Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Zbyszko - wcale nie trzeba mieć pieniędzy aby je rozdawać. Ekonomia to nie tylko dodawanie i odejmowanie. Napędzanie gospodarki popytem wewnętrznym ma krótkie nogi. Zauważcie, o ile wzrosła płaca minimalna a co za tym idzie opłaty jak np za żłobek a pińcet jest nadal pińcet. Teraz uruchamiają dodatkową transzę z jednego (a może tylko pierwszego) dziecka. Żadna to polityka prorodzinna - zwykła kiełba. Pekaesy będą przywracać. Po dwa auta na podwórkach stoją to dla kogo? Chyba tylko dla tych co sprzedali samochody i czekają na polski, elektryczny. Albo ten PKS będzie elektryczny? Z Ursusa vel. LUBLINA. Taka to elektromobilność? Kurrr. Taki rav4 ma bardzo małe aku i wpierdziela paliwa aż miło. Weźta napęd od toyoty i zróbta na LPG. Ogrzewanie do startu z aku i nawet benzyny wystarczy zbiornik 10 litrów. Nie. Oni będą koło wynajdować... Z poprzednich kampanii to tylko samolot się nie powtarza. A jak coś to dorzucimy patriotyzm. Żeby wszystko było NASZE niekoniecznie, że polskie. Węgry jak nic... Ulman - taki łańcuszek. Wyższa minimalna - więcej do ZUSu. Może to go oświeci.

Opublikowano

https://dziennikzachodni.pl/500-plus-na-kazde-dziecko-jaroslaw-kaczynski-obiecal-500-plus-na-pierwsze-dziecko-kiedy-juz-od-1-lipca-2019-23-2-2019-r/ar/13912607
"Zdaniem wicepremier Beaty Szydło - program Rodzina 500 Plus to "największy i najważniejszy projekt to prawdziwy przełom kopernikański polskiej polityki prorodzinnej. Jak powiedziała wicepremier 500 plus stał się "wspaniałym kołem zamachowym polskiej gospodarki".:lol:

To już przestaje być nawet śmieszne.

Opublikowano

Zapomniała babina, że koło zamachowe coś musi napędzać. Pincet tam tylko inflację podniesie i może dłuższej perspektywie coś pomoże frankowiczom a reszta będzie z coraz większym trudem korbą kręcić.

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Z poprzednich kampanii to tylko samolot się nie powtarza.

Ty, rzeczywiście. Nawet nie zauważyłem. Wyczuli że już ludziom zbrzydło :D 
A i to 500+ już niemal jawnie przyznają że prowyborcze bo wzrostu urodzeń jakoś lawinowego nie wywołało.
A inflację już podniosło bo na deflacji PiS zastal państwo

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Ulman napisał:

Co myślicie na teamat awanturki z Izraelem? Ciekawe jak z tego wybrną? Przy poprzedniej potyczce z żydami musieli zmienić ustawę o IPN. Teraz na jakie mogą iść ustepstwa?

o wartosci kraju swiadczy siła nabywcza pieniadza  a pkb jest rodzajem przeglądu gospopdarki                                                                                                                                                 500 plus podnosi w kraju   pkb   ale tez daje prace może sie wam wyda to dziwne ale to 500 plus wróci szybciej do budżetu jak wam sie wydaje no i obniża siłe nabywczą pieniadza     dla jednych to jest rozdawnictwo a dla innych pobudzenie gospodarki , w usa pobudzeniem gospodarki był dodruk dolara .                                                                  natomiast co do izraela najwiekszym sojusznikiem usa jest izarel jak chcemy miec dobre relacje z usa  to musimy miec dobre z izraelem  ale jak zuważyliscie usa gra na osłabienie niemiec za pomoca polski i dlatego staneło po stronie polski w naszym sporze z izraelem a my tym samym mozemy żydkom się postawić    i dalej usa nie moze grać na osłabienie polski bo wtedy wybory wygrać moze pro niemiecka PO 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, dysydent napisał:

O izraelsko polskich relacjach? krótko. Żydzi realnie oceniają pozycję międzynarodową Polski  jej znaczenie w świecie. Zwyczajnie się nie boją ani liczą z i na ...

dokładnie tak jak napisałeś tylko ze jest nowa sprawa jak próba osłabienia niemców przez usa i gdyby nie to to by już była nota dyplomatyczna z usa .wszyscy  ,,boją '' sie usa a pupilkiem usa jest izrael kazdy kto nie lubi izraela jest wrogiem usa 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

To co Wałęsa też źle myśli mówiąc ; jak Pis dał 500 to trza dać 1000 .

Wszystkie rządy dają kiełbasę wyborczą . Tylko jedni obiecują a drudzy realizują 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, jarecki napisał:

dokładnie tak jak napisałeś tylko ze jest nowa sprawa jak próba osłabienia niemców przez usa i gdyby nie to to by już była nota dyplomatyczna z usa .

Jaka opcja rządząca jest a Polsce proamerykańska? Wszelkie zbędne noty wiele mogą zmienić to i do wyborów raczej wiele sie nie zmieni. A po wyborach? się zobaczy. 
Słabe Niemcy nie leżą w interesie USA a na to aby były zbyt silne dużo jeszcze trzeba. Może bardziej ... posłuszne to za mocne słowo ale bardziej skore do utrzymywania nieco innego kursu ale to tylko gdy ktoś taki jak Trump w USA....

Kiełbasę wyborczą rozdają tylko czy wędzarnia nadąży?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

oslabienie niemiec- w ubieglym roku mieli zdaje sie 6 rok z nadwyzka budzetowa-skromne 50 mld euro, eksperci twierdza ze to ostatni taki dobry rok, niemcy beda mieli katar a u nas grypa, wzrost pkb spadl u nich do 0, produkcja przemyslowa stanela a prognozuja spadek...........

sejm przeglosowal 1,2 mld na kurwizje-za taka kase to nawet ja bede klamal od rana do wieczora.☺️,

schylkowy gierek sie przypomina.....

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, dysydent napisał:

Jaka opcja rządząca jest a Polsce proamerykańska? Wszelkie zbędne noty wiele mogą zmienić to i do wyborów raczej wiele sie nie zmieni. A po wyborach? się zobaczy. 
Słabe Niemcy nie leżą w interesie USA a na to aby były zbyt silne dużo jeszcze trzeba. Może bardziej ... posłuszne to za mocne słowo ale bardziej skore do utrzymywania nieco innego kursu ale to tylko gdy ktoś taki jak Trump w USA....

a po wyborach wróci temat reparacji , mam tego swiadomosc , Pis jest proamerykanski a PO  pro niemiecka.   dysydent   napisałem pro anie anty 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

PiS wegetuje na elektoracie anty-cokolwiek a ten elektorat jest bardziej anty niemiecki antyrosyjski niż antyamerykański tylko nie wiem czy Amerykański kurs jest wynikiem bardziej na złość Rosji czy Niemcom?
Nawet awantura z Izraelem eksploatuje owo anty. 
Tak sobie pomyśleć na spokojnie i przy czasie to nawet można wyciągnąć praktyczne dla siebie wnioski jak pokierować osobistą przyszłością czysto prywatną lub zawodową.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
31 minut temu, jacus napisał:

oslabienie niemiec- w ubieglym roku mieli zdaje sie 6 rok z nadwyzka budzetowa-skromne 50 mld euro, eksperci twierdza ze to ostatni taki dobry rok, niemcy beda mieli katar a u nas grypa, wzrost pkb spadl u nich do 0, produkcja przemyslowa stanela a prognozuja spadek...........

sejm przeglosowal 1,2 mld na kurwizje-za taka kase to nawet ja bede klamal od rana do wieczora.☺️,

Przestań jęczyć bo mi przypominasz mojego sąsiada co uważa że każdy tylko za kredyty wszystko kupuje i tyko on umie gospodarzyć bo 20 letniego volkswagena za gotówkę kupił🤣

1 godzinę temu, dysydent napisał:

Ty, rzeczywiście. Nawet nie zauważyłem. Wyczuli że już ludziom zbrzydło :D 
A i to 500+ już niemal jawnie przyznają że prowyborcze bo wzrostu urodzeń jakoś lawinowego nie wywołało.
A inflację już podniosło bo na deflacji PiS zastal państwo

Jaka in flacja chłopie?

Opublikowano

Żeby nie Gierek to żaden chłop by nie umiał gospodarzyć . O Gierku wiecie tylko ,że nabrał kredytu ale co za to zrobił i co Kania potem robił to chyba nikt nie wie .

Jakoś o Wałęsie nikt nie skomentował.

Opublikowano

Ulman

Cytat

łapówka dla emerytów - 13-tka wypłacona do maja czyli w sam raz by pamiętali do wyborów PE. Emeryty muszą mieć na świeżo w pamięci bo nie można stracić nawet części elektoratu z demencją. 

500 + od lipca by tłuszcza miała za co wypić  flachę w wakacje i w październiku zagłosowała z wdzięczności za ten socjal Obstawiam że będą  dodatkowe  warunki na pierwsze dziecko ale to będzie zależeć od determinacji i pozycji w sondażach.

ile w tym pogardy dla ludzi; sprawia ci to przyjemność?

• Like 1
Opublikowano

Moralnie te pieniądze rozdawane się należą ludziom . Podchodząc od strony biznesu najlepiej aby było bezrobocie a ludzie pracowali za 6 zł . Wtedy bogaci by się bogacili a biedni nie mieli by nic do powiedzenia . Według przeciwników rządu po co ma się rozwijać cały kraj jak mogą się bogacić tylko jednoski . Po co stocznie w Polsce jak są w Niemczech . Po co Lot jak  Niemcy mogą nas obsłużyć .

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jarecki napisał:

zauważlyiscie usa gra na osłabienie niemiec za pomoca polski i dlatego staneło po stronie polski w naszym sporze z izraelem a my tym samym mozemy żydkom się postawić    i dalej usa nie moze grać na osłabienie polski bo wtedy wybory wygrać moze pro niemiecka PO 

Jest też inna opcja. Całe istnienie Izraela opiera się na tezie światowego antysemityzmu. To pozwala na wtłaczanie do łbów swoich obywateli że tuż za granicą ich pustynnego kraju czekają hordy antysemitów gotowe ich lżyć a nawet pozbawić życia. Ogólnie cały świat jest przeciwko nim. Od wielu lat takie działanie przynosi wymierne efekty w postaci transferu broni i technologii z USA, Jednak coś się zaczyna zmieniać w podejściu ze strony USA. Dlatego potrzebna jest kolejna fala antysemityzmu aby strumyk nie wysechł z dnia na dzień.

2 godziny temu, dysydent napisał:

Nawet awantura z Izraelem eksploatuje owo anty. 
Tak sobie pomyśleć na spokojnie i przy czasie to nawet można wyciągnąć praktyczne dla siebie wnioski jak pokierować osobistą przyszłością czysto prywatną lub zawodową.

Noooooo nie powinieneś mieć wątpliwości jak tego dokonać, choć pewnie pomysł odrzucisz na wstępie. Gwarantem sukcesu jest zawsze jakiś wujek ze strony żony najlepiej najważniejszy w Gminie Żydowskiej. Patrz przykład .....  :lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

.

Czy Lubnałer ma charyzmę?

1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

Moralnie te pieniądze rozdawane się należą ludziom . Podchodząc od strony biznesu najlepiej aby było bezrobocie a ludzie pracowali za 6 zł . Wtedy bogaci by się bogacili a biedni nie mieli by nic do powiedzenia . Według przeciwników rządu po co ma się rozwijać cały kraj jak mogą się bogacić tylko jednoski . Po co stocznie w Polsce jak są w Niemczech . Po co Lot jak  Niemcy mogą nas obsłużyć .

Nie da się ukryć jak strasznie kradł poprzedni rząd,nie trzeba być wielkim matematykiem by zobaczyć jakie pieniądze Polacy nie dostawali. Jestem pewny że teraz ten rząd obnażył jak niewiarygodnie wielkie pieniądze tamten rząd wyprowadzał z Polski albo pchał sobie w kieszeń

Opublikowano

Alamo musisz sprecyzować pytanie o charyzmę. Podpowiadam
- Chodzi ci o ten jedyny, rzadko spotykany dar u tej Pani?
-Chodzi Ci o sposób postrzegania przez jej zwolenników ze względu na przymioty charakteru?
-Chodzi Ci o to coś co posiadała Anna Grodzka (choć ona posiadała to fizycznie) a mnie chodzi o swoistą siłę jako lidera, czyli mówiąc wprost jaja?:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v