Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, marekfarmer napisał:

Do wszystkich podniecających się tymi wypocinami z linku wyżej.
Czy Wam już całkiem rozum odjęło? Nie potraficie zanalizować jednego prostego zagadnienia? Facet miesza trzy różne kontrakty. Różne pakiety logistyczne i różnice w inwestowaniu w przemysł odbiorcy.Po lekturze tej porażającej publikacji ryczałem ze śmiechu dobry kwadrans. Główną osnową narracji autora jest teza że "mógłby".
A czy Airbus chciał mieć dominującą rolę w regionie? A pewnie, bo kto by nie chciał. Czy mogliśmy stać się częścią jako centrum serwisowe w tej części Europy? A pewnie że mogliśmy, tylko teraz będzie to robić Rumunia. Czy mogliśmy mieć linię montażową pod Łodzią? A pewnie że tak. ale nie będzie. Czy mogliśmy nie pakować kasy w reanimację starych MI 2, Mi 8? A pewnie że mogliśmy, tylko wtedy mielibyśmy bat na Świdnik i Mielec. A my stanowczo nie chcemy mieć tego bata bo jeszcze tamci się obrażą. To nie jest kwestia ile mogliśmy przepłacić tylko ile "przejebaliśmy". Przepraszam za to ostatnie ale autor tego artykułu obraża moją inteligencję.
A teraz gryźć pazury i szukać spisku. Brawo Wy.

https://www.infosecurity24.pl/straz-graniczna-kupuje-wielozadaniowy-smiglowiec-zwyciezca-przetargu-airbus-h135
 A tu proszę znienawidzony Airbus " rozdający na prawo i lewo łapówki" wygrywa przetarg dla SG.
Coś niesamowitego. przecież powinni mieć zakaz wstępu do tego kraju.

Opublikowano

Ta   kupowanie  przepłaconych  samolotów  bez  offsetu   było  ok   

Obraża twoją  inteligencje ?????  xD  xD    naprawdę  inteligentny jesteś   :D   

Opublikowano
13 minut temu, marekfarmer napisał:

Ta   kupowanie  przepłaconych  samolotów  bez  offsetu   było  ok   

Obraża twoją  inteligencje ?????  xD  xD    naprawdę  inteligentny jesteś   :D   

Kto Ci powiedział że były przepłacone? Bo jeśli chodzi o te ostatnie bez Offsetu dla VIP to tak. 

Opublikowano

Skoro  twoi  idole  chcieli zapłacić  po 42 mld  za sztukę  bez  ofsetu  

A Czesi  po  33mld   i  śledczy uznali  że  przepłacili  

Ale  przecież  wasz   Minister  spraw  zagranicznych  wiadomo  co  robił  wszystkim  xD  

Opublikowano

A Ty jednak prosty jesteś. Jeszcze raz powtórzę. W cenę maszyny wlicza się : szkolenie pilotów, pakiet serwisowy czyli zapasy części trzymane w magazynach producenta, przeglądy wykonywane w ramach umowy, zapewnienie wsparcia modernizacji i wiele innych spraw. Od kupującego zależy co sobie z tego pakietu wybiera. dlatego podaje się wartość kontraktu, zamówienia nie wartość maszyny jako takiej. To że ktoś potem podzieli sobie to przez ilość maszyn o niczym nie świadczy, Ewentualnie o niewiedzy.
Brnij dalej.

Opublikowano

Dokładnie  to  świadczy  o twojej niewiedzy.  I próby  obrony  POprzedników  ,,nieudaczników,,

43209894_1928099533879137_67071191939903  

Opublikowano

Ja nikogo nie bronię, Obnażam tylko sposób manipulacji. I pokazuję że dla przeciętnego odbiorcy jest to materiał do łykania jak pelikan. Nie znamy warunków kontraktów, bo autor ich nie porównał. Nie wiemy do czego przyczepili się Czesi, bo też nie podaje. Nawet nie wiemy czy miały to być maszyny stricte transportowe, pasażerskie, czy uniwersalne. 

Opublikowano

Wiadomo , wiadomo . Poprzednicy to byli złodzieje i w większości już siedzą za kratkami . Teraz są wszyscy kryształowo czyści .

39 minut temu, marekfarmer napisał:

43530796_1931993886823035_64116566168981

Jedni warci drugich , tego nie przeskoczysz .

Opublikowano
I tu także anegdota.. Jedenze slecjalistów wypowiadał się w telewizorze jakoby to karaluch był kiepski bowiem nie przewiezie samochodu terenowego. Ja zwykłem wtedy dodawać, że po Iraku żaden nie da rady. Pokazuje to jak manipulacja jest potrzebna rządzącym..
Opublikowano (edytowane)

A po ciula nam wozić samochody terenowe. Co my jakiś korpus ekspedycyjny, zamorski tworzymy? To już klasa Chinooka. A kasa za to dużooooooo większa. Sama rampa w kadłubie wymusza inne rozwiązania budowy kadłuba.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, DTaras napisał:

Na zdjęciach widać także, że szmata z jakim wisi na specjalnym do tego celu rusztowaniu a inni na murach bez dużych okien lub na rusztowaniu z powodu remontu - to pewne różnice.

A to teraz powinni zapytać kto za płachtę Jakiego płacił. Bo jak partia, a przecież jest bezpartyjny od niedawna, to powinni ją zdjąć albo Jakiego olać. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

ryz jest tani za miske licze 1 zl -wiec mareczek musi sie wysilic ,zeby cokolwiek zarobic. tym bardziej ze,za ta wstawke z kozlowska mu nie zaplaca -to fejk☺️.

swoja droga ciekawe dlaczego nic nie znaczaca pani  zostala wrogiem publicznym nr.1 ????, specjalne programy robia o niej, wybitni specjalisci kurwizji z kul-u sie o niej wypowiadaja. dziwne.........

dzisiaj w sasiedniej gminie pinokio rozpoczal program termomodernizacji-jak to wyglada w praniu to sie okaze niedlugo, sam sie zapisze w koncu 50 tys piechota nie chodzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v