Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Nie interesują mnie szczegóły . Widzę tylko ile godzinowo było propagandy wcześniej , a ile teraz .

Bardzo  ciekawe podejście.

Tylko że    co do ilości  to  nic  się nie zmieniło  więc  opowiadasz Bzdury.

W TVP  1 nie zwiększono  częstotliwości  Wiadomości

W TVP Info  tak samo  wszystko zostało  bez  zmian.

Opublikowano

Nie niema  , tylko propaganda została odwrócona !! Kto śp prezydenta Lecha Kaczyńskiego  na to stanowisko  wybrał ???? Czyżby nie naród , że Donald o krzesło z nim walczył aby go upokarzać ???? Kto o Samolot do Smoleńska się przepychał , aby swą pozycję wywyższać ????   Można było Lecha lubić lub nie , ale to naród go wybrał a całe Po kpiło z tego i dziś robi to samo . O pomnik tylu ofiar walczą aby go w Warszawie nie było !!! To jest wstrętne i obrzydliwe co ta partia robiła i robi i to jest powodem "wypalenia ". 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, marekfarmer napisał:

Bardzo  ciekawe podejście.

Tylko że    co do ilości  to  nic  się nie zmieniło  więc  opowiadasz Bzdury.

W TVP  1 nie zwiększono  częstotliwości  Wiadomości

W TVP Info  tak samo  wszystko zostało  bez  zmian.

Przed chwilą twierdziłeś że prawie nie oglądasz , a nagle taki zorientowany jesteś ? Gadaj se co chcesz , mam oczy i widzę .B|

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, zetorki12 napisał:

Przed chwilą twierdziłeś że prawie nie oglądasz , a nagle taki zorientowany jesteś ? Gadaj se co chcesz , mam oczy i widzę .B|

Nie potrzeba oglądać żeby wiedzieć 

Nie wiem czy wiesz  ale  jest  takie  coś jak Program TV  tam widać  co kiedy  leci

Widać  masz  założone  różowe okulary  że nie  widzisz  różnicy .

Na  szczęście  takich ludzi  jest  coraz  mniej

Podałem ci  argumenty  które jak widać  podważyć  nie potrafisz  bo wiesz  że mam racje.

niewiem jak u was  na wschodzie  ale  u nas za zachodzie  to  jest  trochę  więcej programów  jak Tylko TVP  jak ktoś nie chce  oglądać  nie musi   do tego zawsze w Telewizorze można sobie  np  na YT  wrealu24  obejrzeć  :D

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Chłopie , sam manipulujesz . Ja napisałem że widzę różnicę , to co mi tu wpierasz ? Ta inna TV to pewno u Ciebie Trwam ? No muszę przyznać że mocno się upodobniły z publiczną .:8_laughing:

Gość marekfarmer
Opublikowano

Źle  widzisz.

Jesli ci chodzi o Trwam to nie oglądam  jej.   Ale widziałem na YT  urywki  programów  jak tam bronią   Hodowli  zwierząt  Futerkowych i  Zakazu Uboju  Rytualnego . Więc  chyba  wychodzi na to  że  najlepszą telewizją dla  Rolnika  jest  właśnie Trwam  bo staje  w obornie Rolników.

Strajk  Rolników  z Grudnia bodajże  też   tylko  Trwam  pokazała  ani TVP  ani TVN  ani Polsat  słowem  się nie zajękneła.

Więc  co ty za brednie  piszesz  ????

Gość marekfarmer
Opublikowano

Daj spokuj z tym wośp 

bo to śmieszne  jest 

xDxDxD

Opublikowano

Ale wydarzenie spore , a tu masz jak na dłoni jak można coś przemilczeć . 9_9

Gość marekfarmer
Opublikowano

Przesłuchanie  Prezydenta  RP  Bronisława  to  tez  było sporo  przedsięwzięcie  można powiedzieć  że  precednes  al tu cicho  sza.

Albo  Strajk  Rolników   to chyba ważniejsze wydarzenie  niż  jakieś tam wosp

Dla mnie wosp  może nie istnieć 

Opublikowano (edytowane)

A o nagrodach dla swoich w tvkura było czy nie? Bo pisuary unikają tematu jak ognia. Choć nie się co dziwić, skoro ich wybrańcy mieli być prawi i sprawiedliwi, a wyszło, że to takie same k**wy jak pozostali, o ile nie gorsze.

Dla mnie rząd obecny tez może nie istnieć.

Edytowane przez jacek1296
  • Like 1
Opublikowano

Właśnie o tym mówię . Propaganda była i jest , ale moim zdaniem teraz jeszcze większa .

Gość marekfarmer
Opublikowano

Twoje prawo  takie  zdanie  mieć  ja mam inne  podałem temu kilka większych przykładów

Opublikowano
8 minut temu, jacek1296 napisał:

A o nagrodach dla swoich w tvkura było czy nie? Bo pisuary unikają tematu jak ognia. Choć nie się co dziwić, skoro ich wybrańcy mieli być prawi i sprawiedliwi, a wyszło, że to takie same k**wy jak pozostali, o ile nie gorsze.

PO N i Wyborcza nienawidzi tego kraju. To jest ich odruch, to ich rajcuje.To jest wylewanie nienawiści do Polski, nazywane ojkofobią. Czy mówimy o politycznych strukturach PO, czy o Nowoczesnej czy o tzw. dziennikarzach bądź rozmaitych „autorytetach artystycznych”. Oni po prostu mają taki odruch: jak usłyszą że biją naszych, to lecą pomóc bić. To ich tak rajcuje, oni tak nienawidzą tego kraju, to ich tak wkurza, że nie urodzili się jakimiś Francuzami, Senegalczykami czy kimkolwiek innym.Włosy dęba stają, gdy się czyta, co wypisują ludzie z obywatelstwem polskim. Jak się przejrzy prasę zagraniczną,  okaże się, że wszystkie najbardziej krytyczne artykuły o Polsce, są pisane przez samych Polaków. Nawet jak nazwiska brzmią zagranicznie, to się później okazuje, że to publicysta „Krytyki Politycznej”, Lisa, albo „Gazety Wyborczej”Jak ktoś chce się do tego towarzystwa dołączyć to ma okazję, gdyż „Gazeta Wyborcza” publikuje list otwarty „do przyjaciół Żydów”. Wiernopoddańczy, przebłagalny list za „fatalną ustawę o IPN”to tylko jeden z wielu pretekstów do toczenia wojny polsko-polskiej.To jest problem z naszą rodzimą ojkofobią, z naszą rodzimą targowicą

Gość marekfarmer
Opublikowano

Oby  nie   bo GMO  to  same korzyści   ja  popieram GMO 

Opublikowano (edytowane)

Gmo w Polsce już jest dawno jak i w całej reszcie świata. Pszenżyto też można zaliczyć do GMO.

Medycyna w leczeniu stosuje o wiele bardziej ryzykowne z ekologicznego, biologicznego (nie mam w tej chwili precyzyjnego określenia) punktu widzenia a planuje jeszcze bardziej wyrafinowane biotechnologicznie rzeczy. 

Nagonka na GMO jest jednym z symptomów "ciemnocenia" populacji człowieka i oznacza początek regresu Nauki w kształtowaniu zachowań. To że wojny religijne są już faktem i to w Europie tylko "ciemnocenie" potwierdza.

Idą czasy ciemnoty? Niekoniecznie o ile Chiny i okolice od komuny bardziej odejdą to centrum cywilizacji tam się przesunie. 

Tylko to potwierdza przypadek podejścia "pospólstwa do GMO. Analfabetyzm wtórny na zachodzie Europy się rozszerza (komputery itp) bo u nas nawyki z komuny jeszcze nieco ten proces opóźniają. (nawet komuna miała swoje pozytywy) Propaganda to brak obiektywizmu.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
39 minut temu, jacek1296 napisał:

Tzw. III RP będąca postkomunistyczną oligarchią, była we władaniu anty rozwojowych grup interesu - kompradorów. To samo jest na Ukrainie - tylko, że tam patologia była jeszcze głębsza, a wpływy Rosji większe. 

"Partie" takie jak PO czy .N są organizacjami tego samego rodzaju, PZPR - służyć zagranicznej sile, gnębić tubylców, mieć władzę czerpać z tego profity, a w zamian pozwalać na eksploatację tego obszaru, elyta to kopia nomenklatury PRL, zresztą w dużej mierze z niej się wywodzi

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Alamo napisał:

Tzw. III RP będąca postkomunistyczną oligarchią, była we władaniu anty rozwojowych grup interesu - kompradorów. To samo jest na Ukrainie - tylko, że tam patologia była jeszcze głębsza, a wpływy Rosji większe. 

"Partie" takie jak PO czy .N są organizacjami tego samego rodzaju, PZPR - służyć zagranicznej sile, gnębić tubylców, mieć władzę czerpać z tego profity, a w zamian pozwalać na eksploatację tego obszaru, elyta to kopia nomenklatury PRL, zresztą w dużej mierze z niej się wywodzi

Hello coś chyba przespałeś. Czy obecna władza nie czerpie garściami  profitów z dotychczasowego rozwoju kraju? Gdzie by pomieściły się te tabuny działaczy do tej pory nerwowo czekające na dojście do władzy swoich pryncypałów?  A o czym świadczy karuzela kadrowa w PGZ czy Orlenie? Czystka na swoich robiona przez swoich? Byli nieudolni czy tylko nominowani przez Macierewicza? Czy to nie jest kopia nomenklatury PRL. Czy z tego wynika cokolwiek dobrego dla kraju, gospodarki albo obronności. Czesi wybrali niemieckiego Boxera bo naszym nawet nie chciało się wystartować w przetargu z Rosomakiem. Z resztą po co skoro MON zasili kasą, bo kupi wszystko jak leci. Ja tu gospodarczo widzę bardzo głęboką komunę . O czym my tu rozmawiamy? O dobrych komuchach w rządzie? Czemu oszukujesz się że jest Bóg wie jak inaczej i patriotycznie skoro jest jak było? 

A tu proszę wielka repolonizacja i nacjonalizacja w jednym. Sukces jak ta lala.
"Spór o kontynuowanie prac nad budową najdłużej powstającego polskiego okrętu zatacza coraz szersze kręgi. Syndyk, który nie może dojść do porozumienia z Inspektoratem Uzbrojenia MON, prosi o interwencję najważniejsze instytucje w państwie. A w samej stoczni trwają zwolnienia."
http://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,23005063,budowa-slazaka-wstrzymana-syndyk-alarmuje-premiera-i-prezydenta.html

Antyrozwojowa grupa interesu? Proszę bardzo- "Dobra Zmiana"
http://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,22999901,panstwowa-stocznia-w-ruinie-odwolano-prezesa-zarzadu-dobrej.html
Nie za szybko im idzie wykańczanie stoczni? Może poprosić by zwolnili?:D

Edytowane przez mirro
Opublikowano
Dnia 10.02.2018 o 12:03, zetorki12 napisał:

Jakich ? Gdyby to była prawda , to dawno w tych sprawach były by komisje śledcze . Nam o Katyniu już w szkole nauczyciel nakreślał ogólne pojęcie i to za czasów PRL .

Śmierć w katastrofie nic nikomu nie przyniosła , a już ruskie to mają dokładnie gdzieś kto tam w Polsce rządzi . Jak Putin by chciał to w dwa dni by Polskę zajął , a nasi sojusznicy zrobili by tyle co i w 39 .

wytłumacz mi to ze ten sam samolot wykarczował km lasu i jest prawie cały a nasz rozsypał się na brzozie  ??

Opublikowano

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/wehikul-czasu-politykow-i-sympatykow-pis-komentarz/6mtge8t?utm_source=plista&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_plista_n_desktop_wiadomomsci

ogladam zarowno wiadomosci tvpis i trwam - moge stwierdzic ze to trwam mozna pochwalic za rzetelnosc dziennikarska, wywazone komentarze i niewiele nachalnej propagandy, dziennik kurwizji przypomina dokladnie ten z czasow prl- do niedawna na tvp historia powtarzano nagrania dziennika z lat 80 ,teraz zaniechano tego-bali sie ze ktos moglby sie pomyli.......

prezesowi przysnil sie chyba duch matki chrzestnej ludwiki nojfeld

http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-02-10/obchody-94-miesiecznicy-katastrofy-smolenskiej/.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ereksio napisał:

Alamo, to nie Polacy piszą na Polskę?  To jakaś totalna pomyłka. Oni tylko w Polsce mieszkali lub mieszkaja , ale Polakami nigdy nie byli.

..

" To że świnia urodzi prosiaki w czyimś salonie to nie znaczy że wyrosną one na ludzi"

Bardzo to propagandowe i rasistowskie co napisałem ale napisałem i usunę dopiero jeśli mnie kto "poprosi".

Bardziej z wychowania i wspólnoty (nawet interesów prywatnych) przynależność do narodu. Nie mylić obywatelstwa z narodowością.... ee tam, dalej pisać mi się nie chce. 

No jednak muszę dopisać bo post zostanie a w tym powiedzonku "coś jest" jednak z przewrotnej Prawdy.

Każde narody mają swoje świnie bo co innego szkodzić nieświadomie a co innego celowo i niektóre "genotypy" są pasożytami a świnie wszystkożerne i jest im wszystko jedno kto swój byleby miał dużo kartofli na polu i jeśli byłby nieurodzaj u Ciebie a u sąsiada obfitość i świnie miały wolność wyboru to i świń już nie masz. Człowieka od świń różni celowe działanie w dążeniu do samowystarczalności tylko gdy coś posiejesz nim żniwa to jakaś świnia w szkodę wlezie. Wielu zdaje sobie sprawę że samodzielnie niczego nie stworzą pożytecznego i mamy...

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v