Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

steyerek-kupi po taniosci pare tysiecy cegiel i sobie pierwsza we wsi chalupe murowana zrobi😃  , gorzej jak trafi na taka z wroclawia lub szczecina-na odbudowe warszawy miliony cegiel przywieziono z ziem slusznie odzyskanych- moga sie pogrysc z prawdziwie pis-owskimi  pustakami.

ogladajcie tvp-info-mozna sie zdrowo posmiac to "lonet" i europejski trybunal sprawiedliwosci spowodowal "sukces" bylejakiego.

gdzie umknelo ze nasi sojusznicy wprowadzili embargo na polska wieprzowine-to prawdziwi przyjaciele polski....

• Haha 1
Opublikowano

Właśnie oglądam i tez nie wierze. Mina Karnowskiego - bezcenna. 

Czemu  ludzie nie słuchają Kurskiego, GP, RM i Trwam a tym złym onetom zaufali.  Może się choć część poznała na pazernych lewicowcach w prawicowym przebraniu. 

Opublikowano

dzieckiem juz byle tak dawno ze nie pamietam dokladnie ale ten pinokio to byl wloski a nie niemiecki ????

nie wiedzialem ze ten mocno opalony pan na wozku -nie chce przekrecic nazwiska aondo czy jakos tak, kandydowal w krakowie z listy pis-u, chyba przestane byc krakowiakiem zachodnim.....

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Jak ty możesz dobrze stać finansowo dostajac na rekę 3,6 PLN? Porównujesz się do pani Halinki na kasie? Miej troche ambicji Roman, szanuj się. Patrz na lepszych a nie ciesz się że sa gorsze niedojdy. 

po pierwsze wypłata zależy ile dni przepracuje ... czasami 4 jest do tego bony za każdy zjazd ... + do tego nagrody  w tym miesiącu przytuliłem 3 weekendy morze do 5 dojde to źle ??

Nie zastanawiałem sie gdzie bym chciał mieszkać.  Pewnie wybrał bym jakąś Toskanię albo coś na bałkanach

ale jakbyś miał wybierać z tych dwóch ? 

W TVPis pokazuja wyniki w duzych miastach  i kilka tematów jest rozstrzygnietych . O ile nie przeoczyłem to na razie żaden PISowiec  nie został wybrany w pierwszej turze. 

Zastanawia mnie wynik PSLu. 4 lata temu sfałszowali wybory i mieli coś ok 22% a teraz dobrze , uczciwie i patrioyucznie  liczone i prawie 17%,  mimo słabości opozycji i tego ze mieli mieć 5-6% według propagandowych sondazy. Słabe mają miny w TVPis , oj słabe.

Ciekawe jakie przyjda wytyczne do Marka i Romka bo na razie wygląda na to że zatkało kakao😷

zależy kto głosuje ... jeśli koalicja n i po ma tylko 9 procent na wsi a między rolnikami 6 % to czym tu zachwyt ??

Opublikowano

Roman, tylko niewielka część zamieszkujących tereny wiejskie to rolnicy. Reszta już nie para się tym zawodem, albo tak jak Ty ma inne zającie oprócz grzebania w glebie. Nie stawiaj podziału tak sztywno bo to zakłamuje faktyczny stan. A po drugie to ze względu na medialne działania rządzących, np medialny skup interwencyjny jabłek, w mojej okolicy nawet najtwardsi wyborcy PiS zmieniają zdanie o rozsądku miościwie panujących. 

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

TVP zaklina rzeczywistość i przez wszystkie mozliwe przypadki odmienia słowa zwycięstwo , wygrana i sukces. Niestety 32% to mniej niż PSL+PO+reszta. Nawet razem z Kukizem PIS nie będzie miał większości.  Parafrazując pewną rekalmę - potrafia  tak wygrać żeby przegrać.

Ty zaklinasz  rzeczywistość  PiS  wygrał  i się  umocnił  

KO    mimo  połączonych  3 sił   i lipa  prawie 10%  mniej  jak PiS  a w sondażach dla  ,,TieVN,, mieli przecież  pokonać  PiS  

A  ,,Frajerzy,, widać  jak  tonom   znaczący  spadek   także  to już niemal pewne  że  w parlamencie  już  ich  nie będzie  xD  xD 

A jak twój   Korwin  bo  nic    się nie chwalisz   Sukces   ???

9 godzin temu, mirro napisał:

No w Gdańsku to byłoby symboliczne. I jak tu dalej pluć na Wałęsę?

Chodzi  ci  o to  łamanie ciszy wyborczej  przez   ,,bolka,,  ???

Dwóch kolesi  z tego forum   też  ją złamało  ciekawe jakie będą  tego  konsekwencje  

Opublikowano

Z tego co wiem  to forum  jest publiczne   i dla  wszystkich nie tylko  zarejestrowanych użytkowników  

Ci  co złamali wiedzą  co  prawda  moderatorzy  usunęli  już  te posty  no  ale  ja  mam  je udokumentowane  B|

Opublikowano (edytowane)

Czy tylko ja uważam że DONOSICIELOM to powinno się jezyk ucinać ? Można by jaja , ale oni ich nie mają .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
Zetor - jak złodziejowi na gorącym uczynku wycedzisz z roboczego trzewika w kolano bo się stawia a potem zatrzymasz do przyjazdu Policji to będziesz donosicielem? Jak tak to mów dp mnie kabel. Niczego mi nie ujmiesz. Odpowiedzialność za czyny. Musisz znać konsekwencje tego co robisz. Nie bierzesz tego pod uwagę przed działaniem toś głupi jak but - nie piszę personalnie tylko ogólnie.
Opublikowano
6 minut temu, marekfarmer napisał:

newsweek-trzaskowskijaki2018-655.png

To  jak  Dogrywka  czy  jednak  nie   ????

Jasne . Będzie jeszcze większe upokorzenie .

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

Zetor - jak złodziejowi na gorącym uczynku wycedzisz z roboczego trzewika w kolano bo się stawia a potem zatrzymasz do przyjazdu Policji to będziesz donosicielem? Jak tak to mów dp mnie kabel. Niczego mi nie ujmiesz. Odpowiedzialność za czyny. Musisz znać konsekwencje tego co robisz. Nie bierzesz tego pod uwagę przed działaniem toś głupi jak but - nie piszę personalnie tylko ogólnie.

Donosiciel dla mnie , to ktoś kto jest w tej samej grupie , robi to samo , a próbuje się wybielić zrzucając winę na kolegów .

Opublikowano

Powiedz co można pomyśleć o kimś , kto publicznie się chwali , że dokumentuje wpadki i potknięcia innych , tylko po to żeby użyć ich jak będzie potrzeba ?

Opublikowano

Czy mnie pamięć myli czy to właśnie nasz kolega Marek tak strasznie pogardzał donosicielstwem? Jak będę miał wenę to znajdę jakie to stanowisko kilka miesięcy temu w sprawie donoszenia do organów zajmował. 

Opublikowano
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Ty zaklinasz  rzeczywistość  PiS  wygrał  i się  umocnił  

KO    mimo  połączonych  3 sił   i lipa  prawie 10%  mniej  jak PiS  a w sondażach dla  ,,TieVN,, mieli przecież  pokonać  PiS  

A  ,,Frajerzy,, widać  jak  tonom   znaczący  spadek   także  to już niemal pewne  że  w parlamencie  już  ich  nie będzie  xD  xD 

A jak twój   Korwin  bo  nic    się nie chwalisz   Sukces   ???

Chodzi  ci  o to  łamanie ciszy wyborczej  przez   ,,bolka,,  ???

Dwóch kolesi  z tego forum   też  ją złamało  ciekawe jakie będą  tego  konsekwencje  

10? no prawie z tym że prawie robi wielką różnicę.....

A w ilu sejmikach się umocnił? W ilu będzie rządził?

42 minuty temu, daron64 napisał:

https://natemat.pl/252561,pawlowicz-tlumaczy-dlaczego-jaki-przegral-w-warszawie-nie-wierzy-w-wynik

"Kody przewodniczyły komisjom chuliganeria i zadymiarze liczyli w Warszawie głosy"

pisałem wczoraj przecież ze  to spisek

16 minut temu, zetorki12 napisał:

Powiedz co można pomyśleć o kimś , kto publicznie się chwali , że dokumentuje wpadki i potknięcia innych , tylko po to żeby użyć ich jak będzie potrzeba ?

u mnie mawia się na takie osoby MĘDA albo bardziej ordynarnie

K U R W A

• Like 1
Opublikowano

Marecek pisze że PIS-orki się umocniły a u mnie w gminie było trzech kandydatów na stanowisko Burmistrza jeden PIS drugi PSL a trzeci NIEZRZESZONY no i będzie dogrywka między PSL a NIEZRZESZONYM tak więc PiS u nas porażka podobna sytuacja z radnymi trzech kandydatów z tych samych partii no i przeszedł NIEZRZESZONY i znowu porażka PIS-u. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v