Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano

To do  Dymisji HGW  Mirro  czy  nie 

Opublikowano
8 godzin temu, marekfarmer napisał:

Nie ma to znaczenia czy krytykują czy nie. Nigdy nie lubiłem filmów  z Danielem   on ma jakiś tam dorobek  ale jak dla mnie to słaby aktor   a reszta tych dwóch  to ....

Dla ciebie to z Panem Danielem albo z Panem Olbrychskim

6 godzin temu, mirro napisał:

Sam pomysł obniżenia jest kretyński w swojej istocie i być może ktoś to dostrzegł.

Pożywka dla zawistnych mas pracujących miast i wsi. 

5 godzin temu, marekfarmer napisał:

Ale co negatywnego jest w obniżce pensji posłom ???

Nagrody  źle 

Obniżka pensji posłom też  źle 

Trudno  niektórym dogodzić 

Nie dawać nagród i nie obniżać to plan minimum. Najlepiej było by zostawić 100 posłów i podnieść im pensje 4x. 

Jakby diety podnieśli oficjalnie to nie było by takiego smrodu jak nagrody przyznawane po cichu.

16 minut temu, marekfarmer napisał:

A co  ma minister   odpowiadać   za jakiś Policjantów  z jakiegoś  tam komisariatu którzy  zachowali  się  jak  ,,bezmuzgowcy,,

W normalnym świecie od razu do dymisji bo odpowiada za całość. U nas nie odpowiada za nic. Przed wojną to może nawet strzelił by sobie w łeb. Sprawa jest fatalna bo chyba można to podciągnąć pod świadome spowodowanie śmierci. 

13 minut temu, marekfarmer napisał:

Czyli HGW  także  do  dymisji za działania Straży  Miejskiej   ????

To wtedy ktoś zmarł? 

Czy ona czy Błaszczak czy Zieliński to jedna swołocz i standardy - nikt się do dymisji nie poda.

Ostatnio gdzieś widziałem reportaż o dentowozach. Za 24 mln kupiono ich bodajże 20. Za te pieniądze można by ponoć wyposażyć nieco ponad 200 gabinetów stacjonarnych. Lekarze nie chca w tym pracować. Auta zarejestrowane na 2 osoby więc się nie mieszczą i jeżdzą na 2 auta bo każdy stomatolog musi mieć do pomocy higienistkę/asystentke a i kierowca być musi. Jakby tego było mało nikt nie wie jak to ma działać w zimę.  

A wystarczyło pomyśleć - zrobić gabinety stacjonarne a dzieciaki dowozic gimbusami. Mieli by mozliwosć 10 krotnie wiekszego przerobu a i nie tracili by czasu na przejazdy tylko leczyli a  i w zimę robota by szła. Idiota głupka debilem pogania. Powinni postawić zarzut marnotrawstwa.  A może ta koncepcja jest słuszna a ja jestem w błedzie?  

Gość marekfarmer
Opublikowano

Idąc  waszym tokiem myślenia  to  Instruktorzy  Jazdy  jak i Egzaminatorzy  ponoszą  odpowiedzialność  za ludzi którzy spowodowali wypadki  śmiertelne

Opublikowano

Porównanie chybione. Kursanci nie są podwładnymi instruktorów ani egzaminatorów. 

To i Tusik nie odpowiada za swoich urzędników którzy tyle ukradli za  Amber Gold  i za Smoleńsk:D

Opublikowano

Jeżeli stanie się to podczas kursu , to jak najbardziej . I nie tylko śmiertelne .

Gość marekfarmer
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Porównanie chybione. Kursanci nie są podwładnymi instruktorów ani egzaminatorów. 

To i Tusik nie odpowiada za swoich urzędników którzy tyle ukradli za  Amber Gold  i za Smoleńsk:D

Nie chybione  bo  egzaminator przeprowadza egzamin    daje zgodę na prawo jazdy albo  nie więc  bierze chyba za to odpowiedzialność

A  ,,Profesur,, bierze za to odpowiedzialność  bo został  poinformowany  o  przestępczej działalności  Amber Gold   i nie zrobił  nic  poza  ostrzeżeniem synalka

Opublikowano

Chybione. W takim razie profesorowie akademii medycznej biora odpowiedzialność za wszelkie błędy lekarskie., wydziały prawa za wszystkie błędne decyzje sędziów, a wydający licencje pilota za wszystkie wypadki lotnicze? O.o Jeśli tak to może i Kaczyński zwali na swojego profesora że go zmusił do pisania o Marksie i tak mu już w głowie zostało:D

A jak jacyś urzędnicy kradli grube miliardy  a nie wiedział to już nie odpowiada?:D

Opublikowano

Marek , co Ty bredzisz ? Nauczać kogoś , a być jego szefem to zupełnie co innego .

Gość marekfarmer
Opublikowano
6 minut temu, zetorki12 napisał:

Marek , co Ty bredzisz ? Nauczać kogoś , a być jego szefem to zupełnie co innego .

To wy bredzicie 

Bo  jak Minister  czy  Prezydent Miasta  ma odpowiadać  za  Policjanta  czy  Strażnika miejskiego w jakimś tam komisariacie.   Nie są w stanie upilnować każdego  tak jak egzaminator  nie przewidzi  czy  komuś  palma nie odwali jak dostanie  Prawo jazdy

Opublikowano

No to Marek co Ty chcesz od HGW ? Toż Ona o niczym nie wiedziała .:D

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ja nic  nie chce   ale skoro Mirro pisze  że  Minister MSWIA  do dymisji to zapytałem się o  HGW  i jak widać  to dla niego  pytanie  niewygodne 

Opublikowano

marus-wylacz info bo skonczysz jak redaktor sitek na dworcu-obwodu ci sie przegrzeja i po schlodzeniu niezamarzajacym plynem dostaniesz palmy jak on...

nadeszla wiekopomna chwila -oglosili nabor do malopolskiej brygady obrony terytorialnej- do tej pory tylko dowodztwo bylo z krakowa teraz i mieso armatnie bedzie....

Opublikowano
17 minut temu, marekfarmer napisał:

To wy bredzicie 

Bo  jak Minister  czy  Prezydent Miasta  ma odpowiadać  za  Policjanta  czy  Strażnika miejskiego w jakimś tam komisariacie.   Nie są w stanie upilnować każdego  tak jak egzaminator  nie przewidzi  czy  komuś  palma nie odwali jak dostanie  Prawo jazdy

Jesli taka narrację przyjąć to nikt za nic nie odpowiada. Minister nie odpowiada za wice ministra, komendant za podwładnego, majster za murarza sztygar za Romka,  Tusk za Nowaka, Nowak za "przekręty" z autostradami  no i oczywiście HGW nie odpowiada za oddawane kamienice Czy tak?O.o

Opublikowano

A tak w kilku zdaniach wytłumacz . :D

Znowu w "kozi róg" się wpakowałeś , Teraz pewno jakiś link bez związku będzie .xD

Gość marekfarmer
Opublikowano

Za Policjantów  na komisariacie odpowiada  ich komendant  itd.

Opublikowano

Tak chcą pokonać PiS. Politycy PO przyłapani! Hipokryzja aż boli

13/05/2018
0
Andrzej Halicki

Politycy Platformy Obywatelskiej nie mogą już wytrzymać w Polsce pod rządami Prawa i Sprawiedliwości. Wiele wskazuje na to, że przedstawiciele opozycji totalnej czują się tak prześladowani w naszym kraju, że nie są już w stanie zapamiętać z czym walczą, a co popierają. Liderzy największej partii opozycyjnej podczas „Marszu Wolności” zostali przyłapani na wielkiej hipokryzji.

Nie wiadomo co powoduje zaburzenie ciągu logicznego w poczynaniach przedstawicieli opozycji. Czy udręka związana ze stawaniem murem za Gawłowskim, czy uciekanie w popłochu ze studia TVP, co zapewne związane jest z nieobecnością w Telewizji Polskiej Tomasza Lisa, Piotra Kraśko, Beaty Tadli czy innych najjaśniejszych gwiazd mediów, jednak opozycja coraz bardziej zaczyna „plątać się w zeznaniach”.

Opozycja wierzy w sukces „Marszu Wolności”

Wczorajszy „Marsz Wolności” przez przeciwników Jarosława Kaczyńskiego odtrąbiony został jako wielki sukces, w którym udział wzięły tłumy. Przynajmniej tak to widzieli przedstawiciele ratusza zarządzanego przez Hannę Gronkiewicz-Waltz, którzy policzyli, że w manifestacji wzięło udział około 50 tys. uczestników.

Politycy Platformy Obywatelskiej w osobach Andrzeja Halickiego oraz Sławomira Neumanna postanowili uczcić ten wielki sukces opozycji… i odpalili race.

Potężna hipokryzja

Przez internautów natychmiast zachowanie takie okrzyknięte zostało jako potężna hipokryzja. Partia Grzegorza Schetyny swego czasu zasłynęła bowiem walką z „pseudokibicami” odpalającymi środki pirotechniczne podczas wydarzeń sportowych.

Jeszcze w tym miesiącu kandydat tej partii na prezydenta Warszawy, Rafał Trzaskowski obiecał, że jego formacja będzie walczyć z tego typu praktykami. Po tym co zrobili Halicki oraz Neumann okazało się, że były to słowa rzucone na wiatr. Idąc retoryką polityka, manifestacja zorganizowana przez totalną opozycje powinna zostać rozwiązana, za praktyki „zakazane”.

– Decyzje o rozwiązaniu zgromadzenia na ulicy trzeba podejmować natychmiast, gdy łamane jest prawo: nie wolno używać środków pirotechnicznych, czy propagować nazizmu. Trudno przeoczyć race czy nawoływanie do nienawiści. W Warszawie musi obowiązywać zero tolerancji dla faszyzmu – obiecywał Rafał Trzaskowski.

Andrzej Halicki i Sławomir Neumann „dają do pieca”

Andrzej Halicki Fot. Twitter.com

Źródło: niezalezna.pl

mystery-avatar2-150x150.png

Dominik Szczepanik

Chwileczkę...
  • Like 1
Opublikowano
Ulman - dokładnie tak jest. Odpowiedzialność wizerunkowa. W służbach jest ściśle określona a gdy przyjdziesz na bani i spadniesz z rampy odpowiada pracodawca. Minister, premier prezydent czy poseł nie mają określonej odpowiedzialności.
Opublikowano

Niska frekwencja na Marszu Wolności. Klęskę opozycji pokazał nawet TVN. Internauci pękają ze śmiechu. "Więcej ludzi na scenie niż obserwujących"

opublikowano: wczoraj · aktualizacja: wczoraj

Marsz Wolności / autor: Twitter

wPolityce.pl

Marsz Wolności / autor: Twitter
Podziel się
Poleć
101
Drukuj

Wygląda na to, że tegorocznego Marszu Wolności totalna opozycja nie będzie mogła zaliczyć do udanych. Mimo zaangażowania szeregu „autorytetów” do jego promocji, a także dowożenia ludzi z całej Polski autokarami na miejsce wydarzenia, nie udało się osiągnąć dobrej frekwencji. Tego faktu nie udało się ukryć nawet TVN-owi.

CZYTAJ TAKŻE: Marsz Wolności. Trzaskowski kpi z miesięcznic smoleńskich: Na Krakowskim Przedmieściu nie ma barierek, ludzie nie mają min cierpiętniczych.RELACJA

Rondo de Gaulle'a (skrzyżowanie Al. Jerozolimskich i Nowego Światu). Jest słabiutko - jak na ogólnopolską mobilizację elektoratu totalnych. Podczas obchodów rocznicy Powstania Warszawskiego nie wciśnie się tu szpilki. #MarszWolnosci
[fot. Miłosz Karpiński]

"Marsz Wolności" to klęska totalnej opozycji. Pod sceną maksimum 2 tysiące osób. Z całej Polski!!!! A psioczenie na brak

• Like 1
Opublikowano

Marku już wróciłem więc spieszę odpowiadać. Ano po części masz rację, mogłaby. Ale tu bardziej myślałem o systemie odpowiedzialności zbiorowej, bądź rozliczaniu kogo popadnie przez miłościwie panujących a co za tym idzie konsekwentnym trzymaniu się tego działania, niż personalnie dymisjonowaniu Pana Zielińskiego bądź Brudzińskiego.
W świetle tych wydarzeń a także pamiętnego  wdrażania w Siłach Powietrznych  przez gen Błasika programu naprawczego po katastrofie Cassy, śmiem twierdzić iż trzeba by przeciąć taki system działań naprawczych na samej górze.  Tym bardzie że na przywołanym tu przykładzie widać iż naprawiającemu nie udało się oszukać przeznaczenia i sam padł ofiarą własnych działań, albo ich braku. Na przykładzie działań tych policjantów widać iż problem zaczyna się gdzieś wyżej a system wymiany komendantów nic nie da, bo nikt nie pochyla się nad problemem olewania procedur. Tylko szkolenie, choćby nie wiem jak nudne i stałe przypominanie o podstawowych obowiązkach, zadaniach a także reagowanie na przypadki wpadania w rutynę może coś tu zmienić. Dlatego napisałem że dla mnie, możesz dymisjonować kogo sobie wymarzysz to i tak nic nie zmieni. jednak pamiętaj iż polityk niezatapialny z czasem przynosi więcej szkody niż pożytku. Zawsze to nowa miotła.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v