Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem o co ci chodziło.

a co do pojazdu to nie nowe a różnica spora

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał:

A firmy synków jak się nazywają?

a którą sprawdzałeś  Sachs radlin  sachs diler mana sachs Wodzisław sachs serwis 

masz wyraźnie napisane 250 manów  a na masz daf   a na fb masz napisane ze zakupił 50 scania na gaz ziemny 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

dlatego ze morze został dilerem i serwisem mana i nie morze bo diler mana ma skanie dafy itp nie wiem ..  wracając do ciebie i twojej firmy przy takich ludziach i zakładach to byś tylko robił ochłapami ... eko okna 10tyś ludzi kopalnie + Czechy 

twoja wolnorynkowość poszła by .....   

nawet kombinat Kietrz płaci od 4/5tyś 

czy socjal jest czy nie pracują 

• Like 2
Opublikowano

No ogromny ten elektroautobus. Solaris przegubowce robi a tu zapewne Ursus maleństwo na ciągnionej lawecie się zmieścił. Przez rondo jedzie i mało się nie obali. Jak to nazywasz, że się udało... Tak jak pisałem: po wioskach będą śmigać elektryczne autobusy w przywróconych pekaesach. To będzie relektromobilność. Ursus wraca do korzeni. W Berlinie Tesla na taksówkach bo zwolniona z podatku drogowego i ładuje się za friko. Nasze wydanie nieco w innym stylu...

Opublikowano
8 godzin temu, mich89 napisał:

U nas wioskę dalej. Młoda para. Totalne nie roby. Gmina dała mieszkanie socjalne, zrobili sobie siedmioro dzieci 7x500=3500zl plus gmina zasiłek daje. Ani jedno ani drugie nie pracuje bo po co. A jak sąsiad chciał by pomógł mu z obornikiem to odpowiedział że po co ma smierdziec jak mu państwo daje za leżenie - tak bezczelnie mu odpowiedział 

To też producent . Może do ciebie produkuje pracowników 😁😁

Do mnie przychodzi 30 latka do pracy i ma jedno dziecko . Nieraz się śmiejemy kiedy drugie bo jedno to jak wcale  . A ona wręcz się wkurza i mówi za żadne skarby .

Jak ktoś zazdrości niech się bierze do roboty jak taki dobry biznes .

• Like 1
Opublikowano

Obraz może zawieraÄ: 4 osoby, tekst

Robert Wyrostkiewicz | 14 Kwietnia 2019

Milczenie świata o niemieckich ubojniach przerabiających zdechłe krowy i „leżaki” na kebaby. Kolejna afera, ale to Niemcy, nie Polska, więc…

Milczenie świata o niemieckich ubojniach przerabiających zdechłe krowy i „leżaki” na kebaby. Kolejna afera, ale to Niemcy, nie Polska, więc…

Niedawno pisaliśmy, że "w Dolnej Saksonii w mieście Bad Iburg zamknięto rzeźnie, po tym, jak okazało się, że skupowała i przerabiała nie tylko bydło chore, ale także padłe". Tym razem znowu w Dolnej Saksonii organizacja Soko Tierschutz ujawniła kolejną aferę. Na nagraniach z ukrytej kamery poza ubojem leżaków (krów nie mających sił na samodzielne utrzymanie się na nogach z powodu chorób lub urazów np. poporodowych) uchwycono także przestępczą - jak się zdaje - rolę niemieckich służb weterynaryjnych!

Nawet w Polsce, która za sprawą TVN obudzono reakcję kilkunastu państw blokujących polską wołowinę po zarejestrowaniu jednej tylko feralnej ubojni na Mazowszu, temat najnowszej afery w Dolnej Saksonii opisały jedynie Cenyrolnicze.pl Inne media milczą. Podobnie reagują, czy raczej nie reagują media na świecie, wcześniej oburzone polską ubojnią.

"Działacze Soko zebrali obszerny materiał dowodowy składający się z nagrań z ukrytych kamer zainstalowanych w ubojni, jaki i w samochodzie do transportu bydła. Jak piszą niemieckie media, są to sceny, które wstrząsają nawet doświadczonymi weterynarzami: chore i ranne bydło, które nie może samodzielnie stać lub chodzić, w wielu przypadkach jest siłą wciągane za pomocą wyciągarki na ciężarówki i przewożone do rzeźni. Materiały organizacji Soko Tierschutz zostały zaprezentowane w reportażu telewizji ARD w magazynie Plusminus"

- informuje serwis.

"Z obserwacji członków Soko wynika, iż mamy do czynienia z dobrze funkcjonującym mechanizmem. Przewoźnik ubojni z Düdenbüttel w okręgu Stade jedzie do gospodarstwa, gdzie za pomocą wyciągarki ładuje chore zwierzę i przewozi do rzeźni, a tam jest przetwarzane. Właściwy organ weterynaryjny potwierdza, że rzeźnia była regularnie kontrolowana przez dwóch urzędowych lekarzy weterynarii"

- czytamy dalej.

"Mięso z ubojni w Stade zostało wysłane do laboratorium. Wyniki analizy nie są jeszcze znane. Rzeźnia w Düdenbüttel dostarczyła wołowinę m. in. holenderskiemu przetwórcy mięsa. Firma zapewnia, że mięso ze Stade zostało wycofane. Zakład ten dystrybuuje swoje produkty do wielu krajów Unii Europejskiej. Wołowina z feralnej ubojni była przetwarzana m. in. na kebab i hamburgery"

• Thanks 1
Opublikowano

To jest tak że  u nie których co mają więcej kasy włącza się dziadowanie. im więcej mają tym bardziej są skąpi i dzielą pieniądz na więcej

szkoda im na ubranie robocze tylko łażą po ciuchlandach albo zazdroszczą ludziom że mają dzieci i na nie dostają kasę

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, mich89 napisał:

U nas wioskę dalej. Młoda para. Totalne nie roby. Gmina dała mieszkanie socjalne, zrobili sobie siedmioro dzieci 7x500=3500zl plus gmina zasiłek daje. Ani jedno ani drugie nie pracuje bo po co. A jak sąsiad chciał by pomógł mu z obornikiem to odpowiedział że po co ma smierdziec jak mu państwo daje za leżenie - tak bezczelnie mu odpowiedział 

500 plus jest od 3 lat a dzieci były wczesniej , ale chwała im za to wiecej mord do  wykarmienia . mamy ujemny bilans demograficzny za kilkadziesiat lat nie bedzie  dla kogo produkować żywnosci .              lewica mi kojarzy sie już tylko z walką z kosciołami katolickimi , prawem do eutanazji powszechnej i aborcji . nawet na zachodzie lewica  boi sie już powiedzieć co kolwiek na islam  . sld rządziło z psl i co takiego zrobiło trzeba poszukać w necie ale chyba dla rodzin nic wiec kojarzenie pis z lewicą ? , poza wejsciem do UE to sld podpisało traktat 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Siostra pakowała mięso w Niemczech do sieci Lidl w biało czerwone tacki z oznaczeniem PL. Wieprzowina zapewne polska jechała do Niemiec na pakowanie i potem do Polski do sklepów. 

Padlina zamiast mięsa to nie tylko do kebabow. Takim mięsem robi się promocje wszelkiego typu i dampinguje ceny w takich krajach jak nasz. Życzę smacznego konsumentom zagranicznych sieci handlowych. 

Opublikowano

Nie wiem co tam się dzieje ale otrzymałem informację ze szkoły o bezterminowym zawieszeniu strajku.

Pisaliscie o wynagradzaniu złych i dobrych pracowników to warto było by przepatrzec które szkoły jak czy i ile strajkowały. Zwłaszcza dla tych którzy mają dzieci przed wyborem szkoły oraz dla wszystkich którzy mają wpływ na wysokość wynagrodzen nauczycieli bo w uznaniowym systemie wynagrodzeń a w tym zawodzie trudno o inny własnie zastosować te regułę i jako rodzice co możemy pomóc tym najpracowitszym i najlepszym. Oczywiście aby to było transparentne a nie rodzaj łapówki.

Opublikowano

uczniowie podstawowek i tak maja wolne do nastepnego tygodnia -oprocz tych co pisza egzaminy,

najlepsze szkoly- biorac pod uwage wyniki egzaminow,dostepne na stronach centralnej komisji egzaminacyjnej- sa oczywiscie w malopolsce😍a u nas wiekszosc strajkuje, niewiele gorsze wyniki sa na podkarpaciu czy lubelszczyznie a tam wiekszosc nie strajkuje......

pare lat temu bezrobocie bylo wysokie, proste prace kiepsko platne, praca w szkole byla pozadana,nawet za smieszne pieniadze, czasy sie zmienily, byle "robol" zarobi wiecej niz nauczyciel po paru latach pracy wiec frustracja w nauczycielach narasta, doliwy do ognia dolala "krowa +"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v