Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Marek tumanie - bolszewicy będą zawsze i nie jest to dobre zjawisko a godne jedynie zwalczania. Czy mowa wprost o PIS? Nie. Każdy jednak słyszy co chce usłyszeć lub z czym się utożsamia. Przykład Roman: o czym by nie pisać będzie porównywał skalę złodziejstwa i to w formie babskich wtpominek.
Opublikowano

Właśnie tak słucham że nowe ceny za prąd nam fundują . No ale najważniejsze , że "zwykły" odbiorca podwyżek nie odczuje , bo rekompensaty będą dawać . Oj jak to dobrze , że znowu coś dadzą . Ale jaja . 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Polsat tak obiecuje? Będzie jak z deszczem codziennie pada a susza jak nigdy😁

Ale że podwyżki nie będzie , czy że dadzą , mam nie wierzyć ?

Opublikowano

No widzisz . To też weterynarzom tylko podnoszą , a nie rolnikom . Łoj jaka ta zmiana je dooobra ! Że aż ... strach .

Opublikowano (edytowane)

@marecek - No i ??? Morał będzie ???

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

taka ciekawostka- pamietacie sprawe warszawskiego handlarza narkotykow,ktory sprzedawal kokaine celebrytom-mn b.mezowi gorniak- jak zbadali jego towar to wyszlo ze polowe stanowi ...levamizol😅😅😅-dla "rolnikow" to srodek na robaki dla bydla ,trzody i owiec-niezle przebicie pudelko kosztuje 40 zl  a w dzialce pewnie ze 40 tys. wiec vat na leki mozna spokojnie podniesc😃

pamietam jak raz dalem kotu w mleku- chyba mi sie zera pomylily, bo piana szla mu z pyska i sie tarzal-ale przezyl

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Właśnie tak słucham że nowe ceny za prąd nam fundują . No ale najważniejsze , że "zwykły" odbiorca podwyżek nie odczuje , bo rekompensaty będą dawać . Oj jak to dobrze , że znowu coś dadzą . Ale jaja . 🤣

TVPis ludowi wytłumaczy że nie wazne że zabrali ale ważne że dali. 

Ale że podwyżki nie będzie , czy że dadzą , mam nie wierzyć ?

Wersje są 3.

1 - Nie podniosą cen a zrekompensują

2. Podniosą cenę ale zrekompensują

3. Zabiorą jak zwykle więcej niż dadzą.

Pierwsze dwie wersje sa dla wyborców PIS. 

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

No przecie chłop zapłaci nie weterynarz😡

PIS ci powie że przecież rolników nie opodatkowali tylko weterynarzy i to oni płacą.

@marecek - No i ??? Morał będzie ???

Był taki kawał o poborowych i  białym kawałku płutna. Jednemu kojarzyło sie z białą flagą drugiemu z żaglem, trzeciemu z chusteczką do nosa a ostatniemu z d*pą. Na pytanie sierżanta dlaczego właśnie z d*pą, żołnierz odpowiedział że jemu wszystko się z d*pą kojarzy. Markowi kojarzy się wszystko z Tuskiem i z Petru i nic się na to nie poradzi

No i co to się stało z tą ustawą o SN? Przywrócili w ekspresowym tempie do roboty wszystkich emerytów pod dyktando TSUE? Najpierw żydzi im ustawe podyktowali a teraz UE. Zaprawdę wstali z kolan

Edytowane przez Ulman
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, marko-kolo napisał:

skoro wybierasz to chyba jednak swoich ...  to co  teraz nowa definicja  złodziejstwa , rozkradania ? :D

czemu ich po nie poda do sądu ??  

10 godzin temu, marko-kolo napisał:

znaczy jakie mniejsze skoro kradną więcej jak poprzednicy ? 

mam rozumieć że znowu rządy działają pod obce rządy wszystko sprzedają prywatyzują tylko jednemu po 1000 krotności zaniżonej cenie kradną offe mi ok 8 tyś ciebie pewnie nic ... tak propo obsadzania spółek hmmm pko 3 najlepszym bankiem świata  orlen  ??? azoty ?? i inne jak to było w 2012 ?? jsw najdroższa cena historii węgla tylko 200 mln gdzie kasa ?? a owszem pawlak szwagier za pisu nie tak drogi wegiel 2,5mld + 1mld spłaconego kredytu  dalej ??? jak po obsadzała to skraj bakructwa i sprzedaż za grosze przypadek ??

a jak tam bankructwo rostowskiego ?? według jego programu po 500

Nieudolność poprzedniej ekipy rządowej w zakresie realizacji "Programu polskiej energetyki jądrowej" najmocniej objawiła się przy sprawie kontraktu na doradztwo i konsulting, który wygrała prywatna firma WorleyParsons. Przypomnijmy - w lutym 2013 roku, kiedy szefem państwowej Polskiej Grupy Energetycznej (PGE) był Krzysztof Kilian(dobry kumpel Donalda Tuska), a Aleksander Grad (były minister skarbu w rządzie Tuska odpowiedzialny za aferę stoczniową) kierował zależną od PGE spółką PGE-EJ1, zawarto umowę o wartości ćwierć miliarda złotychze wspomnianą firmą na konsulting, doradztwo i "badania lokalizacyjno-środowiskowe" dotyczące planowanej elektrowni atomowej. Kontrakt ten podpisano mimo, że ABW ostrzegała aby tego nie robić z uwagi na niejasną strukturę organizacyjną WorleyParsons oraz powiązania biznesowe z Rosjanami.

Sprawa FM Banku, czyli jak KNF za Tuska "wywłaszczył bank bez odszkodowania", a media nie zrobiły z tego afery?

chłopie nie bd arogancki i nie patrz wokół swojego nosa inni też żyją w tym kraju a pis ci pola nie zaora 

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Marek tumanie - bolszewicy będą zawsze i nie jest to dobre zjawisko a godne jedynie zwalczania. Czy mowa wprost o PIS? Nie. Każdy jednak słyszy co chce usłyszeć lub z czym się utożsamia. Przykład Roman: o czym by nie pisać będzie porównywał skalę złodziejstwa i to w formie babskich wtpominek.

mam rozumieć że ty jak samolub po 8 tyś z offe skradzione mi bo ciebie ile 

jsw programy lisa jacy górnicy złodzieje jak dobrze zarabiają po 8tyś itp ...

nie mierz swoją miarą ludzi... 

• Like 1
Opublikowano

jak mnie pamiec nie myli to dobra zmiana dalej ta elektrownie buduje-tyle ze ciszej, tak jak przekop mierzei wislanej czy stepke pod prom.

wujek joe-drugi raz dzisiaj         https://joemonster.org/mg/221117

mam nadzieje ze kubica sobie teraz zlamie...😎 50 mln hiszpanskich pieniedzy bylo szkoda a teraz 43 polskich pojdzie z orlenu-to kolejny symbol dojnej zmiany

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy z tego forum czy gdzie indziej natrafiłem ale po tym mi się skojarzyło że zacytuję nie pamiętam kogo.

2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Na święto flagi za komuny pałują zomowcy delikwenta bo napisał - flaga jest ch...owa - a ten krzyczy
- ja pisałem o tej imperialistycznej, amerykańskiej - na co jeden z zomowców
- my już dobrze wiemy która flaga jest ch..owa.

Mnie tam Tusk nie musi przepraszać bo Jemu bliżej do bolszewizmu niż mi. 
Wystarczy parę wpisów moich nawet i tutaj poczytać.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Tyle przewał i złodziejstwa a przez 3 lata PIS ich nawet nie zaczął rozliczać.  Tak im idzie to rozliczanie jak PO budowa elektrowni.

z tym akurat sie zgodze ... a oglądałeś michalkiewicza ostatnio ? 

Opublikowano

roman a o ile zdrożeje prąd i ogrzewanie jak będziemy  palić tylko polskim węglem ? dlaczego kupujemy rekordowe ilości od ruskich ? 

co ma emeryt i przeciętny polak z tego że państwo  dotuje kopalnie a  wydobycie spada i cena węgla poszła w górę ...nie jest to przekręt  ? 

jak za PO sprowadzali od ruska znacznie mniej  to było że dotujemy mu zbrojenie armii ...a teraz co mu dotujemy  ? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

No i co to się stało z tą ustawą o SN? Przywrócili w ekspresowym tempie do roboty wszystkich emerytów pod dyktando TSUE? Najpierw żydzi im ustawe podyktowali a teraz UE. Zaprawdę wstali z kolan

Ty... ten ...no .. bo nie wiem.
Przywrócili??
Tak to jest jak się nie czyta/słucha/ogląda wiadomości bieżących a mnie taka "hipsterka" dopadła bo i czasu i obrzydzenie i tylko czasem to forum a sporadycznie coś tam przypadkiem.
dobra, coś tam znalazłem https://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/1313362,sedziowie-sn-gersdorf-raczka-zablocki-odeslani-na-emerytury-przyszli-do-sadu.html
No dzięki "sub' leci :)

Jak by nie patrzył to mam kontrowersyjną sprawę spadkową o ruchomość i spadkobierca zmarł główny ponad rok temu a sprawa już ze trzy lata i jeszcze nie zakończona. 
Gdzieś mam takie reformy.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v