bo nie zastosowali się do tej mojej recepty i powoli odchodzą w niebyt polityczny
Tylko czy to wina partii czy nasza że tylko "wkuwanie poglądów" gwarancją sukcesów wyborczych a może ordynacji? (wyborczej)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Tak się zastanawiałem nad tą wolną wolą posłów i głosowaniem , i chyba mam odpowiedź. To wszystko to wina kota, kota Schrodingera. Jak nic, tylko kota zastąpić w tym wszystkim posłem i obserwować. 

• Haha 1
Opublikowano

co jak co ale rysio był lepszym przywódcą niż babochłop

Opublikowano

Pawłowicz jakimś przywódcą była ? Czy o Grodzkiej napisałeś ?

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Tak się zastanawiałem nad tą wolną wolą posłów i głosowaniem , i chyba mam odpowiedź. To wszystko to wina kota, kota Schrodingera. Jak nic, tylko kota zastąpić w tym wszystkim posłem i obserwować. 

ktoś cie umieści na jakieś liście to musisz mu spłacić dług wdzięczności

Przed chwilą, zetorki12 napisał:

więcej jest bab o męskich genach

o Lubnaer

Opublikowano (edytowane)

"Rysio" właśnie "kota Schrodingera" nie nazbyt obserwował i ten kot był jednocześnie za i przeciw 
fizyka kwantowa w polityce tego jeszcze nie było ale na koniec roku :)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

ale przyjemnie sie te jego wpadki oglądało

Teraz do wysyła do tvp najczęściej swoją nową panią

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mirro napisał:

A co masz do fizyki kwantowej, niegodna tego portalu?

bardziej w drugą stronę bo fizyk jak czegoś nie wie to się przyzna polityk kiedy przyznał się do niewiedzy?
Wie taki że ze dwa procenty uciuła ale mówi że wygra i jeszcze obiecuje co zrobi jak wygra a jest pewien że mu wyjdzie to co zrobi ...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, zetorki12 napisał:

No jak już wywołałeś do tablicy pewne osoby to mi się  przypomniało coś takiego.
CYMLlAdWMAEV0p9.jpg:large

• Haha 1
Opublikowano
Racyl - mafią zaleciało... Mirro - sorki, że tak zostawiłem temat ale w Twojej odpowiedzi w sprawie biznesplanu był koncentrat bo kwintesencja jeszcze nie. Później jeszcze racyl napisał co mu się podoba... W każdym razie chyba trzeba jak Ulman - z bani, z kolana, pysk w błoto a następnie rozpocząć rozmowę...
Opublikowano (edytowane)

no i muszę poczytać jeszcze raz forum bo nie wiem o co chodzi :D 
W każdym razie metoda Ulmana to ryzyko oplucia błotem (bycia oplutym) 

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v