Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jednak znaku równości między Antonim a tym od KOD bym nie stawiał. Dokonania MONa jednak mają większy kaliber, bo chodzi sferę bezpieczeństwa państwa. Swoją drogą, muszę stwierdzić że nie mamy szczęścia do ministrów obrony w ogóle. Dziwne że deficyt intelektualny tak kumuluje się w tym ministerstwie.

Opublikowano

Siedzieć w Polsce można za batonika , za oszustwo i za głupotę, wiec różnicy nie ma żadnej. Oczywiście zydy do paki nie trafiają nawet jak kilka kamienic zapier...ą.

waltz-gronkiewicz.jpg

• Like 1
Opublikowano

Towarzysz Lenin mawiał: "kapitaliści sami sprzedadzą nam sznur, na którym ich powiesimy". Proroctwo nie do końca się spełniło: kapitalizm, którego ostateczną śmierć ogłaszał Lenin sto lat temu, wciąż żyje i ma się nieźle, a ZSSR wręcz przeciwnie.Nie wyleczyło to w najmniejszym stopniu Zachodu z nawyku ochoczego podkładania się najeźdźcom, gorliwego plecenia sznura na własny kark i z przekonania, że najlepszym sposobem na agresora jest mu ustępować i przymilać się.Bo obecne zachowanie Europy wobec inwazji islamskiej jest dokładną powtórką tego, jak ochoczo rozkładała się przed nazizmem i komunizmem, marząc, że uległość i poddanie przyniesie jej upragniony "pokój naszych czasów" a potem powtarzając sobie, że "better red, than dead" - lepiej się poddać czerwonym, niż zostać przez nich zabitym. Przed osiemdziesięciu laty przymilał się tak do Hitlera, pozwalając mu na wszystko, aż narodowosocjalistyczny bandzior z drobnego opryszka wyrósł na potężnego dyktatora, którego ujarzmienie wymagało pięciu lat wojny, śmierci milionów i ogromnych poświęceń materialnych. Niemniej, wtedy jeszcze Zachód był dość silny, by w końcu z wyhodowanym przez siebie zbrodniarzem wygrać. Jego dzisiejsze umizgi do wojującego islamu prawdopodobnie będą ostatnim..Wystarczało przecież swego czasu przeczytać dzieła Lenina czy "Mein Kampf" Hitlera.Dziś Zachód wmawia sobie, że Islam to religia pokoju, że jego wyznawcy przybywają do Europy po to, by się z nami "zintegrować", podzielają nasze wartości i są z natury tolerancyjni.A przecież wystarczyłoby przeczytać Koran i przyjąć do wiadomości elementarną wiedzę o islamie. To nie jest religia stworzona przez męczennika, jak Chrystus, czy filozofa, jak Budda, czy proroka wyprowadzającego swój lud z niewoli, jak Mojżesz.. Islam stworzony został przez wodza, podbijającego świat - i stworzony został na użytek tego podboju. Po to, by podbite ludy scalić, poddać swojej władzy i pchać do dalszych podbojów. Mahomet nie był ani trochę Chrystusem, Lao-Tse czy Buddą, był raczej Aleksandrem Macedońskim, Hitlerem i Stalinem - z tą różnicą, że odkąd tamci gryzą ziemię, ich armie się rozeszły, a armie Mahometa, mimo upływu wieków, dzięki stworzonej przez niego religii walczą o jego panowanie nad światem nadal.Wystarczyłoby posłuchać samych "uchodźców"Uchodźcy? Gdybym musiał kiedykolwiek uchodzić przed prześladowaniami czy wojną, uciekałbym do współbraci, rodaków, współwyznawców. To przecież oczywiste. Ale rzekomo "uchodzący" muzułmanie jakoś nie uciekają do krajów muzułmańskich, arabskich, choć tam mają najbliżej, a i dostatek Emiratów Arabskich czy Arabii Saudyjskiej jest legendarny.Ale Zachód nie chce wiedzieć. Zachód nie widzi. Zachód nie myśli.Oni wcale nie ukrywają, że mają głęboko w de europejskie "wartości" i prawa, że w żadnym wypadku nie zamierzają się do nich dostosowywać ani z nami integrować - przeciwnie, patrzą na świat "demokracji liberalnej" z tą samą pogardą, jaką dla "zgniłego kapitalizmu" i "dekadenckich upadłych imperiów" czuli komuniści i naziści. Uważają nas za ludzi zdegenerowanych, krańcowo zdeprawowanych, bezbożnych, nie znających żadnych wartości poza dogadzaniem sobie, ludzi, którzy nie chcą mieć dzieci, którzy starych rodziców odsyłają do państwowych umieralni albo dobijają - jednym słowem, mamy im oddać swoje bogactwa (ukradzione, jak są o tym przekonani, przodkom dzisiejszych imigrantów) i zdychać. A jeśli nie chcemy zdychać wystarczająco szybko, to oni nam w tym pomogą.Zachód sobie opowiada bajki i gniewnie karze tych, którzy nie chcą wierzyć w oczywiste bzdury. Zachód po raz kolejny sądzi, jak dziecko, że kiedy się schowa głowę pod kołdrę, to zagrożenie zniknie.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

...

Swoją drogą, muszę stwierdzić że nie mamy szczęścia do ministrów obrony w ogóle. Dziwne że deficyt intelektualny tak kumuluje się w tym ministerstwie.

Deficyt intelektualny to my ogólnie w całym państwie mamy. Z młodymi lekarzami podpisano "w ciemno" jednostronną umowę gwarantującą służbie zdrowia że będą lepiej zarabiać bez pytania czy za to będziemy lepiej leczeni bo już brakuje nie tylko dobrych lekarzy, brakuje jakichkolwiek.

przy okazji poczytałem co "Alamo" tuż przed moim postem wysłał.

Dzisiejsza sytuacja analogiami sięga dalej bo czasów upadającego Cesarstwa Rzymskiego rozłożonego własną degeneracją oraz czymś co jest dzisiaj uznawane za osiągnięcie czyli kodyfikacja Prawa (spisanie w paragrafa i takie tam). Nadinterpretacja owego Prawa prowadziła do sytuacji że jakiś debil który akurat był cesarzem mógł konia senatorem mianować i kto by mu się sprzeciwił łamał Prawo (tak jak mi tu "ereksio" doradza żebym koty na serdak leczniczy przerobił za co mi grozi do trzech lat bo jeszcze na publiczny targ mnie z tym wysyła choć przyznaję że to z nich najlepszy pożytek bo szczają  po kątach, zwłaszcza jeden) 

...o czym to ja? a . W Rzymie upadającym upadek przyspieszyło Chrześcijaństwo plus hordy głównie barbarzyńców wtedy Germanów i innych Wandalów bo zwyczajnie silniejsi byli i pojęcia żadnego o "cywilizowanych prawach" nie mieli. Zbyt przekombinawana i zdegenerowana cywilizacja upadła rodząc Średniowiecze. Podobieństwa dzisiaj aż nadto widoczne. Powoli zmierzamy lub oni zmierzają do upadku. Może my starsi tego nie dożyjemy  ale nasze dzieci ? - jak powiedział ksiądz do biskupa.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Lekarzy brakuje nie od dziś i jest to fakt powszechnie znany. Kolejki do specjalistów też mają już długą historię. Jak podchodzono tego problemu? Ano metodą przymykania oka na różne nieprawidłowości w sposobie zatrudnienia, rozliczania i obsadzania stanowisk. Taka cicha umowa ." My wiemy że Was jest za mało i wiemy że Wam kijowo płacimy ale przecież nie powiemy głośno bo nas ludzie zjedzą. Dlatego jakoś obstawicie dyżury a my nie będziemy ingerować w to co robicie na boku". Ale widać system się przeżarł.

Opublikowano (edytowane)

Działania doraźne, podobnie jak to porozumienie. Ale głupi jestem w temacie jak ten dylemat rozwiązać. Coś Premier przebąkiwał że "ma plan".

Dokładanie pieniędzy to mało bo rozkradną. Zwiększyć kontrolę jeszcze więcej rozkradną bo kontrolującym na łapówki jeszcze trzeba a wolny rynek w ochronie zdrowia deko nieetyczny a w demokracji jak nasza to słupki polecą.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

No dobra ale zwiększenie procentowe w stos. do budżetu oznacza zmniejszenie gdzie indziej ale jakoś nie słychać komu zabiorą.

Armii też do 2,5% planują ZWIĘKSZYĆ " bykami napisali a nigdzie nawet małym drukiem komu/skąd zabrane będzie?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Chciałbym wiedzieć komu zatem lekarze odebrali różnicę?

Podoba mi się jednak określanie procentowe różnych sfer wydatków budżetowych.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Ja człowiek małej Wiary i to "dobrowolne" jakoś do mnie nie trafia.

zaraz. Organizacja Wyzwolenia Palestyny ma polską stronę w necie czy tylko przypadkowy akronim? aż sprawdzę.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Dysydent mam prośbę. Jeżeli dyskutujemy pisz kolejne a nie dopisuj do starych. Czasem znajduję świeższą edycję gdzieś z tyłu niż ostatnia odpowiedź. A wierz mi czytam Twoje posty z uwagą.

Opublikowano (edytowane)

Nie zawsze nadąży zapisać zanim następny przysłoni szybkim strzałem jak "przysłowiowy Roman" choć na razie tylko przysłowiowy.

Ale rzeczywiście przegapić co ciekawego można.pomyślę jak z dłuższymi tekstami wyrobić bo unikam linków i cytatów a autorskie czasu wymagają gdy cięte sens mogą stracić... pomyślę jak nie eedytować zbędnie postów , no problem.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
41 minut temu, dysydent napisał:

No dobra ale zwiększenie procentowe w stos. do budżetu oznacza zmniejszenie gdzie indziej ale jakoś nie słychać komu zabiorą.

Armii też do 2,5% planują ZWIĘKSZYĆ " bykami napisali a nigdzie nawet małym drukiem komu/skąd zabrane będzie?

PIS ma arytmetykę w pogardzie bo i średni szary ich wyborca ma problemy z liczeniem,  Najważniejsza jest wiara że PIS da i już. O tym gdzie zmniejszą  pewnie nie powiedzą bo oni tylko zwiększają , podnoszą i osiągają sukcesy. Najpewniej jeszcze dziś ktoś tu udowodni że PIS wszystkim da a nikomu nie zabierze a  pieniądze im się mnożą jak króliki

Opublikowano (edytowane)

Nie przejmuj się jednak zbytnio. Kto chce wyłowi, kto chce zrozumie. Na oplucie też możesz liczyć, taki mały bonus.

Ulman Hasło powinno brzmieć "Pis Wam da, bo Pis ma":D

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Ulman napisał:

PIS ma arytmetykę w pogardzie bo i średni szary ich wyborca ma problemy z liczeniem,  Najważniejsza jest wiara że PIS da i już. O tym gdzie zmniejszą  pewnie nie powiedzą bo oni tylko zwiększają , podnoszą i osiągają sukcesy. Najpewniej jeszcze dziś ktoś tu udowodni że PIS wszystkim da a nikomu nie zabierze a  pieniądze im się mnożą jak króliki

Ja chyba "noga" z Historii byłem bo dawanie zasiłków, bezpłatne lecznice państwowe, szkoły i wiele innych to lewicowe - socjalne a oni Prawica się nazywają. Problemy z tożsamością? Nie oceniam negatywnie socjalu w sytuacji nadprodukcji bo czasem racjonalny stymuluje nieco gospodarkę i wygładza wahania koniunktury ale taka Oni Prawica jak ja Chińczyk. (podoba mi się takie powiedzenie bo Chińczycy po 192cm wzrostu nie mają). Wyznaniowość sama Prawicą nie czyni.

No może za prawdziwej Prawicy rządów żebraków przybywa

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Przestań już kwiczyć sieroto bo jęczysz jak 3 latek w przedszkolu co 5 godzin bez mamusi ostał :D

Opublikowano

PrawdaObiektywna.plPolskaSkandaliczne wystąpienie Michała Boniego w Parlamencie Europejskim. Aż trudno uwierzyć, o co prosił tym razem… [WIDEO] Skandaliczne wystąpienie Michała Boniego w Parlamencie Europejskim. Aż trudno uwierzyć, o co prosił tym ra... 

Źródło: https://www.prawdaobiektywna.pl/polska/boni-prosi-o-pieniadze-w-parlamencie-europejskim-3769.html © http://www.prawdaobiektywna.pl

• Like 2
Gość marekfarmer
Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał:

Nie przejmuj się jednak zbytnio. Kto chce wyłowi, kto chce zrozumie. Na oplucie też możesz liczyć, taki mały bonus.

Ulman Hasło powinno brzmieć "Pis Wam da, bo Pis ma":D

PiS  ma to zwykłym ludzią  da  a skąd  ma 

Platforma  za to  nigdy  nie miała  dla zwykłych ludzi  pieniędzy  żeby dać  ale do zabierania byli pierwsi  a dlaczego

Opublikowano (edytowane)

Rozwinę tych żebraków (by nie edytować)

Za prawicowych rządów żebraków przybywa oficjalnie żebrakami zwanych zgodnie z definicją - żebrak - osobnik żyjący z daniny dobrowolnej innych i tylko dzięki ich pracy się utrzymujący. 

Logiczne rozwinięcie tej definicji dzisiaj ....oj, a publiczne głoszenie.... strach.

na tym poprzestanę.ten link pasuje do tematu tego forum bo jest niewyczerpalnym źródłem tematów wszelkich

zwykle "dzisiejsze " wstawiają ok 2 godziny po edycji na antenie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Ja chyba "noga" z Historii byłem bo dawanie zasiłków, bezpłatne lecznice państwowe, szkoły i wiele innych to lewicowe - socjalne a oni Prawica się nazywają. Problemy z tożsamością? Nie oceniam negatywnie socjalu w sytuacji nadprodukcji bo czasem racjonalny stymuluje nieco gospodarkę i wygładza wahania koniunktury ale taka Oni Prawica jak ja Chińczyk. (podoba mi się takie powiedzenie bo Chińczycy po 192cm wzrostu nie mają). Wyznaniowość sama Prawicą nie czyni.

No może za prawdziwej Prawicy rządów żebraków przybywa

Pojęcie lewicy ma negatywny wydzwięk ze względu na skojarzenie z SLD i postkomuną. PIS wyzywa wszystkich od lewaków by móc wykazać swą "inność" i przez to  prawicowość.  Niestety obecnie wiekszość elektoratu przyjęła za pewnik że PIS to prawica a SLD to lewica. Niestety jedno i drugie to lewica tylko że jedno to lewica laicka a drugie katolicka.  Prawicy u nas poza nielicznymi przykładami nie ma.

Może masz na myśli nie tyle socjal co interwencjonizm w szczególnych przypadkach. Niestety u nasz mamy i jedno i drugie w codziennym użytku

1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Przestań już kwiczyć sieroto bo jęczysz jak 3 latek w przedszkolu co 5 godzin bez mamusi ostał :D

Ja też się za tobą stęskniłem

Marek, a po co i dlaczego rząd ma cokolwiek dawać zwykłym ludzią?

Kiedy PIS obniży vat tak zdradziecko podniesiony za PO?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Rozumiem przesłanie jakie "marekfarmermateriałami prezentowanymi tłumaczy.

Jeśli nominalnie wielkość całego budżetu wzrasta to zwiększaniu procentowego niektórych z niego wydatków mimo iż procentowy udział pozostałych zmniejsza to nominalnie nie spadną żadne przy ogólnie większym budżecie. Parę innych pytań to nasuwa aby nie rozpisywać skrótem - prorok potrzebny aby w wieloletniej przyszłości zobowiązania porozumieniami gwarantować. Wystarczyło złodziejstwo zakończyć aby gospodarkę przez PO rozkradaną ale za PO zbudowaną bo osiem lat to kawał czasu i dużo więcej w tym propagandy niż obiektywizmu a że złodziei z PO łapią, jak kiedy PiS przegra wybory to wysoce prawdopodobne że w takim samym stylu będzie za złodziejstwa ścigany. My w Polsce już tak mamy.

Tylko zbytniej krzywdy w tych pościgach policjantów i złodziei, aby krajowi i sobie nie robili to jakoś to będzie.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v