Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Daniel gdybasz na tym lekiem tyle a sprawa jest prosta, widać że to było przygotowane na potrzeby debaty, celowo powiekszone, 1 dzień zakupu dosłownie przed debatą

gdyby nawet borys czy ktoś z ich sztabu wpisał nazwę leku i zobaczył ile  kosztuje w googla to by wiedział że to nie przejdzie jak po maśle

nie od 4 lat wiadomo że leki refundowane w aptekach przysługują tylko ludziom ubezpieczonym. darmowe na receptę to masz w caritasie czy innej fundacji

każdy wie że jak straci pracę to po jakimś czasie nie ma ubezpieczenia i refundacji

recepta mogła być jak najbardziej prawdziwa, tylko że na gościa nie ubezpieczonego i mamy taki obraz cenowy a wciska się że mają tak samo wszyscy ubezpieczeni żeby wywołać panikę

niech pokażą gościa na którego ta recepta była wystawiona

Opublikowano (edytowane)

nie brnijcie w kłamstwa lub usprawiedliwienie kłamstwa , budka powiedział o osobie nie letniej po pszeszczepie a wiec siłą rzeczy ta osoba jest ubespieczona chyba że nie posiada obywatelstwa polskiego , ktoś sobie wyobraża przeszczep którego biorcą jest osoba nieletnia nie ubespieczona ? kolejna rzecz to to że od 1 wrzesnia lek jest refundowany i narazie mamy takie dane i poczekam na reakcje samego budki lub wyjasnienie ,  nie dawno brejzuwna oszukała jako by nie był dostepny lek dla małych brejzaków a tymczasem był dostepny aptece po sasiedzku chaty posła brejzy  .                 Królestwo kłamstwa nie jest tam, gdzie się kłamie, lecz tam gdzie się kłamstwo akceptuje.

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
  • Thanks 5
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

w marcu za ubiegły rok otrzymałem tak dla uscislenia , a wtym roku lezy u wojewody i nie narzekam                  Wilk z konfederacji zrobi tak że ,, wilk syty i owca cała bedzie ''on ma na nazwisko Wilk jak sie nie myle i konkretny był zawsze wiec na plus , kosiniak troche sie zmieniła jego retoryka też dosc konkretne odpowiedzi , z weglem z rosji skłamał ale  mu wybacze , natomiast budka zupełnie nie na temat porażka ,                      a te doły do gromadzenia wody to w hiszpanni mają do nawadniania z tym że nie kopane tylko chyba naturalne niziny zalewają .

Bo lepszy wilk na czele stada baranów niż baran na czele wilków. No chyba że to baran w wilczej skórze. Ale i tak go wszamią, z czasem.🤣

• Haha 2
Opublikowano

Racyl - kto broni? Ni uja taki argument do mnie nie dotrze. Gdyby jednak sama zainteresowana osoba wystąpiła to co innego. Napisałem przecież poco oni do debaty wleźli - wszyscy bez wyjątku.

Opublikowano (edytowane)

po obejrzeniu tej debaty muszę stwierdzić - bida intelektualna wśród polskich elit politycznych i tyle.
Wszyscy deklarują że "coś zrobią tylko trzeba przeznaczyć pieniądze, więcej pieniędzy na to czy na tamto" noż q.wa! tak to nawet idiota jak mu dadzą kasę to pałac zleci wybudować... jeśli ktoś chce coś zrobić dla mnie i chce więcej pieniędzy to znaczy że bezrobotny czy jaki towar mu nie schodzi? 
Mi jest władza potrzebna abym ja mógł zrobić to co za potrzebne uznaję lub kupić a władza jest tylko od stworzenia warunków żebym ja kogo lub kto mnie przy tym zbytnio nie wycyckał. No chyba, że władza chce ze mnie swego niewolnika zrobić i tutaj Wilk wygrał bo od razu oświadcza że dopóki Mu potrzebny nie będę jako pożywienie ruszał mnie nie będzie i po swojemu tuczyć się pozwoli.
Tak, tę debatę wygrała Konfederacja bo normalnie myślącego wystawili a reszta to tylko usłużni propagandziści powtarzający tyko wyświechtane slogany. Nie ma kogo nawet do debaty wystawić co by samodzielnie myślał? po niej można odnieść wrażenie że tym krajem rządzą idioci a ten który mógłby przynajmniej nie przeszkadzać to przegrywa wybory. Bo Konfederacja przegra gdyż nie można pogodzić w osobie jednego wyborcy ultraliberała społeczno-gospodarczego z fundamentalizmem wyznaniowym a Konfederacja to właśnie Korwin i Braun. 
Nie mam na kogo glosować nadal a wy inni jeśli sądzicie że macie toście niczego się z Historii nie nauczyli.
Taras
akurat takie ugrupowania wystartowały i cóż możemy? srał pies kto, pozostanie tylko narzucać oddolnie na ile nam siły jak mają nami rządzić.
Jakiś udział Konfederacji w Parlamencie dałby PiS-owi w unijnych przepychankach więcej argumentów że nie Oni w Polsce są skrajnie anty ... i tu jeden powie  -lewaccy a drugi anty postępowi. Lewicy to ja z utęsknieniem wyglądam na polskiej scenie politycznej od niepamiętnych czasów bo to co się teraz nazwało lewicą to "ni pies ni wydra" a na pewno nie lewica jeśli bardziej liberalne hasła głosi niż coś co się samonazwało prawicą. 
Choroby cywilizacji kolejne symptomy. Pomieszanie pojęć, wartości i głupoty z rozumem czasem nawet o jednego osobnika.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

...i cóż mi pozostało...jedynie PSL 😘 mszę ich polubieć

Co rusz ...szczególnie Roman i Jacuś dyskutujecie o kopalniach...Po dziadku mam troche ksiąg przed i powojennych...roczniki...Przeglądałm sobie dziś przy kawie  gazetkę z 46r. ... znalazłam wzmianki, w których wyszczególniono ilość złóż naturalnych.....pokładane nadzieje ...Moje pytanie dlaczego zamknięto w 61r. kopalnie Złoty Stok/Równe, kiedy po wojnie mieli nowoczesną wówczas technologie a obecnie jest tam prywatny kompleks turystyczny. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Tak, tę debatę wygrała Konfederacja bo normalnie myślącego wystawili a reszta to tylko usłużni propagandziści powtarzający tyko wyświechtane slogany. Nie ma kogo nawet do debaty wystawić co by samodzielnie myślał? po niej można odnieść wrażenie że tym krajem rządzą idioci a ten który mógłby przynajmniej nie przeszkadzać to przegrywa wybory. Bo Konfederacja przegra gdyż nie można pogodzić w osobie jednego wyborcy ultraliberała społeczno-gospodarczego z fundamentalizmem wyznaniowym a Konfederacja to właśnie Korwin i Braun. 
Nie mam na kogo glosować nadal a wy inni jeśli sądzicie że macie toście niczego się z Historii nie nauczyli.

Platforma była zła ale to co by zrobiła a przynajmniej o czym mówi to już całkiem normalnie by nie było

ta cała konfederacja to taka zbieranina napaleńców na władzę na czele z korwinem dla którego nie było po 90 roku wyborów w których by nie startował  i nic po za tym

23 minuty temu, Ywa napisał:

...i cóż mi pozostało...jedynie PSL 😘 mszę ich polubieć

Co rusz ...szczególnie Roman i Jacuś dyskutujecie o kopalniach...Po dziadku mam troche ksiąg przed i powojennych...roczniki...Przeglądałm sobie dziś przy kawie  gazetkę z 46r. ... znalazłam wzmianki, w których wyszczególniono ilość złóż naturalnych.....pokładane nadzieje ...Moje pytanie dlaczego zamknięto w 61r. kopalnie Złoty Stok/Równe, kiedy po wojnie mieli nowoczesną wówczas technologie a obecnie jest tam prywatny kompleks turystyczny. 

71290075_2372706236313946_36998002259557

No tak boski wkładzio ci sie podoba

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Konfederacja to zbieranina jak każda partia, ale chociaż wszystkich łączą wolnościowo gospodarcze postulaty. Jednak jaki jest sens w głosowaniu wciąż na te same ugrupowania? PIS, PO, PSL, SLD już rządziło

Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

po obejrzeniu tej debaty muszę stwierdzić - bida intelektualna wśród polskich elit politycznych i tyle.
Wszyscy deklarują że "coś zrobią tylko trzeba przeznaczyć pieniądze, więcej pieniędzy na to czy na tamto" noż q.wa! tak to nawet idiota jak mu dadzą kasę to pałac zleci wybudować... jeśli ktoś chce coś zrobić dla mnie i chce więcej pieniędzy to znaczy że bezrobotny czy jaki towar mu nie schodzi? 
Mi jest władza potrzebna abym ja mógł zrobić to co za potrzebne uznaję lub kupić a władza jest tylko od stworzenia warunków żebym ja kogo lub kto mnie przy tym zbytnio nie wycyckał. No chyba, że władza chce ze mnie swego niewolnika zrobić i tutaj Wilk wygrał bo od razu oświadcza że dopóki Mu potrzebny nie będę jako pożywienie ruszał mnie nie będzie i po swojemu tuczyć się pozwoli.
Taras
akurat takie ugrupowania wystartowały i cóż możemy? srał pies kto, pozostanie tylko narzucać oddolnie na ile nam siły jak mają nami rządzić.
Jakiś udział Konfederacji w Parlamencie dałby PiS-owi w unijnych przepychankach więcej argumentów że nie Oni w Polsce są skrajnie anty ... i tu jeden powie  -lewaccy a drugi anty postępowi. Lewicy to ja z utęsknieniem wyglądam na polskiej scenie politycznej od niepamiętnych czasów bo to co się teraz nazwało lewicą to "ni pies ni wydra" a na pewno nie lewica jeśli bardziej liberalne hasła głosi niż coś co się samonazwało prawicą. 
Choroby cywilizacji kolejne symptomy. Pomieszanie pojęć, wartości i głupoty z rozumem czasem nawet o jednego osobnika.

A to prawda że nikt poza sasinem nie znał stawek dopłat ? Nawet władeczek? 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Znajomość obecnych stawek dopłat nie jest konieczna, ponieważ cały czas dążymy do tych na zachodzie. To nasz cel i nic innego nas nie interesuje. 😂
Jedni już wyrównali, to pewnie i następni podobny sukces odniosą. 
Czyli esencja z tego wczorajszego linku o naradzie ministra z ARMIR. " Płaćcie chłopom te unijne dotacje i programy bo pieniędzy z programów krajowych nie będzie, a być może to też ostatnie unijne pieniążki".🤣
I tak oto dobrnęliśmy do brzegu mentalnych możliwości Dobrej Zmiany w kwestii rolnictwa. 

• Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

ja w tej rozmowie nic złego nie słyszałem i jeszcze raz napisze iż bez suszowego bym sie obył nawet i 30 % budżetu by dali na rolnictwo to i tak nie którym bedzie mało natomiast znajomy złożył wniosek na zakup maszyn dość dawno , jest na liscie którym się należy i za długo czeka bez wątpienia                                                                                                                                                                                                                                                      .https://fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-parlamentarne-2019/sondaze/news-kto-gwarantuje-ochrone-praworzadnosci-sondaz-interii,nId,3256452

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Taurus83 napisał:

A to prawda że nikt poza sasinem nie znał stawek dopłat ? Nawet władeczek? 

no tam jest wyżej link można sprawdzić/
Debate realizuje "telewizja reżimowa" a Sasin czyj? czyli kto pierwszy znał pytania całej tej debaty i pod kogo one były PiSane?
Nie chce mi się sprawdzać ale nawet i Sasin nie podał obecnych stawek jednolitej płatności obszarowej co tylko dowodem na Jego wyczucie sytuacji. Skoro nikt nie podał to On jeden aż nadto by udowodnił że jest "podejrzanie dobrze" do debaty przygotowany.

a tak po prawdzie to ja też nie podałbym dokładnie stawki JPO z pamięci. przecież ona co rok inna i jaki sens wkuwać?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał:

no tam jest wyżej link można sprawdzić/
Debate realizuje "telewizja reżimowa" a Sasin czyj? czyli kto pierwszy znał pytania całej tej debaty i pod kogo one były PiSane?
Nie chce mi się sprawdzać ale nawet i Sasin nie podał obecnych stawek jednolitej płatności obszarowej co tylko dowodem na Jego wyczucie sytuacji. Skoro nikt nie podał to On jeden aż nadto by udowodnił że jest "podejrzanie dobrze" do debaty przygotowany.

Za to debil z ko się bez miary dobrze przygotował. Buda czy budda jak go tam bolszewika zwą, zajebał z grubej rury. Przebił ta receptą dwa metry mułu i jeszcze dwa poniżej dna. 

Słyszeliście jak trzaskowskiego woda kozom zaszkodziła. 

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

bo pieniędzy z programów krajowych nie będzie,

to żadna nowość ,za PO-PSL było tak samo ,wszak wicek finansów Kapica powiedział że nie da złotówki więcej z budżetu krajowego na rolnictwo ponad to co unia nakazuje

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Kręcili tacy jak Budka i inni ludziki na boku a teraz diabeł rozumki pomieszał. 

Zresztą jak można pomieszac coś czego te taborety nigdy nie miały, nie mają i mieć nigdy nie będą. 

• Like 4
Opublikowano

No Niesiołowskiemu rozumu odmówić nie można. postać wyrazista i wiele pociechy bywało z Jego niejednej wypowiedzi. Jest zbyt niewygodnym oponentem politycznym w czasach szybkiej i oryginalnej riposty odbieranej jako sukces w dyskusji dla niejednego w debatach twarzą w twarz jest oponentem nie do przeskoczenia.

Opublikowano (edytowane)

posłuchałem do czwartej minuty tego Ardanowskiego i ja już gdzieś coś podobnego słyszałem
jak sobie przypomnę kiedyś to w tym poscie podlinkuję.
tydzień później z edycji
Obiecałem i nawet sam straciłem nadzieję że mi się przypomni a jednak.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

a tak dopytam jak to jest z podsłuchami , ja odróznić te słuszne od tych nie słusznych bo media to wiadomo falenta podsłuchiwał peowców czyli ci byli nie słusznie podsłuchiwani i falenta został skazany , ale były też podsluchy polityków tych słusznie podsłuchiwanych i sprawy nie zakomczyły sie tak z wyrokiem  ?

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano
54 minuty temu, jarecki napisał:

a tak dopytam jak to jest z podsłuchami , ja odróznić te słuszne od tych nie słusznych bo media to wiadomo falenta podsłuchiwał peowców czyli ci byli nie słusznie podsłuchiwani i falenta został skazany , ale były też podsluchy polityków tych słusznie podsłuchiwanych i sprawy nie zakomczyły sie tak z wyrokiem  ?

O nie, nie Jarecki. Politycy byli słusznie podsłuchiwani, natomiast Falenta został niesłusznie skazany. 😃 Politycy mogą być podsłuchiwani, natomiast jest sowicie opłacana ekipa aby do tego nie dopuszczać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v