Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sa i dobre wiesci-w koncu wrak tu-154m wroci do polski-angela merkel nam to zalatwi niestety w zamian za zrzeczenie sie reparacji wojennych-cus tak w tvp-info mowili ale to piatkowy wieczor wiec moze i mna zawladnal.😃       wyjasnienie dla mieszkancow podkarpacia i innych rejonow zacofanych cywilizacyjnie to taki zart,kpina ,ironia.

stary komunistyczny trep odszedl od kukiza-bedzie tworzyl nowa partie, obawiam sie ze to moze byc pzpr-pis-bis

Opublikowano

Nowa, ale taka sama? Coś się chyba wypowiadał, że chce zrobić partie, a nie stowarzyszenie, ale pod szyldem kukiza? Kukiz na to, że nie ma zgody na żadne zapozyczanie nazwy, czy haseł.. 

Opublikowano

w swiecie muzyki to sie nazywa cover- tylko nie wiem czy to bedzie"znch sie zbliza[ksiadz proboszcz]" czy "tutaj jest jak jest" ???????????

w tv republika powiedzieli ze to smarzowski  i jego film "kler"-chyba ponad 4 mln widzow-spowodowal ze pis przegralo wybory w polsce a, 

caly rzad niemiec w polsce ????? bylo tak juz kiedys ??????????? oprocz 1939 r?????? bez przerwy po niebie lataly helikoptery, ale to chyba nie to ?????

Opublikowano
16 godzin temu, Ulman napisał:

u prywaciarza robią za 2500 bo są takimi gamoniami jak ty. Zamiast jechać 20 km dalej do roboty w Czechach ryjesz pod ziemia za 1/3 czeskiej stawki i narzekasz na swój los. Czemu ten prywaciarz ma im płacić więcej skoro ma chętnych do roboty? Czemu ma nie kupować sobie Camaro albo nie budować domu? Bo się lewactwo rtwojego pokroju raczy to nie podobać ? I bardzo dobrze ze tak robi. Kto mądrzejszy i zaradniejszych znajdzie coś lepszego i się rozwinie a gamonie będą tak jak ty marudzić i pracować za 3500

hihi tylko u niego już 80% nie pracują ludzi  ... do tego ciebie lub targa podaniami o rezygnacje o pracę sprawy już są sp... tak ma wyglądać ??  za chwile na dobytek nikt nie zarobi ..   

ja bym to nazwał przyzwyczajenie prywaciarskie do wyzysku a później z koryta nie można odstąpić...  przychodzą nowi z firmami konkurencyjnymi z lepszymi  zarobkami i ci klękają  😎

Opublikowano

Romek, weź się wysil, przeczytaj co  napisałeś parę razy, a potem weź to edytuj i  napisz tak, żeby ktoś jeszcze oprócz Ciebie mógł zrozumieć o co Ci chodzi. 

Drugi akapit jak cie mogę,  ale pierwszy to jakiś zlepek myśli bez ładu i składu. 

Opublikowano

Niespójność pogladów idzie w parze z chaosem myslowym i jeszcze flaszka do tego.

Roman, dla ciebie kazdy prywaciarz jest zły.  Taki los lewicowca.

Jak już u niego nie pracują to w czym rzecz? Problem został rozwiązany w sposób naturalny. Poszli do innej roboty bo im nie odpowiadało. Gość albo będzie miał niedobory ludzi i straci , albo zacznie płacić więcej Zadziałała konkurencja i wolny rynek. 

Te nowe firmy które przychodzą nie są przypadkiem też prywatne?  To oczywiste że są,  więc za kilka miesięcy znowu stwierdzisz że  wyzyskują lud pracujący. Masz po prostu fobie prywanego biznesu i nieskończoną wiarę w państwowe lewicowe rządy. 

Ile % ludzi w Polsce jest zatrudnione w sektorze prywatnym? Pewnie coś koło 80%. Znakomita wiekszość z nich zarabia dobrze i się nie wypłakuje gdzie popadnie.  Strajków najwięcej w spółkach skarbu państwa więc może to państwówka słabo płaci i tylko straszy gamonii że prywaciarze sa gorsi?

9 godzin temu, jacus napisał:

w tv republika powiedzieli ze to smarzowski  i jego film "kler"-chyba ponad 4 mln widzow-spowodowal ze pis przegralo wybory w polsce 

A wybory z PO przegrywali przez kolejne cześci Harrego Potera i Gwiezdne wojny. 

Opublikowano (edytowane)

On generalnie jaiś wstrząśnięty jest.

Skoro według Romka tylko państwowe jest dobre a reszta to wyzyskiwacze i krwiopijcy to znaczy ze olbrzymia wiekszośc jest skrzywdzona. Dziwne jest to że ta mniejszość na państwowych posadkach której jest tak dobrze, najwiecej strajkuje. Ciezko to pojąć.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

No to niedawno było wszystko państwowe . Znowu Romek tak byś chciał ?

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, daron64 napisał:

Romek, weź się wysil, przeczytaj co  napisałeś parę razy, a potem weź to edytuj i  napisz tak, żeby ktoś jeszcze oprócz Ciebie mógł zrozumieć o co Ci chodzi. 

Drugi akapit jak cie mogę,  ale pierwszy to jakiś zlepek myśli bez ładu i składu. 

twój problem bo jak widać wszyscy prawie zrozumieli 

11 godzin temu, Ulman napisał:

Te nowe firmy które przychodzą nie są przypadkiem też prywatne?  To oczywiste że są,  więc za kilka miesięcy znowu stwierdzisz że  wyzyskują lud pracujący. Masz po prostu fobie prywanego biznesu i nieskończoną wiarę w państwowe lewicowe rządy. 

Ile % ludzi w Polsce jest zatrudnione w sektorze prywatnym? Pewnie coś koło 80%. Znakomita wiekszość z nich zarabia dobrze i się nie wypłakuje gdzie popadnie.  Strajków najwięcej w spółkach skarbu państwa więc może to państwówka słabo płaci i tylko straszy gamonii że prywaciarze sa gorsi?

1 nie wyprzedzaj faktu ...

20 to chyba więcej jest urzędników 

Skoro według Romka tylko państwowe jest dobre a reszta to wyzyskiwacze i krwiopijcy to znaczy ze olbrzymia wiekszośc jest skrzywdzona. Dziwne jest to że ta mniejszość na państwowych posadkach której jest tak dobrze, najwiecej strajkuje. Ciezko to pojąć.

jak jesteś taki tępy to tak twierdzisz ... kodeks pracy wszystko czarno na białym .. jak w czechach niemczech itp 

tylko w polsce ojciec 3 dzieci może zarabiać najniższą krajową  ... 

tak samo majaczysz jak agencja lewiatan 

10 godzin temu, DTaras napisał:

Powie, że nie. Już kiedyś była taka z nim o gospodarce centralnie sterowanej gadka.

a ty k**wa wiesz co ja wiem lepiej ???   może zatrudnić cię za adwokata 

11 godzin temu, zetorki12 napisał:

No to niedawno było wszystko państwowe . Znowu Romek tak byś chciał ?

ujednolicenie prawa pracy...  podglądaj interwencje na polsacie nie płacić , zmiana szybko firmy zeby odszkodowań nie płacić ostatnio o tym zerwanym dźwigu wina prywaciarza ... gość został bez kasy potrzebuje na leczenie a prywaciarz zmienił co tamto i ch*ja ,gość leży i potrzebuje na rehabilitację ... a ten dobrze się bawi i dobrze się mu wiedzie 

zapytaj się ulmanka jak w jego rejonach gość skupował zboża ani pracownikom ani rolnikom nie zapłacił chciałbyś być w któryś rolników na miejscu ?? 

mi pan psl jak chowaliśmy świnie do dzisiaj nie wypłacił 50tyś ... a do dzisiaj trwoni dobrze kasę .... 

jak wam się podoba być ruchanym w d*pę to prosze bardzo ja nie ....

Edytowane przez Roman176
Gość marekfarmer
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Skoro według Romka tylko państwowe jest dobre 

Najlepsze  :P  

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Roman176 napisał:

1.twój problem bo jak widać wszyscy prawie zrozumieli 

2.20 to chyba więcej jest urzędników 

3. tylko w polsce ojciec 3 dzieci może zarabiać najniższą krajową  ... 

4. a ty k**wa wiesz co ja wiem lepiej ???   może zatrudnić cię za adwokata 

5. ujednolicenie prawa pracy...  podglądaj interwencje na polsacie nie płacić , zmiana szybko firmy zeby odszkodowań nie płacić ostatnio o tym zerwanym dźwigu wina prywaciarza ... gość został bez kasy potrzebuje na leczenie a prywaciarz zmienił co tamto i ch*ja ,gość leży i potrzebuje na rehabilitację ... a ten dobrze się bawi i dobrze się mu wiedzie 

6. zapytaj się ulmanka jak w jego rejonach gość skupował zboża ani pracownikom ani rolnikom nie zapłacił chciałbyś być w któryś rolników na miejscu ?? 

7. mi pan psl jak chowaliśmy świnie do dzisiaj nie wypłacić 50tyś ... a do dzisiaj trwoni dobrze kasę .... 

8.jak wam się podoba być ruchanym w d*pę to prosze bardzo ja nie ....

1. Prawie robi różnice

2.I to jest patologia a ty jeszcze byś chciał więcej państwowego i więcej urzędników.

3. A czym się różni wartość takiej samej pracy wykonywanej przez kawalera i ojca trójki dzieci gdy robią to samo? Powinni płacić więcej bo ma trójkę dzieci? Patologiczne myslenie lewaka

4.Ty nic nie wiesz llepiej. Ty nawet niczego dobrze nie wiesz oprócz tego ze prywaciarz to wyzyskiwacz a państwowe jest dobre.

5.  Nigdy tego nie zlikwidujesz mimo ze byś chciał w swoim socjalistycznym widzie. Poza tym Polsat przeciez kłąmie.

6. A po cholerę dawali zupełnie nie znanemu skupowi? Połaszczyli się na 10 Pln/ tonie wiecej to teraz mają pasztet. Jest od metra sprawdzonych skupów. Chytry dwa razy traci

7. Ja nie rozumieć co Makumba mówić.

8. A jak pan psl nie wypłacić 50tys to chyba cie nieźle wygrzmocił ?

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano

twój problem bo jak widać wszyscy prawie zrozumieli 

1 nie wyprzedzaj faktu ...

20 to chyba więcej jest urzędników 

jak jesteś taki tępy to tak twierdzisz ... kodeks pracy wszystko czarno na białym .. jak w czechach niemczech itp 

tylko w polsce ojciec 3 dzieci może zarabiać najniższą krajową  ... 

tak samo majaczysz jak agencja lewiatan 

a ty k**wa wiesz co ja wiem lepiej ???   może zatrudnić cię za adwokata 

ujednolicenie prawa pracy...  podglądaj interwencje na polsacie nie płacić , zmiana szybko firmy zeby odszkodowań nie płacić ostatnio o tym zerwanym dźwigu wina prywaciarza ... gość został bez kasy potrzebuje na leczenie a prywaciarz zmienił co tamto i ch*ja ,gość leży i potrzebuje na rehabilitację ... a ten dobrze się bawi i dobrze się mu wiedzie 

zapytaj się ulmanka jak w jego rejonach gość skupował zboża ani pracownikom ani rolnikom nie zapłacił chciałbyś być w któryś rolników na miejscu ?? 

mi pan psl jak chowaliśmy świnie do dzisiaj nie wypłacić 50tyś ... a do dzisiaj trwoni dobrze kasę .... 

jak wam się podoba być ruchanym w d*pę to prosze bardzo ja nie ....

No ale na  pytanie wprost nie odpowiedziałeś ?

Opublikowano
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Najlepsze  :P  

wyższa jazda w piciu 

2 godziny temu, zetorki12 napisał:

No ale na  pytanie wprost nie odpowiedziałeś ?

jak w niemczech 

2 godziny temu, Ulman napisał:

1. Prawie robi różnice

ja nie pije piwa 😛 poza tym słabo jak na wykształciucha za komuny 

2.I to jest patologia a ty jeszcze byś chciał więcej państwowego i więcej urzędników.

i tak i nie...  twoje nieróbstwo to też patologia 

3. A czym się różni wartość takiej samej pracy wykonywanej przez kawalera i ojca trójki dzieci gdy robią to samo? Powinni płacić więcej bo ma trójkę dzieci? Patologiczne myslenie lewaka

czemu jeszcze z głodu nie zdechłeś ??

4.Ty nic nie wiesz llepiej. Ty nawet niczego dobrze nie wiesz oprócz tego ze prywaciarz to wyzyskiwacz a państwowe jest dobre.

jak mi się wydaje blok wschodni jest 100lat za murzynami ?

5.  Nigdy tego nie zlikwidujesz mimo ze byś chciał w swoim socjalistycznym widzie. Poza tym Polsat przeciez kłąmie.

przecież ty jesteś socjalnym patolem bierzesz i mi sie nalezy po co bierzesz ?? duma wolorykowca ci na to pozwala ??   nawet nie płacisz połowę tego co ja na podatki 

6. A po cholerę dawali zupełnie nie znanemu skupowi? Połaszczyli się na 10 Pln/ tonie wiecej to teraz mają pasztet. Jest od metra sprawdzonych skupów. Chytry dwa razy traci

debilizm w pełną gębą ... przyzwolenie na kradzież  to normalne że jedni dają tyle drudzy mniej jedni więcej 

7. Ja nie rozumieć co Makumba mówić.

2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Skoro według Romka tylko państwowe jest dobre 

makuba nieomylna i zawsze idealna 

8. A jak pan psl nie wypłacić 50tys to chyba cie nieźle wygrzmocił ?

wolny rynek według po psl i ulmana w tych czasach ośmiorniczki kwitły 

Główny ekonomista PO prognozował 100 mld zł deficytu w 2018 roku. Póki co jest 3,2 mld zł nadwyżki

ulman ty też tak masz... 

Opublikowano
59 minut temu, Roman176 napisał:

1.ja nie pije piwa 😛 poza tym słabo jak na wykształciucha za komuny 

2. i tak i nie...  twoje nieróbstwo to też patologia 

3. czemu jeszcze z głodu nie zdechłeś ??

4.jak mi się wydaje blok wschodni jest 100lat za murzynami ?

5. przecież ty jesteś socjalnym patolem bierzesz i mi sie nalezy po co bierzesz ?? duma wolorykowca ci na to pozwala ??   nawet nie płacisz połowę tego co ja na podatki 

6. debilizm w pełną gębą ... przyzwolenie na kradzież  to normalne że jedni dają tyle drudzy mniej jedni więcej  

7. wolny rynek według po psl i ulmana w tych czasach ośmiorniczki kwitły 

8. Główny ekonomista PO prognozował 100 mld zł deficytu w 2018 roku. Póki co jest 3,2 mld zł nadwyżki

ulman ty też tak masz... 

1. Za komuny to przesada. Az tak stary nie jestem. Zawsze lepiej mieć wykształcenie niż być prostym robolem.

2. Jakie nieróbstwo?

3. No właśnie, czemu?

4. W twoim przypadku to jest prawda

5. Biorę bo to jest najnormalniejszy dla zdrowego człowieka odruch. Trzeba skubać socjalistycznych idiotów jak tylko mozna.. Płacę wiele więcej ale nawet jak bym płacił 10% tego co ty to wyciągał bym wiecej dlatego że jest to nienormalny ustrój a ty go popierasz.

6. Jak dawali byle komu to faktycznie debilizm.

7. Daj adres wyśle ci 100kg osmiorniczek to posmakijesz luksusu. Swoją drogą to zaprogramowali cie propagandą i powtarzasz co jakiś czas - ośmiorniczki, ośmiorniczki, ośmiorniczki....... 

8. To znaczy że wydoili z nas 103,2 mld Trzeba być idiotą by sie z tego cieszyć.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

1. Za komuny to przesada. Az tak stary nie jestem. Zawsze lepiej mieć wykształcenie niż być prostym robolem.

ja miałem wybór wybrałem robola 

3. No właśnie, czemu?

socjalne i zapomogi 

4. W twoim przypadku to jest prawda

prawda kłuje w oczy ?

5. Biorę bo to jest najnormalniejszy dla zdrowego człowieka odruch. Trzeba skubać socjalistycznych idiotów jak tylko mozna.. Płacę wiele więcej ale nawet jak bym płacił 10% tego co ty to wyciągał bym wiecej dlatego że jest to nienormalny ustrój a ty go popierasz.

jesteś typowym według definicji socjalistą 

1481211096_cvdhrc_600.jpgâ  1. "Darmowy" nie oznacza, że powstaÅ za darmo 2. Nic, ale to nic na Åwiecie nie daje Ci prawa do cudzych ciÄżko zarobionych pieniÄdzy 3. Nie zapewnia siÄ ludziom dobrobytu poprzez ich opodatkowanie 4. Bogatsi od Ciebie nie majÄ nic wspólnego z TwojÄ sytuacjÄ finansowÄ, Ty masz 5. Socjalizm to gra wstÄpna komunizmu.

6. Jak dawali byle komu to faktycznie debilizm.

ja znam nowych firm i lepiej płacą niż ci starsi, starzy wyjadacze mają większą cenę ale odliczają dużo więcej np. za wilgoć itp wiec co ty na to ?

7. Daj adres wyśle ci 100kg osmiorniczek to posmakijesz luksusu. Swoją drogą to zaprogramowali cie propagandą i powtarzasz co jakiś czas - ośmiorniczki, ośmiorniczki, ośmiorniczki....... 

wole polskie luksusy flaki i móżdżek

8. To znaczy że wydoili z nas 103,2 mld Trzeba być idiotą by sie z tego cieszyć.

jeszcze więksi idioci cieszą sie ze wiecej inni zdzierali 

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Roman176 napisał:

1481211096_cvdhrc_600.jpgâ  1. "Darmowy" nie oznacza, że powstaÅ za darmo 2. Nic, ale to nic na Åwiecie nie daje Ci prawa do cudzych ciÄżko zarobionych pieniÄdzy 3. Nie zapewnia siÄ ludziom dobrobytu poprzez ich opodatkowanie 4. Bogatsi od Ciebie nie majÄ nic wspólnego z TwojÄ sytuacjÄ finansowÄ, Ty masz 5. Socjalizm to gra wstÄpna komunizmu.

1. ja znam nowych firm i lepiej płacą niż ci starsi, starzy wyjadacze mają większą cenę ale odliczają dużo więcej np. za wilgoć itp wiec co ty na to ?

2. wole polskie luksusy flaki i móżdżek

3.  jeszcze więksi idioci cieszą sie ze wiecej inni zdzierali 

Zamiast - " 5 faktów których socjalista nigdy nie zrozumie" nalezy tytuł zmienić na : 5 faktów których Roman nigdy nie zrozumie i wszystko sie zgodzi.

1. Znałes nowych firm co płącą i walneli cie w rogi na 50 tys.

2. szczególnie to drugie by się przydało

3. Wieksze podatki były za PO?

Uciekłeś od pytania wyższe zarobki ojca 3 i wiecej dzieci. Czemu 20 metrów rowu wykopanego przez ojca 3 dzieci ma kosztować wiecej niż 20 metrów rowu wykopane przez kawalera? 

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v