Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

zakaz sprzedazy nie dotyczy sklepow z dewocjonaliami-sprzedawczynie nie maja rodzin, nie chca z dziecmi isc do kosciola i na spacer.

romus-ten kto ci doradzil stosowanie rsm jako nawozu startowego to chyba czemus cie nie lubi-pewnie ma do tego powazne przeslanki:P, na start to tylko saletra amonowa a nie nawoz ktory ma 50 % n w formie amidowej-w tych warunkach pogodowych-zakladam ze na poludniowym slasku i zachodniej malopolsce to duzych roznic nie ma- nie ma nawet warunkow do prawidlowego stosowania tego nawozu, skad wziales wczoraj suche rosliny -jesli w nocy byl przymrozek a po rozmrozeniu nie dalo sie w pole wjechac ,ziemia pod spodem jest zamarznieta, do tego gdy kilka dni po lub przed stosowaniem rsm jest minusowa temperatura nie wolno go stosowac- poszukajcie sobie zasad stosowania nawozow bo linki nie wchodza.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

1.Za komuny było lepiej,  co?  To chyba tobue normalne reguły wolnego rynku nie w smak tylko jakaś urojona dbałość o nierobów.

hmm  proponuje ci znaleźć jakieś portale pracownicze i poczytać fora o naszych pracodawcach  później napisz  coś dla mnie 

skądś w statystykach unijnych  jesteśmy krajemy 

3 miejscu w eu dyskryminacja w pracy 

2 miejsce wyzyskiwani przez pracodawców 

a słyszałeś jaki naród na świecie zajmuje polska  w pracowitości ????

tylko taki głupek bez wiedzy pisze to takie bzdury 

2 minuty temu, jacus napisał:

romus-ten kto ci doradzil stosowanie rsm jako nawozu startowego to chyba czemus cie nie lubi-pewnie ma do tego powazne przeslanki:P, na start to tylko saletra amonowa a nie nawoz ktory ma 50 % n w formie amidowej-w tych warunkach pogodowych-zakladam ze na poludniowym slasku i zachodniej malopolsce to duzych roznic nie ma- nie ma nawet warunkow do prawidlowego stosowania tego nawozu, skad wziales wczoraj suche rosliny -jesli w nocy byl przymrozek a po rozmrozeniu nie dalo sie w pole wjechac ,ziemia pod spodem jest zamarznieta, do tego gdy kilka dni po lub przed stosowaniem rsm jest minusowa temperatura nie wolno go stosowac- poszukajcie sobie zasad stosowania nawozow bo linki nie wchodza.

podaj jakiś xD 

tu masz jak w mrozy rozlewali 

rsm się nie wymywa i do tego jedzie się szybciej  sie rozlewa bo potrzebuje czasu aby był dostępny do roślin  

Opublikowano

Portale pracownicze? Pewnie dla nierobów związkowych by wylac żale ze im w życiu nie wychodzixD

Jesteśmy wyzyskiwani i dyskryminowani bo takie nieroby nauczone socjalizmu i ciągłego marudzenia a nie roboty,  ciagle siedzą,  marudzą  i uskarżają się na zły los zamiast się robota zająć . Im po prostu robota w pracy przeszkadza :D:D:D

Jak się mierzy pracowitość ?

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Portale pracownicze? Pewnie dla nierobów związkowych by wylac żale ze im w życiu nie wychodzixD

Jesteśmy wyzyskiwani i dyskryminowani bo takie nieroby nauczone socjalizmu i ciągłego marudzenia a nie roboty,  ciagle siedzą,  marudzą  i uskarżają się na zły los zamiast się robota zająć . Im po prostu robota w pracy przeszkadza

hehehehe dawno tak głupiej odp nie słyszałem   pisałem ostatnio o biedronce polskiej i czeskiej nawet sam jacuś coś dodał od siebie  przebicie 100% zarobkach warunkach itp 

skont te info o tej bajce xD znów gdzieś to wyczytałeś 

6 minut temu, Ulman napisał:

Jak się mierzy pracowitość ?

przerobione godz i zrobiona praca w danym fachu w holandi Polacy mają 1 miejsce w pracowitości 

Opublikowano (edytowane)

Wiem, wiem , jak brak argumentów to głupie i bajki:D

A co ma czeska biedronka do zakazu handlu u nas?

To jak tacy pracowici to czemu im się w niedziele robić nie chce?:/:SO.o 

Pierwsze miejsce mają w Holandii czy w europie?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Nie wiem czy złamałem jaki zakaz czy przykazanie, ale dzisiaj przebrałem sobie ponad trzydzieści kilo fasoli na nasiona podczas jednoczesnego wyklikania kilku kilobajtów tekstu na tym forum. Nieźle jak na wolną niedzielę bo tylko pół dnia mi to zajęło a nie praca to a przyjemność dla mnie zwłaszcza fasola bo pod precyzyjny siewnik i musi być ideał, ten ideał z forum to różnie choć nie wiem czy wielką to ma poczytność i ew.  bzdury szkód wielkich nie powinny poczynić.
"...im robota w pracy przeszkadza" - dobre. Ja tam nie pracuję a tylko mam fajną robotę z własnego wyboru i pasji a że coś tam i grosza z tego to nie patrzę za pracą przynajmniej na razie bo rzeczywiście przez tę robotę nie mam czasu na pracę. Utrzymanie odmian w typie i poszukiwanie nowych to aż nadto. Nieco elektroniki i informatyki serwisowej a ile jeszcze bym chciał co i tak nie starczy czasu a jedyną pracą będzie dla mnie siew pszenicy lub innego zboża na zmianowanie dla warzyw bo już ze cztery lata pola przy domu zbóż nie widziały a jesienią jakoś tak zlazło bo to tylko praca :)

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Wiem, wiem , jak brak argumentów to głupie i bajki:D

A co ma czeska biedronka do zakazu handlu u nas?

To jak tacy pracowici to czemu im się w niedziele robić nie chce?:/:SO.o 

Pierwsze miejsce mają w Holandii czy w europie?

nie udawaj głupka ile napisał jacuś zarobki w czeskim lidlu ??

w eu mamy 3 w nl 1 bo tam przyjeżdżają na socjal tylko Polacy tam jeżdżą pracować 

4 minuty temu, Ulman napisał:

A czym się różni praca u prywaciarza?

W większości przypadków pracodawcy podniosą pensje dopiero wtedy, gdy będą mieli nóż na gardle. Aby do tego doszło, musi wyemigrować jeszcze kilka milionów rodaków.

http://innpoland.pl/121257,5-rzeczy-ktore-musza-sie-wydarzyc-aby-polscy-pracodawcy-zaczeli-podnosic-pensje-swoim-pracownikom

poczytaj bolączka polski prywaciarzy 

Opublikowano

Weź przestań z tym przysłowiem, to fasola na nasiona nie do konsupmpcji.

6 minut temu, Roman176 napisał:

dysydent a słyszałeś niedzielna praca w gówno się obraca....... ???  

nie porównuj pracy u siebie a u prywaciarza   

Pracą nazywam zajęcia wykonywane z ekonomicznego lub innego przymusu niekoniecznie z przyjemnością i nie musi być najemna bo to dzisiaj to dla mnie fajna robota a zamówienie na wtorek i chcę się wyrobić.

Opublikowano (edytowane)

Na nasiona pod pneumatyka (siewnik) ręcznie w tym przypadku bo na pole z którego może będą nadal nasiona zbierane. Musi być czysta i jednolita według wszystkich cech a trzeba tylko 150kg tak że dam radę. Maszyny przekłamują i tak trzeba poprawiać ręcznie a nie mam czasu na próby konstrukcji własnego sortownika choćby tylko na nasiona bo do konsumpcji to raczej już tylko maszynowo ale korzystać muszę z usług.
Często kupują nieprzebraną lub uda się czysta i tylko nieco się przerzuci ręcznie jak np. mam takiego karłowego jaśka który idzie na detal praktycznie bez przebierania. Znaczy taki mi się udał w tym roku.
Konieczna precyzja sortowania pod punktowy siewnik bo jeszcze kiełkowanie musi być co najmniej 85-90% (próba kiełkowania po sortowaniu) gdyż inaczej precyzyjny siew nie ma sensu.
Zobaczymy czy przysłowie się potwierdzi bo jeszcze ten mój wysort kiełkowania nie "wytrzyma" i rzeczywiście pójdzie do garnka czyli dosłownie... 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

1. nie udawaj głupka ile napisał jacuś zarobki w czeskim lidlu ??

2. w eu mamy 3 w nl 1 bo tam przyjeżdżają na socjal tylko Polacy tam jeżdżą pracować 

3. W większości przypadków pracodawcy podniosą pensje dopiero wtedy, gdy będą mieli nóż na gardle. Aby do tego doszło, musi wyemigrować jeszcze kilka milionów rodaków.

4. poczytaj bolączka polski prywaciarzy 

http://innpoland.pl/121257,5-rzeczy-ktore-musza-sie-wydarzyc-aby-polscy-pracodawcy-zaczeli-podnosic-pensje-swoim-pracownikom

1. Nie udawaj głupka - co ma wspólnego pensja w czeskim Lidlu z zakazem handlu w Polsce.  Zakaz handlu w czechach wprowadzić czy jako za komuny uchwalić że  maja zarabiać w Biedronce tyle co w czechach i już. A może tyle co w Szwjcarii? Jak szalec to szaleć:D

2. Jakies źródło poproszę 

3. Dla normalnego człowieka to oczywistość. Równowaga podaży i popytu

4. Tam nie ma żadnych bolączek. To sprowadza się do prostej zasady - pracuje się za tyle za ile pracodawca jest w stanie zapłacić a pracownik to  zaakceptować.  Ustawowo podnieść płace to czysty socjalizm. 

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Ulman napisał:

Nie udawaj głupka - co ma wspólnego pensja w czeskim Lidlu z zakazem handlu w Polsce.  Zakaz handlu w czechach wprowadzić czy jako za komuny uchwalić że  maja zarabiać w Biedronce tyle co w czechach i już. A może tyle co w Szwjcarii? Jak szalec to szaleć

to ty jesteś głupi bo w jednym nie mogą z najść pracowników a w drugim załogi 80% polskiej i nikt nie każe pracować w weekendy 

https://www.olx.pl/oferta/praca-trzyniec-czechy-produkcja-CID4-IDs9hcz.html#250982734c

masz oferty od nas do Czech później coś napisz  wyżywienie 5dni w tygodniu nawet auto podjedzie po ciebie 

90% ofert wygląda tak 

umowę o pracę po szkoleniu (ok. 300 godzin),
-wynagrodzenie początkowe ok. 16 000 CZK „na rękę” (2600 zł netto),
-pracę na pełen etat od poniedziałku do piątku,
-doświadczenie w branży elektronicznej w międzynarodowej firmie,
-pakiet relokacyjny (darmowy transport do Czech, do pracy oraz zakwaterowanie),
-możliwości rozwoju (szkolenia, awans)
-wsparcie naszych specjalistów, koordynatorów oraz tłumaczy.

hehe tam zachęcają do dodatkowej pracy w weekendy + 40 do wypłaty a nie jak w Polsce 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Ale jaki jest związek zakazu handlu  u nas z warunkami w Czechach?  Co to ma wspólnego ? W Szwajcarii i Norwegii jeszcze lepiej Polacy zarabiają -  tylko co z tego ? A może w Czechach  płaca lepiej bo tam się w niedziele pracuje a nie lezy do góry wentylem? Czy jak nasi pracownicy nie będą pracować w niedzielę to zarobią wiecej? 

Napisz  wyjasnienie chociaż raz po ludzku bez ucieczki w abstrakcje i fantazję sprawiedliwości społecznej czy urawniłowki rodem z komuny.

Opublikowano (edytowane)

a zarabiali więcej czy dalej mieli naniszczą krajową ?? w Polsce  moja żona jest koordynatorkom w car furze i pracowała od pon do piątku  a jak chciała pracować weekend to do wybrania wiec co ??  

kto zarybiał więcej w niedziele podaj przykład........

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

No i co z tego ?Jak nie pasuje to niech idzie do takiej roboty że się w weekend nie pracuje.

Jaki jest ten związek zakazu handlu u nas z warunkami w Czechach? U nich płaca ekstra za niedziele i to spowodowało że u nas powstał zakaz? O.o

Opublikowano

to z tego ze za darmochę ci nikt nie pójdzie i sam przyznałeś mi racje ze nikt nic więcej niema  bo u nich niedziela to jak u nas poniedziałek szukają pracowników co chcą iść w niedziele  bo Czechy wolą pracować od środy do niedzieli  lub od soboty do środy pracuje pięć dni a jeszcze premie zgarnie 

Opublikowano

A co ma wspólnego fakt że za darmoche nikt nie pójdzie z zakazem handlu u nas wprowadzonym?  Jakaś forma strajku czy buntu to jest? Nie płacą więc na złość im wprowadzimy zakaz handlu i sami jeszcze mniej zarobimy ?O.o

Jak u nich niedziela jak u nas poniedziałek? Pewnie też ich poniedziałek jak u nas wtorek a wtorek jak środa ale co z tego? 

Skoro " Czechy wolą pracować od środy do niedzieli  lub od soboty do środy "  jesli tak , to maja cały tydzień chętnych do pracy a w soboty i niedziele to im się nakłada i pewnie więcej chetnych jak roboty. Po jaka cholerę jeszcze szukaja na weekend naszych pracowników? O.o Logika rodem z burdelu

Opublikowano

Afera w Polskiej Żegludze Morskiej. W tle biżuteria cygara i ekskluzywna damska bielizna. Z kont zniknęło 300 mln euro

opublikowano: przedwczoraj · aktualizacja: przedwczoraj

Polka Żegluga Morska / autor: wikipedia.pl

wPolityce.pl

Polka Żegluga Morska / autor: wikipedia.pl
Podziel się
Poleć
71
Drukuj

Za rządów PO-PSL Grupa Polska Żegluga Morska została doprowadzona na skraj bankructwa, a z jej kont zniknęło 300 mln euro. Doniesienia komisarza w PŻM-ie Pawła Brzezickiego przekazuje weekendowa „Gazeta Polska Codziennie”.

Biżuteria za 100 tys. dol., cygara za 40 tys. i ekskluzywna damska bielizna. Takie rzeczy były kupowane za pomocą kart kredytowych przez pracowników spółki wchodzącej w skład Grupy Polska Żegluga Morska. Paweł Brzezicki, komisarz w PŻM-ie twierdzi, że za rządów PO-PSL grupa została doprowadzona na skraj bankructwa, a z jej kont zniknęło 300 mln euro

— czytamy w dzienniku.

Z ustaleń „GPC” wynika, że chodzi o wydatki w spółce Polsteam, wchodzącej w skład grupy PŻM, zajmującej się w Stanach Zjednoczonych m.in. pozyskiwaniem kontrahentów. Nieuzasadnione wydatki zostały wykryte podczas jednej z kontroli, które od ubiegłego roku prowadzone są w Grupie. Kontrola dotyczyła lat 2004-2016.

Przerażająca jest skala, bo kwestionujemy 90 proc. wydatków opłaconych kartami służbowymi

— mówi cytowany przez dziennik Robert Dąbrowski, szef działu kontroli wewnętrznej w Grupie PŻM.

Komisarz Paweł Brzezicki w sprawie „wyrządzenia szkód w wielkich rozmiarach” w Grupie PŻM poinformował już organa ścigania. Śledztwo w tej sprawie wszczęła Prokuratura Krajowa - informuje dziennik.

wkt/PAP

Zdjęcie Zespół wPolityce.pl

autor: Zespół wPolityce.pl

Czekamy na Wasze maile z uwagami i komentarzami: redakcja@wpolityce.pl. Dołącz do naszej społeczności – Sieci Przyjaciół wPolityce.pl i tygodnika „Sieci” na SiecPrzyjaciol.pl

ADVERTISEMENT
  • Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
Dnia 10.03.2018 o 12:03, ozzborn napisał:

skoro ja ciągle to samo to co powiedziec o tobie zażarty obrońco obecnej władzy ? co powiedziec o kims kto własny interes odkłada na bok (zgoda na zakaz uboju rytualnego) w imie partii ? 

Doczekam się  tego  cytatu w którym  pisze  że  ,,Popieram  Zakaz uboju Rytualnego,, ????

Czy  po prostu  kłamałeś  i  teraz  boisz  się  napisać tego magicznego słowa ,,Przepraszam,,

Michałkiewicz nie nauczył  tego cie ?????

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, marekfarmer napisał:

Doczekam się  tego  cytatu w którym  pisze  że  ,,Popieram  Zakaz uboju Rytualnego,, ????

Czy  po prostu  kłamałeś  i  teraz  boisz  się  napisać tego magicznego słowa ,,Przepraszam,,

Michałkiewicz nie nauczył  tego cie ?????

widzisz mam ten dar ze bardzo łatwo mi przychodzi rozszyfrowac takich propagandystów jak ty :D mi wystarczy to co napisałes "a w 2013-14 roku  Poco  przy tym chodziłeś  ??? " albo  "Jestem za Zakazem uboju bydła w obrotowych klatkach w bestialski sposób"

ale nie martw sie na tym forum propagandystów i hipokrytów od zaje.....a :D

Edytowane przez ozzborn
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v