Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a gdzie wyniki wyborow w szpitalach psychiatrycznych ??? podaj twoj rejonowy-jak nie umiesz znalezc to ci napisze jakie poparcie mial pis i adrian.

a impotenci jakiego maja patrona-bo prezes jeszcze nie zostal kanonizowany...

a ten PAPIERZ to co za jeden ??? jakis wodz kosciola pisokatolickiego rytu torunskiego ??

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 godzinę temu, binek napisał:

No powiedz, a ja myślałem że bycie posłem czy senatorem zobowiązuje do fundamentalnych słów przysięgi "Uroczyście ślubuję rzetelnie i sumiennie wykonywać obowiązki wobec Narodu, strzec suwerenności i interesów Państwa, czynić wszystko dla pomyślności Ojczyzny i dobra obywateli,..' Przykro mi bardzo że można odróżniać ''lekkie'' złodziejstwo wykonywane przez posła i ''cięższe'' w wykonaniu policjanta. Moim zdaniem złodziejstwo ma jednakowe imię i jednakowo trzeba tępić niezależnie w czyim wykonaniu.

Jakby to chodziło o posłankę PIS to oficjalna wersja brzmiała by - strzegła interesów państwa i obywateli bo pobrała z fundacji 250 tys i wpłaciła je Ojcu Tadeuszowi anonimowo a w zasadzie to kupiła mu samochody i je podarowała 

19 minut temu, binek napisał:

marekfarmer Nic tylko teraz pisać do Papierza  o wszczęcie procedury świętości dla Donalda. Wszak złodzieje, krętacze i wszelkiego rodzaju malwersanci tez mogą mieć prawo do świętego patrona :D

Jak tyle ukradł to czemu jeszcze go nie zamkneli? Nawet zarzutów nie maO.o Kiedy się za to wezmą? 

Opublikowano

Jakby chodziło o posłankę PiS która ukradłaby chociażby sznurówki to wrzeszczałbyś  AFERA!!!, jeśli chodzi o posłankę PO która przywłaszcza 250tyś. mówisz ''jakieś drobne''

• Like 2
Opublikowano

Ja ci pisze jaki byłby przekaz propagandowy. 

Już ci pisałem - jak ukradła to za d*pę i do paki. Tak samo z Tuskiem czy innym Rostowskim tylko że władza i proletariat  ciagle ich oskarża o złodziejstwo miliardów,  a działań i efektów jak nie było tak nie ma.  Nie dziwi cie to?

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Już ci pisałem - jak ukradła to za d*pę i do paki. Tak samo z Tuskiem czy innym Rostowskim tylko że władza i proletariat  ciagle ich oskarża o złodziejstwo miliardów,  a działań i efektów jak nie było tak nie ma.  Nie dziwi cie to?

A feee Ulman, posłankę za d*pę? Gdzie Twoje wyczucie? :D

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak sobie to wyobrażasz ? autobusami będą ich zwozić. Przecież każde zatrzymanie krętacza jest  "zaprzeczeniem demokratycznych standardów" https://dorzeczy.pl/61860/PO-murem-za-Gawlowskim-Schetyna-Zawiadomimy-PE-KE-i-Rade-Europy.html

• Like 1
Opublikowano

To nasza władza  tak się strasznie liczy z opinia publiczną? :D  Od kiedy?  

Czy ty twierdzisz że oni nie moga ich zatrzymać i wsadzić do pudła bo się obawiają co powie KE,PE i Rada Europy? To oni w końcu wstali z kolan i są suwerenni czy  nie?  

Opublikowano

Jak mają tak mocne dowody to się boją, wystarczy parę artykułów w partyjnych gazetkach, parę wywiadów z partyjnymi kacykami którzy nie godni nosić miana dziennikarzy

A jeśli za mało to przez osiem ostatnich... albo kiedyś , a za po...

Na razie nikogo nie ruszyli a zarzuty partyjnego prokuratora bez wyroku sądu nic nie znaczą

Niektórzy tak długo głosili mądrości lepszego sortu że już żyją w innej rzeczywistości, najbardziej ortodoksyjni nawet nie poczuli tego pukania bez wazeliny przez pejsy kilka dni temu

Opublikowano

Oni wierzą że to był sukces i tego nikt nie zmiani. Podwyżki paliwa to też sukces, rezygnacja z zakupów dla wojska - sukces 1:27 - sukces, zmiana ustawy pod naciskiem żydów - sukces. Czego nie dotkną - sukcesxD

Opublikowano

http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/577063,wspolna-deklaracja-premierow-izrael-i-polski-cala-tresc-dokumentu.html

w sumie to co tam jest szczegolnego-ogolnie sluszny teks pod ktorym kazdy normalny czlowiek moglby sie podpisac, 

pozostaje tylko jedno pytanie-po co bylo jesc ta zabe ??? juz w 2006 roku podobna powstala i ja tk uwalil-z przyczyn precedularny,nie zwiazanych w ogole z trescia,  dzisiaj tez tak moglo byc , nie wiem czy pis nie ma juz zaufania do agentow wsi i sb ????

jak dla mnie historycy z politycznych instytucji takich jak ipn czy yad vashem  nie sa zbytnio wiarygodni- szczegolnie w takiej sprawie ktora z daleka zalatuje polityka i sluzy do walki politycznej zarowno w izraelu jak i w polsce czy nawet usa czy rosji...

Opublikowano
9 godzin temu, binek napisał:

marekfarmer Nic tylko teraz pisać do Papierza  o wszczęcie procedury świętości dla Donalda. Wszak złodzieje, krętacze i wszelkiego rodzaju malwersanci tez mogą mieć prawo do świętego patrona :D

Rozumiem, że szukasz swego patrona. A tak na poważnie uważasz, że cos wnosi do tematu wypisywanie takich bzdur? Zdaje się jakieś fakty miałeś zacytować jak to pisałem jak pis drży przed Kijowskim i gdzie te cytaty? Jak zwykle w swoim stylu piszesz. Zamiast faktów bzdury.

7 godzin temu, binek napisał:

No panowie i kto tu ma racje? bo opozycja izraelska mówi dokładną odwrotność tego co wy https://wpolityce.pl/polityka/402002-zydowski-historyk-zbulwersowany-deklaracja-polsko-izraelska

Tak tak propaganda pisowska znalazła jakiegoś starego dziadka, któremu ze starości wszystko się miesza. I wam wmawiają na tej podstawie, że to myśmy dyktowali Żydom a nie oni nam.

Opublikowano (edytowane)

Cały cyrk w tym że Sakiewicz, a także nasi panujący, źle identyfikują przyczyną zamieszania. Przyczyną nie są narody jako takie, ani ich obywatele a ustawa. Tu nie ma kryzysu bo ktoś komuś chce dokopać, tylko niezrozumienie delikatności materii, którą chce się opisać jakimś prawem. Tu nie ma co godzić narodów, bo nikt ich nie poróżnił. Jest bitka między kilkoma oszołomami po jednej jak i drugiej stronie.  Ale cały cyrk nie miałby sensu gdyby nie odwoływać się do narodu. Bo naród musi się poczuć urażony, aby potem walczyć o jego dobre imię i wypinać pierś po medale. 
Co do zbrojeniówki to jest gorzej niż w tym artykule piszą.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

https://dorzeczy.pl/kraj/69100/Medialny-atak-na-Agate-Dude-Powod-Koszulka-Red-is-Bad.html

Najlepsze,  że w artykule wspominają innym mediom, że przywołują tylko negatywne komentarze,  a sami robią to samo.  Do tego o opinię pytają właściciela marki.  No zaskakujące, że miał przychylna opinie.. 

1 godzinę temu, mirro napisał:

Co do zbrojeniówki to jest gorzej niż w tym artykule piszą.

Z tym to nic nie mów. U nas albo nic nie kupują, albo kupują badziewie, kasy na szkolenia nie ma,  ale na premie dla góry jakoś zawsze starcza. Pomysły na przetargi na jakieś bzdury. Jak patrzę na to, co się u nas dzieje,  to strach pomyślec co musi być u was. 

http://www.rp.pl/Sadownictwo/180709895-Jadwiga-Staniszkis-Jaroslaw-Kaczynski-jest-wewnetrznie-zdruzgotany.html

Sroga ocena prezydenta, jak na kogoś,  kto dość przychylnie oceniał dobra zmianę. 

https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/nagrody-dla-vipow-w-ocenie-nik,849708.html

By żyło się lepiej

Opublikowano

W zasadzie udzielanie się Pani Prezydentowej chyba jest ograniczone, więc media ciekawego info nie mają okazji pozyskać. Media wietrzą okazję by o niej coś napisać, a co piszą to widać. Od jakiegoś czasu wszelkie sensacyjne tytuły podgrzewają tylko jakieś mało znaczące wydarzenie, albo fotkę bez większego znaczenia. Chyba syndrom pasków z TVP INFO to choroba zakaźna. Albo tacy sami wykonawcy.

Opublikowano

Dzisiaj 2 lipca zaczyna obowiązywać „Ustawa Bezkolejkowa” w przychodniach, NFZ, aptekach i do rehabilitacji...

Ciekawe jak to wygląda w praktyce i rzeczywistości,czy to się sprawdza :)

Może trzeba trzeba tylko bliżej siebie siedzieć w przychodni lub stanąć w kolejce w aptece wówczas kolejka szybciej się przesuwa :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v