Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, dysydent napisał:

Nie zdają sobie sprawy biedacy że teoria rykoszetu nie raz znajdowała potwierdzenie w praktyce i okazać się może w dalszej Historii, że obecne rządy doprowadziły do większego spadku znaczenia Kościoła niż wszystkie poprzednie w powojennej Polsce

Tak się zastanawiałem i przypomniałem sobie filmik gdzie zapaleńcy z ISIS przytargali na stanowisko ogniowe moździeż , elegancko go ustawili nastepnie w kilku słowach streścili co to oni zrobią swoim wrogom ich matkom, dzieciom i żonom a następnie załadowali do lufy granat - zapalnikiem w dół. 
 Może to jednak bardziej takie działanie niż rykoszet?😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, racyl napisał:

A ZNP lubisz jak broniarz latał po różnych protestach z opozycją gdzie się tylko da ? zobaczył że się da i zrobił strajk

A tak na poważnie całe te związki powinno się rozwiązać bo jeden należy do tego a inny do drugiego

jak pisałem - nie lubię wymuszeń bo niskie instynkta to budzi a rozwiązywanie jednych związków zaowocuje powstawaniem dwu kolejnych na miejsce jednego rozwiązanego bo to też działanie siłowe

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Na samozatrudnienie ich zatrudnić i strajkowania by się im odechciało

Opublikowano

Wcześniej zamiast kątomierza użyli ipada.. Jakaś dwutorowa ta dyskusja. Jedni wymieniają poglądy - drudzy pyskują na siebie. Jakby temat się rozjeżdżał. Tak a propos katechetki. Jedzie na pingpongu biedaczka. Za to ile sobie zarobi...

Opublikowano

A to nie wk***ia pracowników z innych zawodów ? jeszcze w dodatku jak nie mają co zrobić z dziećmi

za dużo zrobiło im się przywilei i robią co chcą

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, racyl napisał:

Na samozatrudnienie ich zatrudnić i strajkowania by się im odechciało

Jednym z konceptów jakie po tym wszystkim się pojawią nieuchronnie będzie pomysl zwiększenia udziału finansowania edukacji przez rodziców tak jak dawniej w służbie zdrowia było bo w końcu to na co się nie godzą nauczyciele? Na uczenie naszych dzieci za państwowe pieniądze zbyt małe.
Zaręczam że w prywatnych szkołach negocjacje byly by krótsze i tu nawet się zgodzę.
Oglądał kto "Piąty element"?
Za siebie powiem że byłbym surowym egzaminatorem guwernera bo w wielu dziedzinach wiedza nie jest mi obca z racji choćby zainteresowań hobbystycznych a i źródel na ew, luki we wlasnej edukacji nie problem obecnie skutecznie poszukać. 
To nie błędy pisowni a klawiatura bo ta którą kupiłem nie do tego typu laptopa pomimo zapewnień sprzedającego jak i wielu nauczycieli też nie spełnia kryteriów których byśmy oczekiwali ale zanim nie płacę z własnej kieszeni się nie czepiam w przeciwnym wypadku bezlitośnie bym egzekwował bo kilkakrotnie się przekonałem że skuteczniejszym pedagogiem bywałem od niejednego z nich na przykładzie własnych dzieci ... bedzie tych popisów

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Jak pójdziesz do prywatnej placówki medycznej , nawet do takiej co ma kontrakt nfz to wygląda to bardziej uporządkowane, obsługa jest milsza i chce im się po prostu pracować a w państwowej to od wejścia widzieć  że nikomu się nic nie chcę i najlepiej jakbys sobie poszedł z powrotem

ciekawe czy ci nauczyciele z prywatnych szkół też strajkują ? 🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

Dla tego pisałem wcześniej by przyjrzeć się które szkoły strajkują i wyciągnąć wnioski na przyszłość.
Jako rodzice. 
Negocjacji strona druga.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
29 minut temu, mirro napisał:

To może właśnie świetna okazja żeby przypomnieli sobie iż mają 

Raz było tak że po wycieczce rodzic zapomniał że miał przyjechać po dziecko . Ani dziękuje ani przepraszam ani pocałuj mnie w du..e . Ale do krytyki najwięcej . 

Opublikowano

Opozycja przegra bo myśli że tym strajkiem obali rząd . Wie że w budżecie nie ma takich pieniędzy . Schetyna idealnie nadaje się do opozycji a nie do rządzenia . 

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło .

Opublikowano

Proszę niech Broniarz będzie i samym diabłem!

Abstrachując od polityki ........... nauczyciele to zwolennicy różnych opcji politycznych....są tylko narzędziem, ale to nie znaczy, żeby ich również nie docenić.

Niech dobry Pis pokaże gest....

A to, że wykorzystuje sobie to PO, nie uważam  za żaden sukces a dziecinną, polityczną przepychankę dorosłych cwaniaków.

Opublikowano (edytowane)

Stare przysłowia nadal aktualne i mądre .

Tam gdzie się dwóch bije trzeci kożysta .

Trochę Pis cwaniaki bo chcą dać pieniądze ale i pensum też podwyższyć .

Edytowane przez 12zbyszko
Pusty post
Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Nikt nikomu nie daje ile ktoś chce ale masz racje że daja po uważaniu. Ddzą nierobom 500+ bo ich można najtaniej kupić , dadzą emerytom i tez w sumie za grosze im głosów sporo dojdzie. Obuecaja zasiłek na świnię i krowe i wielu gamoni uzna ze to już pewne i zagłosuje. na PIS. Obuecają autobusy na zadupia i tez pare głosów uciułają. Natomiast dając nauczyciela żadnych głosów nie uzyskaja bo kazdy od srodka widzi jaki burdel Zalewska im zafundowała. Poza tym ludzie z wyższym wykształceniem nie sa elektoratem PIS.  

Broniarz pyszczy PISowi , Duda pyszczył PO więc co to za różnica? Dobrzy sa ci którzy są ulegli a ci bedący przeciw to komuniści , układ , wichrzyciele i wrogowie narodu oraz kraju. 

Gdzieś ty tą politechnike kończył  bo jakoś  czytając co piszesz to bym mocno nie przypuszczał 

Bajki jak zwykle nic więcej  nauczyciele to uprzywilejowana kasta nie podoba się to na bruk mieszka we własnym domu otrzymuje dodatek mieszkaniowy uczy na wsi dodatek za nauczanie to strajk polityczny i większość wcale nie chce brać w nim udziału

Opublikowano
44 minuty temu, Ywa napisał:

Proszę niech Broniarz będzie i samym diabłem!

Abstrachując od polityki ........... nauczyciele to zwolennicy różnych opcji politycznych....są tylko narzędziem, ale to nie znaczy, żeby ich również nie docenić.

Niech dobry Pis pokaże gest....

A to, że wykorzystuje sobie to PO, nie uważam  za żaden sukces a dziecinną, polityczną przepychankę dorosłych cwaniaków.

ślicznotko a te podwyżki 15% to nie jest dobry gest ?

Opublikowano

Najlepiej wywalić wszystkich nauczycieli rozwalić całą oświatę po co to komu 😄 Stalin kiedyś też nienawidził inteligecji  głupim narodem łatwiej manipulować i rządzić 

3 godziny temu, racyl napisał:

Zastanów się jaki żeś głupii !!

Pisslam do choroba psychiczna opozycji i takich klakierów jak Ty co nic innego nie potrawią wymyśleć tylko straszyć pisem . zamiast widzieć jakieś nowe pomysły to za każdym rogiem widzą PIS. Po nocach śnią im się koszmary i budzą sie z wrzaskiem PIS

Doskonale było widać po ostatnich wyborach  2015r kto nie umiał się pogodzić z przegraną i do jakich metod się posuwał

Takie bzdury to potrafią wypisywać ludzie z małym móżdzkiem co nie wiadziały co się działo przez ostatnie 4lata co wyprawiała opozycja

Szkoda dyskusji z Tobą i tak nie zrozumiesz.  Babcia mówiła nie baw się z gównem bo predzej czy pozniej gównem się ubrudzisz . Więc kończę z Tobą dyskusje bo nie warto . A czas pokaże kto ma rację.  Pozdrawiam.

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

ślicznotko a te podwyżki 15% to nie jest dobry gest ?

Teee student politechniki. Weź wyluzuj i pisz normalnie nickami. To takie infantylne troszkę."laluniu albo ślicznotko". Zachowuj się.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v