Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, zetorki12 napisał:

Słyszeliście o wyprawce do szkoły dla każdego dziecka do 18 roku życia ? Ciekawe czy znowu "wszystkie" , to tylko "niektóre" tak jak za Szydło ?

No w końcu chcą dać młodym prawo głosu więc muszą jakoś zachęcić ich żeby głosy oddali akurat na tą partię, mało to dzieci 500+ ogląda tylko w tv? (Nie mylić z nowym tv sfinansowanym z 500+) A wyprawkę zobaczy na własne oczy, dotknie, poczuje

Opublikowano

Kolejne uderzenie w korupcję! Zatrzymano 7 osób, w tym były zarząd PGE Energia Odnawialna Przez PrawicowyInternet - Kwiecień 12, 2018859 0 Za 22 mln zł spółka PGE Energia Odnawialna kupiła w 2010 roku niedziałającą elektrociepłownię na Rzeszowszczyźnie. Delegatura Centralnego Biura Antykorupcyjnego w Rzeszowie, prowadzi pod nadzorem Śląskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Katowicach śledztwo dotyczące  tzw. afery podkarpackiej.  W jednym z wątków śledztwa jest sprawa transakcji zakupu przez państwową  spółkę energetyczną wchodząca w skład Grupy PGE niefunkcjonującej elektrociepłowni na podkarpaciu. Agenci CBA zatrzymali dziś czworo byłych członków zarządu PGE Energia Odnawialna S.A. w tym b. prezesa. oraz b. dyrektora departamentu PGE Energia Odnawialna S.A., rzeczoznawcę majątkowego oraz prezesa zarządu spółki E. z branży energetycznej. Do zatrzymań doszło w Poznaniu, pod Bydgoszczą,  w Warszawie i w Szczecinie. Zatrzymani przez CBA zostaną doprowadzeni do prokuratury gdzie usłyszą zarzuty dotyczące m.in. wyrządzenia szkody majątkowej  w wielkich rozmiarach. Elektrociepłownia była zlokalizowana w budynkach starej „Cukrowni Przeworsk” i miała produkować ekologiczną energię. Jej właścicielem została kilka lat wcześniej prywatna spółka, która kupiła budynki za ok. 2,5 mln zł.   W 2010 roku PGE Energia Odnawialna S.A. nabyła przedsiębiorstwo EC Przeworsk za kwotę prawie dziewięć razy większą – 22 mln zł. Ustalenia CBA wskazują, że transakcja nie miała żadnych podstaw ekonomicznych. Nabyty generator prądu był wyeksploatowany i  nie było także możliwości dostarczania ciepła. Miasto  nie było zainteresowane zakupem ciepła z Elektrociepłowni Przeworsk. Od momentu zakupu urządzenia nie były używane, a ich wartość tuż po zakupie była szacowana praktycznie jako wartość złomu. Inny wątek śledztwa: po otrzymaniu przez spółkę E. 22 mln zł  prezes wyprowadził z niej około 6 mln zł poprzez pozorne kontrakty. Jak ustalili agenci CBA doszło do transakcji podpartych całkowicie fikcyjnymi fakturami wystawionymi przez spółkę offshore zarejestrowaną na Gibraltarze.  Adres spółki pojawiał się w ujawnionych materiałach dotyczących tzw. „panama papers”, jako adres także wielu innych spółek, które zajmowały się „praniem pieniędzy”. Dyrektor zarządzający spółki, mieszkaniec Dubaju, widnieje w ogólnodostępnych publikacjach dotyczących sprawy „panama papers” i prania brudnych pieniędzy. Odtwarzacz video 

Czytaj więcej na: http://prawicowyinternet.pl/kolejne-uderzenie-w-korupcje-zatrzymano-7-osob-w-tym-byly-zarzad-pge-energia-odnawialna/

Opublikowano
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Udowodnij że zabierają  700 by dać 500+  ???

No widzisz sam przyznałeś  że  jesteś  ,,socialuchem,,  czy jak tam zwałeś tych co biorą  500+

Myślisz  że  małe lokalne  gminne sieci  sklepów  kupują  w Galeriach handlowych  xDxDxD

Kupują w Hurtowniach i ui producentów  których  podatek  od  Galerii handlowych nie dotyczy 

xDxDxD

Muszą zabrać więcej niz dają bo są koszty redystrybycji i urzednicze. Oni ci pewnie wmówili że nic nie zabiorą a dają ale to wbrew fizyce. 

Lokalne sieci nie kupują w galeriach to oczywiste. Powinienem to napisać bardziej dosłownie. Jesli  galeria zwiekszy obciązenia najemcom to oni podniosą ceny na np. spodnie, perfumy czy inne stringi i zostaje to przerzucone na klientów. Pani Andzelika prowadząca sklep u ciebie na wsi musi więcej zarobić by sobie kupić ciuchy w galerii więc podniesie tu i ówdzie ceny o kilka groszy i ty zapłacisz za zwiększone obciążenia fiskalne galerii. Pewnie napiszesz że trzeba kupować na targach ale nie martw się - oni też podniosą ceny by nie być za tani w stosunku do galerii. 

1 godzinę temu, Elektryk napisał:

A mogę ja?

Możesz ale daremny trud. Wg PIS pieniądze biorą sie znikąd 

41 minut temu, zetorki12 napisał:

Słyszeliście o wyprawce do szkoły dla każdego dziecka do 18 roku życia ? Ciekawe czy znowu "wszystkie" , to tylko "niektóre" tak jak za Szydło ?

Socjal, socjal, socjal......

Tak jak Roman ma w podPISie - jak chcesz lewaka rozmiękczyć  to pokazujesz mu biedne dzieci. No i Szydłowa pokazała lewactwu jakie te dzieci biedne:D:D:D

28 minut temu, marekfarmer napisał:

Mogą  swoje punkty przenieś gdzieś  indziej  jest wolny rynek.

Bardzo dobrze  że nałożą podatek na  tłuste  koty  zagraniczne bo to nienormalne że  oni  podatków nie płacą  a mali  lokalni  sprzedawcy muszą.

A jaki to  podatek PiS  podniósł  że  musi zapłacić  20 tyś  więcej  ????

Przeniosą do Pierdziszewa Górnego :D.

Nigdzie nie przeniosą tylko przerzucą koszty na klienta tak jak banki. 

Tłuste koty?  Może się ich powinno rozkułaczyć O.o

Duzi i tak znajdą sposób tak jak w przypadku zakazu handlu. Małe sklepy na tym już straciły. 

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

I nie potrafisz  udowodnić  że  Dając Rolnikowi  500+  zabrali 700   xDxDxDxD

Nie wiem czy wiesz  ale  istnieje jeszcze  handel  poza  wielkimi  Galeriami Handlowymi  w małych butikach  sklepikach nie  ulokowanych w galeriach.  I tam może pani Krysia  czy  Zosia  kupić  swoje stringi  czy  buty,  Jak i w  Internecie  masz sklepy  Internetowe. I nie ma tak że  nagle  ci którzy nie będą  płacić  też  podniosą  ceny  bo  tego nie robią  bo chcąc  przyciągnąć  klienta  będą  tańsi. Mało prawdopodobne by  Galerie podniosły ceny  bo  stracą  klientów  

Twoje teorie  nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistość   Nie wszystkie Banki płaca  podatek Bankowy  bo SGB  tego nie robi  i nie podniosło nawet  o  1gr  koszty prowadzenia konta  czy  różnych  opcji np powiadomień sms itd.

Małe prywatne sklepy na zakazie handlu  korzystają  co są  otwarte  i  biznes  się kręci  

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Pytam jeszcze raz ! Jakim rolnikom ? Od kiedy 500+ jest dla rolników ? Udaru dostałeś od słońca ?

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Rolnikom posiadającym dzieci 

Od kiedy  to  Rolnicy nie Dostają  500+ ?????

Problemy psychiczne  ci się nasilają  ????

,,Średniowieczna,, Do władzy nie doszła  i nie dojdzie

Opublikowano

Jestem rolnikiem , posiadam dzieci i nie dostaję 500+ .

Tak pierdzielisz jak by te 500 było tylko na wieś . Może pisz że to do miasta . Ja zawsze sądziłem że to dali na cały kraj . To samo co w tv . Na wsi to sam dobrobyt : 500 , dopłaty , prowy i inne takie . To czego młodzi sp***rzają z tej wsi , a gospodarstw coraz mniej ?

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Bo Kaczyński mówił  w 2014  roku  500+ na Drugie  i kolejne dzieci   a na Pierwsze tylko w Biednych 

Więc  albo  jesteś  bogaty  i masz tylko 1 dziecko  albo   masz już  dorosłe dzieci 

A tusk  odpowidał że  pieniędzy na to niema  w budżecie  a jednak  są  :D:D:D

To jest  forum ROLNICZE 

Więc poco pytać  o  Krysie  fryzjerkę  czy  Zenka  co  na frezarce  robi ????

Opublikowano

A ja wyraźnie słyszałem że na KAŻDE dziecko Szydłowa gadała . Kłamała tak samo jak Tusk ?

Opublikowano

Dopóki Marku nie zrozumiesz, że rząd praktycznie nie ma swoich pieniędzy to dyskusja z Tobą ma ten temat nie ma sensu. 

Podatki zwiekszone czy wprowadzone przez PIS już tu sie przewijały. Masz krótką pamięć. No i pamiętaj, że rząd może wydać więcej niż ma, bez podniesienia podatku.

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, zetorki12 napisał:

A ja wyraźnie słyszałem że na KAŻDE dziecko Szydłowa gadała . Kłamała tak samo jak Tusk ?

Elektryk  -

Czyli  nie potrafisz  odpowiedzieć  jaki podatek   PiS  podniósł że  twój  pracodawca płaci  20 tys  więcej za ciebie ???.   Nie muszą  podnosić podatków by mieć  więcej  wystarczy  uszczelniać  dziurę  Vatowską  co  widać  jak robią  i jak kasy  przybywa  i starcza na to  co  ,,POgarda,,  opowiadała że  pieniędzy niema  i  nie będzie 

Opublikowano

No , ale teraz jest szczęśliwy , według tego co mówił . :P

Pytałem czy Szydło kłamała . A tymi premiami na odchodne to też pojechała nieźle .

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

To jakim cudem  zabrali 20 tyś  zł  twojemu pracodawcy  a tobie dali 500+ ????

Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie kłamała jak tusk  tylko mówiła półprawdę   bo  dała na 2 i kolejne a w biednych i na pierwsze  to co  Kaczyński mówił w 2014  roku

Opublikowano

Półprawda - kuźwa dobre . Czyli takie półkłamstwo ? :P Widziałeś kiedy półgrzech ?

Co do Tuska , to w tym co wkleiłeś nie było kłamstwa , a jedynie że nie posiada wiedzy jak można to zrobić . Nie to że go bronię , ale staram się żetelnie słuchać .

Opublikowano

Jakiego cudu się tu doszukujesz? Uświadom sobie tylko, że ja jako przeciętny polak wprowadzam do budżetu jakieś 30-40 tyś zł i można nawet nie zwrócić uwagi jak rząd zgoli kilka tysięcy więcej. Trzeba by liczyć wszystkie wydatki. 

Opublikowano
26 minut temu, marekfarmer napisał:

I nie potrafisz  udowodnić  że  Dając Rolnikowi  500+  zabrali 700   xDxDxDxD

Nie wiem czy wiesz  ale  istnieje jeszcze  handel  poza  wielkimi  Galeriami Handlowymi  w małych butikach  sklepikach nie  ulokowanych w galeriach.  I tam może pani Krysia  czy  Zosia  kupić  swoje stringi  czy  buty,  Jak i w  Internecie  masz sklepy  Internetowe. I nie ma tak że  nagle  ci którzy nie będą  płacić  też  podniosą  ceny  bo  tego nie robią  bo chcąc  przyciągnąć  klienta  będą  tańsi. Mało prawdopodobne by  Galerie podniosły ceny  bo  stracą  klientów  

Twoje teorie  nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistość   Nie wszystkie Banki płaca  podatek Bankowy  bo SGB  tego nie robi  i nie podniosło nawet  o  1gr  koszty prowadzenia konta  czy  różnych  opcji np powiadomień sms itd.

Małe prywatne sklepy na zakazie handlu  korzystają  co są  otwarte  i  biznes  się kręci  

Zawsze jest tak że więcej zabieraja jak dają. Jeśli jesteś rolnikiem z 5 ha to nie mają ci z czego zabrać bo i tak ledwo zyjesz. Jeśli masz co najmniej kilkadziesiąt to wyskubią z ciebie od  twoich dostawców, odbiorców i w cenie wszystkiego co kupujesz. Za wszystko płaci klient ostateczny. Płącisz te 700 w maśle, które kupujesz w nawozach, śor, paliwie itd. Błogosławieni którzy tego nie kumają

Galerie były drogie a bedą jeszcze droższe i żaden bazarek z chińskimi podróbami im nie zrobi konkurencji a ty i tak zapłacisz za droższe majtki pani ze spożywczaka. 

Płytkie myślenie ze jak nie podnieśli cen to nie było podwyżek. Prawie nikt nie podniósł cen a ok 5 mld z bankowego rząd zabiera. Skąd to sie wzieło? Aferzyści? Wrogowie ludu? Może spekulantom zabrali?

Małe sklepiki klepią biedę jeszcze gorzej bo od czwartku są super promocje w marketach i ludzie się na tyle obkupują że w niedziele to może po fajki  cole coś na kaca przyjdą. Całą spożywkę kupują w marketach

Gość marekfarmer
Opublikowano
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Półprawda - kuźwa dobre . Czyli takie półkłamstwo ? :P Widziałeś kiedy półgrzech ?

Co do Tuska , to w tym co wkleiłeś nie było kłamstwa , a jedynie że nie posiada wiedzy jak można to zrobić . Nie to że go bronię , ale staram się żetelnie słuchać .

Jego  Minister  mówił w TV  co  innego  że  rzekome ustawy  uszczelniające  Vat  leżały w szufladach  i nie wprowadzali  

Nie wiesz przypadkiem dlaczego  ????

2 minuty temu, Elektryk napisał:

Jakiego cudu się tu doszukujesz? Uświadom sobie tylko, że ja jako przeciętny polak wprowadzam do budżetu jakieś 30-40 tyś zł i można nawet nie zwrócić uwagi jak rząd zgoli kilka tysięcy więcej. Trzeba by liczyć wszystkie wydatki. 

Ale  dlaczego twój pracodawca płaci  20 tys  więcej byś by mógł dostać  500+

Ulman

a to ceną  masła  PiS  steruje    czy  ropy  Nawozów xDxD .  Ropę mam Tańszą jak za tuska  nawozy  także    xDxDxDxD

Gość marekfarmer
Opublikowano

Taka Rada na przyszłość   waż  słowa   :)

14 godzin temu, Elektryk napisał:

A mogę ja?

Sama różnica w tym co płaci mój pracodawca, a tym co dostaję na ręke to ponad 20 tyś zł rocznie. Z tego co mi zostanie zapłacę jeszcze chociażby VAT i akcyzę co da jakieś kolejne 15 tyś zł rocznie w zależności na co wydam swoje pieniądze. Ci co zarabiają lepiej jeszcze więcej się zrzucą na leniuszków, którym się nie będzie chciało pójść do pracy. A wystarczyłoby oddać te 500 jako zwrot podatku to i motywacja do pracy byłaby większa.

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Pytałem jakim Cudem  Rząd  Zabiera  700 by dać  500

Odpowiedział  tak  więc 

Wychodzi na to że

Przed  500+  tych 20 tys  nie płacił

i tych 15 tyś  na Akcyzę i  Vat  także

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v