Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, mirro napisał:

Kurna jeszcze nas zamkną.
To do Dysydenta i Tarasa.

Ci co to czytają raczej nie będą wiedzieli za co a z tego regulaminu 

też - za co? o.O a jeśli już z tego regulaminu to przynajmniej ostrzegą pierwej na "prywacie"

A złaśnie z tego regulaminu to czerwony tekst zastrzeżony dla adminów .... czy tam moderaratorów ... fakt nadużyłem , ale zanim
przeczytałem. 

Kurczę. jakoś lepiej lżej af mi teraz chodzi na lapku i już procesor blisko zera. Porobili co czy co u mnie nie tak było? no ale teraz jest OK.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

Takie ubezpieczenia to kolosalna odpowiedzialność nie porównywalna do tych ubezpieczeń co teraz są . to nie chodzi kto kogo wykupi tylko w razie upadlości to i tak musi być fundusz gwarancyjny co to pokryje. firma wydrenuj pieniądze a i tak państwo pózniej będzie musiało dołozyć z budżetu

Gadasz tak jakby fundusze emerytalne nic nie zarobiły na nas i grzecznie oddały pieniądze do zusu. chyba nie pamiętasz czasu gdzie wszędzie łazili i namawiali na te fundusze

W ubezpieczeniach komunikacyjnych masa konkurencji jest i jak chcieli zrobić drastyczną podwyżkę to zrobili

ideologia korwina nie przewiduje tego kiedy i jak długo będziesz chorować. mniej podatków to nauka, ochrona zdrowia i wiele innych płatne

Jak chcesz się rozwijać to i tak się rozwiniesz i ten podatek w niczym cie nie zatrzyma . możesz zawsze się doubezpieczyć ale minimum musi mieć każdy

Najgorsze że ty jesteś pogodzony z socjalistyczną rzeczywistością i nawet nie podejmujesz minimalnego wysiłku by się spróbowac zastanowić że  może być inaczej. 

Pamiętam jak chodzili i namawiali na 3 filar i co z tego? Teraz tez namawiają i nic się nie dzieje. 

Ubezpieczenia poszły w góre po wprowadzeniu podatku bankowego i to nie była zmowa tylko konsekwencja działań socjalistycznego państwa. Musisz głębiej wnikać w takie tematy to więcej zrozumiesz. 

Z wysokimi podatkami rozwiniesz się tak jak z niskimi? Podważasz całą ekonomię? Ciekawe czemu międzynarodowe koncerny migruja tam gdzie podatki niskie skoro to nie ma znaczenia dla rozwoju? 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, racyl napisał:

no to niemcy głupie bo swoje stocznie ratowali a tuskowi kazali swoje zwinąć.

postawili swoich lidelków i jeszcze dostali do nich dofinansowanie żeby polskę ucywilizować

jest takie takie myslenie oddać coś na czym można prosto zarobić piniądze jak np handel  oddajemy zagranicznym firmom a my mamy szukać czegoś nowego na czym można niby zarobić pieniądze.

\

Żebyś Ty jeszcze wiedział kto buduje kadłuby dla okrętów niemieckiej marynarki wojennej, Szwedzkiej też.😉

15 minut temu, dysydent napisał:

Ci co to czytają raczej nie będą wiedzieli za co a z tego regulaminu 

też - za co? o.O a jeśli już z tego regulaminu to przynajmniej ostrzegą pierwej na "prywacie"

A złaśnie z tego regulaminu to czerwony tekst zastrzeżony dla adminów .... czy tam moderaratorów ... fakt nadużyłem , ale zanim przeczytałem. 

Temat zamkną.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Najgorsze że ty jesteś pogodzony z socjalistyczną rzeczywistością i nawet nie podejmujesz minimalnego wysiłku by się spróbowac zastanowić że  może być inaczej. 

Pamiętam jak chodzili i namawiali na 3 filar i co z tego? Teraz tez namawiają i nic się nie dzieje. 

Ubezpieczenia poszły w góre po wprowadzeniu podatku bankowego i to nie była zmowa tylko konsekwencja działań socjalistycznego państwa. Musisz głębiej wnikać w takie tematy to więcej zrozumiesz. 

Z wysokimi podatkami rozwiniesz się tak jak z niskimi? Podważasz całą ekonomię? Ciekawe czemu międzynarodowe koncerny migruja tam gdzie podatki niskie skoro to nie ma znaczenia dla rozwoju? 

Ty się nie zajmuj koncernami tylko załóż najpierw małą firmę i zobacz czy sobie poradzisz czy nie. Herezje to sobie można głosić ale żyć z czegoś trzeba codziennie

Rzekomo ten podatek bankowy stał się takim stryczkiem na szyję że OC u nie których firm zwroslo 100%. tylko że wcześniej ścigali się o klientów i sami zaniżali składki

Bez przymusu nikt by nie płacił podatków.

Żeby się rozwijać to trzeba myśleć na czym można jeszcze i jeszcze zarobić a nie jak nie płacić podatków. unikanie płacenia podatków to żaden rozwój tylko stagnacja

12 minut temu, mirro napisał:

Żebyś Ty jeszcze wiedział kto buduje kadłuby dla okrętów niemieckiej marynarki wojennej, Szwedzkiej też.😉

Temat zamkną.

tylko że poważne pieniądze zarabia się nie na produkcji podzespołów tylko na produkcje finalnym

Opublikowano

Mały sklepik i koncern działają w takich samych realiach gospodarczych więc maj atakie same problemy a inna ich skalę. Każdy chce płacić mniejsze podatki ale z tego co piszesz to jest złe i cała ludzkość od zarania jest w błędzie. Kombinowanie na czym mozna więcej zarobić i jak pałcić mniejsze podatki to jedno i to samo bo sprowadza się do chęci podniesienia zysków z działalności. Kiedy się to udaje firma ma więcej środków i może inwestować w nowe pomysły i technologie. Wysokie podatki hamują rozwój i jest to wiedza absolutnie oczywista nawet na poziomie szkoły średniej, Nie wiem czemu to podważasz

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Mały sklepik i koncern działają w takich samych realiach gospodarczych więc maj atakie same problemy a inna ich skalę. Każdy chce płacić mniejsze podatki ale z tego co piszesz to jest złe i cała ludzkość od zarania jest w błędzie. Kombinowanie na czym mozna więcej zarobić i jak pałcić mniejsze podatki to jedno i to samo bo sprowadza się do chęci podniesienia zysków z działalności. Kiedy się to udaje firma ma więcej środków i może inwestować w nowe pomysły i technologie. Wysokie podatki hamują rozwój i jest to wiedza absolutnie oczywista nawet na poziomie szkoły średniej, Nie wiem czemu to podważasz

podatków nikt nie chcę płacić i zawsze te podatki dla płacących będa duże

Na początku nikt nie zastanawia się nad unikaniem podatków tylko czy da się wypracować zysk czy nie. Od unikania płacenia podatków nikt nie będzie zaczynał prowadzenia firmy

Opublikowano
A propos SSD. Gdyby goodram polutował dysk na wspomnianym krysztale to kupowałbyś na m2 płytkę ze specjalnym uchwytem do wyciągania bo 500 Gb chowałoby się w złączu.
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Kazda normalna firma prywatna chce płacić jak najmniej i możesz im naskoczyć tak samo jakrząd bo robią to zgodnie z prawem. Polskie państwowe firmy mają w d*pie czy płacą dochodowy wysoki czy nie bo koniec końców jak im państwo nie zabierze w podatku to w dywidendzie.

wiesz i tak i nie dlaczego płacą polacy bo są głupcy polskie banki itp a gdzie ing i inni ?? wiec kukiz miał rację 

Opublikowano

Taras - Nic nasi nie budują.  Cieszą się że udało się zwodować po tylu latach coś, co nie wiadomo jeszce do czego ma służyć.
Niemcy nie brzydzą się zlecać budowy kadłuba nawet rosyjskim stoczniom.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Taras - Nic nasi nie budują.  Cieszą się że udało się zwodować po tylu latach coś, co nie wiadomo jeszce do czego ma służyć.
Niemcy nie brzydzą się zlecać budowy kadłuba nawet rosyjskim stoczniom.

I o to chodzi ale patriotyzm naszym megalomanom nie pozwala tak mysleć więc jak mówił klasyk - niczego nie będzie

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

i to się nazywa patologia prawna i urzędnicza bo ich chyba za dużo prawo powinno być jasne i przejrzyste oczywiście podatkowe  bo mały sklepik zapłaci a np kafland wynajmie doradców finansowych prawnych  i nie zapłaci bo go stać na kombinowanie 

3 minuty temu, DTaras napisał:

Kukiz nie może mieć racji bo dopiero przegląda na oczy...

cooo

Opublikowano

To sobie wyobraź jaki będzie cyrk jak spróbują dorobić hangar na śmigłowiec na tej motorówce, Tym bardziej że nie wiadomo jaki będzie. Tam chyba nie wejdzie nic co nie ma składanego wirnika albo belki ogonowej.

Opublikowano (edytowane)

Z Francuzami jeszcze różnie może być bo na razie nie wiem na pewno czy burdel to francuskie słowo ale francuski się zanosi  bo protesty "żółtych" w całym kraju mają. Nie wiem nawet jak tam wczoraj było i dzisiaj bo jakoś czasu...

Edytowane przez dysydent
GaN LED
Opublikowano

Francuzi zaproponowali dwa rozwiązania napędu, Ale ten z ogniwami paliwowymi wymaga wstawienia dodatkowego segmentu w kadłub.Poza tym problemem okazał sie ślad termiczny z tego segmentu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v