Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

I tym oto sposobem udowodniliśmy, że sprzedaż bezpośrednia to, mamienie socjalistycznego rolnika przez kapitalistyczną propagandę. Amen.😂

żeby sprzedawać bezpośrednio to musi być miejsce do tego zagwarantowane. mieszczuchy muszą mieć towar w zasięgu ręki na wieś to oni nie pojadą od tak bo zabaczą ogłoszenie na olx

Ta tak jak przed świętami w większych miastach robią jarmarki, kiermasze przedświąteczne na rynkach to wtedy to można nazwać stwarzaniem warunków sprzedaży bespośredniej

sklepów nikt nie stawia w polach tylko tam gdzie skupiska ludzi

Opublikowano

ty tez nic nie stracilez z ofe-bo i tak nic nie dostaniesz za 30 lat😉😊

jestes biedny-placz i plac ????? wiesz przy jakich zarobkach zawieszaja placenie zus-u ?????

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

ty tez nic nie stracilez z ofe-bo i tak nic nie dostaniesz za 30 lat😉😊

ale po 60 by mi wypłacali ale i tak nie wiem po co mi kradną ja byłem tym rocznikiem że ma przymus 

2 minuty temu, jacus napisał:

jestes biedny-placz i plac ????? wiesz przy jakich zarobkach zawieszaja placenie zus-u ?????

wiem  prezesunioąm  a mi ciągle dźwigają podatek bo widocznie za dużo zarabiam przekroczyłem próg 

Dnia 1.12.2018 o 12:42, Ulman napisał:

1.co ci ma dawać i z jakiej paki.

2.Jak ty chcesz podac lekarza do trybunału. Jak się to robi Mom zdaniem to możesz podac lekarzowi rekę.

3. Najpierw powinni spałowac PIS bo nic nie robi by zapobiec obecnym regulacjom

4. Oczywiście ze trzeba wywłaszczać siłą bo inaczej nic by nie powstało. Teraz tez wywłaszczają siłą i bardzo dobrze

5. Wysokie podatki generują dobrobyt?  Możesz opisać jak ten mechanizma działa? Ludzkosc od zarania muszą być w błędzie bo od zawsze chcą niskich podatkó (wyjątkiem sa fani obecnych socjalistów) Mógłyś rozwinąć ten wiekopomny wywód?

6. Jak słodzisz herbatę to nie robi się słodka. Jak mieszasz staje się słodka. Wniosek - herbata staje się słodka od mieszania.

7. 500+ kosztuje 22 mld. Czego ile jest z vatu?

8. Podnosili bo to tacy sami lewicowce jak obecni. Ci tak samo podnosza i mnożą biurokracje. Nie ma zadnej różnicy

1 a z takiej jak płacisz i jęczysz

2 twoja reka w dupe sobie możesz wsadzić  .. ale z kopertą inna sprawa 

3 a od ciebie muszą musieliby zacząć 

4 zeby ciebie nie wywłaszczyli z gospodarstwa warte 100tyś zł ...  bo nie kupisz nawet mieszkania bo wojewoda decyduje 

albo tak

https://wiadomosci.wp.pl/dom-91-letniej-pani-marii-przejeli-urzednicy-nie-dali-pieniedzy-na-lokal-zastepczy-6316879771043969a

6 cukier sobie kup ale pierwsze zarób a po drugie potrzebujesz drogi i auta a to drugie to z podatków jak za dużo cukrujesz bo ci sie w d*pie poprzewraca z dobrobytu 

to cukrzyce dostaniesz też nic nie zapłacisz ale z podatku bd się leczył  

m23822410,PIS.jpg

7....

Dnia 1.12.2018 o 12:32, Ropuch napisał:

Wypisz  wymaluj   pasuje  do  rządów  PO-PSL  w  Polsce  

amen

Dnia 1.12.2018 o 12:42, Ulman napisał:

Trafiłes w sedno . Taki sam analfabeta, grafoman i lewicowiec.

ja zarabiam dobrze dysponuje majątkiem... 

a ty żona na ciebie zarabia nie dziwię się bo firmy by już dawno nie było 

lewicowe ??  a jak sie nazywa ten co pierwszy stał po 500 ??   jesteś jak rysiu z nowoczesnej 

ulman a poczytaj o testach na ratownika g 

testy wydolnościowe, podobne do tych, którym poddawani są sportowcy. Następnym krokiem selekcji są badania psychologiczne. Statystycznie ratownikiem zostaje 1 na 10 kandydatów.

mam idealną psychikę potwierdzone badaniami 

Opublikowano (edytowane)

3000+ ro są dobre zarobki?  To czemu ciagle beczysz ze mało i w Czechach zarabiają 15 tys/mc

Dxialalnosc jest na żonę co nie znaczy ze ona zarabia

Ten kto uważa 500+ za głupotę   a bierze kasę  jest człowiekiem pragmatycznym. Skoro zabierają siła to trzeba brać co się da. Ten kto popiera 500+ jest socjalista a ten kto popiera  i nie bierze - socjalistą i idiotą co zasadniczo idzie w parze

co ty z tymi badaniami? Pytal cię ktoś?  Może i ty jesteś w miarę zdrowy psychicznie tylko po prostu masz zaburzenia poznawcze i ułomny intelekt. Testy na inteligencje zrób 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Ten kto uważa 500+ za głupotę   a bierze kasę  jest człowiekiem pragmatycznym. Skoro zabierają siła to trzeba brać co się da. Ten kto popiera 500+ jest socjalista a ten kto popiera  i nie bierze - socjalistą i idiotą co zasadniczo idzie w parze

zawsze ci zabierają i zabieraja

biją złodziei po łapach co vat wyłudzają a do pracy się nie kleją

lepiej w Polsce dać polakom 500+ niż podobne zasiłki uchodżcom w europie którzy ani jednego euro nie dołozyli do budzetu do momentu kiedy przyjechali

ten co w przyszłości będzie płacił podatki może być zarówno z biednej jak i bogatej rodziny dlatego to 500+ jest powszechne przy drugim i kolejnym dziecku

Bogaci zazwyczaj nie mają czasu na dzieci niż biedni. wielodzietne rodziny są przeważnie u biednych więc łatwiej im dzięki 500+ związać koniec z końcem

To ma być program demograficzny żeby zachęcać ludzi do wiecej niż 2-3 dzieci

żeby nadrobić ujemny przyrost to musi być większa ilośc dzieci w rodzinie niż 2

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ulman napisał:

Pewnie na takiej samej zasadzie jak Jarosławowi chałupę na Zoliborzu

Jarosław  ma po rodzicach wielką  wille  

A  ,,profesur,, dostał  mieszkanie komunalne  w mieście w którym  nie był  ani  on  ani  jego żona  zameldowani  ani   nie pracowali   a do tego  z tego  mieszkania  została wyrzucona  rodzina kolejarska  chwilę  wcześniej.

Jak  policjant  zaczął  przesłuchiwać  Prezydenta Sopotu  w tej sprawie  ten  przyznał że było to  nielegalne  ale  chwilę  po tym  UOP  odwiedził   Policjanta  i było  po  sprawie. 

10 godzin temu, marulekk napisał:

na szybkiego przejrzałem  i jest dużo wypocin pisMARKA , jutro dokładnie poczytam news-ów napisanych przez niego ;) 

,,Wam kury  szczać  prowadzać , a nie politykę,,  komentować !B|

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

z tego co pamiętam to w tym czasie mieszkania komunalne szły pod wykup  i to za parę złotych  ...jak ktoś nie  był zainteresowany to              brali inni i tyle 

co znaczy wyrzucona ? ot tak ? nie ...pewnie nie płacili i mieli nakaz eksmisji już za dług  

mógłbyś to rozwinąć kto i dlaczego ich wyrzucił i czy byli zainteresowani wykupem ? 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, racyl napisał:

zawsze ci zabierają i zabieraja

biją złodziei po łapach co vat wyłudzają a do pracy się nie kleją

lepiej w Polsce dać polakom 500+ niż podobne zasiłki uchodżcom w europie którzy ani jednego euro nie dołozyli do budzetu do momentu kiedy przyjechali

ten co w przyszłości będzie płacił podatki może być zarówno z biednej jak i bogatej rodziny dlatego to 500+ jest powszechne przy drugim i kolejnym dziecku

Bogaci zazwyczaj nie mają czasu na dzieci niż biedni. wielodzietne rodziny są przeważnie u biednych więc łatwiej im dzięki 500+ związać koniec z końcem

To ma być program demograficzny żeby zachęcać ludzi do wiecej niż 2-3 dzieci

żeby nadrobić ujemny przyrost to musi być większa ilośc dzieci w rodzinie niż 2

Jest bardzo prawdopodobne że jednak uzależnią 500+ od zatrudnienia lub bardziej precyzyjnie "nie bezrobocia" (bo renciści czy niepełnosprawni). 
Wszelkie przesłanki za tym przemawiają bo i słupki statystyk bezrobocia, jakieś tam oszczędności no i wrażenie że jednak nie taka lewica co i słupkom wyborczym nie zaszkodzi.
Skoro od zdzierstwa fiskalnego nikt nie deklaruje odstąpić to przynajmniej nie zdzierajmy z dzieci (nie ważne biednych czy bogatych) i bardziej to taki "wyrzut sumienia" niż polityka demograficzna bo efektów raczej nie widać i rzeczywiście potwierdza tylko slogan że życia człowieka (dziecka tutaj) nie da się przeliczyć na pieniądze.
Jakiś dowód na resztki sumienia w polityce fiskalnej i tyle a nie jakaś rozumna demografia.

Z  tym wyłudzaniem VAT-u to ta polityka ścigania złodziei robi wrażenie oferowanie suszarki w deszcz miast parasola bo można tak podatki skontruować aby nie dało się wyłudzać a brak takich zmian tylko świadczy o tym że obecni też lubią deszcz.

4 godziny temu, marekfarmer napisał:

,,Wam kury  szczać  prowadzać , a nie politykę,,  komentować !B|

nie mam kur :D a kot sam chodzi i to nie tam gdzie bym chciał.

a to tutaj to dla wielu nie komentowanie, co próba znalezienia jakiegoś sensu w tej bezsensownej polityce
Niektórzy próbują tutaj politykę uprawiać, tym - powodzenia (w Hyde Parku?). 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

3000+ ro są dobre zarobki?  To czemu ciagle beczysz ze mało i w Czechach zarabiają 15 tys/mc

3600 + premie + dodatki złodziejski zus mi bierze 2500/3000 + gospodarstwo + zarobki żony  a ile ty wysiedziałeś na forum ?

to gardzisz innymi jesteś:,wyniosłość, egocentryzm. snobizm

co ty z tymi badaniami? Pytal cię ktoś?  Może i ty jesteś w miarę zdrowy psychicznie tylko po prostu masz zaburzenia poznawcze i ułomny intelekt. Testy na inteligencje zrób 

wszystko sprawdzali inteligentny bardzo dobre zachowanie warunkach stresowych brak objaw panicznej paniki  dobra pamięć zapamiętywaniu warunkach wysokiego stresu 

a co z tobą pewnie odwrotnie ??

2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Niektóre  media  nie mają  nic   pożytecznego  do  powiedzenia  tylko się  zajmują  ...

https://wiadomosci.wp.pl/politycy-pis-tanczyli-do-abba-ojcze-filmik-hitem-sieci-6323280429152385a

bo gessler nieźle nawywijała uczyła ludzi co i jak a teraz setki ludzi podało ją do sądu i wygrało pożyczała setki tys później nie oddawała

Słynna restauratorka i gwiazda "Kuchennych rewolucji" właśnie przegrała sprawę w sądzie i musi zwrócić 310 tysięcy złotych pożyczki plus odsetki - łącznie ponad 700 tysięcy złotych!

Sprawa ciągnie się od 2009 r. Wtedy do drzwi Magdy Gessler zapukali wierzyciele. O  pomoc poprosiła swego pełnomocnika i dobrego znajomego Wojciecha Ziemskiego. Pożyczył jej 200 tysięcy złotych. Po kilku tygodniach znów poprosiła go o pomoc. Tym razem komornik chciał zająć jej dom i działkę za zadawniony dług. Wojciech Ziemski znów wyłożył pieniądze, 110 tysięcy złotych. 

Na obie pożyczki spisał z restauratorką umowy. Jednak na próżno czekał na zwrot. - Magda potrafi być miła i urocza, gdy czegoś potrzebuje. Obiecuje wtedy wszystko, czaruje. Tak było w moim przypadku - opowiada Wojciech Ziemski. - Przez kilka lat obiecywała spłatę pożyczki: najpierw w kilku ratach, potem - po 10 tysięcy miesięcznie. Godziłem się na wszystkie propozycje, ponieważ wydawało mi się, że łączy nas przyjacielska relacja, więc chciałem iść jej na rękę. Ale pieniędzy nie było. Magda jak to Magda, zaczęła mnie unikać. Było jasne, że z własnej woli nie odda mi długu.

Nie było tajemnicą, że Magdzie Gessler nie brakuje pieniędzy. Otwierała kolejne restauracje, jeździła na wycieczki po całym świecie, chodziła ubrana od stóp do głów w ciuchy luksusowych marek. W Ziemskim rosła więc frustracja. 

- Zawsze znajdowała wymówkę - wspomina. - Tłumaczyła, że nie ma pieniędzy, bo właśnie czeka na przelew za nagranie programu telewizyjnego, od sponsora albo za prowadzenie jakiejś imprezy. Zawsze był powód, by mnie zbyć. W pewnym momencie powiedziałem wyraźnie: najpierw spłać pożyczkę, a potem żyj sobie jak królowa

pracowałem w firmie importującej wina do Polski. MG I jej restauracje byly odbiorcami tych win. Zawsze byly problemy z zaplata. Kluczyla, zwlekala, klamala se przelew juz w drodze, zeby tylko wyslac kolejny towar. Wstrzywywalismy dostawy na kredyt, wtedy placila przez jakis czas, na biezaco ale starego dlugo nie. Obiecywala ze pomalu bedzie zwracac. Nie zwracala. Potem "kupowa" wina od konkurencji na tych samych zasadach. Dlugi miala u wszystkich dostawcow, jej persolel zalil sie naszymkierowcom ze im tez zalega z platnosciami sa pensje. To nie sa jej klopoty finansowe, to pogarda dla innych

lepiej robić kogoś w balona ale to ten jest najgorszy tvn słynie z największych kurrrrrrrrrwwwwwwwwww

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Sposób prowadzenia programów przez tę babę (Gesler czy nawet dwa ss pisaną ...) jednoznacznie świadczy o poziomie nawet kultury osobistej tak że tylko napiszę na cytat (tylko skąd?) - dlaczego mnie to nie dziwi?
Dziwi mnie natomiast postawa tych biednych restauratorów bo ja bym wygonił z posesji jak psa zanim by do drzwi doszła.
"Ekspert od odżywiania" już na pierwszy rzut oka.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, Roman176 napisał:

3600 + premie + dodatki złodziejski zus mi bierze 2500/3000 + gospodarstwo + zarobki żony  a ile ty wysiedziałeś na forum ?

to gardzisz innymi jesteś:,wyniosłość, egocentryzm. snobizm

wszystko sprawdzali inteligentny bardzo dobre zachowanie warunkach stresowych brak objaw panicznej paniki  dobra pamięć zapamiętywaniu warunkach wysokiego stresu 

a co z tobą pewnie odwrotnie ??

bo gessler nieźle nawywijała uczyła ludzi co i jak a teraz setki ludzi podało ją do sądu i wygrało pożyczała setki tys później nie oddawała

Słynna restauratorka i gwiazda "Kuchennych rewolucji" właśnie przegrała sprawę w sądzie i musi zwrócić 310 tysięcy złotych pożyczki plus odsetki - łącznie ponad 700 tysięcy złotych!

Sprawa ciągnie się od 2009 r. Wtedy do drzwi Magdy Gessler zapukali wierzyciele. O  pomoc poprosiła swego pełnomocnika i dobrego znajomego Wojciecha Ziemskiego. Pożyczył jej 200 tysięcy złotych. Po kilku tygodniach znów poprosiła go o pomoc. Tym razem komornik chciał zająć jej dom i działkę za zadawniony dług. Wojciech Ziemski znów wyłożył pieniądze, 110 tysięcy złotych. 

Na obie pożyczki spisał z restauratorką umowy. Jednak na próżno czekał na zwrot. - Magda potrafi być miła i urocza, gdy czegoś potrzebuje. Obiecuje wtedy wszystko, czaruje. Tak było w moim przypadku - opowiada Wojciech Ziemski. - Przez kilka lat obiecywała spłatę pożyczki: najpierw w kilku ratach, potem - po 10 tysięcy miesięcznie. Godziłem się na wszystkie propozycje, ponieważ wydawało mi się, że łączy nas przyjacielska relacja, więc chciałem iść jej na rękę. Ale pieniędzy nie było. Magda jak to Magda, zaczęła mnie unikać. Było jasne, że z własnej woli nie odda mi długu.

Nie było tajemnicą, że Magdzie Gessler nie brakuje pieniędzy. Otwierała kolejne restauracje, jeździła na wycieczki po całym świecie, chodziła ubrana od stóp do głów w ciuchy luksusowych marek. W Ziemskim rosła więc frustracja. 

- Zawsze znajdowała wymówkę - wspomina. - Tłumaczyła, że nie ma pieniędzy, bo właśnie czeka na przelew za nagranie programu telewizyjnego, od sponsora albo za prowadzenie jakiejś imprezy. Zawsze był powód, by mnie zbyć. W pewnym momencie powiedziałem wyraźnie: najpierw spłać pożyczkę, a potem żyj sobie jak królowa

pracowałem w firmie importującej wina do Polski. MG I jej restauracje byly odbiorcami tych win. Zawsze byly problemy z zaplata. Kluczyla, zwlekala, klamala se przelew juz w drodze, zeby tylko wyslac kolejny towar. Wstrzywywalismy dostawy na kredyt, wtedy placila przez jakis czas, na biezaco ale starego dlugo nie. Obiecywala ze pomalu bedzie zwracac. Nie zwracala. Potem "kupowa" wina od konkurencji na tych samych zasadach. Dlugi miala u wszystkich dostawcow, jej persolel zalil sie naszymkierowcom ze im tez zalega z platnosciami sa pensje. To nie sa jej klopoty finansowe, to pogarda dla innych

lepiej robić kogoś w balona ale to ten jest najgorszy tvn słynie z największych kurrrrrrrrrwwwwwwwwww

Ty Roman, a to wszystko to do programu "Wybacz mi", czy "Urzekła mnie Twoja historia". Może jeszcze napisz że państwo było teoretyczne bo nie uchroniło gościa przed pożyczeniem kasy nieuczciwej osobie.:maso:

Opublikowano

Sikorski-Kulczyk o urzędniczce NIK

Jan Kulczyk: A co z Rysiem? Rysiem ze Stanów?

Radosław Sikorski: Będzie dobrze.  

Jan Kulczyk: Jakieś plany stosunkowo do niego? Tutaj w Warszawie?  

Radosław Sikorski: On ma jeszcze 2,5 roku ambasadę. Spokojnie, jest ok.  

Jan Kulczyk: Ja go bardzo lubię, to porządny facet jest, taki jajeczny.  

Radosław Sikorski: Drobne błędy popełnił wiesz: przyjechała jakaś straszna biurwa z NIK-u…  

Jan Kulczyk: Jakąś rezydencję remontował, tak?  

Radosław Sikorski: Jakaś p...da wiesz, taka, zamiast ją dowartościować, przep....lić jak trzeba, to dał jej jakieś biuro…  

Jan Kulczyk: I napisała?  

Radosław Sikorski: I się zemściła, suka, i cale ministerstwo miało kłopoty z tego powodu… a trzeba było się poświęcić.  

Jan Kulczyk: Dla ojczyzny.  

Jan Kulczyk: Jak Walewska.

jeśli taśmy prawdziwe to piękny poziom i to jest tzw. polska elita

Opublikowano

@nie

a czemu niby nie prawdziwa

2 godziny temu, mirro napisał:

Ty Roman, a to wszystko to do programu "Wybacz mi", czy "Urzekła mnie Twoja historia". Może jeszcze napisz że państwo było teoretyczne bo nie uchroniło gościa przed pożyczeniem kasy nieuczciwej osobie.:maso:

Jak ją znał to pożyczył. na bidnego nie popadło. a może i co innego tam chodziło

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

a mnie znów urzekła twoją słabością to strzelam do ciebie twoimi nabojami 

umowa była ??

była 

pisemna ??

czarno na białym ???

tak

więc jaka tu praworządność sądów była ??

takiego państwa i sędziów i praworządności chcesz ??? 

ty widziałeś tym dorobek pokoleniowy 

a ja widze czysta karma dla pasożytów dopóki tak bd tacy pasożyty bd miały sie dobrze bd na wnuczka dziadka i policjanta 

amen 

38 minut temu, racyl napisał:

Jak ją znał to pożyczył. na bidnego nie popadło. a może i co innego tam chodziło

sędziowie mieli czas 

Opublikowano

nie- daj popis pinokia,  pewnie niedlugo jego nowe tasmy wyplyna, jesli dzisaj w kurwizji caly dzien pokazywali nagrania to znaczy ze juz zaczeli kontratak😊

choc wypadaloby go nazwac prorokiem mateuszem- niedlugo hodowcy swin beda u chinczykow na kontrakcie tuczyc kabany za miseczke ryzu, maja juz animex,agri plus i kupuja wlasnie pini-polonia, nedlugo pol swinskiego biznesu bedzie zolte...........

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

nie- daj popis pinokia,  pewnie niedlugo jego nowe tasmy wyplyna, jesli dzisaj w kurwizji caly dzien pokazywali nagrania to znaczy ze juz zaczeli kontratak😊

a co powiesz o neumannie 5 bankach podkreślam nie podejrzany tylko zarzuty 

a taśmy jakie jak morawiecki klnie 

Opublikowano
29 minut temu, jacus napisał:

choc wypadaloby go nazwac prorokiem mateuszem- niedlugo hodowcy swin beda u chinczykow na kontrakcie tuczyc kabany za miseczke ryzu, maja juz animex,agri plus i kupuja wlasnie pini-polonia, nedlugo pol swinskiego biznesu bedzie zolte...........

Instalowanie Chińczyków w biznesie to taka tajna broń na ruskich. Teraz nie napadną bo się będą bali że tamci swego broniąc zajdą ruskich od tyłu.
Skoro o proroctwach to oby ten kawał się sprawdził i rzeczywiście później na polsko-chińskiej granicy był spokój.
Dalekosiężna polityka nasza, nie ma co.

Opublikowano
37 minut temu, jacus napisał:

pini-polonia

właściciele włoskiej firmy Pini Polonia

Pini Polonia głośno było w grudniu. Ponad 200 funkcjonariuszy różnych służb: CBŚP, Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi, Straży Granicznej, Urzędu Kontroli Skarbowej i Państwowej Inspekcji Pracy przeprowadziło wtedy kontrolę w zakładzie. Wylegitymowano ponad 900 osób, w tym 440 cudzoziemców. Straż Graniczna zatrzymała pięciu obywateli Ukrainy, którzy w Polsce przebywali nielegalnie.

Kontrole były związane z rozbiciem grupy przestępczej wyłudzającej podatek VAT na dużą skalę. Wyłudzenia VAT w Pini Polonia. Przybywa aresztowanych

44 minuty temu, jacus napisał:

agri plus

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

https://dzienniklodzki.pl/chinczycy-przejmuja-wielka-ubojnie-pini-polonia-w-kutnie/ar/12404680
No sam musiałem szukać ale to chyba z tego artykułu.

Wszystko to jakieś takie ... niejasne i nawet podejrzane jak się zastanowić a jeszcze głębiej jakby pomyślał to nawet nie do złapania.
Albo parzyło Włochów w ręce albo specjalnie podgrzano aby parzyło, bo jak nie to co? przypadek?

Tym razem poważniej niż w poprzednim moim wpisie.
Na samym początku PiS w zarysie przyszłej polityki zagranicznej zakładało lawirowanie między możnymi tego świata a tak spektakularne transfery raczej bez błogosławieństwa władz co najmniej trudne tak że chyba robią jak mówili.
Gdzieś widziałem film o tuczarniach w Rumunii i problemach tylko a nie korzyściach miejscowej ludności z tym związanych i raczej tu będzie podobnie. Do masowego tuczu zbyt wiele obsługi nie trzeba bo automatyka i tego ryżu za dużo nie pójdzie tylko czy Chińczyków nie interesuje bardziej zbyt na miejscu niż import produkcji do siebie?
Ja tuczem świń się nie zajmuję ale dominacja na rynku wielkotowarowych tuczarni sprawi niemożność nawet zakupu kabana z małotowarowego chowu na przysłowiowych "kartoflach" bo potentaci skutecznie uniemożliwią taki proceder postrzegając go jako konkurencję i w zasadzie tyle mnie to interesuje o ile nie obudzę się kiedy w bezpośrednim sąsiedztwie takiej "perfumerii" zanim mnie kto poinformuje co tam za górką budowali.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Roman176 napisał:

zarobili wyłudzili vat jeszcze zarobili na sprzedaży 

(http:/fake/onlinenews2day.com/................

co to za link dla idiotów?   (!!!)
Zmieniłem nieco i nie zadziała

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v