Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

14192531_1395198747179477_44943542388560

Cytat

Miód na moje serce.

Brawo brawo, brawo!

Pięknie przedstawione najprawdziwsze z prawdziwych prawd. Niestety znaczące grono chocby tutejszych dyskutantów nie jest w stanie tego pojąć nie mówiąc już o  akceptacji tak oczywistych treści. 

Dodam że jeden  - rok pińcet+ to 500km autostrad.

dawno większej głupoty nie czytałem, trzeba być bardzo podatnym na manipulacje, żeby takie głupoty powtarzać

poprzedni rząd nie dał 500+ i żadnego z tych postulatów nie spełnił a nawet robił odwrotnie

Opublikowano

Z tego co tu wkleił Alamo wynika że na dziedzińcu sejmu powinien jak najszybciej stanąć monument przedstawiający górniczych związkowców, pałowanych przez Pana Komorowskiego. Musi tak się stać aby upamiętnić martyrologię tej grupy zawodowej stającej w obronie demokracji, deptanej w owym czasie przez władzę. 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, jarecki napisał:

do ulman 1 - mam argumenty i pracy macierewicza niepopieram  zreszta jego tez   2 - sad najwyzszy w usa jest niepodwazalny tak jak  TK  nasz , ailu z trybunału zostało odwołnych      3 - sedzia  to jednak powinna byc powaga i rozwaga anie udział w zgromadzeniach ulicznych  no i 4 - dalej twierdze ze ulman jestes inteligentny  markiety maja ograniczone podatki pewno wiesz i mają najnizsze zarobki pracownicy  . znizka vat nawet na 20% nieobnizy ceny towarow tylko sprzedajacy uzyska wiekszą marze a podatki cit -to sciema   tak było i jest 1 gosc moze kierowac kazdym ministerstwem  taki był arułkowicz i taki jest błaszczak   obydwaj porazka

Ja o Macierewiczu nic nie pisałem.

Markety płaca groszę bo nie trzeba miec tam żadnych kwalifikacji ani umiejętności. Kadra menadzerska w marketach zarabia jak na menadzerów przystało a kasjerzy jak na najmniej wykwalifikowanych przystało.  Każda obniżka podatków generuje obnizke cen bo zawsze ktoś z konkurencji wykorzysta fakt że przy zachowaniu marży może dzieki obniżce cen przyciągnąć klientów i zwiekszyć udział w rynku

28 minut temu, nie napisał:

dawno większej głupoty nie czytałem, trzeba być bardzo podatnym na manipulacje, żeby takie głupoty powtarzać

poprzedni rząd nie dał 500+ i żadnego z tych postulatów nie spełnił a nawet robił odwrotnie

Tak jak pisałem -  prawdy najoczywistsze z oczywistych dla  człowieka normalnego  są  dla socjalisty nie do przyjęcia.

Co tam konkretnie jest takiego głupiego? Gdzie ta manipulacja?

Oczywiście że poprzedni rząd nie spełnił żadnego z tych postulatów. Obecny też nie i jeszcze podniósł podatki by na pińcet było. Nic nie ma za darmo.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Cytat

prawdy najoczywistsze z oczywistych dla  człowieka normalnego  są  dla socjalisty nie do przyjęcia.

najlepsze jest to, że najwięksi socjaliści posądzają/wypominają o socjalizm innych

oba rządy nie spełniły ale obecny dał chociaż 500+ więc 1-0 dla obecnego :)

Opublikowano

500 dal - do tego obsluga programu to 100. a splata odsetek[bo to wszystko na kredyt u niemieckich emerytow] to nastepna czyli w sumie nasze dzieci to 500 bedzie kosztowac 700-czysty socjalistyczny biznes......

zreszta sa dzieci ktorym splata jakichkolwiek dlugow nie bedzie problemem

https://kujawsko-pomorskie.onet.pl/lukasz-schreiber-w-kprm-przedtem-pracowal-tam-jego-ojciec-grzegorz-schreiber/0jmsez6

• Like 1
Opublikowano

s

1 godzinę temu, marko-kolo napisał:

coś bełkoczesz coś marudzisz i to niby ma być riposta ? ..przetłumacz to na polski albo sobie ''wyguglaj '' bo ręce opadają na ten bełkot 

może odpowiedz mi kto i jak może usunąć sędziów SN w USA ....jak sobie doczytasz to masz różnice jak to jest w krajach  cywilizowanych  bo tam nikt nie usunie sędziego bo jest nieusuwalny a u nas robi się to ustawą zwykłą wbrew konstytucji 

sedzia sądu najwyzszego w USA zmarł na koniec kadencji prezydenta Obamy ale ten niepowołał nastepcy chociaz mogł ale dał prawo wyboru nastepcy czyli Trampowi  ,   w polsce peowcy na koniec swojej kadencji wybrali 2 sedziow trybunału chociaz kadencja starych konczyła sie dopiero w czasie uformowania noweg rządu    -a to moj argument i odpowiedz  kto złamał prawo 

• Like 1
Opublikowano

toć trybunał orzekł i zostało to cofnięte ...wiec co ?  jak inni łamali prawo to i my  ?

no kto zrobił sieczkę z tego i podeptał  wszystkie zasady i konstytucje ? PO ? dlaczego ci powołani zgodnie z prawem nie zostali zaprzysiężeni ? 

kto to wykorzystał do swych podłych celów ? kto podporządkowuje wszystkie organy państwowe i kto zlikwidował trójpodział władzy ? kto teraz kontroluje rządzących i kto ich będzie oskarżał i sądził ? sami siebie będą sądzić... tak ? toć to bolszewia w czystym wydaniu ...ile ty masz lat człowieku że tego nie rozumiesz ? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, nie napisał:

1.najlepsze jest to, że najwięksi socjaliści posądzają/wypominają o socjalizm innych

2.oba rządy nie spełniły ale obecny dał chociaż 500+ więc 1-0 dla obecnego :)

1. Najtrafniejsza definicja PISu jaka dotąd czytałem.

2.By dac 500 musza zabrać 700. Oczywiscie zabierajatym złym aferzystom, tylko jakoś cholera nie mogę pojąć po co w takim razie  podatki podnosząO.o

wygralismy na tym wszystkim jak Szydłowa w Brukseli

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Dnia 29.11.2018 o 08:10, Ulman napisał:

2. Jak to.co zrobią? Masz czarno na. białym ze z traktatami niezgodne i nic nie mogą zrobić? Może oni w ogóle nic nie mogą?  Chyba mogą wygrać 1:27 i postawić na swoim

a co na to ten wygrany rudolf przecież polak ? mamy teraz swojego i bardzo dużo zyskamy dla własnego kraju ciekawe kiedy zacznie dawać ?

toć trybunał orzekł i zostało to cofnięte ...wiec co ?  jak inni łamali prawo to i my  ?

no kto zrobił sieczkę z tego i podeptał  wszystkie zasady i konstytucje ? PO ? dlaczego ci powołani zgodnie z prawem nie zostali zaprzysiężeni ? 

kto to wykorzystał do swych podłych celów ? kto podporządkowuje wszystkie organy państwowe i kto zlikwidował trójpodział władzy ? kto teraz kontroluje rządzących i kto ich będzie oskarżał i sądził ? sami siebie będą sądzić... tak ? toć to bolszewia w czystym wydaniu ...ile ty masz lat człowieku że tego nie rozumiesz ? 

eeeeeeeee ty na poważnie ? trójpodział władzy  czyli jak ? tuska na telefon ? 

konstytucja eeeeeeeeeeee ????????????? która ta co daje do bezpłatnego leczenia ??   a szpitale i lekarze swoje ??

a tak propo gdy szpital mi odmawia kogo mam mam podać do trybunału lekarza ? szpital ? dyrektora szpitala ? nfz ? ministra zdrowia .... itp ?

a tak propo art 74 ochrona życia ??

czemu te k**wy lewaczki na manifach nie pałują i do więzienia  ?   przecież nawoływanie do zabijania dzieci ??

eeeeeeeee a te prawo do własności konstytucyjne ?? za tuska ustawa o wywłaszczeniach siła ????? 

za***iście jutro podanie pisze do tk oskarże niemca że ma większe dopłaty  przecież mam prawo 😊

1 godzinę temu, Ulman napisał:

1. Najtrafniejsza definicja PISu jaka dotąd czytałem.

2.By dac 500 musza zabrać 700. Oczywiscie zabierajatym złym aferzystom, tylko jakoś cholera nie mogę pojąć po co w takim razie  podatki podnosząO.o

wygralismy na tym wszystkim jak Szydłowa w Brukseli

eeeeeeeeeee tym wyżej rozwinięty kraj tym wyższe podatki ....... przykład

bułgaria prawie zerowe podatki  bida aż piszczy nawet do wypłaty nie starcza 

komurus by im się przydał weźcie kredyt 😎

holandia wysokie podatki ale jedne z najwyższych pensji w eu czyli 2/4 razy na wczasy auto co dwa lata w bułgarii co dwa lata trupa 20 letniego 

więc wybór należy do was ?? wiec ??

2 godziny temu, jacus napisał:

jacuś jak to wykształcony ambitny źle ?  lepiej chyba niż u tuska i rostowskiego co pisali ustawy pod siebie pani z średnim wykształceniem a rostowski co nato '

2 godziny temu, jacus napisał:

500 dal - do tego obsluga programu to 100. a splata odsetek[bo to wszystko na kredyt u niemieckich emerytow] to nastepna czyli w sumie nasze dzieci to 500 bedzie kosztowac 700-czysty socjalistyczny biznes......

a ile kosztuje 500 ?? a ile z vat jest ??  

hmm a czemu za tusia brali dźwigali podatki bodajże 12 w 2012 prywatyzowali ... mało tego za***ali mi 12 kafli z offe a ciebie ile  ?

ale i tak jestem dumny bo zostały mi 4  to na dzieci chyba 20000+ było ? 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

No było co dzisiaj poczytać. Dziękuję wszystkim bo większość rzeczowa i nie chciał bym się tu odnosić szczegółowo do tych dylematów ustrojowych tylko zapodam takie "cóś" pod rozwagę - socjalnie wobec swoich a liberalnie wobec reszty. Czy nie taki trend obecnie we świecie?
Technologia jeśli o wyzysku to coraz bardziej energii paliw kopalnych pozwala mówić a nie siły mięśni wyzyskiwanych i tutaj aspekt moralny tego wyzysku nieco inaczej się przedstawia niż w czasach gdy ten wyzysk napiętnowano negatywnie. 
I jeszcze - czy socjal to nie wyzysk? Odebrano podatkami kapitalistom podłym wyzyskiwaczom i rozdano tym którzy niczym nie zasłużyli bo tamci chociaż przysporzyli się do wygenerowania tego (wy)zysku. Tylko lwia część wyzyskanych to paliwa i inne nośniki energii.
Rewolucja technologiczna stawia całkiem nowy obraz rozkładu społecznego i są dwie drogi w dalszym rozwoju technologii np robotów; jedna to służba wszystkim ku konsumpcji a druga służba swym właścicielom do kontroli buntującej się większości która została z niczym i w efekcie eliminacja tych którzy na zarządzanie energią i surowcami się nie załapali. O ile w carskiej Rosji robotnicy mieli szansę z wojskiem carskim to w; technologia kontra buntownicy?....
To są już zupełnie inne czasy i problemy nie wszystkie jeszcze rozpoznane ale niejeden na wsi w głębi ducha zastanawiał się skrycie - skąd oni na te dopłaty (nie tylko rolnicze) mają a jeszcze się im nie zawaliła gospodarka?.... często powtarzam - to nie takie proste zantagonizować argumenty za i przeciw socjalowi.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Muszą zabrać więcej niz dadzą. To oczywiste

po przeczytaniu twoich postow w kilku tematach  wydajemi sie ze kraj w kturym mieszkasz POLSKA jest nieodpowiedni  , takim krajem byc mogła dla ciebie ARABIA SAUDYJSKA PO PIERWSZE ZERO PODATKOW  + ,bardzo tanie paliwo + problem z trzodą chlewną raczej odpada  + , całkowita swoboda  + , z sądami tez zero problemu prawo szariatu +   no nic tylko bilet kupic 

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, dysydent napisał:

No było co dzisiaj poczytać. Dziękuję wszystkim bo większość rzeczowa i nie chciał bym się tu odnosić szczegółowo do tych dylematów ustrojowych tylko zapodam takie "cóś" pod rozwagę - socjalnie wobec swoich a liberalnie wobec reszty. Czy nie taki trend obecnie we świecie?
Technologia jeśli o wyzysku to coraz bardziej energii paliw kopalnych pozwala mówić a nie siły mięśni wyzyskiwanych i tutaj aspekt moralny tego wyzysku nieco inaczej się przedstawia niż w czasach gdy ten wyzysk napiętnowano negatywnie. 
I jeszcze - czy socjal to nie wyzysk? Odebrano podatkami kapitalistom podłym wyzyskiwaczom i rozdano tym którzy niczym nie zasłużyli bo tamci chociaż przysporzyli się do wygenerowania tego (wy)zysku. Tylko lwia część wyzyskanych to paliwa i inne nośniki energii.
Rewolucja technologiczna stawia całkiem nowy obraz rozkładu społecznego i są dwie drogi w dalszym rozwoju technologii np robotów; jedna to służba wszystkim ku konsumpcji a druga służba swym właścicielom do kontroli buntującej się większości która została z niczym i w efekcie eliminacja tych którzy na zarządzanie energią i surowcami się nie załapali. O ile w carskiej Rosji robotnicy mieli szansę z wojskiem carskim to w; technologia kontra buntownicy?....
To są już zupełnie inne czasy i problemy nie wszystkie jeszcze rozpoznane ale niejeden na wsi w głębi ducha zastanawiał się skrycie - skąd oni na te dopłaty (nie tylko rolnicze) mają a jeszcze się im nie zawaliła gospodarka?.... często powtarzam - to nie takie proste zantagonizować argumenty za i przeciw socjalowi.

Jareck-to co pogrubiłem w tym wpisie to kwintesencja Arabii Saudyjskiej, no może poza eliminacją, bo ktoś konsumentom musi służyc . A na pytanie poddanych, dlaczego tak jest otrzymasz tam rozbrajającą odpowiedź. "Bo taka była wola Allaha". I wtedy sobie podyskutuj. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Jarecki to co sądzisz jak czytasz posty ,,marko-kolo''?

mark-kolo jest przeciętnym polakiem czyli normalnym  nie które jego wpisy są emocjonalne  przez co według mie niesiegają do  zarodka problemu tylko juz troche puzniej  a zarodkiem TK był wybór sedżiów TK przez PO przed końcem kadencji sejmu   . najgorsze co by mogło by spotkać POLSKIE to jak by każdy był za PIS a tak jest jakaś równowaga 

• Like 2
Opublikowano

Z całym szacunkiem ale źle identyfikujesz przyczynę. Przyczyną są zwykle ludzie. Tu akurat nie chodziło o tych sędziów, tylko o rozpiżdżenie wszystkiego co mogłoby stanąć na drodze planowanych zmian. doskonale wiedzieli że będą to zmiany dotyczące spraw drażliwych I takie instytucje jak TK może przytrzasnąć im paznokcie. Zanegowano ciągłość państwa i postawiono datę 2015 jako początek prawdziwie wolnego państwa. No wybacz, ale jeśli dorobek pokolenia albo i dwu stawia się jako niebyły a siebie stawia jako fundament czegoś co wyłoniło się właśnie z chaosu  historii to ciężko liczyć na masowe poparcie. Tym bardziej że przygarnęło się prokuratorów minionego systemu a teraz ci neofici demokracji mają tworzyć prawo. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Jarecki to co sądzisz jak czytasz posty ,,marko-kolo''?

a ja zapytam co sądzisz o romanie jak czytasz te wypociny ?...czyżbyś był na podobnym poziomie zidiocenia...no nie pany mi do was daleko :D 

jarecki gdybyś myślał to byś wiedział że zarodkiem do działania  jest to o czym napisał mirro 

druga sprawa chłopie poprawiaj jakoś te byki  ''ktury '', ''puzniej ''itp. - toć to masakra jest 

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano
27 minut temu, mirro napisał:

Z całym szacunkiem ale źle identyfikujesz przyczynę. Przyczyną są zwykle ludzie. Tu akurat nie chodziło o tych sędziów, tylko o rozpiżdżenie wszystkiego co mogłoby stanąć na drodze planowanych zmian. doskonale wiedzieli że będą to zmiany dotyczące spraw drażliwych I takie instytucje jak TK może przytrzasnąć im paznokcie. Zanegowano ciągłość państwa i postawiono datę 2015 jako początek prawdziwie wolnego państwa. No wybacz, ale jeśli dorobek pokolenia albo i dwu stawia się jako niebyły a siebie stawia jako fundament czegoś co wyłoniło się właśnie z chaosu  historii to ciężko liczyć na masowe poparcie. Tym bardziej że przygarnęło się prokuratorów minionego systemu a teraz ci neofici demokracji mają tworzyć prawo. 

Jest tu gdzieś jakiś błąd którego nie dostrzegam bo jednak to poparcie jest, przynajmniej w aktywnej (głosującej) części.
Może "handlowanie" nadzieją że nie muszę się starać aby mi się poprawiło bo stan mój obecny to nie moja wina a większość zwyczajnie uwierzyła w tę bzdurę.

Opublikowano
45 minut temu, marko-kolo napisał:

a ja zapytam co sądzisz o romanie jak czytasz te wypociny ?...czyżbyś był na podobnym poziomie zidiocenia...no nie pany mi do was daleko :D 

jarecki gdybyś myślał to byś wiedział że zarodkiem do działania  jest to o czym napisał mirro 

druga sprawa chłopie poprawiaj jakoś te byki  ''ktury '', ''puzniej ''itp. - toć to masakra jest 

Idiota to może i jesteś skoro kogoś tak postrzegasz nie wiedząc nic o tej osobie. I jak to sam stwierdziłeś jak Ci do mnie daleko tonie wnikam na jakim poziomie inteligencji jesteś.

• Like 1
Opublikowano
Dnia 30.11.2018 o 11:53, marko-kolo napisał:

zasady cywilizowane kraje wypracowały dawno temu i należy z tego czerpać i tyle  

wracanie do bolszewizmu do niczego nas nie doprowadzi ... to było już przerabiane 

podporządkują sobie sądy, media itp ...  co to za władza co tak robi jak komuna ? 

zaraz będą pozwy za krytykę panów ...to ma być ta zmiana ? 

Wypisz  wymaluj   pasuje  do  rządów  PO-PSL  w  Polsce  

Opublikowano
12 godzin temu, Roman176 napisał:

1.a co na to ten wygrany rudolf przecież polak ? mamy teraz swojego i bardzo dużo zyskamy dla własnego kraju ciekawe kiedy zacznie dawać ?

2.a tak propo gdy szpital mi odmawia kogo mam mam podać do trybunału lekarza ? szpital ? dyrektora szpitala ? nfz ? ministra zdrowia .... itp ?

3.a tak propo art 74 ochrona życia ??czemu te k**wy lewaczki na manifach nie pałują i do więzienia  ?   przecież nawoływanie do zabijania dzieci ??

4.a te prawo do własności konstytucyjne ?? za tuska ustawa o wywłaszczeniach siła ????? 

5.za***iście jutro podanie pisze do tk oskarże niemca że ma większe dopłaty  przecież mam prawo 😊

6. tym wyżej rozwinięty kraj tym wyższe podatki ....... przykład

bułgaria prawie zerowe podatki  bida aż piszczy nawet do wypłaty nie starcza 

holandia wysokie podatki ale jedne z najwyższych pensji w eu czyli 2/4 razy na wczasy auto co dwa lata w bułgarii co dwa lata trupa 20 letniego 

więc wybór należy do was ?? wiec ??

7.7a ile kosztuje 500 ?? a ile z vat jest ??  

8 a czemu za tusia brali dźwigali podatki bodajże 12 w 2012 prywatyzowali ... mało tego za***ali mi 12 kafli z offe a ciebie ile  ?

1.co ci ma dawać i z jakiej paki.

2.Jak ty chcesz podac lekarza do trybunału. Jak się to robi Mom zdaniem to możesz podac lekarzowi rekę.

3. Najpierw powinni spałowac PIS bo nic nie robi by zapobiec obecnym regulacjom

4. Oczywiście ze trzeba wywłaszczać siłą bo inaczej nic by nie powstało. Teraz tez wywłaszczają siłą i bardzo dobrze

5. Wysokie podatki generują dobrobyt?  Możesz opisać jak ten mechanizma działa? Ludzkosc od zarania muszą być w błędzie bo od zawsze chcą niskich podatkó (wyjątkiem sa fani obecnych socjalistów) Mógłyś rozwinąć ten wiekopomny wywód?

6. Jak słodzisz herbatę to nie robi się słodka. Jak mieszasz staje się słodka. Wniosek - herbata staje się słodka od mieszania.

7. 500+ kosztuje 22 mld. Czego ile jest z vatu?

8. Podnosili bo to tacy sami lewicowce jak obecni. Ci tak samo podnosza i mnożą biurokracje. Nie ma zadnej różnicy

4 godziny temu, jarecki napisał:

po przeczytaniu twoich postow w kilku tematach  wydajemi sie ze kraj w kturym mieszkasz POLSKA jest nieodpowiedni  , takim krajem byc mogła dla ciebie ARABIA SAUDYJSKA PO PIERWSZE ZERO PODATKOW  + ,bardzo tanie paliwo + problem z trzodą chlewną raczej odpada  + , całkowita swoboda  + , z sądami tez zero problemu prawo szariatu +   no nic tylko bilet kupic 

A ty co? Jakiś terapeuta forumowy?  Byłeś w Arabii Saudyjskiej ?

.a ja zapytam co sądzisz o romanie jak czytasz te wypociny ?...czyżbyś był na podobnym poziomie zidiocenia...no nie pany mi do was daleko :D 

Trafiłes w sedno . Taki sam analfabeta, grafoman i lewicowiec.

Opublikowano

Marko niby emocjonalnie podchodzi do tematów ale Roman to za bardzo chyba :)  Tak czytając posty to mamy tu to samo co na ul.Wiejskiej, rozdzieranie Polski między swoje racje, skakanie do gardeł i zero konkretów na poprawę sytuacji. Kiedy ludzie dadzą trochę na luz i zaczną myśleć na spokojnie, bez tych różnych obelg żyło by się wszystkim lepie jak sądzicie ?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v