Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SM Spomlek

kazeina: 2,66

tłuszcz: 4,52

ilość: pow. 8tys.

cena brutto: 1,12zł

Co niektórzy cierpią na niedobór deszczu a u nie nie ma kiedy kosić traw bo pogoda taka że pada i zapowiada się że będzie padać- chętnie się zamienię na jakiś czas  :lol:  :(

ty masz co kosić

Mlekpol brak wypłaty, brak faktury

Opublikowano

@fireseba nie tylko u Ciebie. Może przez ten długi weekend majowy pracownicy się ociągają z wypłatami i fakturami. Ale czegoś takiego to chyba jeszcze nie było aby do 11 włącznie wypłaty nie dostać

Opublikowano

Oj tam ,oj tam ;)  narzekacie o jeden dzień poślizgu,Suwałki akurat zapłaciły za pierwszą połowę marca ze swojej łaskawości [początek 60 groszy],a stycznia chyba w Suwałkach  [w mleczarni]   w tym roku nie było,a może był :blink: ,,przegapili :blink: ,a może ta zaraza rozeszła się i na banki  [ o styczniowej wypłacie nie słyszeli] :blink: ,a jak Grajewo przejmie i wejdzie to w nawyk :blink: ,hobby musi kosztować :blink: ,a może optymistyczniej     dobrze że choć dziki kukurydzy ,,polnują''.jak wyłapie rządek to i z 200 m bez nawigacji utrzyma linię prostą,a przy lampkach solarnych [nawet tych zmieniających kolory],podchodzą jak na telewizję :blink:  ;)

Opublikowano (edytowane)

Mlekpol Mrągowo około 20 tyś 1,175 zł brutto dla vatowca

Edytowane przez Gość
Opublikowano

O ... Jakie ceny... Dobrze że my w maju zeszłego roku zakończyliśmy tą zabawę a potem wszystkie krówska sprzedaliśmy i przynajmniej o tyle mniej nerwów... 

Przepraszam że pytam, ale te ilości, 20.000 litrów i podobne to rocznie czy miesięcznie (nie mam za dużego doświadczenia)?  :mellow:

Opublikowano

Grupa POMORZE pow. 10000 l. t

Grupa POMORZE pow.10000 litr. tłuszcz 4.10 białko 3.05 cena 0.80 zł brutto

1000 l tłuszcz 3,80 białko 3,11 cena 1,01 zł brutto SM Mlekovita

Przy tylu litrach taka cena? Gdzie wy to mleko oddajecie? U mnie kwiecień to najsłabszy miesiąc bo wycielenia się zaczynają. Ale taka cena to poniżej opłacalności.

Opublikowano

O ... Jakie ceny... Dobrze że my w maju zeszłego roku zakończyliśmy tą zabawę a potem wszystkie krówska sprzedaliśmy i przynajmniej o tyle mniej nerwów... 

Przepraszam że pytam, ale te ilości, 20.000 litrów i podobne to rocznie czy miesięcznie (nie mam za dużego doświadczenia)?   :mellow:

miesięcznie 

Opublikowano

U mnie przy braku wszystkiego i wszystkich parametrów białko .2.9 tłuszcz 3.8 produkcja 12000 cena 1.06zł z VAT Mlekovita Działdowo  najgorsze jest to że mam mnóstwo wycieleń i zero pasz obiętościowych ....

Opublikowano (edytowane)

U mnie przy braku wszystkiego i wszystkich parametrów białko .2.9 tłuszcz 3.8 produkcja 12000 cena 1.06zł z VAT Mlekovita Działdowo najgorsze jest to że mam mnóstwo wycieleń i zero pasz obiętościowych ....

Ja bym tylko dla tych kupiła wysłotek, siana itp, bo one na to zarobią, jak nie to wyjadą. Reszte poniżej 20 l (po szczycie!) na słomę i rzepak(na wzrost ciąży) to w najgorszym przypadku się zasuszą, ale nic im nie będzie.

Edytowane przez przezuwaczka
Opublikowano

Jesienią poszła informacja, że Mlekovita i Hochland w Baranowie mieli wzpółpracować. Hochland miał produkować pod logiem swoik i Mlekovity a tymczasem dzisiaj dopiero zauważyłem, że na zakładzie wisi logo Mlekovita. Coś chyba rozbudowali, bo więcej zbiorników stoi. A i pod dachem stała zdaje. się cysterna President. Od nich też skupują? Oddaje ktoś do Presidenta? Jaką macie cenę?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
    • Przez pawel372
      Witam
      Nie mam pojecia w jakim dziale to napisac  wiec prosze na mnie nie bluzgac. Potrzbuje tabele pomiaru mleka do JAPY 1060 l  ale jesli macie inne o tej pojemnosci tez mozecie podeslac  moze bedzie pasowac. Wiem ze moge sam lac i sprawdzac ilosc litrow lecz chcialbym miec rozpiske oryginalna.Wstaw inne multimedia
      Licze na pomoc bo jest bo bardzo potrzebna ilosc mleka ciagle mi sie nie zgadza
  • Dodaj nową pozycję...
v