Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

popierasz konfederacje a tam obiecanki samych obniżek to zarazem i mniej kasy na służbę zdrowia

Mniej w budzecie to wiecej w kieszeniach. Jakbyś rozgonił NFZ to ile tylko z tego byłoby więcej? Popatrz jak prywatne przychodnie fajnie sobie radzą. Państwowe zawsze będzie marnotrawione bo jest niczyje. 

No ale do sedna - niskie podatki to mało kasy i bieda a wysokie podatki to dużo kasy i dobrobyt?  Opisz jak to  według ciebie działa

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Mniej w budzecie to wiecej w kieszeniach. Jakbyś rozgonił NFZ to ile tylko z tego byłoby więcej? Popatrz jak prywatne przychodnie fajnie sobie radzą. Państwowe zawsze będzie marnotrawione bo jest niczyje. 

No ale do sedna - niskie podatki to mało kasy i bieda a wysokie podatki to dużo kasy i dobrobyt?  Opisz jak to  według ciebie działa

prywatnie na umowie z nfz owszem dobrze działa tylko problem w tym że oni sobie wybierają specjalizacje tylko te wysokopłatne a z resztą co ma być ?

jakby to takie było proste to ktoś by to podchwycił i to wprowadził . pomysły korwina to przypomina powrót do przeszłości i pewne rzeczy tylko dla bogatych

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

prywatnie na umowie z nfz owszem dobrze działa tylko problem w tym że oni sobie wybierają specjalizacje tylko te wysokopłatne a z resztą co ma być ?

To dlaczego nfz wszystkiego dobrze nie opłaca ?? Jakby wszystkie specjalizacje się tak samo opłacały to nie było by takiego problemu.

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

jakby to takie było proste to ktoś by to podchwycił i to wprowadził . pomysły korwina to przypomina powrót do przeszłości i pewne rzeczy tylko dla bogatych

Wręcz przeciwnie, to co Korwin chce wprowadzić drastycznie obniżyłoby ceny.

Opublikowano
Przed chwilą, samtech84 napisał:

Wręcz przeciwnie, to co Korwin chce wprowadzić drastycznie obniżyłoby ceny.

no to jak ten lekarz miałby wtedy godnie zarabiać i nie być jednocześnie przepracowany ?🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

mogę ci co najwyżej powiedzieć że nie trzeba się oglądać na jedną czy drugą partię i ich obietnice zwłaszcza tak kosztowne jak zejście z vatu o 1%

jedyna jakaś inna sensowna opcja niż PIS umarła wraz z połączeniem się kukiza z psl

wiarygodność polityczna jest ważna

Też tak myślałem że to była opcja ale pozostali przy nim ludzie tyle warci co i on jak się okazało.

1 godzinę temu, racyl napisał:

może przyjdzie i czas na obniżenie vatu bo to dotyczyłoby każdego człowieka no i znacznie więcej głosów poparcia by przyniosło niż taka emerytura +.

już szybciej uwierzę że pis to kiedyś zrobi niż  cała reszta.

ja rozumie że można obniżyć podatki tylko pytanie skąd wziąść kasę na tą naprawę służby zdrowia co proponuje PO

A po co naprawiać ? W przypadku PO to walka o życie. 8 lat rządów i już Grzesiu zapytany o sukcesy partii wymienić je próbował - chyba z żadnego polityka tak nie ryłem jak z jego miny. 

35 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To dlaczego dobra zmiana mu nie zakontraktowała tyle ile trzeba ? Myślisz , że oni tak z własnej woli jeżdżą od jednej placówki do drugiej ? Jak to jest, że politycy decydują ile ludzi może w danym roku zachorować na przykład ma wyrostek ?? Uwolnili zaćmę od kontraktów to i kolejki się skończyły. Zresztą te ceny za kontrakty to też patola, zostały wycenione 10 lat temu i do tej pory nic się nie zmienia, koszty poszły w górę, sprzęt medyczny jest bardzo drogi ale wynagrodzenie dla szpitali za wykonaną operację/zabieg/badanie już nie. A że zarabiają dobrze to efekt tego że poświęcili swój czas na edukację, że są mądrymi ludźmi, że w czasie lekcji myśleli o nauce a nie o piwku po lekcjach.

Ja nikomu dobrze zarabiać nie zazdroszcze ale lekarze to jak prawnicy już kasta 90% młodych prawników i lekarzy to ich dzieci. Ja mam w rodzinie pielegniarke i mówi jak to 70 letni profesorek nie daje wypłynąć młodym i zdolnym to i uciekają tu nie chodzi tylko o kase albo trzasz się hierarchi i pierdzisz na stołku albo won. Ile zgonów z winy lekarzy z powodu nie udzielenia pomocy lub błednej diagnozy lub błędu w sztuce posadzili kogoś....? Nie! Bo chronią siebie bo to lekarze wydają opinię jako rzeczoznawcy " rączka rączke myje" o nich bym się nie martwił poradzą sobie kasy mają ile trzeba tylko ciągle im mało. Co do prawników to jesCze bardziej zdegenerowane środowisko miałem kilka spraw i czasami recę opadają.  Musiałlem ciołowi podawać sam na talerzu sygnatury spraw z wyrokami w podobnych sprawach z korzystnym wyrokiem dla mnie bo papuga olała temat. Wygrałem po całości ale na odwołaniu poległem bo nawet rozprawy nie było a w białymstoku jeszcze nikt z Pge nie wygrał mają sedziów w kieszeni co bronią ich interesów. Takie mieliśmy niezawisłe sądy....

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Kurcze , pomyliłem się . Pisałem że lekarze to łże elita a okazało sie że kasta. Najlepiej byłoby ich wszystkich przegonić a o zdrowie sie modlic i wtedy by reklamacji  i błedów lejkarskicgh nie było

Kasę z NFZ żżera bałagan, łapówki , biurokracja i wysokie podatki . Wolna konkurencja zawsze prowadzi do selekcji i osiągniecia  poziomu  równowagi. 

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano

Zachęcam jeszcze raz do przemyślenia i oddania głosu na Konfederację. Np na Krzysztofa Tołwińskiego w Siedlcach jako reprezentanta rolników. PO i PiS tylko ściga się w podnoszeniu podatków i sypania do studni bez dna jaką jest ZUS i NFZ. To wszystko da się zmienić. Uwierzcie.

konf.jpg

• Thanks 3
Opublikowano

wolny rynek istnieje w lecznictwie-zwierzat😉, wyniki badan krwi- czekasz 45 minut, 90 zl i gotowe, operacja biodra u psa 1,6 tys zl-u czlowieka na nfz razy 10 ,w prywatnym szpitalu 25 tysiecy, uspienie 100-150, szczepienia 25 zl, wizyta 50-100 , kto ma krowy czy swinie to wie ile bierze weterynarz za wizyte i lekarstwa- 

wolny rynek jest w usa- juz pokazywalem rachunki ile co kosztuje, nie ma dobrego systemu- na zdrowie zawsze bedzie za malo pieniedzy, 

spoleczenstwo sie starzeje i bedzie jeszcze gorzej, zeby wyszkolic specjaliste potrzeba 12 lat , tego ilu z nas dozyje w zdrowiu to nikt nie wie..

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Ja się pytam gdzie ten milion samochodów elektrycznych co to je mieliśmy wyprodukować ?? VAT też obiecali obniżyć z powrotem na 22%

zależy co ty oglądasz i czytasz ...

W raporcie przedstawiono cztery scenariusze prognozowanego stanu floty pojazdów elektrycznych w Polsce w latach 2020-2050. Według najbardziej prawdopodobnego np. w 2030 r. ma być dostępnych 420 tys. w punktów ładowania, a w 2025 r. liczba samochodów elektrycznych osiągnie w Polsce 300 tys.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał:

zależy co ty oglądasz i czytasz ...

W raporcie przedstawiono cztery scenariusze prognozowanego stanu floty pojazdów elektrycznych w Polsce w latach 2020-2050. Według najbardziej prawdopodobnego np. w 2030 r. ma być dostępnych 420 tys. w punktów ładowania, a w 2025 r. liczba samochodów elektrycznych osiągnie w Polsce 300 tys.

A jakie są pozostałe trzy scenariusze ?? I jak można prosić to źródło informacji. Bo ja mam tu, że obiecał milion a będzie tylko 300 tys. https://auto.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/601201,samochod-elektryczny-morawiecki-milion-samochodow-elektrycznych.html

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał:

jak jebałeś fejka to ty wklej dalej lub doczytaj 

Już znalazłem twoje źródło, i tam jest że obiecali milion, a teraz mówią że będzie tylko 300 tys. Ja miałem rację, że obiecywali milion aut elektrycznych, minąłem się tylko z tym że będą produkowane w Polsce, obecnie mamy ich około 6tys, ciekawe jakim cudem sprzedadzą 994tys do 2025 roku, jak Janusze wolą paska w dizlu.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

dlatego ze trzeba bazę zbudować do ładowania i przypuszcza co za tym idzie anosz taka sytuacja przyjedzie z pracy ok 30 tyś ludzi z mojego zakładu pracy i co by było gdyby wszyscy wtyczki  podroczyli bl ack out?

Opublikowano

Nie ma preferencji to bazę wybuduja na darmo i bedzie tak jak z przekopem. Zrobią i nie wiadomo co dalej i po co to jest.  Oni by chcieli brać pełnie podatki za prąd takie jak w paliwie, nie tracić nic z opłat za samochód i żeby jeszcze nie daj Bóg żadnego odliczenia nie było z tytułu elektryka. Zjeść ciastko i mieć ciastko. Nic z tego nie będzie, kolejna lewicowa utopia.

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

a na dzień dzisiejszy jest pewnie z 5 tys, Żadnych preferencji by iść w hybrydę  i chyba ma być kilka śmiesznych groszy  do elektryków których nie ma. 

Tylko kogo stać na nowego elektryka, jak niemcy mają tyle starych, znacznie tańszych, z małym przebiegiem passatów do recyklingu.

Opublikowano

wszystko jest jednym wielkim śmiechem w hybrydach od 2017/16 wprowadzili  ze jeśli aku się rozładuje na amen hybryda staje,   nie jak te do tej pory mimo zonku aku 

można jeździć na paliwie  ... teraz najlepsze koszt wymiany aku w hybrydzie 15tyś zł k**wa jakie ta unia ekologiczna kupić auto używane 3 letnie i zapasie mieć kasę na

wymianę aku

jkm ma racje w europarlamencie są same głoby  

@Ulman

Wybory parlamentarne 2019. Ujawniamy taśmy Konfederacji

https://www.wp.pl/?s=wiadomosci.wp.pl%2Fsgwpsgfirst-6432950448781441a

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v