Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, staszek131415 napisał:

Oj tam zawsze można im obciąć kasę albo obłożyć kolejnym podatkiem i do porządku przywołąć

A jaką kasę? Bo ci duzi i tak byli zbyt duzi aby ubiegać się o fundusze. Ci mali zaś nie dysponują takimi możliwościami przerobowym aby upchnąć dodatkowe tony w procesie produkcji. A są mali bo fundusze przyznawane były na zasadzie "po licho wam tyle".  Obłożyć podatkiem? No jasne że można. Manufaktury na Ukrainie tylko na taki ruch czekają. Coś ta prorolnicza i propolska  nie klei się miłościwie panującym, Ale propaganda robi swoje.

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Czyli jeśli jedni maja dostęp do taśm z sejfu i to jest Ok a inni nie powinni mieć dostępu do taśm z sądu bo atakują władze ludową? 

Pewnie tak byś chciał bo wtedy wybiórczo można znajdować i publikować materiały na niewygodnych dla władzy gagatków. Załatwianie roboty synowi Rysia Czarneckiego byłoby wtedy przemilczane bo nie ma powodów do dumy

Opublikowano

jak tak was czytam to widze ze wielu z was pada ofiara syndromu piatkowej nocy[to taka odmiana choroby filipinskiej] tyle ze codziennie...

jesli juz o portalach to chyba powinno byc o-nein😃, zalozony w krakowie.

jak zwykle dla marka -szpital psychiatryczny w krakowie

https://wybory2018.pkw.gov.pl/pl/geografia/126101/pollstation/432#protocol_79727

aneks do raportu o wsi jest przeciez w posiadaniu juz kolejnego prezydenta i zaden z trzech go nie ujawnil-widac ze to takie bzdury ze nawet adrian w nie nie wierzy.. a ciagle placimy odszkodowania zasadzone pomowionym.....

Opublikowano

To poczekaj chwilę na odszkodowania dla tych co im obcięto emerytury, czyli domniemanych UB i SB. Tam dopiero zaczną się ładne kwoty. Na razie wszystko wałkuje się po zagranicznych sądach. Ale wróci i to będzie kolejny wielki sukces tej władzy.

Opublikowano

nie ma watpliwosci ze za lata sluzby w prl-owskiej milicji, bezpiece czy wojsku emerytura powinna byc godna-czyli najnizsza .

za pozniejsza sluzbe wedlug przepisow. ktos kto szedl wtedy do szluzb mundurowych nie powinien liczyc na nagrode....byly jednostki ktore zachowaly sie przyzwoicie -kuklinski,hodysz-ale to byly jednostki. 

Opublikowano

Jacuś , narracja włądzy jest prosta. Wszelkie media które śmią wątpić w dobrą zmianę czy też, o zgrozo, śmią ją krytykować reprezentują wrogów władzy ludowej. W związku z tym że naszymi wrogami są zasadniczo wszyscy oprócz USA momentami Węgieri, UPAiny i Gwatemali, to jest oczywiste że wątpiący są w zmowie z Niemcami Rosją, żydami oraz pedalstwem i ekologami. Alamo nie raz mi PISał że ze mnie niemiecko - ruski agent.

Czemu zołnierze , milicjanci czy pracujący w służbach mają mieć najniższe emerytury?

Opublikowano

zylismy w takim czasie i jak by nietamci esebcy to byli by drudzy  . akim dla was był SKRIPAL ten co go w angli otruto bochaterem co kapował na ruskich   czy konfidentem bo wynosił tajne dokumenty z Rosji  

Opublikowano

Dla mnie był nikim. Nie chciałbym go ani za przyjaciela, ani wroga. Trudno określić dla kogo pracował za kasę a dla kogo z pobudek głębszych. To problem tych co na nich donosił i tych co mu płacili. Chyba że w końcu Brytole odkryli że robi ich w konia. Problem podwójnych, potrójnych i więcej agentów pozostaje z reguły z nimi w grobie. To bardzo wygodne rozwiązanie dla wszystkich.

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Czyli jeśli jedni maja dostęp do taśm z sejfu i to jest Ok a inni nie powinni mieć dostępu do taśm z sądu bo atakują władze ludową? 

Pewnie tak byś chciał bo wtedy wybiórczo można znajdować i publikować materiały na niewygodnych dla władzy gagatków. Załatwianie roboty synowi Rysia Czarneckiego byłoby wtedy przemilczane bo nie ma powodów do dumy

Ja nie wiem czy z sejfu  czy skąd  

Nie  napisałem że nie  powinni mieć dostępu  do taśm  z sądu  

Falenta  powinien zostać  ułaskawiony  i dostać  odznaczenia  najwyższe  Państwowe  za  obnażenie  POgardy  POprzedniej  władzy 

2 godziny temu, jacus napisał:

szpital psychiatryczny w krakowie

Za daleko  nie odwiedzę  cię   ale  zdrowia  życzę   

Opublikowano (edytowane)

masz racje- jest nawet taki chory kraj ktory daje niemcom 80 mln zeby u nich postawil fabryke silnikow-czy to normalne panstwo,ktore placi drugiemu zeby u niego zarabial ????
widzisz mareczku szpital psychiatryczny to destynacja dla zwolennikow dobrej zmiany-wyniki kazdych wyborow pokazuja ze dla ludzi takich jak ja nie ma tam miejsca, jesli kiepsko cie lecza w bydgoszczu to wal smialo do malopolski, brozka w ramach kampanii wyborczej otwarla ostatnio kilka nowych oddzialow psychiatrycznych, juz brakowalo miejsca dla takich jak ty wyborcow pis-u...........

http://oswiecim.naszemiasto.pl/artykul/oswiecim-oddzial-psychiatrii-po-przebudowie-pacjenci-beda,4702215,artgal,t,id,tm.html

https://expressbydgoski.pl/psychiatria-jest-potrzebna-od-zaraz/ar/10975077

Edytowane przez jacus
Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

masz racje- jest nawet taki chory kraj ktory daje niemcom 80 mln zeby u nich postawil fabryke silnikow-czy to normalne panstwo,ktore placi drugiemu zeby u niego zarabial ????
widzisz mareczku szpital psychiatryczny to destynacja dla zwolennikow dobrej zmiany-wyniki kazdych wyborow pokazuja ze dla ludzi takich jak ja nie ma tam miejsca, jesli kiepsko cie lecza w bydgoszczu to wal smialo do malopolski, brozka w ramach kampanii wyborczej otwarla ostatnio kilka nowych oddzialow psychiatrycznych, juz brakowalo miejsca dla takich jak ty wyborcow pis-u...........

Statystyki pokazują  że   najwyższe poparcie ma tam  ,,POgarda  Obywatelska,,, 

Tak jak i  w zakładach Karnych  

Przypadek  ????

Opublikowano
Mirro - Ruscy traktowali Polskę jak bufor w razie "w" budowali jawne instalacje nuklearne. Wojna miała się rozegrać na tej ziemi do rozejmu. Tak to mniej więcej wyglądało i tak Ruscy namiestnicy traktowali LWP. Kuklińskiemu to nie odpowiadało. Podobno ani centa nie dostał. Zdrada to jednak zawsze zdrada i sam o tym mówił z tego co pamiętam. Bohater to żaden. Dla mnie bohaterem jest np. gen. Patton. Takiego faceta brak jest teraz. Wojna jak ją poznałem - książka a właściwie podręcznik warty uwagi.
Opublikowano

mareczku- przeczytaj link ktory ci podalem i wtedy pisz, to naprawde nie jest trudne,tylko troszeczke trudniejsze niz wstawienie memu. ciekawe czemu po u was wygralo wybory ??? 

czego sie wstydzisz i klamiesz w sprawie szpitali ???? jestes w sporej grupie- procent ludzi z zaburzeniami psychicznymi jest bardzo podobny do liczby zwolennikow pis-u i innych partii prawicowych-przypadek, nie sadze😂

czy ktos kto zdradzil zdrajcow sam jest zdrajca ????????? wedlug mnie -nie, jestem przeciwnikiem kary smierci ale dla zdrajcow polski-bym sie powaznie zastanowil.........

szpital specjalistyczny im dr babinskiego -leczy takze alkoholikow, ma tez interne-ale ktos na kilka dni idzie do szpitala raczej o wyborach nie mysli, prawo glosu maja stali klienci.

na nowogrodzkiej znajduje sie takze prywatna przychodnia lekarska o specjalnosci ...😂😂😃

Opublikowano

A to rodzynek ten Kukliński był. Tylko że po jego "pomocy" zrewidowano plany przydziału dla Polski ilości głowi i parę miejsc dostało dodatkowy przydział. Wszystkie z metką Made In USA. Tak więc i obecni nasi obrońcy i ówcześni najeźdźcy mieli podobne plany co do terenów Polski. Mieszkańców nie informowano od czyjej głowicy odparują. 

Opublikowano
Nie usprawiedliwiam go - Mirro. Po jego akcji Rosjanie zaczęli przygotowywać różne wersje oficjalne. Oprócz tej dla oficjeli i mas preparowali informacje na potrzeby obcych biur analitycznych...
Opublikowano

A ja na niego nie napadam. Zrobił, co zrobił tylko nie podoba mi się stawianie mu pomników i umieszczanie w panteonie bohaterów. Nie podoba mi się, bo jako oficer widzę pewną relatywizację tego typu czynów. Nie wieżę też w działanie jako "samotnego wilka" albo jedynego sprawiedliwego, czy faceta z misją. 

Opublikowano
"Wojna nie polega na tym, żeby umierać za swoją ojczyznę tylko na tym aby sprawić aby tamte skurwysyny umierali za własną" Czy jakoś tak. To może ciut usprawiedliwić pułkownika. Tylko, że Polacy zawsze dostają rykoszetem.
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, marekfarmer napisał:

Nie  napisałem że nie  powinni mieć dostępu  do taśm  z sądu  

Falenta  powinien zostać  ułaskawiony  i dostać  odznaczenia  najwyższe  Państwowe  za  obnażenie  POgardy  POprzedniej  władzy 

Więc skoro mogli mieć dostęp i go mieli a finalnie dostali tasmy to w czym masz problem? 

Widocznie PIS jest w zmowie z PO bo Falente skazali zamist pomnik mu postawić.  On działał na zlecenie PISu i dla fasonu muszą go na parę chwil posadzić ale z pewnością mu to wynagrodzą. Jakaś wielka spółka skarbu państwa zacznie korzystać z usług doradczych za cięzkie pieniądze ............

2 godziny temu, mirro napisał:

Ale te odziały to chyba do leczenia z wszelakich uzależnień? Czy takie dedykowane?

Uzaleznienie od socjalu też będą leczyć?

Andrzej ostatnio cisnienia nie trzyma   https://wiadomosci.onet.pl/kraj/andrzej-duda-skomentowal-zdjecie-ze-stambulu-urocze/xbc4chp

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Kolego Taras. Te cytaty też mi są znane, bo to kanon. Pułkownika nic nie usprawiedliwia i nie wiem czy wogóle chciałby aby go usprawiedliwiać. W końcu uczą nas pewnych zachowań i posłuszeństwa, a przynajmniej uczyli. Dokonał wyboru, podjął decyzję i wykonał. Pytanie czy było tak faktycznie? Pytanie czy poszedł bo wierzył, czy poszedł bo mu kazano? Dylematy pozostają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v