Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

@marekfarmer Ale ja wiem, kto to zbudował, gdzie i co tam się działo. Ale zastanawia mnie wybiórczość w określaniu co jest polskie a co nie. Albo podajcie mi definicję słowa polskie. Czy żeby coś było polskie musi być stworzone przez polaka? Czy musi się znajdować na terytorium polski? Czy musi należeć do państwa lub jego obywatela? Oraz czy te warunki są konieczne czy wystarczające?

Podobna sytuacja co z wybiórczym stosowaniem sformułowania "dzięki Bogu". Jak ktoś pokona raka to "dzięki Bogu", a jak ktoś umrze na raka to dzięki komu...?

Edytowane przez Elektryk
Gość marekfarmer
Opublikowano

To dobrze  że  wiesz  kto  je  zbudował

Ale  ludzie  za granica  tego nie widzą  jak taki  Obama  głosi  że  to  Polskie  obozy  Śmierci.  

A  prawidłowa  nazwa  brzmi  Niemieckie obozy  Zagłady   Zbudowane nie w Polsce  a w Generalnej Guberni

Dlatego  Trzeba  karać  wszystkich  którzy  Piszą  Mówią  Polskie Obozy Śmierci

Opublikowano
Marek - przestań już z tym banderyzmem. Dla Ukraińców był to zalążek państwowości. Najpierw przy wsparciu Stalina potem Hitlera stworzyli struktury na obczyźnie, które nijak nie kontrolowały lokalnych sotni. Jeszcze raz napiszę - ktoś zupełnie inny wydał rozkaz eksterminacji i wmówił pospolitemu ruszeniu, że tak trzeba. To wogóle trudna historia ale jak się szuka wroga to najlepiej pójść na skróty.
Opublikowano

No tak tylko wtedy mogliśmy po swojej stronie stworzyć komisję i korzystać z taktycznego luzu jaki dawała nam dobra wola występujących z inicjatywą. Teraz został stworzony na nas bat w postaci całego aparatu administracji USA. Zawsze mogą powiedzieć że to za mało. A pierw mogliśmy kazać im się gonić.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, marekfarmer napisał:

Po to  ta  ,,sraczka,,  aby  tacy  jak ty  zrozumieli  że  Auschwitz  zbudowali  NIEMCY  i że  to NIEMCY   tam  Mordowali  miliony  ludzi  w bestialski  sposób

Oj czy Niemcy wybudowali to bym się nie zakładał. Zaplanowali, zarządzili budowę, dozorowali ale czy wybudowali to nie koniecznie. Przez Niemców powstały obozy - a to i owszem.

Co do mordowania to siłą kierowniczą byli Niemcy ale wśród oprawców znalazł by nie jednego ukraińca żyda czy naszego rodaka. Nikt nie jest wyłącznie zły ani wyłącznie dobry i dlatego elektorat PISowski musi dostawać jednoznaczny przekaz żeby sie czasem nie zaczął zastanawiać.  Niemcy - źli  Polacy dobrzy. Amerykanie - dobrzy , Rosjanie - źli. Tak samo jak PIS - dobry , opozycja - zła :S

Niestety NIEMCY  mają z naszego awanturnictwa wspaniały użytek by dobitnie uzasadnić że żadnych reparacji kutwom się nie wypłaca nawet gdyby były należne. Żydkom zwroty się zrobi, Biemcy nic nie dadzą a my będziemy suwerenni , dumni  i nie skłuceni z Mołdawią Macedonią i Gruzją

Boso ale w ostrogach

3 godziny temu, marekfarmer napisał:

To dobrze  że  wiesz  kto  je  zbudował

Ale  ludzie  za granica  tego nie widzą  jak taki  Obama  głosi  że  to  Polskie  obozy  Śmierci.  

A  prawidłowa  nazwa  brzmi  Niemieckie obozy  Zagłady   Zbudowane nie w Polsce  a w Generalnej Guberni

Dlatego  Trzeba  karać  wszystkich  którzy  Piszą  Mówią  Polskie Obozy Śmierci

Jak chcesz ukarać Obamę?. 

Jak w Polsce będziesz ścigał a  za naszymi granicami bedą mówić co chcą to co da ta ustawa.?  Chyba chcemy  uświadomić środowisko międzynarodowe a nie przykazać obywatelom co maja mysleć. Co da taka regukacja na poziomie krajowym jak chodzi o świat?  Merytorycznie mamy rację ale  tym sposobem jest to nieegzekwowalne i niczego nie zmieni a jedynie słuszna prawda ubrana w ustawy i pod karą więźnia rodzi podejrzenia że mamy coś do ukrycia 

Nie lepiej zamiast ścigać to uświadamiać i tłumaczyć? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 godziny temu, Elektryk napisał:

@marekfarmer Ale ja wiem, kto to zbudował, gdzie i co tam się działo. Ale zastanawia mnie wybiórczość w określaniu co jest polskie a co nie. Albo podajcie mi definicję słowa polskie. Czy żeby coś było polskie musi być stworzone przez polaka? Czy musi się znajdować na terytorium polski? Czy musi należeć do państwa lub jego obywatela? Oraz czy te warunki są konieczne czy wystarczające?

Podobna sytuacja co z wybiórczym stosowaniem sformułowania "dzięki Bogu". Jak ktoś pokona raka to "dzięki Bogu", a jak ktoś umrze na raka to dzięki komu...?

a ty jak robisz nie na swoim polu jesteś rolnikiem ??  jak pracujesz u rolnika jesteś rolnikiem czy pracownikiem ??

Pomogę każdemu  oprócz  Niemcowi, Rosjaninowi, Syryjczykowi,  talibowi. Ale na pewno nigdy, prze-nigdy - Żydowi.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bogdan675 napisał:

Zdjęcie użytkownika Made in Poland.

Żydzi chcą kasy od Polski a tu heca Wałęsa z Balcerowiczem puścili was w skarpetkach cały majątek opylili!!!!

swoim k**wa by nie dali dzieciom żałują  ale naszą kasę wyprowadzali by obcemu

ulman gdzie jesteś socjalisto 4 lata 500+ żydzi zapłacili to w podatkach ??  jak ty B|

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

sam oboz auschwitz I to stare koszary wojska austryjackiego,ktore wybudowali polacy, auschwitz II -czyli birkenau wybudowali tez polacy tyle ze pod nadzorem urzednikow pewnego austryjackiego kaprala, pierwszymi wiezniami byli niemieccy komunisci, 40 % zalogi stanowili austryjacy. do tego ukraincy , tak naprawde niemcy stanowili mniejszosc w machinie zaglady, najwieksza grupe ofiar stanowili zydzi wegierscy- zydow z oswiecimia i okolic zamordowano w belzcu.

mam pierwszego kandydata do ukarania pod rzadami nowej ustawy- to krakowski poeta nowej fali-nie jest historykiem wiec mozna spokojnie go dla przykladu ukarac za falszowanie historii-trzeba sie spieszyc bo jest ciezko chory,pare lat po wylewie.

https://wirtualnapolonia.com/2015/05/23/julian-kornhauser-wiersz-o-zabiciu-doktora-kahane/

znalem osobiscie bylych wiezniow ,widzialem numery na rece  czlowieka, widzialem stawy zasypywane prochami spalonych............

z niemieckich reparacji wojennych splacimy beneficjentow ustawy 447 amerykanskego senatu- i wszyscy beda zadowoleni:13_upside_down:

Opublikowano (edytowane)

moze mam slaba wyobraznie ale nie sadze ze znalazlby sie jakikolwiek polski rzad ktory lekka reka oddalby majatek wart setek miliardow- wszystkie okoliczne miasteczka byly przynajmniej w 40 % zydowskie, co by powiedzieli ci ludzie ktorzy tam mieszkaja w zrujnowanych samorzadowych kamienicach gdyby kazano im placic czynsz rynkowy albo zaczeto je sprzedawac prywatnym wlascicielom-warszawska "prywatyzacja" na pewno juz sie nie powtorzy...

mozna za to odebrac majatek  folksdojczom i z tego splacic czesc odszkodowan, a ich potomkow odeslac do haimatuB|

dopiero teraz zobaczylem jak sie adrian zagotowal-jak bydyn kipial-w sobote na nartach a dzisiaj swiety oburz, ciekawe co na to by powiedzial jakub k.

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Nie muszą fizycznie oddawać majątku a rekompensaty w innej formie. O ile wiem to nasz sojusznik zza wielkiej wody  bedzie wspierał organizacje zydowskie w odzyskiwaniu utraconych majatków. Zastanawia mnie czemu koledzy nie bulwersują się i nie krzyczą że to hańba i zdrada i że w ogóle to wara  parszywcom z USA od naszych wewnetrznych spraw. Jak oni moga nam coś zalecać albo wspierać  organizacje które będą działać na niekorzyść  Polski mimo że jesteśmy ich najlepszymi sojusznikami w europie.  No panowie szlachta PISowska - co to się stało że tak nam chcą koło pióra zrobić? Co partia mówi na ten temat? 

Opublikowano

USA nigdy nie traktowało Polski poważnie. I na wschodzie i na zachodzie ma poważnejszych partnerów do biznesu a z Polski jedynie łatwy rynek zbytu którego nastrojami politycznymi może czasem latwo pokierowac by poddrażnić Niemcy czy Rosję.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v