Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ksiądz a PiSowiec to dwie różne rzeczy prawie skrajne i akurat ksiądz jest właśnie interesujący dla feministek bo podobne miejsce w hierarchii społecznej by chciały no i ten nie tylko brak ale zakaz zobowiązań. 
A że ksiądz po ślubach dopiero? no pewnie bo przed to co najwyżej jako kleryk.
PiSowiec dla prokreacji tylko jeśli się zwiąże właśnie z feministką bo to nie on ograniczeniem na pewno jeśli zdrowy a wśród nich i tacy się trafiają. ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

To niech się najpierw nauczy i sobie zasłuży by go pokazywać. 

Moze jeszcze wyścigi gokartów zacząć pokazywac bo gdzieś się musza nauczyć by w F1 jeździć 

dysydent , lewaki to wszyscy poza Pisem - to najkrótsza definicja

sporo zawodników gra reprezentacji z extraklasy. jak się nie ogląda extraklasy to nie wiadomo skąd się wzieli

Powtarzam raz jeszcze prawie każdy polski  zawodnik z reprezentacji pierwsze kroki stawia w polskich ligach.

Jak ich kupują z jakiegoś polskiego klubu do zagranicznego to muszą coś być warci oglądania i pieniędzy

doskonały przykład lewaków masz w warszawie z tramwajem różnorodności

2 godziny temu, mirro napisał:

Ciekawe czy PiSowiec poszedłby do łóżka z feministką?

to tak jak dwóch chłopów poszło razem

33 minuty temu, dysydent napisał:

Ksiądz a PiSowiec to dwie różne rzeczy prawie skrajne i akurat ksiądz jest właśnie interesujący dla feministek bo podobne miejsce w hierarchii społecznej by chciały no i ten nie tylko brak ale zakaz zobowiązań. 
A że ksiądz po ślubach dopiero? no pewnie bo przed to co najwyżej jako kleryk.
PiSowiec dla prokreacji tylko jeśli się zwiąże właśnie z feministką bo to nie on ograniczeniem na pewno jeśli zdrowy a wśród nich i tacy się trafiają. ;)

Jakby ksiądz chciał pociupciać to na pewno nie z nie obliczalną femininistką

Edytowane przez Gość
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Ciekawe kto w tym "zestawie" byłby bardziej męski?:lol:

no jak to kto ? oczywiście że babochłop 😁

Opublikowano

Ulman napisał:

Istnieje też mozliwość że PISowcy chędożą tylko w celach prokreacyjnych i po ślubie.  Podobno ksieża też dopiero po ślubach😷

przynajmniej nie marszczą Freda jak platformowiec, bo nawet boją się do kobiety powiedzieć dzień dobry 😂

Opublikowano
53 minuty temu, mirro napisał:

No i Orban kupił Caracale. Kiedy w końcu przestaniemy dziadować?
https://www.defence24.pl/caracale-poleca-na-wegry-i-dolacza-do-h145m

Znając Ciebie zapomniałeś dopisać - "i skończyło się bratankowanie"
a z komentarzy pod cytowanym artykułem - " no to teraz Pis przeżegna się nogą. Jak oni to obrócą na własną stronę ?" - napisał jakiś "gegroza".

Nie znam się aby oceniać co to za "wiertaloty" a i cena nie podana, ale transakcja raczej na promocyjnych warunkach po naszym "zmiękczeniu gruntu" ostentacyjnym zerwaniem negocjacji.

Opublikowano (edytowane)

Ale czemu znowu ktoś kręci lody na naszym rumakowaniu? I co z tego mamy? Jeśli i tak nosili się z zamiarem kupna kolejnych maszyn tego producenta, to byli kolejnym potencjalnym klientem naszego centrum serwisowego. 
Założę się że Węgrom już zajady ze śmiechu się porobiły.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Wczoraj „tramwaj różnorodności” a dziś - 13 grudnia w rocznice wprowadzenia Stanu Wojennego R.Trzaskowski i PO wprowadza w Warszawie z powrotem komunistyczne nazwy ulic. Znika „Inka” i Żołnierze Wyklęci wracają komunistyczne kacyki, zdrajcy Polski czy Armia Ludowa. 
Gratuluję wyboru.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem o co z tym "tramwajem... " (poszukam zaraz) ale rekomunizacja nazw ulic nie zbyt rozsądna akurat w rocznicę bo na przyszłość zbytnio wyborców nie przysporzy. To jest coś w rodzaju tańca tryumfalnego na początku wojny i po jednej wygranej potyczce i to tańca konsolidującegi przeciwnika.
Odpowiednio wypromowane połączenie z rocznicą tego faktu wpłynie na słupki wyborcze a "promować" mniej spektakularne rzeczy PiS na pewno potrafi.
Nikt z mieszkańców tych adresów nie protestuje? to Oni powinni mieć decydujące zdanie.

PO i PiS warci siebie tylko coś cienko jeśli nie ma dla nich wszystkich sensownej alternatywy. 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Poczytałem o tym tramwaju i żałosne. Oni tym tramwajem "otwierają oczy niedowiarkom" że "różnorodność" należy promować , hodować bo inaczej biedna wyginie. 
A niechaj sobie jeździ ku uciesze i jawnemu pośmiewisku jakie to "skuteczne metody" obrony równości praw obywatelskich przez graffiti polityczne na równi umieszczone obok reklamy byle czego.
Nie wiem czy to tak ma wyglądać jak na tym filmiku ale jeśli tak to Warszawą rządzi dziecko bo po co szyby w fabryce montować do autobusów, dykta tańsza a na malunki równie doskonała jeśli nie lepsza.
a te wiatraczki kolorowe to już esencja szmiry 
Dydaktyzm komunistyczny był nawet poważniejszy niż ta dziecinada. 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Wiatraczki jako symbol odnawialnych źródeł energii.lol_.gif

A tu przestroga. Gdyby komuś przyszło do łba polatać dronem w pobliżu lotniska. Ten chyba był pancerny, albo plastik słaby.

Opublikowano (edytowane)

wybory się skończyły i powraca ta ideologiczna ciągota do lewactwa

Zaczyna się rezygnować z tego co się samemu obiecało - użytkowanie wieczyste.  Hanka bije brahwo

rezygnuje się fajerwerków na sylwestra bo się rzekomo psy przestraszy tylko że to miasto i psy  siedzą z ludzmi w blokach czy domach.

Huku nawet nie usłyszą bo będą oglądać razem ze swoimi panami zenka w Zakopanem .

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 godzin temu, racyl napisał:

sporo zawodników gra reprezentacji z extraklasy. jak się nie ogląda extraklasy to nie wiadomo skąd się wzieli

Powtarzam raz jeszcze prawie każdy polski  zawodnik z reprezentacji pierwsze kroki stawia w polskich ligach.

Jak ich kupują z jakiegoś polskiego klubu do zagranicznego to muszą coś być warci oglądania i pieniędzy

Kto z ligi gra na stałe w reprezentacji? Dwóch , trzech? I dla nich kupować prawa do transmisji? To jest właśnie patologia myslenia patridiotów - kupić browar by się piwa napić. Od większej widowni grać lepiej sie nie nauczy

• Like 1
Opublikowano

Oczywiście że tak ale kolega uparcie twierdzi że to dla dobra zawodników bo sa świetni tylko nikt ich ogladać nie chciał. Tak samo jak pokazywanie disco polo  o wątpliwej wartości artystycznej ku uciesze bezguścia będącego w przewadze.

Opublikowano

Co Wy się godzić zamierzacie? jeszcze nie mam choinki a do wigilii równe dziesięć dni jeszcze.

Nie wiem jak ocenić owe discopolo bo jednak rodzime a paszę dostosować należy do inwentarza inaczej się pochoruje. Oglądalność kryterium podstawowym to jak inaczej nabijać? Moniuszkiem? spleśniałymi Straussami czy jeszcze bardziej czym snobistycznym?
Pamiętam w pierwszych klasach podstawówki podobały mi się kawałki czegoś co dziś zwane discopolo wtedy chyba jeszcze inaczej zwali a szybko mi się znudziło bo wszędzie to samo słychać było a niczym specjalnie się nie różni jakiś Zenek od innego Sławka, czy Marcinów i po przesłuchaniu ze czterech kawałków przypadkiem z tego gatunku wybranych później niczym to się już nie różni. Ja ich nazywam "buraki polskie" bo przesłodzone, najczęściej na wsi uprawiane i po tvp jednoznacznie widać że limity znieśli. 
Może kiedy ktoś z tego "cukru" co mocniejszego wypędzi?

Opublikowano

ładny komunikat na polsacie 

zygmunt solorz wzywa natychmiastowego sprostowania informacji gw czyli angory i tvn neewlisa w sprawie opisywanym że polsat współpracuje z obecną władzą i  

promował ich zawsze w dobrym świetle w zamian za przetarg coś tam coś 

informacja z przeprosinami i sprostowaniem ma myć postanowiona w ciągu 48 godzin bd groziło wysokim pozwem czy jakoś tak 

dysydent nie było te disco w latach 90 disco polo live na polsacie  kawiarenki  bogdan smoleń ani be ani me ani kukuryku 😎

Opublikowano (edytowane)

.a sędziego będzie losował główny prokurator ... 
Stawiał bym że przeproszą lub jakoś załagodzą bo to oskarżenie o korupcję a tu dowody poszlakowe i długi proces się zanosi w "łapaniu za słówka" 
Ja nie wiem czy nawet transmisje z procesu nie były by ciekawsze od tych komisji?

Lata 90-e to żebym po trzy lata na klasę już bym był i tak po podstawówce. Moja to czasy Gierka późnego i kolejnych Babiuchów i innych tam .... ee skleroza i już nie pamiętam (Pisiory Was też to czeka u dzisiejszych uczni) i stąd często mam deja vu ale muzycznie to chyba wtedy jakby lepiej było bo nawet Niemcy słuchali Smokie a nie tego Modern Talking i jeszcze Omega węgierska czy ostatecznie Familia Neoton, Młoda ABBA a i polskie jakieś to było bardziej takie mądrzejsze. Później przyszło italo disco eurodisco i jakoś to się stoczyło w to co teraz jest.
Współczesna muzyka te tzw hity to coraz więcej orientu i arabskich klimatów a na Vevo na yt sporo tego i pop kultura poszła w kierunku Azji 
bo i latino coraz mniej na topie.... dość bo to nie forum muzyczne ale muzyka pokazuje trendy polityczne i nie chcę reklamować wykonawców czy utwory z innych kultur ale po przesłuchaniu byle składanki "best of ... 2018" łatwo popaść w taką zadumę.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

nie wiem czy nawet transmisje z procesu nie były by ciekawsze od tych komisji?

pewnie i tak ale nic nam nie przyjdzie zobaczyć bo to prywatny a nie publiczne czyli polityka 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v