Skocz do zawartości
RolPro10

Problem z ładowaczem czołowym w MF 375!

Polecane posty

RolPro10    13

Witam!

Mam problem z turem w  moim MF 375. Ciągnik zimny jak i ciepły wolno opuszcz ładowacz  czołowy. Podnosi dobrze. Wymieniłem filtr główny hydrauliczny przy silniku i nic to nie pomogło! Co mam zrobić? Jest to bardzo uciążliwe! Co może być przyczyną???

Edytowano przez RolPro10

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
AlaCapone    5003

Co to za ładowacz? Ile sekcji? Czy podnoszenie jest realizowane za pomocą siłownika jednostronnego działania, czy dwustronnego? Czy tak było od początku, czy nagle stało się niedawno?

 

A tak na marginesie to chodzi Ci o opuszczanie ładowacza a nie spusz... :D


"Nie dyskutuj z głupszym, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona swoim doświadczeniem!" - ciągle muszę o tym pamiętać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

akmaly    238

Filtr jaki wymieniłeś jest tylko i wyłącznie od wspomagania.

Od hydrauliki zew. masz filtr z wkładem ( można go czyścić ) i znajduje się na zasilaniu pompy tandemowej ( na tej rurce przy wyjściu ze skrzyni biegów, od tylu ciągnika zobaczy pokrywę na 4 śruby ).

Co do ładowacza - jak masz go podłączony? Poprzez oryginalny rozdzielacz czy masz osobny do tura?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
akmaly    238

3.

1 - ten co wymieniłeś od wspomagania ( puszka )

2 - od hydrauliki zew. i zasilania pompy tandemowej z przodu silnika ( wkład - wyżej opisałem Ci gdzie jest )

3 - od pompy podnośnika ( wkład - przy pompie w tylnym moście, dekiel na 3 śruby od dołu mostu )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
AlaCapone    5003

Przyczyna:

Prawdopodobnie awaria rozdzielacza. Jeśli dzieje się to tylko w jednej sekcji to przytkany powrót, uszkodzona sprężynka, itp.

Spróbuj zamienić parami sekcje ze sobą (podnoszenie z łyżką).


"Nie dyskutuj z głupszym, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona swoim doświadczeniem!" - ciągle muszę o tym pamiętać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
RolPro10    13

ad. 3- pamiętaj żeby spuścić olej :)

Za kogo ty mnie uważasz?  <_<

3.

1 - ten co wymieniłeś od wspomagania ( puszka )

2 - od hydrauliki zew. i zasilania pompy tandemowej z przodu silnika ( wkład - wyżej opisałem Ci gdzie jest )

3 - od pompy podnośnika ( wkład - przy pompie w tylnym moście, dekiel na 3 śruby od dołu mostu )

Dzięki !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kris14    261

Chciałem grzecznie uprzedzić, bo skoro nie wiesz gdzie są filtry to równie dobrze nie możesz nie wiedzieć jak się zabrać za wymianę.

 

Co do powolnego opuszczania to może być problem z sekcją rozdzielacza, proponuję zamienić węże w rozdzielaczu między podnoszenie-opuszczanie a wychylanie łyżki, będzie wszystko wiadomo.

 

Dodatkowo mogą być dławiki przy siłownikach, lub przyhamowany powrót oleju na szybkozłączu przy ładowaczu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
RolPro10    13

Chciałem grzecznie uprzedzić, bo skoro nie wiesz gdzie są filtry to równie dobrze nie możesz nie wiedzieć jak się zabrać za wymianę.

 

Co do powolnego opuszczania to może być problem z sekcją rozdzielacza, proponuję zamienić węże w rozdzielaczu między podnoszenie-opuszczanie a wychylanie łyżki, będzie wszystko wiadomo.

 

Dodatkowo mogą być dławiki przy siłownikach, lub przyhamowany powrót oleju na szybkozłączu przy ładowaczu.

Dzięki za radę!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kris14    261

Jeszcze mi powiedz przy opuszczaniu słyszeć zawór przelewowy w rozdzielaczu? Czuć że hydraulika jest obciążona? Ładowacz sterowany na linki joystickiem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Marco007
      Witam. Zakupiłem prasę jak w temacie i nie działa mi w niej owijanie siatką. Chodzi o to że ten siłownik elektryczny który odpowiada za rozpoczecie i chyba za zakończenie owijania ma ucięte dwa kabelki i nie wiem jak to wszystko podłączyć aby zadziałało. Ma ktoś doświadczenie w tej prasie?? Mogę zamieścić zdjęcia jeżeli to komuś coś pomoże.
    • Przez Luk330360
      Witam mam problem z ziemniakami odmiany Denar  Jak widać na zdjęciu kawałek od drogi są ładne a dalej liche  Nie wiem czy to niedobór jakiegoś składnika czy coś innego ?  Korzeń wygląda  na zdrowy  Co o tym  myślicie  ? Dawka  nawozu była dana całkiem konkretna ( Tarnogran 25  i Saletra amonowa )
       


       

    • Przez djjanik
      Witam.  Mam problem z moim mf 4255. migają te kontrolki od rewersu?? Ta jedna miga 6 przerwa 2. Z tego co doczytałem to jakis błąd z czujnikiem obrotów?

      Ponadto nie da sie wrzucić nawet biegu i ten rewers strasznie dziwnie się zachowuje tzn:
      Przykład nr 1 ( sprzęgło wciśnięte) 
      - rewers na "0" - nie da się wrzucić biegu ( ale jak sie dociśnie dźwignie biegów to ciągnik powoli toczy sie do przodu) 
      - rewers do przodu - analogicznie jak wyżej,
      - rewers do TYŁU - analogicznie jak wyżej,
       
      Przykład nr 2 ( sprzęgło do góry)
      -rewers na "0" - nie da się wrzucić biegu ( ale jak sie dociśnie dźwignie biegów to ciągnik powoli toczy sie do przodu) 
      -rewers do przodu - analogicznie jak wyżej,
      -rewers do TYŁU - nie da sie wrzucić biegu ( ale jak się dociśnie dźwignie to ciągnik powoli toczy się do TYŁU)
       
      Przykład nr 3 ( silnik wyłączony) - wchodzą wszystkie biegi 
       
      Przykład nr 4 ( bez wciśniętego sprzęgła, dźwignia biegów na luzie) 
      Przełączenie rewersu z "0" do przodu - zero reakcji,
      Przełączenie rewersu z "0" do tyłu -  o dziwo widać reakcje na silniku ( dźwięk choćby był wrzucony bieg i traktor zaczynał ruszać ale stoi w miejscu) Jakieś pomysły co to może być, co sprawdzić, jak sprawdzić i co wymienić lub wyczyścić? 
    • Przez Przemo222
      Witam mam problem z hydraulika po zamontowaniu tura przeciolem zasilanie i podlaczylem bezpośrednio rozdzielacz od tura jest on prawdopodobnie od cyklopa A był przy ursusie  i u mnie mocno buczala pompa i coś pstyklo i nie burczy już i wolno podnosi co mogło się stać 
    • Przez Danielkoltun
      Witam , trochę przewałkowałkowałem tematów o stollu ale nie znalazłem odpowiedzi , mianowicie kombajn nie reaguje na ruch tym automatem prawo , lewo , góra i dół nic się nie dzieje . Jak biorę z joysticka to wszystko działa normalnie i przy braniu Lewo\Prawo na tych czujnikach ( czerwonych ) zaświecają się diody , tak samo gdy opuszczam na dolnym czujniku się zaświeca dioda a jak biorę do góry to zaświeca się dioda w takim palcu nad tym czujnikiem . Problem jest taki ogólnie że zero reakcji , tak jakby napięcie nie dochodziło . Może ktoś z was miał coś podobnego ? , z góry dziękuję za każdą wskazówkę . 

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.