Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 minuty temu, Alamo napisał:

"Może kilkaset" Wiarygodny jesteś propagandysto.

Chcąc nie chcąc,wpisujesz się w ten ton narracji który wmawia Polakom że Polska  siedzieć pod butem,ponieważ jej historia z okresu okupacji nie jest lepsza od francuskiej,czy innych krajów, które wdały się w kolaborację z Niemcami.Wmawiasz nam ten ton dlatego że nie chcesz drażnić stosunków z pewnymi krajami,wolisz aby one pisały historię z założenia wygodną i odciążającą pewien bagaż win,który trzeba zwalić na nas.Robisz to dlatego że wolis sprzedać prawdę dla pieniędza,tj.funduszy unijnych

Wmawiam wam? Wpisuje się w narrację? Bagaz win? Ogólniki, i bla, bla bla propaganda socjalistów z PIS. Tak jak pisałem możesz wykazać że się mylę jeśli potrafisz

1 minutę temu, Roman176 napisał:

typowy lewak jak za rządów po 

dopuki nie będziemy orjentować się na export mediów (tłumaczenia, napisy itd), doputy będziemy postrzegani na podstawie opinii tych którzy od dawna tak robią.

Co za debil to napisał że 4  błędy w jednym zdaniu zrobił?

Przed chwilą, Alamo napisał:

Idź lizać stopy Mekrelowej

Dawaj dalej, Robi się ciekawie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

majaczysz jak ta pani 

18 minut temu, Ulman napisał:

Wmawiam wam? Wpisuje się w narrację? Bagaz win? Ogólniki, i bla, bla bla propaganda socjalistów z PIS. Tak jak pisałem możesz wykazać że się mylę jeśli potrafisz

Tytuł mnie rozpierdolił jak PO gospodarkę państwa. :D

Edytowane przez Roman176
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Ulman napisał:

Dawaj dalej, Robi się ciekawie

Jedno pokolenie takich jak Ty i ten kraj będzie obarczony mordowaniem żydów.

Mam szacunek do swojej osoby,nie wdaję się w dyskutuje z osobą ktora ma psychozę umysłową,która wałkuje dzień w dzień kolejne strony

Edytowane przez Alamo
  • Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Jesli majaczę to możesz wykazać  że tak jest. Chyba że jak zwykle nie umiesz i skończy się na uszczypliwościach lub insynuacjach. 

podałem ci dane mało czy jak ??

Opublikowano (edytowane)

No i wykrakałem - insynuacje i uszczypliwości się zaczeły :S

Alamo, masz rację, Jak nie umiesz to lepiej się nie wdawać w dyskusję.

Roman, ty żadnych danych nie podałeś a opinie jakiejś baby. Poza tym była mowa i Polakach co za zydów zgineli a nie o tych co im pomagali

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

podstawówka się kłania 

Polska pozostaje krajem z największą liczbą osób odznaczonych przez Jad Waszem  

ja ci podałem dane ty oprócz bełkotu i nie wiadomo jakich danych czy twojej twórcze bełkoty... 

Edytowane przez Roman176
  • Like 2
Opublikowano

No i co z tego? Odznaczenia sa  dla tych co pomagali a nie dla tych co zgineli za zydów.  Ja się pytam ilu Polaków oddało życie a ty mi nie na temat piszesz i znowu ogólnikami operujesz. 

Opublikowano

Księdze Zamordowanych za Pomoc Żydom słyszałeś o tym ?? 

dane są 76tyś z tego odznaczonych 7tyś bo resztę ludzi po wojnie już nie znaleziono 

wróciwszy do tematu cały czas negujesz zdanie ze nie ruszać gówna bo bd śmierdziało tyle masz nam do powiedzenia 

Opublikowano

Słyszałem ale wydawało mi sie że pisali o mniejszej liczbie. Nie pamietam dokładnie wiec wstaw jakis link .

Nawet przyjmując te dane to czy to duzo? Sprawa jest względna ale jak przyrównać do 6mln poległych obywateli Polski to liczba nie oszałamia. 

Zagadka na jutro - jesli żydzi powinni być nam wdzięczni za przelana za nich krew, i nie powinni na nas naskakiwać to czy my nie powinnismy być bardzo wdzieczni ruskim za to że oddawali za nas życie przeganiajac hitlerowców i nie powinniśmy ich opluwać co krok?

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Zagadka na jutro - jesli żydzi powinni być nam wdzięczni za przelana za nich krew, i nie powinni na nas naskakiwać to czy my nie powinnismy być bardzo wdzieczni ruskim za to że oddawali za nas życie przeganiajac hitlerowców i nie powinniśmy ich opluwać co krok?

i za zmacanie komunizmu tez mamy podziękować  to chyba oni wysłali depesze zeby całe podziemie polskie wyszło  bo oni idą z odsieczą  a prawda była inna zeby wybili naszych .. 

Opublikowano

To nie ma znaczenia . My oddawaliśmy życie za zydów i oni powinni być wdzięczni więc jak ruscy oddawali zycie za nas to też winniśmy im szacunek.  Masa żydów kolaborowała z Niemcami i tak jak ruscy szkodzili naszemu podziemiu. Przemysl to dokładnie i jutro wrocimy do tematu

• Thanks 1
Opublikowano

Kasa od zydów rzeczywiście się Polsce należy.Bynajmniej nie za ich ratowanie.  Chodzi o kasę od Niemców z odszkodowania za zamordowanie obywateli polskich, która została w całości przekazana do Izraela. To odszkodowanie , a właściwie jego duża część powinna wpłynąć do Polski a, nie do Izraela.

Opublikowano

W pełni się zgadzam z @ereksio , też uważam że Żydzi ssali kasę od Niemców w odszkodowaniach za wojnę jako Izraelici ale oparte to było na stratach poniesionych w Polsce i de facto odszkodowania które powinny płynąć do Polski w celu odbudowania straty , przelewane były do Tel awiw-u i dziś gdy polska wspomniała o odszkodowaniach od Niemiec  robi się raban by nie okazało się że część Polskich odszkodowań  jest już wypłaconych ale nie tam gdzie trzeba . Myślicie że lewe dokumenty były przedstawiane tylko w przypadku reprywatyzacji kamienic  ?   Całe te ajwaj  się o to rozchodzi że jak zwrócimy się formalnie do Niemiec z "fakturami " za zniszczony majątek  to Niemcy pokażą nam  przelew że już za to zapłacone jest .

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

To nie ma znaczenia . My oddawaliśmy życie za zydów i oni powinni być wdzięczni więc jak ruscy oddawali zycie za nas to też winniśmy im szacunek.  Masa żydów kolaborowała z Niemcami i tak jak ruscy szkodzili naszemu podziemiu. Przemysl to dokładnie i jutro wrocimy do tematu

coś to ubarwiasz czyli ruscy nie gwałcili nie zabijali nie okradali nie wysyłali na sybir do prac skazywali na łagry pracy w kopalniach na Syberii nieznaczne podobieństwo  

Opublikowano (edytowane)

Oj oddaje to w pełnej krasie mentalność pro socjalnego wyborcy PIS ew. związkowca. Niech nam dadzą Niemcy bo nam się należy. Niech nam   dadzą żydzi bośmy ich ratowali i zabrali naszą kasę. Może upomnijmy się jeszcze od Rosji za zniszczenia i komunę. Stany i Wielką Brytanie proponuje pozwać za nie wystarczająca pomoc w wojnę oraz za Jałtę.  Francje jako niespełnionego sojusznika za brak  pomocy. jesteśmy najbardziej pokrzywdzeni na świecie , nikt nas nie rozumie i jeszcze wszyscy sPISkuja przeciw nam. Najlepiej niech nam wszyscy z poczucia winy wypłacą te biliony bo nam sie należy a my będziemy leżeć i pachnieć. Typowa roszczeniowa socjalna postawa  pokrzywdzonego przez los i wiecznie winiącego za własne niepowodzenia socjalisty.

A brać sie samemu za robotę i nie biadolić jak stara baba. Podatki obniżyć nierobów do roboty zagnać socjal zminimalizować i uwolnić gospodarkę. Urzędasów z 60 % rozpędzić i socjalistów od koryta odgonić. 

Roman - ruscy byli strona militarna więc to normalne że niejednemu się oberwało. Niemniej jednak ramie w ramie z naszymi żołnierzami pędzili nazistów na zachód. Ilu Polaków wspólnie ocalili od śmierci ze strony nazistów? Pewnie kilka ładnych milionów. Jeśli nie jesteśmy im winni wdzięczności tak jak żydzi nam to pewnie wojsku polskiemu też nie i trzeba ich uznać za zbrodniaży jak Rosjan. Wszak działali wspólnie. .Niestety w swym zidioceniu i obłudzie rozmontowujemy ich pomniki co jest zwyczajnym draństwem

Edytowane przez Ulman
  • Thanks 1
Opublikowano

To zastanawiające. Większość w tych pomnikach widzi Stalina i spółkę a nie wielu widzi zwykłego szeregowego. Tego zachęcanego do natarcia przez oficerów NKWD z pistoletem gotowym do strzału. Tego gnijącego w okopie i przymierającego głodem. Wszyscy mówią że razi ich symbol okupacji sowieckiej, tylko nikt nie myśli że te pomniki to być może ostatni ślad po tych ludziach. Sowieci to nie US Army gdzie dąży się do sprowadzenia wszelkimi sposobami, prochów swoich żołnierzy aby oddać im ostatnią posługę w ojczystej ziemi.
Wiecie co się kołacze we łbie kiedy nadchodzi czas próby? Ano takie przyziemne marzenia, ano czy markery dla lotnictwa rozstawiono poprawnie bo nas własne wsparcie rozniesie, ano żeby śmigła MEDAVAC przyleciały na czas to może da się jeszcze pożyć,  żeby rodzina mogła przyjść na mogiłę i zapalić znicz,
Te pomniki to też takie markery, wyznaczniki pewnego tabu. My to tabu olewamy w związku z pewnymi doraźnymi korzyściami. Poklaskiem elektoratu, czasem z chęci szeroko pojętej zemsty. Winni jednak nie są ci nas wyzwalali, tylko ci co przyszli po nich. 

• Thanks 1
Opublikowano

Zwykły żołnierz nie jest winien zsyłek na Sybir , ale gdyby Stalin nie czuł że Hitler niebawem do niego zawita  , to by palcem nie kiwnął . W mojej gminie to ksiądz Niemiec powołał pierwszą spółdzielnię rolniczą i do tego stopnia miejscowi go szanują że do dziś są msze za jego duszę . Ale to nie zmienia faktu  że to Niemcy napadli na Polskę i to Niemcy mordowali Polaków i nie tylko . Ksiądz  Kitel też został przez nich zamordowany  gdy tylko wojska dotarły na nasze ziemie . 

Opublikowano

Tu , niestety z Ulmanem się nie zgodzę . Obecny stan jest taki. Niemcy powinny zapłacić nie dlatego ,że się nam należy , lecz za zniszczenia w mieniu Państwa Polskiego. Za  świadome z premedytacją prowadzone bombardowania miast polskich i za świadome zburzenie stolicy.  Nikt nam kraju nie odbudował, zrobiliśmy to sami . Odbudowaliśmy to co było możliwe , również to co zostało zniszczone , a przed wojną należało do zydów.

Od zydów również nic nie chcemy w przeciwieństwie do nich. Otrzymali odszkodowania od Niemców , również w tej części w której to odszkodowanie należało się państwu polskiemu.  Dlatego , również w tym wypadku ( odszkodowań osobowych) , Niemcy nadal są nam winni odszkodowania , bo płacąc zydom z izraela nie rozliczyli się z Polską.

Ponieważ przez cały czas powojenny , aż do dzisiaj, zydzi maja ogromny wpływ na rządy w Polsce , a swoje od Niemców już otrzymali , więc przez lata nie podejmowali tego tematu , uznając ,że to nie ich sprawa.  Jednocześnie kupczyli różnymi porozumieniami i ugodami które zawsze były dla Polski niekorzystne. Interesowało ich tylko jedno : wyciągnąć z Polski jak najwięcej.

Historia pokazuje , że co jakiś czas zydki dostają wpier..l , bo sami sobie na to zasłużyli. Bez względu na to,  kiedy to ponownie nastąpi  , taki czas przyjdzie. Zbyt mocno o to zabiegają.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v