Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

teoretycznie tak, najlepiej w litrowym słoiku bądź naczyniu gdzie wlejesz równo odmierzony litr i zaznaczysz poziom i tyle samo zboża, może nie bedzie to dokładne ale czy bedzie litr ważył 400 czy 600 gram to na pewno sprawdzisz na zwykłej kuchenej wadze z biedry za 30 zł ;) 

Gość a1fe26c2
Opublikowano

teoretycznie tak, najlepiej w litrowym słoiku bądź naczyniu gdzie wlejesz równo odmierzony litr i zaznaczysz poziom i tyle samo zboża, może nie bedzie to dokładne ale czy bedzie litr ważył 400 czy 600 gram to na pewno sprawdzisz na zwykłej kuchenej wadze z biedry za 30 zł ;)

Tak jest badana gęstość zasypowa w laboratoriach z tą różnicą, że zamiast słoika i wagi z biedry używane są naczynia i wagi laboratoryjne.

U NAS PO 55ZŁ ZA METR CHODZI

Cena chodzi po metrze bieżącym, kwadratowym, sześciennym czy przestrzennym? ;)

100l idzie na hektar jakby nie było.

Jednemu idzie 100, drugiemu 50. W 2016 zużyłem 500 litrów ON w gospodarstwie po powierzchni 14ha gruntów ornych i 3ha łąk.

Opublikowano

To takie dziwne ? Mi średnio do 1000 na podobny areał , z tym że sporo usług .

Opublikowano (edytowane)

dla mnie bardzo miałem 10,42 przeliczeniowego wszystko sam plus opasy ok 25 wychodziło mi ok 1800,-

teraz 35,65 przeliczeniowego +-6500 poszło w 2016, opasa ponad 60

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
Dnia 18.12.2017 o 12:32, kissmy... napisał:

kolega sprzedał ostatnio po 600zł/t netto 26 ton, prawdopodobnie na paszę; orientujecie się ile płacą Niemcy na płatki?

ok 200 jerło ale nie na płatki, gęstość pow 50, wilgotność pon 15 , poczatkiem stycznia jedzie jedno autko

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Jak znajdziesz daj znać chętnie coś odkupie 

Ale to potrzebujesz na swój użytek? 

Ja mam sporo owsa paszowego, 

Gęstość poniżej 48 i zanieczyszczeny 6-8%, bo po ekologii, jeżeli taki Cię Intersuje. Mam takiego 75 - 100 t 

Opublikowano
16 godzin temu, DamianRolnikSkup napisał:

Jak owies gęsty i kolor ma nie podeszczowy, zapłacę po 700 - oczywiście za cały skład

To jest netto?

Ja mam ponad 53 gęstość, narazie 680 dają.