Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A czy to nie było przypadkiem powtórzenie podpisania deklaracji, która już kiedyś przedstawiciele PL i USA podpisywali? Tyle, że na niższym szczeblu? 

Co do obrazka to jak dziś pamiętam jak się krowy 3 razy dziennie doilo(tzn babcia z mama) no i w południe wszyscy - ojciec, babcia, mama, ja, brat ciągnikiem na pastwiska. Potem mleko prosto od krowy że słoikia :) i do domu

Opublikowano
48 minut temu, marekfarmer napisał:

Z tego  co wiem  to Prezydent  Andrzej Duda  jest  jedynym  Prezydentem  który  podpisywał  ważny dokument  przy biurku  Prezydenta  USA  

43675412_1712851645510741_59821014413832

Nom . Ogromne wyróżnienie . Tylko ciekawe czemu się tłumaczysz ???

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Z tego  co wiem  to Prezydent  Andrzej Duda  jest  jedynym  Prezydentem  który  podpisywał  ważny dokument  przy biurku  Prezydenta  USA  

Przy tym biurku? A to faktycznie zaszczyt jak diabli. Ten osobnik traktuje je z wyraźną atencją. :lanie2: No trochę honoru "please".
article-2317402-198FCCFA000005DC-642_634x374.jpg

Albo takie coś. 
article-2317402-198FCCF2000005DC-392_634x394.jpg

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

I jedynym który podpisywał na stojąco. 

12 listopada będzie już na zawsze dniem wolnym i swiętem państwowym. 

O dwóch takich, co ukradli księżyc
Gatunek przygodowy
baśń filmowa
film dla dzieci
Data premiery 12 listopada 1962
Kraj produkcji 22px-Flag_of_Poland.svg.png Polska
Język polski
Czas trwania 80 min
Reżyseria Jan Batory
Scenariusz Jan Batory
Jan Brzechwa
Główne role Lech Kaczyński
Jarosław Kaczyński
Muzyka Adam Walaciński
Zdjęcia Bogusław Lambach
Scenografia Anatol Radzinowicz
Wytwórnia Zespół Filmowy „Syrena”
Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Phi . Kościelny któryś tam raz z kolei da się załatwić , to i cud się znajdzie . :ph34r:

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

To ty  łapiesz  te  iskry   ???

xD  xD  xD  

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Z tobą  mi to się  jakoś  skojarzyło  i z  twoją  pogardą   dla  osób   ciężko  pracujących  w swoich zawodach  

Ktoś  tu pisał  o wieprzowinie do  USA  

Minister  Zareagował  błyskawicznie  i skutecznie  

Opublikowano

Jak się jest takim debilem jak na nagraniu to nie ma się co gamonia żałować. Jeden głupek to wymyslił drugi filmuje a trzeci łapie iskry. Nic dziwnego że robią za fizycznych. Gimnazjaliści są dowcipniejsi

Co do wieprzowiny to bardzo dobrze ale tak jak pisałeś nie musimy eksportować bo i tak wiecej zjadamy niż wytwarzamy. Teraz  sprzedamy do USA i bedziemy musieli kupować od znienawidzonych niemców. 

Kupując świninę dorabiamy niemców a kupując wegiel dorabiamy ruskich .https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/rosyjski-wegiel-zalewa-polski-rynek-import,204,0,2419660.html

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Eeee tam potrzeba jeszcze świadectwa cudu za wstawiennictwem wymienionego. Inaczej nic z tego.

Ale z Ciebie niedowiarek nie widzisz cudów dookoła?

29 minut temu, marekfarmer napisał:

Z tobą  mi to się  jakoś  skojarzyło  i z  twoją  pogardą   dla  osób   ciężko  pracujących  w swoich zawodach  

A co ten najwspanialszy ze wspaniałych ministrów rolnictwa zrobi lub też zrobił z prośbą izb rolniczych dotyczącą  przedłużenia terminu stosowania nawozów naturalnych czyt obornika?

Opublikowano
34 minuty temu, marekfarmer napisał:

No i bardzo dobrze . Plus dla niego .

Opublikowano

mareczek zapomnial wspomniec o wyborczym sukcesie pis-u w brzeszczach,przecieszynie i okolicach😃😃😃

ciekawe kiedy braknie limuzyn rzadowych ??? dziadek na bank dostanie dozywocie za zamach na rzadowa karawane....ale to niedlugo sie skonczy w balicach juz organizuja ladowisko dla panstwowych helikopterow- wladcy beda przylatywac samolotami a stamtad helikoptery beda ich po calej malopolsce transportowac, rzecz bylaby moze smieszna, gdyby nie to ze eksmituja lotnicze pogotowie ratunkowe i przenosza na bagna w brzegach kilka razy dalej ode mnie....

jeszcze ciekawostka o jacku i placku z zadupia-pardon zapiecka, oni wtedy -podobnie jak i dzis-slabo znali jezyk polski i dubbinguja ich dwie siostry😅😅😅

Opublikowano

Co Ci przeszkadza ,że przenoszą ? Masz wybór , możesz nie chorować i nie wzywać ...

Opublikowano

dziekuje,nawzajem.....zwykle minuty jesli nie sekundy maja znaczenie w ratowaniu zycia, zreszta naziemne pogotowie tez przeniesli  kilkanascie kilometrow dalej, czesto zdarza sie ze karetka przyjezdza z sasiedniego powiatu i nagle ludzie zdrowieja -nikt nie chce jechac do chrzanowa do szpitala😃..

o co chodzi z adrianem i zarowkami ???? smieja sie a ja nie mialem czasu sledzic biezacych wydarzen.

Opublikowano

To po sukcesie z jabłkami mamy sukces z wieprzowiną. Cudotwórca z tego ministra. Co do jabłek to spólka skupująca"Eskimos" poddała się. Stwierdzili że tłocznie nie chcą przerabiać skupowanych dla nich owoców  bo są zastraszane przez monopolistów. Pan minister był raczył ogłosić że to zmowa i będzie powiadamiał służby. 
 Ale kredycik skupowy uruchomiony i coś trzba robić bo okaże się ze poszedł w innym kierunku niż powinien.

Opublikowano

Tłocznie przerabiają jabłko na maksa bo towaru nieograniczone ilości i prawie za darmo. Pierwsza sprawa jaka jest problemem to zmagazynowanoe dodatkowych ilości. Przetwórnie załadują się po sam dach więc jesli by przetworzyli więcej to nasz dzielny rząd niech sam magazynuje rządowe jabłka. Kolejna sprawa to kontrola jakosci i odpowiedzialność za produkt finalny. Niech przyjmujący jabłka nie weźmie zgnilizny od jakiegoś cwaniaczka i kłopot gotowy. Wrogie media obsmarują że program rządowy nie działa.  No ale zalóżmy że kupia jakiś średni towar a potem coś nie pójdzie tak jak trzeba podczas przerobu albo magazynowania. Mamy wtedy oczywistą prowokacje i dywersję a być może nawet zmowę wrogich zakładów zdominowanych przez zachodni kapitał. Po co to przetwórcom potrzebne? Kasy na tym dużej nie zarobią a zawracania gitary od groma. 

No ale nawet załóżmy ze wszystko pójdzie sprawnie. W takim przypadku rząd kupi surowiec 3x drozej jak rynek, zapłaci za usługi przetwórcze , zapłaci za składowanie itp. Do tego koszty w postaci urzedasów i wszelkiej masci posredników , a na koniec i tak pewnie rzad zwroci sie do przetwórców żeby im pomogli sprzedać ten produkt. Ten pomysł to marnotrawienie pieniędzy na koszt podatnika. 

Opublikowano

w notowaniach ardanowski mowil ze koncentrat jablkowy jest bardzo poszukiwany i jest w dobrej ceni-mam tylko dwie jablonki w sadzie wiec nie jestem w temacie. wiem tylko tyle ze napoj jablkowy tymbarka podrozal w sklepie o 20 gr- ale to polska firma wiec moze podnosic ceny bo zagranicznym wara....

bedziemy wysylac jablka do afryki i indii-tak mowili w tvp-info wiec pewnie niedlugo bananowce nie beda wracac puste .......

Opublikowano

Jeżeli koncentrat jest taki drogi to byłoby dziwne bo producenci soków dokładnie wiedzą jaka jest sytuacja na rynku surowca. Jesli natomiast prawda jest że obecnie to taki super biznes,  to przetwórcy sami będą przerabiać a nie podnajmować moce produkcyjne. 

To są chore pomysły socjalistycznych urzedasów którzy nie licza sę z pieniadzem bo nie swoje wydaja

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

mareczek zapomnial wspomniec o wyborczym sukcesie pis-u

Zapomniałem  faktycznie

Pogonili  PySL   w ich mateczniku    xD  xD  xD  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v