Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, agromatik napisał:

Całe tabuny tych radnych z platformy. Wojewoda anulował uchwałę.

VII kadencja (2014-2018)[edytuj | edytuj kod]

• Prezydium:
    • Przewodniczący: Gabriela Puzik
    • Wiceprzewodniczący: Antoni Karecki
    • Wiceprzewodniczący: Tadeusz Koteluk
  • Kluby radnych:
    • Stowarzyszenie Ziemia Strzelecka - 5 radnych:
      • Agnieszka Knopik, Irena Kaczmarek, Danuta Urbaniak, Józef Bocian, Gabriela Puzik
    • Komitet Wyborczy Wyborców Spółdzielców "Mała Ojczyzna" - 5 radnych:
      • Antoni Karecki, Stanisław Trzeciak, Jan Gola, Danuta Foryt, Stanisław Pawlik
    • Mniejszość Niemiecka - 5 radnych:
      • Henryk Rudner, Krystyna Kocur, Krzysztof Szłapa, Karol Bischoff, Zofia Habasz
    • Niezależni Radni - 3 radnych:
      • Marek Zarębski, Pelagia Ochwat, Henryk Skowronek
    • Sojusz Lewicy Demokratycznej - 2 radnych:
      • Tadeusz Koteluk, Tadeusz Biegański
    • Platforma Obywatelska - 1 radny:
      • Bogdan Małycha

oj zaskoczyłeś mnie zawsze tam było po przyznaje się do winy... :|

Opublikowano
1 minutę temu, Alamo napisał:

Zazdroszcze Wegrom przywodcy ktory nie owija w bawełnę i mowi jak jest, charyzmatyczny przywódca,jak Churchill,Paton.Szacunek dla Orbana.

http://fakty.interia.pl/deutsche-welle/news-orban-ostro-o-polityce-migracyjnej-narody-przestana-istniec,nId,2547070

Troche co innego robi a co innego mówi ludowi. https://dorzeczy.pl/swiat/53519/Wegierski-pomysl-na-uchodzcow-Ekspert-wyjasnia-w-co-gra-Orban.html

Faktem jest że to bardzo wyrachowany i cyniczny gracz który jest w dużej cześci odwrotnością naszych rządów

Opublikowano (edytowane)

Co do zagrożeń masowych migracji na planecie w przyszłości nie ma wątpliwości a "opcja Orbana" jest jedną z propozycji reakcji na to zjawisko. Nie pytam czy słuszna i czy zwycięży ta opcja? Pytam czy nie zwycięży dla europejczyków za późno? Co nie znaczy abym się upierał że Europa się nam należy czy naszym wnukom i prawnukom? Kiedyś Ameryka była Indian.

Jeśli okażemy się słabsi....

co do fundacji Sorosa - coraz trudniej politykom skutecznie rywalizować z pieniądzem dla tego do końca wiarygodni w deklaracjach nie są bo i pieniądz zwycięża niekiedy. Zobaczymy jak będzie tym razem.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ponosimy konsekwencje zidiocenia amerykanów którzy wprowadzali arabom demokracje a teraz europa się nad nimi lituje. Afryka powinna być kolonią europy albo tworem zarządzanym przez dyktatora. Nic innego się tam nie sprawdza

Opublikowano

Zbyt silna a przy tym jeszcze Niemiecka Europa też za bardzo Amerykanom "nie na rękę" zwłaszcza po "brexicie" i jest im wszystko jedno co tu się będzie działo jeśli stracą konkurenta gospodarczego. Na razie Oni górą.

Opublikowano

polska rzadzi-partia lapida na czele rankingu wyborczego:D

madziarzy przed troche wiecej niz 1000-em lat przybyli z azjatyckich stepow i wytlukli slowian:26_nerd:

nie wiem czy jest tak u was, ale nasz urzad gminy co roku podaje dane demograficzne- ile urodzin, ile zgonow, ilu wyjechalo,ilu przyjechalo, wezcie i sprawdzcie,potem policzcie kiedy ostatni zgasi swiatlo................... u mnie jeszcze na +[40 osob na 13 tys] przez imigracje z krakowa i polski c.

bankster mateuszek chyba rzeczywiscie mial kiedys jakis udar lub wylew -co zreszta widac po jego twarzy- refleksu ani blyskotliwosci u niego ani krzty- siedzial w monachium kolo premiera austrii!!!!!!!!!!!! to byl swietny momen by przypomniec sprawe drugiego sprawcy zaglady.......dzisaj tam w koalicji jest partia post-faszystowska. dyplomata tez jest kiepskim powinien wazyc slowa a nie chlapac na prawo i lewo- prawda boli nie tylko polakow ale i zydow.

ciekawe czemu jeszcze kosciol nie odniosl sie do tej sprawy-  w 1965 potrafili sie sprzeciwic komunistom i powiedziec -przebaczamy i prosimy o wybaczenie a teraz brakuje odwaznego zeby-"stanal w prawdzie" i powiedzial prosimy o przebaczenie i wybaczamy ???? arcybiskup warszawski nycz wychowany 20 km od brzezinki nic nie ma do powiedzenia ??????, najblizszy podoboz mial w sasiedniej wsi.....

mickiewicz byl zydem po matce frankistce:D, mozna tu wyliczac zaczynajac od niego a konczac na kornhauserzeB|, tuwim ,brzechwa, lesmian, baczynski, lem -tylko tych najwazniejszych, prawie cale kino przedwojenne, polowa powojennego, matematycy i filozofowie lwowscy itd.itp..

w holy-lodzkiej firmy metro-goldwyn-meyer-to ta z ryczacym lwem-tylko metro i lew nie pochodzili z polski:P

Opublikowano (edytowane)

Z opowieści babki o co najmniej dwu przypadkach wojennych.

Podczas wywózki Żydów na Majdanek w jednym a do zamojskiej Rorundy w drugim przypadku uratowano dwoje malutkich dzieci żydowskich gdzie w jednym przypadku sama matka dziecko Polce oddała bo silny mróz był a chore akurat było a w drugim ktoś z pogromu w Rotundzie jakoś inne dziecko już raczkujące ocalił i tych dwoje dzieci o których babka wiedziała zostało wychowanych w polskich rodzinach na Polaków i z polskimi metrykami urodzeń nawet... ani mi babka powiedziała o kogo chodzi, ani wiele szczegółów - "....na co ci to potrzebne? " - słyszałem dociekając.

Powtarzam co już tu kiedyś pisałem. 

Wielu Polaków nawet nie podejrzewa swych korzeni, zaznaczam - Polaków - bo o narodowości świadomość i wychowanie więcej decydują niż geny bo czy ewentualni potomkowie tych dzieci są Żydami?... a germanizacja, rusyfikacja poloni... i inne -acje.

Pomieszanie narodów jako tako w USA się sprawdziło ale tylko dla tego że wszyscy najezdni, UE jako USU nie ma najmniejszych szans bo są jeszcze i związki terytorialne nacji oraz Historia. Domieszywanie najezdnymi do tego "kotła" się skończy fatalnie przy pierwszej głębszej nędzy.

Tu Morawiecki słusznie przestrzega przed zapominaniem jak to dawniej bywało. Historia lubi się powtarzać, patrz - oscylacje - z Fizyki.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

u nas ludzie bardziej gadatliwi[co widac po mnieB|] chodzilem do szkoly z corka takiej jednej pani po ktorej do dzisiaj widac pochodzenie- urode ma zgola nieslowianska,jak to wtedy mowiono ma "zly wyglad" tacy ludzie musieli miec duuuuuuuzo szczescia zeby przezyc,

banda uchodcow zaatakowala autokar na podkarpaciu-zgroza.....B|

http://www.nowiny24.pl/sport/pilka-nozna/a/12-pseudokibicow-ktorzy-chcieli-zaatakowac-kibicow-z-przemysla-stanie-dzis-przed-sadem-zdjecia,12944876/

Opublikowano

Gienek- dzieki zaraz zaczne lekturę. Nie pamiętam bym miał jakiekolwiek zwierzaki poza psem i akwarium ale może coś mnie ominełoMusiałem się dobrze maskować bo na tym forum nie zabrałem głosu ani raz w tematach o zwierzakach. 

Wszystko się zgadza . Stan też nie posiada żadnego zwierzaka , ale na forum trzody jest najczęstszym użytkownikiem i krytykiem  . Najbardziej to jednak krytyka obecnej ekipy go podnieca i kolorowanie POwiaków . Nikt mu nie kazał a sam większość własnych wpisów  usunął . Gdyby je z Ulmana postami nałożył , to by wyglądały jak kalkowane .  Jota w jotę to samo . Każdy tam się dziwi że Stan żadnego zwierzaka nie posiada a na Forum Trzody jest tak aktywny . 

• Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, gienio007 napisał:

Wszystko się zgadza . Stan też nie posiada żadnego zwierzaka , ale na forum trzody jest najczęstszym użytkownikiem i krytykiem  . Najbardziej to jednak krytyka obecnej ekipy go podnieca i kolorowanie POwiaków . Nikt mu nie kazał a sam większość własnych wpisów  usunął . Gdyby je z Ulmana postami nałożył , to by wyglądały jak kalkowane .  Jota w jotę to samo . Każdy tam się dziwi że Stan żadnego zwierzaka nie posiada a na Forum Trzody jest tak aktywny . 

Możesz pisać  do mnie bezpośrednio w 2  a nie w 3 osobie.

Gosciu od początku roku napisał ok 60 postów z czego w temacie polityki chyba 13  z których 8 lub 9 usunął.. Jaki jest powód że te wpisy usunął mimo że nikt nie kazał? Podejrzewam jakąś prowokację:o Piszesz że usunięte posty były takie jak moje?  A ja twierdze że zupełnie inne i zawierały rozważania na temat schematu przemieszczania się świń w chlewni w odniesieniu do teorii chaosu, w aspekcie nieskoordynowanych ruchów historyczno - światopoglądowych naszej obecnej władzy. :)

Nie uwazasz że to intelektualnie obraźliwe, pisząc że coś nieistniejącego było identyczne z istniejącym bez możliwości udowodnienia tego?

Marek - jak JKM mówi o zydach zachowując w tym prosty wywód logiczny to ci pasuje. Jak mówi że podatki progresywne to bandytyzm bo jest to kara za lepszą pracę i wszyscy powinni płacić równy % to tego pojąć nie możesz

Opublikowano (edytowane)

Całkiem przypadkiem mi to wyszło gdy uznałem iż nie wszyscy mogą znać Geoportal2 i jego przydatność i wrzuciłem screena z przypadkowo wyświetlonym rejonem a zgadnijcie jakie komentarze? Wprawdzie to nie zbyt wiele ma wspólnego z tematem forum ale polityki dotyczy pośrednio.

Pierwsze moje skojarzenie to z Historią a temat: Podział dzielnicowy Polski kilkaset lat później.

_geoportal2_screen_l_187a5aea82c5bf389c7

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

taki sam był pierwszy komentarz pod screenem w Galerii.

Ten rejon robi wrażenie słabych gleb lub górzystości i mało kto jest zainteresowany scaleniem a jeszcze nadzieja dopłat "gajowemu" za zalesienie zniechęca do pozbywania się takich mało wartościowych rolniczo działek nawet jeśli niejeden z formalnych właścicieli nie zna ich dokładnej lokalizacji. Dopłaty bezpośrednie też działają na niekorzyść scalenia bo do tego jakaś chyba zgoda potrzebna większości.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ale jaja , ale jaja , ALE JAJA , rzekła by  Bieńkowska . http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23046129,ostateczny-koniec-sprawy-sedziego-oskarzonego-o-kradziez-50.html 

Apelacyjny skazał złodzieja za kradzież a Najwyższy uniewinnił . Za to że był roztargniony  , ale jaja . Wyjął z portfela  własne pieniądze  a te buchnięte z lady włożył do kieszeni te 50zł . To chyba o to tej kaście chodzi z tym  prawdopodobnym roztargnieniem , że przestępstwo nie było idealne . Teraz już rozumie czemu to Ulman twierdzi ze obecni nikogo z POwiaków za przestępstwa nie skarzą , tylko będą gadać i gadać i gadać . 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

lekko na pn-wsch od Tomaszowa Lubelskiego ale dokładnie nie wiem bo cel screena czysto demonstracyjny możliwości Geoportalu; po prostu zakręciłem kólkiem myszy gdzieś chyba nad tą okolicą ale na Lubelszczyźnie wiele takich rejonów znajdzie.. 

ta sprawa "sedziego" bardziej na reklamę skuteczności i przydatności monitoringu się nadaje wykorzystywanie polityczne świadczy o niedostatku poważniejszych argumentów.

"syndrom Paździocha" mi na myśl przyszło

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v