Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Jakiś obłęd. Unia nie wprowadziła żadnej rewolucji w opakowaniach po ŚOR... Od początku. Jak prowadzisz gospodarstwo to możesz korzystać ze środowiska bez zbędnych spraw. Masz 1 ha, zużywasz hemię i masz obowiązek zabezpieczyć opakowanie jako niebezpieczne czyli jak mówiła stara instrukcja zakopać. To było w czasach małych ilości, tych samych gdzie taki PGR musiał robić z opakowaniami to, co wszyscy obecnie. Czasy się zmieniły i ilości również. Tak jak z paliwami, węglem i wszelkimi innymi LZE. Kiedyś w firmie prowadziłeś zeszyt i wnosiłeś opłatę albo i nie teraz raportujesz szczegółowo co półrocze. Kiedyś były kontrole - obecnie audyty... Jest szereg przepisów o których nie mieliście pojęcia dopóki z rolników nie staliście się producentami. Dodatkowo wszystko jest bardziej, lepiej, wydajniej i rzecz w tym aby nie stało się rabunkowe bo wpływ na środowisko dajmy na to z emisji azotu i fosforu do wód jest ogromny. Czy spalanie jest dobre? Nie. Po spaleniu korzystny chlor ulatnia się w związkach trujących podobnie jak inne pierwiastki. To nie jest już nawóz...
Opublikowano

1. No dobra. Tusk miał układy i jeździł gdzie chciał. Czy tak samo mogli robić inni? Mogli swobodnie jeżdzić po świecie w ramach wiekszej niż obecnie wolności?

2. Jesli nie to było zupełnie za darmo

3. Od złej UE?

4. Ales ty gamoń. Byli cwańsie bo wiedzieli komu i ile dać łapówki

5. Taki ból sprawia ci jeden kwitek rocznie. Współczuje.

6. No fakt , ale niemcy dobrze robili i palenie ścierni powoduje wzrost plonów a UE zabrania.

7. Masz jakieś opracowanie na ten temat czy tylko ciemnota spod sklepu i wiejska inteligencja małorona takie śmiałe teorie lansuje.

8. Oczywiście że tak. Dlatego lubelskie jest bastionem PISu

9.To nie ma się podobac tak jak inne regulacje. Tak jest i kropka. 99% kierowców uważa ograniczenia predkości za bzdurne i co z tego? Wytruł bo nie odpowiednią chemię wziął albo jest idiotą

41 minut temu, marekfarmer napisał:

9. I tobie  się to podoba  że  tak  jest ustalone   bo 99% procent  chodowców  tego  nie  popiera. 

Normalni hodowcy sobie z tym radzą,  a chodowcy sa przeciw. Jakoś mnie to nie dziwi Nie tylko na chemii wagarowałeś

10. Tobie sie podoba cząstka poglądów dotycząca  socjalistycznej UE ale już płacenie na urzędasów,  socjal, rozdawanie go nierobom które JKM  wysmiewa ci sie podoba jako socjaliscie. Jak największa własność paaństwowa interwencjonizm, uregulowanie wszystkiego co sie da na poziomie państwowym i rosnące podatki sa ok . Regulacje z poziomu UE są nie ok.

Z powrotem do normalnego wieku emerytalnego jest dobrze .  Nominalnie 65 dla wszsytkich  z mozliwością wcześniejszego jak i późniejszego przejścia na emeryturę jeśli klient uzna że odłożył wystarczająco dużo lub nie dostatecznie dużo. Po prostu dowolność wedle uznania i decyzji płacącego składki. Niestety tak nie będzie bo trzeba płacić na innych w imie sprawiedliwości społecznej. 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, mirro napisał:

...
Roman, taka uwaga. Kiedyś pisałeś że chyba masz 3,5 tysiąca podstawy. Słuchaj tyle to dzisiaj zarabia na produkcji w zakładzie przetwórczym pracownik z Ukrainy. Polak za tyle nie chce stanąć przy sorterze gdzie praca polega na obserwacji i dozowaniu towaru metodą naciskania przycisku. Nie szalej więc bo sprawa już dawno poszła do przodu.

gdzie tak dobrze płacą ? ja mam tyle i pomimo podwyżek latem w zakladzie to nie dostałem nic ale żeby koło komina było coś lepszego to bym chętnie j*bnął drzwiami 2018-09-21 23.26.04.jpg

na ścianie wschodniej i tez o ukraińcach w zakładzie ani śladu , wiedzą że grosze tu są to nikt sie nie pcha  a właściciel typowy prywaciarz jakich wielbi Ulman czyli taki co na transformacji sie dorobił bo stac za "swoje" sobie lotnisko w Suwałkach zrobić . 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
22 minuty temu, konteno napisał:

gdzie tak dobrze płacą ? ja mam tyle i pomimo podwyżek latem w zakladzie to nie dostałem nic ale żeby koło komina było coś lepszego to bym chętnie j*bnął drzwiami 2018-09-21 23.26.04.jpg

na ścianie wschodniej i tez o ukraińcach w zakładzie ani śladu , wiedzą że grosze tu są to nikt sie nie pcha  a właściciel typowy prywaciarz jakich wielbi Ulman czyli taki co na transformacji sie dorobił bo stac za "swoje" sobie lotnisko w Suwałkach zrobić . 

Prywaciarze są źli. Powinny być państwowe zakłady i urawniłowka jak za komuny.  Każdy kto się dorobił jest podejżany, wrogiem narodu włądzy ludowej i mas pracujących, Trzeba bylo brać w latach 90 tych z tysiąc ha i też byś skorzystał na transformacji.

Płacą tyle za ile zgodzisz się pracować. Jak ci nie pasuje to pogadaj z Romanem . On wie gdzie płaca fizycznym nawet po 15 tys/mc .Popracujesz 3 miesiące i będziesz miał więcej jak za cały rok u wyzyskiwacza.

Gość marekfarmer
Opublikowano
33 minuty temu, mirro napisał:

Marek, choć nie uprawiam rzepaku to  jednak mam swoje przemyślenia co do jego oprysków jak i pszczelarzy. Powiem tak. Jeżeli gościowi zależy naczerpaniu pożytku to dla własnego bezpieczeństwa powinien pogadać z właścicielem plantacji. Wymienić się numerami telefonów i ustalić zasady powiadamiania o pracach tego typu jak opryski. Sam wiesz że środki owadobójcze różnie działają w różnych temperaturach a przy takich temperaturach jak w tym roku pozostaje bardzo mało czasu na wykonanie zabiegu. Odlicz dni z siłą wiatru uniemożliwiającą zabieg i wychodzi jak zwykle na styk. Do tego presja szkodnika gdzie potrafi nastąpić duży nalot. 
Idzie się dogadać ale trzeba rozmawiać.  Ja mam dobrze bo po sąsiedzku mieszka gościu co robi dokumentację fotograficzną każdego mojego wyjazdu z opryskiwaczem, więc gdybym chciał uzupełnić dziennik ewidencji zabiegów to spokojnie mogę go spytać czy wczoraj pryskałem i w którą stronę wyjechałem z podwórka.  Ma 3 ule i ja go szanuję, choć w zasadzie po sąsiedzku mam jeszcze trzech innych z pszczołami. Na tyle udało się wypracować model sąsiedzkiej zgody że nawet ten co sąsiaduje z nimi przez płot plantacjami rzepaku nie truje owadów. No coś w tym jednak musi być.

Ale co ma dogadywać ???

Opryski w rzepaku  trzeba  robić  po oblocie pszczół  i niema tu znaczenia  ilość  ha  jak ma za dużo  i się nie wyrabia  niech  sprzeda   nadmiar  innym  i koniec.

I niewiem czy wiesz  ale  bodajże  od  przyszłego roku  my  wszyscy  producenci  rzepaku  będzie  płacić  bo  jeden gamoń z drugim  truje  pszczoły.  Ja by zrobił  inaczej  za  takie  rzeczy  owemu gamoniowi  nie ważne czy ma 10ha  czy  10000ha  pryskał w dzień   wytruł  pszczoły   wrąbać taką  karę  żeby  musiał 50%  gruntów  sprzedać  i  by  się  oduczyli. 

16 minut temu, Ulman napisał:

1. No dobra. Tusk miał układy i jeździł gdzie chciał. Czy tak samo mogli robić inni? Mogli swobodnie jeżdzić po świecie w ramach wiekszej niż obecnie wolności?

2. Jesli nie to było zupełnie za darmo

3. Od złej UE?

4. Ales ty gamoń. Byli cwańsie bo wiedzieli komu i ile dać łapówki

5. Taki ból sprawia ci jeden kwitek rocznie. Współczuje.

6. No fakt , ale niemcy dobrze robili i palenie ścierni powoduje wzrost plonów a UE zabrania.

7. Masz jakieś opracowanie na ten temat czy tylko ciemnota spod sklepu i wiejska inteligencja małorona takie śmiałe teorie lansuje.

8. Oczywiście że tak. Dlatego lubelskie jest bastionem PISu

9.To nie ma się podobac tak jak inne regulacje. Tak jest i kropka. 99% kierowców uważa ograniczenia predkości za bzdurne i co z tego? Wytruł bo nie odpowiednią chemię wziął albo jest idiotą

Normalni hodowcy sobie z tym radzą,  a chodowcy sa przeciw. Jakoś mnie to nie dziwi Nie tylko na chemii wagarowałeś

10. Tobie sie podoba cząstka poglądów dotycząca  socjalistycznej UE ale już płacenie na urzędasów,  socjal, rozdawanie go nierobom które JKM  wysmiewa ci sie podoba jako socjaliscie. Jak największa własność paaństwowa interwencjonizm, uregulowanie wszystkiego co sie da na poziomie państwowym i rosnące podatki sa ok . Regulacje z poziomu UE są nie ok.

Z powrotem do normalnego wieku emerytalnego jest dobrze .  Nominalnie 65 dla wszsytkich  z mozliwością wcześniejszego jak i późniejszego przejścia na emeryturę jeśli klient uzna że odłożył wystarczająco dużo lub nie dostatecznie dużo. Po prostu dowolność wedle uznania i decyzji płacącego składki. Niestety tak nie będzie bo trzeba płacić na innych w imie sprawiedliwości społecznej. 

1. A teraz  możesz  jechać  gdzie chcesz  ????

2. A to ciekawe  bo posiadam  rachunki  z tamtych  lat  za cegłę  cement  czy  suporeks  i  za darmo to to nie było

3. Może  ciebie  UE  kupiła  za garść  srebrników  ale  zrozum że  są  ludzie  przeciwni  UE  którzy  wykorzystują  w 100%  programy  PROW  bo to  nasza  kasa  jest . 

4.  A skąd  wiedzieli komu   xD  :D  

5. Jaki  ból   może  ciebie  coś  boli  mnie  nie  

6. UE  wielu rzeczy  zabrania  stosowania dobrych  SOR  zabrania  ostatnio  Afalon  wycofali  próbowali  glifosat   

7. Napisałem ci  nie  teoria  a praktyka  zrobi z ciebie zawodnika  i  to nie  mało rolnego tylko obszarnika  bo  to  najczęściej u nich  się  pali   szczególnie w tym roku  było,  z dymem szły  ha  zboża .

8. Czyli  mogę  cię  nazywać  ciemnota  ????  

9.  A no  radzimy  sobie  bo co mamy  zrobić   jak UE  zakazuje  pod idiotycznymi  powodami  poczytaj forum  to ci się oczy otworzą  większość  rolników  uważa to  za  kolejny  idiotyzm  jak to  że  ślimak  to  ryba. 

10. Nie  cząstka  tylko  zgadzam się z JKM w 100%  jeśli chodzi o UE  czy  Smog.  I nie zgadzam się z Premierem  który  mówił  że  ci którzy  chcą  wyjścia Polski z UE  działają na szkodę  Polski  ja  uważam  odwrotnie. 

Tak jak i  płacenia  haraczy  do  UE  jakiś klimatycznych  opłat  jest bzdurą   i  za chwilę będziemy mieli  podwyżkę  prądu   dzięki  twoje  UE  

Gość marekfarmer
Opublikowano

Toć to wszyscy  znają  od 10  lat  więc  co niby odkryłeś  ???

Opublikowano

1. Tak

2.Ciebie wtedy na swiecie nie było

3.Jak ja się z socjalem nie zgadzam ale biore bo to moje pieniądze to się dziwisz i piszesz że hipokryzja a teraz w odniesieniu do UE piszesz to samo. Zaprzaniec.

4. Jak skad widzieli? Kazdy normalny człowiek wie. Daje się tym którzy moga załatwić to na czym ci zalezy. Jak nie chcesz dostać mandatu to skąd wiesz komu dac?

5. O ile pamietam to tobie się nie podoba obecna procedura

6.  PIS zabrania handlu w niedzielę i nie masz z tym problemu? Afalon jest czym zastapić.

7 Praktyka to zrobi z ciebie zawodnika w kopaniu rowów

8. Z jakiego tytułu? Ja wyborcą PISu nie jestem

9. Najwięcej biadolą gamonie którzy nie umieja sie dostosować. Na szczęście ewolucja promuje jednostki potrafiace się dopasowac do nowych warunków.

10.  A w temacie ciągłego zwiekszania podatków i pomnazania urzędasów oraz promowania nieróbstwa socjalem też się zgadzasz?

Na prad ci szkoda a 10gr dodatkowo na PISowski podatek w paliwie juz nie?

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ty chyba kpisz  czy sensacji  szukasz  ??

5 minut temu, Ulman napisał:

1. Tak

2.Ciebie wtedy na swiecie nie było

3.Jak ja się z socjalem nie zgadzam ale biore bo to moje pieniądze to się dziwisz i piszesz że hipokryzja a teraz w odniesieniu do UE piszesz to samo. Zaprzaniec.

4. Jak skad widzieli? Kazdy normalny człowiek wie. Daje się tym którzy moga załatwić to na czym ci zalezy. Jak nie chcesz dostać mandatu to skąd wiesz komu dac?

5. O ile pamietam to tobie się nie podoba obecna procedura

6.  PIS zabrania handlu w niedzielę i nie masz z tym problemu? Afalon jest czym zastapić.

7 Praktyka to zrobi z ciebie zawodnika w kopaniu rowów

8. Z jakiego tytułu? Ja wyborcą PISu nie jestem

9. Najwięcej biadolą gamonie którzy nie umieja sie dostosować. Na szczęście ewolucja promuje jednostki potrafiace się dopasowac do nowych warunków.

10.  A w temacie ciągłego zwiekszania podatków i pomnazania urzędasów oraz promowania nieróbstwa socjalem też się zgadzasz?

Na prad ci szkoda a 10gr dodatkowo na PISowski podatek w paliwie juz nie?

3.  Jakie twoje  jak pisałeś  że  pieniądze w budżecie  nie są obywateli  tylko rządu.

4. Ja nie łamie  przepisów  mandatów  nie dostaje 

5. A no nie podoba  a co  musi mi się podobać ??

6.  Czym można zastąpić  ???

7.  od kopania rowów  to jest koparka    tydzień temu  ni kopała 90zł/h  zapłaciłem 

8. Ale mieszkasz w ciemnogrodzie jak sam przyznałeś  

9.  Biadolom ci którym to się nie  podoba  i umieją się dostosować  i  nie zamierzają  siedzieć  cicho  jak tchórz  

10.  Nie  szkoda  bo to ma isc na drogi    a unijne   opłaty  emisyjne  na co idą  wiesz  może  ???

Opublikowano (edytowane)

3 W budzecie UE tez nie twoje a bierzesz.

6.  pendimetalina,  metobromuron, metrybuzyna, prosulfokarb, aklonifen

8. To akurat jest prawda

9. Skoro umieją się dostosować to na co biadolą?

10. Na drogi😂 A kasa  z unijnych opłat na dopłaty bezposrednie i srodki PROW. Ściemnić można kazdemu ale tylko barany uwierzą

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Nie szukam sensacji tylko weryfikuję swój pogląd. Nie publikowano dotąd pełnej notatki a przynajmniej nie trafiłem na nią, Inaczej już dawno wisiałaby na tym forum.
Nie publikowano też faksu z pisemnym rozkazem wykonania zachcianki Prezydenta RP. Nie wiedziałem też o eskorcie rosyjskich myśliwców dla samolotu Prezydenta Francji.
Ani o tym że nasz TU154 był całkowicie ślepy na obiekty bez transponderów. A to zmienia całkowicie sytuację.

Opublikowano
Basia Poleszuk z Hajnowki skazana na 4 miesiace wiezienia za to że jest Patriotka. Pis zamyka opozycjonistów patriotow do więzienia. A Komuchow kodomitow głaszczą. Taka to jest dobra zmiana?
Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

8. To akurat jest prawda

10. Na drogi😂 A kasa  z unijnych opłat na dopłaty bezposrednie i srodki PROW. Ściemnić można kazdemu ale tylko barany uwierzą

flurochloridon -ładnie wymiata w marchewce i ziemniaku

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

To widać są różne światy. Jeśli myślimy o tym samym człowieku to pogłoski jednak sprawdzają się. 

jakie pogłoski i gdzie ? (może być na pw) tu na miejscu ludzie narzekają ,robią sporo więcej jak kiedyś a kasa dalej kiepska z resztą zachłanni  korzystają z głównej bolączki PL wschodniej 

@Ulman najbardziej chodzi o dysproporcje w dochodach pomiędzy wschodem a zachodem. w krajach starej UE czy u innych członków też tak jest?

nie mówie żeby od razu pchać sie za granicę do pepikow itp 

Opublikowano
25 minut temu, ryzakk1 napisał:

Basia Poleszuk z Hajnowki skazana na 4 miesiace wiezienia za to że jest Patriotka. Pis zamyka opozycjonistów patriotow do więzienia. A Komuchow kodomitow głaszczą. Taka to jest dobra zmiana?

to lukaszenka wsadza w polsce bialoruskich patriotow ??????? to rzeczywiscie podla zmiana ze na to pozwala......

cos mi sie zdaje ze marek sie poprostu w donku zakochal-ale wydaje mi sie ze bez wzajemnosci,gdyby wybral prezesa czy biedronia moglby miec szanse a tak zostaja mu tylko mokre sny- pali z nim cygara, pije winko-moze nawet 10 flaszek obali jak z leszkiem k., biega w brukseli a nawet ........dobrze ze to czwartkowy a nie piatkowy wieczor bo moglbym jak kukiz rozwinac post-czytaliscie tego twitta co po 23 mozna cytowac ??????? ten z bacikiem i kotlem, mareczkowi tez pewnie to sie sni😃

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Prywaciarze są źli. Powinny być państwowe zakłady i urawniłowka jak za komuny.  Każdy kto się dorobił jest podejżany, wrogiem narodu włądzy ludowej i mas pracujących, Trzeba bylo brać w latach 90 tych z tysiąc ha i też byś skorzystał na transformacji.

kto się dorobił ?? do biznesu to trzeba mieć łeb a nie ośmiorniczki i spotkania u sowy polskie realia ...

4 godziny temu, Ulman napisał:

Płacą tyle za ile zgodzisz się pracować. Jak ci nie pasuje to pogadaj z Romanem . On wie gdzie płaca fizycznym nawet po 15 tys/mc .Popracujesz 3 miesiące i będziesz miał więcej jak za cały rok u wyzyskiwacza.

boli d*pa ??? pogódź się z tym 

3 godziny temu, konteno napisał:

jakie pogłoski i gdzie ? (może być na pw) tu na miejscu ludzie narzekają ,robią sporo więcej jak kiedyś a kasa dalej kiepska z resztą zachłanni  korzystają z głównej bolączki PL wschodniej 

@Ulman najbardziej chodzi o dysproporcje w dochodach pomiędzy wschodem a zachodem. w krajach starej UE czy u innych członków też tak jest?

nie mówie żeby od razu pchać sie za granicę do pepikow itp 

polski prywaciarz tak ma u nas podobnie jak piszesz ukraińcy p[przejściowo .. jestem ze śląska tu wszyscy lub większość jeździ do czech lub pracuje u nas w przemyśle ciężkim ...   biedronka na granicy polskiej  2tyś brutto  nie mogą nikogo do pracy  znaleźć 4km dalej biedronka czeska zarobki od 3600 do 4500  wyżywienie transport lub   dopłata do dojazdu czyli nie pokrywasz zadnych kosztuw związanych z praca ....

tu jest przykładowa oferta ale w przemyśle ciężkim 

https://www.olx.pl/oferta/szlifierz-kowal-formierz-odlewacz-pracownik-produkcji-czechy-CID4-IDvh3Yj.html#8f5556b4a1;promoted

Czechy!Kierowca ciężarówki C+E!Wysokie zarobki!Wolne weekendy!od zaraz

12 300 - 15 000 zł/mies.

https://www.olx.pl/oferta/czechy-kierowca-ciezarowki-c-e-wysokie-zarobki-wolne-weekendy-od-zaraz-CID4-IDxgW9n.html#8f5556b4a1;promoted

Kierowca C+E, Polska + Czechy + Słowacja, WEEKENDY wolne

od 6 000 złdo 8 000 zł/mies. brutto

Opole Lubelskie 29 paź  Pełny etat  Umowa o pracę

Operator produkcji blisko granicy- Opava, CZECHY

od 2 700 złdo 3 200 zł/mies. brutto

Racibórz 26 paź  Pełny etat  Umowa o pracę

Operator wózków widłowych - Bor u Tachova, Czechy

od 4 900 złdo 5 300 zł/mies. brutto

Katowice, Bogucice 26 paź  Pełny etat  Umowa o pracę

Operator produkcji - Mlada Boleslav, Czechy

od 4 800 złdo 5 300 zł/mies. brutto

Ruda Śląska 26 paź  Pełny etat  Umowa o pracę

to jest bolączka pier**lonych prywaciarzy umnie jeden skurwisyn kupił sobie kamaro synkowi wybudował nowy dom zachwala się że wydał na podróż  250tyś  zarobki u niego od 2,5 do 3  teraz kutas wymyślił zeby 1/4 zarobku dawać w bonach nie bd pisać dlaczego bo wiesz..    pluje na polaków że nieroby ze pis daje za nieróbstwo wszędzie banery rozwiesza szukam ukraińców ... tak zwany wolny rynek ulmana ... u nas jest plus że są kopalnie tylko robota wygląda jak niewolnik 19 wieku 

3 godziny temu, konteno napisał:

nie tylko w polsce ... dobry kodeks pracy ...

3 godziny temu, mirro napisał:

flurochloridon -ładnie wymiata w marchewce i ziemniaku

ja zawsze w ziemniaku commander +.... nie pamiętam  a gdy ziemniaki miały 12 cm to tytus  ... problem z chwastnicą i samosiewami rzepaku które zostawały 

Opublikowano (edytowane)

u prywaciarza robią za 2500 bo są takimi gamoniami jak ty. Zamiast jechać 20 km dalej do roboty w Czechach ryjesz pod ziemia za 1/3 czeskiej stawki i narzekasz na swój los. Czemu ten prywaciarz ma im płacić więcej skoro ma chętnych do roboty? Czemu ma nie kupować sobie Camaro albo nie budować domu? Bo się lewactwo rtwojego pokroju raczy to nie podobać ? I bardzo dobrze ze tak robi. Kto mądrzejszy i zaradniejszych znajdzie coś lepszego i się rozwinie a gamonie będą tak jak ty marudzić i pracować za 3500

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

8. To akurat jest prawda

9. Skoro umieją się dostosować to na co biadolą?

3.  Są  moje   

9.  Bo nie są  jak te osły  jak im się coś nie podoba to  to mówią głośno 

10. Kasa  za haracze  klimatyczne  idzie na Dopłaty bezpośrednie i  PROW  a to dobre  xD  xD  xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v