Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem . Gdzie ta baba mówi że z wyższym wykształceniem ? . Naczytasz się w internecie że tak zarabiają a w rzeczywistości nie wiadomo ile ludzi tak zarabia  chyba że w PO i po znajomości  .  Ludzie z wyższym wykształceniem nie mają pracy wręcz pracują na kasie lub na zmywaku gdzieś za granicą. A ile nauczyciele zarabiają albo w bankach co mają wyższe wykształcenie . Wcale się nie bulwersuje bo może nie wiele mniej zarabiam i bez wyższego .

Według mnie mówiła o wszystkich co zarabiają mniej jak 6 tyś a ty się zrobiłeś jej rzecznikiem i bronisz złodziei i idiotów .

Niech się ktoś inny wypowie bo z tym osłem nie można normalnie popisać . A przy okazji odpowiedziałem ci z czym mi się kojarzy to nazwisko tylko najpierw dobrze pomyśl .   

Opublikowano

Tu nie biega o to ile zarabia polityk czy burmistrz albo prezydent i był po zawodówce tylko o to że ta kobita obraziła trzy czwarte polskich ludzi . A gdyby wypowiadała się do kamer to pewnie gadka byłaby inna . 

Dla porównania podam że nauczyciel przy pełnym etacie mianowany po szkole wyższej zarabia 2 tyś na rękę a dyplomowany z 20 lat pracy 3 tyś na rękę i podobnie jest w bankach przynajmniej spółdzielczych . To są fakty o których wiem a to co piszą w internecie to daje dużo do myślenia tym co tego nie mają . 

Opublikowano

To ty przeczytaj ze zrozumieniem - jasno napisałem że dla wykształconych ludzi jest to najoczywistsza oczywistość. 

Są tacy co mimo studiów pracują na zmywaku bo nie maja pomysłu na siebie i tacy co z zawodówka maja duże firmy. Bywają też tacy którzy będąc po studiach zostają prezesami banków jak niejaki Morawiecki który rocznie zarabiał parę baniek. Na etatach w państwowych firmach o których mówiła Bieńkowska nikomu nie dzieje się krzywda i rzadko zarabia się słabo będąc na średnim i wysokim szczeblu i między innymi dlatego tak chętnie wszelkie misiewicze się tam usadawiają :huh:

Każdy ma swoiste skojarzenia dlatego pytam,  ale wprost zapewne nie umiesz odpowiedzieć. Niestety z racji tego że jak to nazwałeś jestem osłem wymagam prostych odpowiedzi.  :)

Opublikowano

Jak mąż z żoną będą zarabiać po 3 tyś na rękę  to byłby luksus lecz to dla większości na razie  jest nie osiągalne a co powiedzieć o 4 tyś . Gdybyś trochę inaczej formułował swoje wypowiedzi bez przytyków pewnie bym cie tak nie nazwał .  

Opublikowano (edytowane)

A co cie większość obchodzi? Sam myśl jak zarobić więcej niż te 4 tys do łapy i zapewniam cie że nie jest to trudne. Problem u nas jest właśnie taki że się nad dziadostwem rozczulamy i za nich się martwimy. Państwo opiekuńcze, solidaryzm społeczny to bzdury głoszone na potrzeby socjalnego elektoratu Jełopstwo woli winić innych za swoja marną egzystencję, i wierzyć że państwo poprawi ich byt a oni sami nawt nie bedą się musieli starać, dokształcać czy więcej pracować.

No i z czym/kim ten Niesiołowski ci się kojarzy ?

Dobre zmiany http://agrobiznes.money.pl/artykul/ewidencja-wejsc-obora-psy-koty-nowe-przepisy,188,0,2282172.html

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Ciekawe ile w tym prawdy . Do takich tekstów podchodzę z dystansem bo za chwilę usłyszę , że ktoś tam coś napisał aby kogoś sprowokować . Jak takie przepisy by miały mieć miejsce to rolnicy powinni się przeciwstawić . Poczekamy zobaczymy . Niesiołowski to ordynarny polityk tylko zastanawiam się za co wymieniłeś go z Pawłowicz i Macierewiczem  . 

Opublikowano

Ale przecież Bieńkowska mówiła o "specjalistach" - z tego co pamiętam rozmowa dotyczyła wiceministrów lub innych stanowisk.

A tu powinni być ludzie doświadczenie i wykształceni - i tu się zgadza , tylko dureń pracowałby za 6 tysięcy.

Czy ty myślisz ,że specjalista w dużym mieście pracuje za 6 brutto? Chyba w Euro. Zaznaczam że piszę o wykształconych profesjonalistach.

Z mojego bliskiego otoczenia:

-specjalista ds bezpieczeństwa sieci - około 17K brutto Warszawa

-manager ds kluczowych klientów - mój pracownik - 8K podstawy + premie Lublin

-opiekun regionu Północ - mój pracownik :)  - mieszka w Bydgoszczy - za luty wypłata 5200 podstawy + 3200 premii zadaniowej

-inżynier w Orange - około 7K brutto Lublin

-BDM jedna z firm ubezpieczeniowych Lublin - powyżej 11K brutto

-manager w GE ,zarządza zespołem kilkunastu programistów - Kraków , 15K USD

Klika osób z moich bliskich znajomych i pracowników o których wiem ile zarabiają i są specjalistami w swoich zawodach. 

Opublikowano

Żeby tyle zarabiać nie trzeba mieć miękkiego serca tylko iść po trupach do celu bo z czegoś ta wypłata się bierze . Każdy musi zarobić na siebie i swojego pracodawcę nawet kosztem innych . Może nie dotyczy to wszystkich ale większość .   

Opublikowano

A dlaczego po trupach do celu? Wystarczy tylko znać się na swojej robocie i być pracowitym. Sukcesy przychodzą z czasem.

Czyli według Twojej logiki każdy kto zarabia dobrze to "zły człowiek" ? Dobrze Cię rozumiem?

Opublikowano

Niesiołowski to ordynarny polityk tylko zastanawiam się za co wymieniłeś go z Pawłowicz i Macierewiczem  . 

Właśnie za to 

Żeby tyle zarabiać to trzeba być myślącym, pracowitym specjalistą  Twoje wyobrażenie nie ma tu nic do rzeczy a jest jedynie typowym socjalistycznym sposobem na potępienie, obrzydzenie dobrze zarabiających jako nie moralnych ,  usprawiedliwiając jednocześnie swoje niepowodzenia.  Komuno wróć!

Opublikowano (edytowane)

Jak możesz mówić o niepowodzeniach skoro mnie nie znasz . W naszym kraju jest tak że bardzo rzadko ktoś uczciwie zarabia dobrze . Musi to być człowiek troch więcej jak pracowity . Trochę miałem styczności jak budowali autostradę . Mnie nie wyrąbali ale sąsiadów tak i to kierowniki głównego  wykonawcy . Także nie mów mi z czego biorą się duże wypłaty . A co do komuny to nie jestem taki stary żebym pracował w tym systemie . Komuna to jest w unii tylko w trochę innym wydaniu .   

Edytowane przez Zbyszko
Opublikowano

Ewidentnie ci nie wyszło skoro twierdzisz że "  W naszym kraju jest tak że bardzo rzadko ktoś uczciwie zarabia dobrze "  Taki pogląd dobitnie o tym świadczy ;) 

Kierowniki wyrąbali czy po prostu sąsiady podpisali coś czego nie doprecyzowali albo nie doczytali? 

Co do komuny to mimo że jesteś młody to bardzo często stawiasz się w roli ciemiężonego przez bogaczy, wyzyskiwanego i krzywdzonego przez system co jest dla komunistów prawdą podstawową..

Gość marekfarmer
Opublikowano

Jak możesz mówić o niepowodzeniach skoro mnie nie znasz . W naszym kraju jest tak że bardzo rzadko ktoś uczciwie zarabia dobrze . Musi to być człowiek troch więcej jak pracowity . Trochę miałem styczności jak budowali autostradę . Mnie nie wyrąbali ale sąsiadów tak i to kierowniki głównego  wykonawcy . Także nie mów mi z czego biorą się duże wypłaty . A co do komuny to nie jestem taki stary żebym pracował w tym systemie . Komuna to jest w unii tylko w trochę innym wydaniu .   

Kapitalizm  to  jest  nic  innego  jak  Wyzysk  Człowieka  przez  człowieka

Zgadzam  się  z tobą  unia   to  jest  jedna  wielka  komuna 

Dawniej  Dyrektywy   przychodziły  z Moskwy   Teraz  z Brukseli 

Wiele  się  nie  zmieniło 

Opublikowano

Zbyszko Twoje wyobrażenie świata delikatnie mówiąc jest do korekcji. Proszę nie generalizuj, bo nagle okaże się że mamy w kraju może trzech uczciwie zarabiających. A każdy komu wpływa na konto powyżej tych magicznych 6tyś to złodziej. 

Opublikowano (edytowane)

Czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem . Gdzie ta baba mówi że z wyższym wykształceniem ? . Naczytasz się w internecie że tak zarabiają a w rzeczywistości nie wiadomo ile ludzi tak zarabia  chyba że w PO i po znajomości  .  Ludzie z wyższym wykształceniem nie mają pracy wręcz pracują na kasie lub na zmywaku gdzieś za granicą. A ile nauczyciele zarabiają albo w bankach co mają wyższe wykształcenie . Wcale się nie bulwersuje bo może nie wiele mniej zarabiam i bez wyższego .

Według mnie mówiła o wszystkich co zarabiają mniej jak 6 tyś a ty się zrobiłeś jej rzecznikiem i bronisz złodziei i idiotów .

Niech się ktoś inny wypowie bo z tym osłem nie można normalnie popisać . A przy okazji odpowiedziałem ci z czym mi się kojarzy to nazwisko tylko najpierw dobrze pomyśl .   

Wyższe wykształcenie zdobyte gdzie: w wyższej szkole humanistycznej w koziej wólce czy na dziennych na Uniwersytecie Jagiellońskim? Nie sądzę, aby po tym drugim ktoś pracował na kasie w biedrze, a po tym pierwszym( i 90% pozostałych "uczelni wyższych") to się tylko do łopaty na budowie nadają albo do sprzątania ulic, a tam faktycznie 6000pln nie ma.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano

​Spektakularna klapa marszu KOD. Takiej porażki jeszcze nie zaliczyli
Dodano: 18.03.2017 [18:30]
148985804615419795615.jpg
foto: Zbyszek Kaczmarek/Gazeta Polska
Co prawda tzw. Komitet Obrony Demokracji jeszcze istnieje, ale sądząc po frekwencji na sobotniej demonstracji, jego działania cieszą się marginalnym zainteresowaniem. Jak przekazał portalowi Niezalezna.pl rzecznik stołecznej policji, w wydarzeniu uczestniczyło zaledwie około tysiąca osób. Tylko tylu kodziarzy udało się ściągnąć do Warszawy z całej Polski. 

Marsz organizowany przez Komitet Obrony Demokracji odbywał się pod hasłem „Wolne sądy, wolne samorządy”. Uczestnicy zebrali się przed Kancelarią Premiera w Al. Ujazdowskich w Warszawie. Stamtąd Nowym Światem oraz Krakowskim Przedmieściem przeszli na Plac Zamkowy. 

W demonstracji uczestniczył główny kodziarz, czyli Mateusz Kijowski. – Po kawałku odbierają nam Polskę, po kawałku odbierają nam demokrację, po kawałku odbierają nam naszą wolność – lamentował. Z kolei przewodnicząca Rady Warszawy Ewa Malinowska-Grupińska z Platformy Obywatelskiej wygadywała, że „szykuje się zamach na wolną Warszawę”. Według niej, projekt ustawy metropolitalnej przygotowany przez Prawo i Sprawiedliwość jest po to, by „odebrać warszawiakom Warszawę”. 

I Kijowskiego i platformerskiej szefowej rady słuchała garstka „obrońców demokracji”. 

Sprzed Kancelarii Prezesa Rady Ministrów ruszyło tysiąc osób, a na Plac Zamkowy dotarło pięćset osób. Nie odnotowaliśmy żadnych incydentów 

– poinformował w rozmowie z portalem Niezalezna.pl Mariusz Mrozek, rzecznik prasowy stołecznej policji.

Zresztą najlepiej „tłumy” kodziarzy widać na poniższym kadrze. 

Opublikowano

Wyższe wykształcenie zdobyte gdzie: w wyższej szkole humanistycznej w koziej wólce czy na dziennych na Uniwersytecie Jagiellońskim? Nie sądzę, aby po tym drugim ktoś pracował na kasie w biedrze, a po tym pierwszym( i 90% pozostałych "uczelni wyższych") to się tylko do łopaty na budowie nadają albo do sprzątania ulic, a tam faktycznie 6000pln nie ma.

Pewnie tak że są wyższe szkoły piętrowe i dobre uniwersytety . Ale jeżeli po wyższej szkole powinno się zarabiać  4 tyś na rękę to niech ten z Jagielońskiego zarabia 7 na rękę czy więcej i tak powinno być . Już na budowach nie źle zarabiają można powiedzieć że tyle co nauczyciel . Jak ten co sprząta ulicę zarabia 1600 zł a nauczyciel lub młody pracownik w banku 1800 zł to co to za różnica .

Podejrzewam ze na tym forum nikt Jagielońskiego Uniwersytetu nie ukończył to w tym poście piszesz o sobie i o nas wszystkich .  

Opublikowano

Co ma być w tym śmiesznego ?

A no to że fajny program i warto go  oglądać jedyny gdzie nie ma cenzury i widzowie mogą wyrażać swoje poglądy ale obrońcom demokracji się to nie podoba :P :P

Opublikowano

Czyli uważasz że demokracja polega na obrażaniu czyjejś matki ? :huh:

Gość marekfarmer
Opublikowano
seweryn20   krótką  pamięć  masz  zaczął  to  donald  tusk  w 2005 roku  po  dwóch  z rzędu  porażkach  nazwał  wyborców  PiS  mocherowe  berety.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v