Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Skup OMP będzie trwał

galeria
Odsadki mięsne
Opublikowano

Leszek rąbnąłeś się i to ostro. Dopłata do litra wynosiła 11 groszy teraz będzie 15 groszy czyli 4 grosze podwyżki.

Opublikowano

Akurat o Litwie słyszałem tyle że wjeżdżają tam bokami z poza unii [białoruś,Ukraina],są ,,ochrzcone'',papier jaki ugodna,czyli pod aktualną potrzebę,weterynaria na granicy mniej patrzy bo to z unii. I tylko tak na chłopski rozum,jestem często w Suwałkach,Augustowie,Olecku,i spróbuj przy ,,łykendzie''zaparkować bez problemu przy jakimkolwiek sklepie wielkoobszarowym z każdej dziedziny,nawet i w tygodniu,tyle jest Litwinów i tak kupują chwaląc niską cenę,,to niby z kąt tam tanie jałówki,a papiery i przewożnik. Kilka miesięcy wcześniej wystawiłem na olx ładowacz na tył,przez trzy tygodnie żadnego odzewu,aż tu z rana telefon będę po południu bo jadę skądś tam hen z Litwy. Nie wiem kto był bardziej szczęśliwy ja ze sprzedaży czy on z kupna,cała transakcja wraz z załadunkiem trwała bodaj 10 minut. Jak mówił są tam i przedsiębiorstwa[,ogromne zagraniczne],ale normą jest luksus dojarka konwiowa czy rozsiewacz lejek,a ceny używanych maszyn u nas śmiesznie niskie.Pytał ile ładowacz na przód czy kosiarka rotacyjna,odpowiadałem mu ,trochę nam zazdrościł podpowiedziałem jak bez vatu wziąć -był wniebowzięty.

Nie wiem skąd takie tanie, od początku wydawało się to podejrzane cena i wydajność nie do uwierzenia. Nie moja kasa nie mój problem to co wiem to pisze...

Mlekpol śpi dalej

Opublikowano

Leszek rąbnąłeś się i to ostro. Dopłata do litra wynosiła 11 groszy teraz będzie 15 groszy czyli 4 grosze podwyżki.

Dzisiaj dostałem taki sms tyle że nikt mi wcześniej nie powiedział że mam już dopłatę 11 groszy , więc przyjąłem to jako taką dużą podwyżkę :blink:

Opublikowano

Sapiński by na zawał padł jakby rada ustaliła 15 groszy podwyżki :D

Opublikowano

nic   na  to  nie  poradzi  z  ta  ceną   ,  mi  mleko  wyszło   1,11  za  litr a  miałem  w  lipcu  8660 litrów     ,  tłuszcz  4,2   ,  a  białko 3,07     ...   A   mój  znajomy oddaje   do  innej  mleczarni  ,   no  mleka   ma     może   70 %   więcej   i  bez   pilnowania  !!!!!!!!!!!!  ta  sama   cena

Opublikowano

W Spomleku tak jak było pisane 8 gr za sierpień plus już w sierpniu dadzą jubileuszówkę, a na wrzesień planowana jest kolejna podwyżka, tak gdzieś około 3-5 gr.

Opublikowano

mlekovita się wcześniej pochwaliła że 4 grosze daje więc mlekpol musiał być lepszy :D

Opublikowano

OSM Giżycko obecna cena 1,1 Brutto - 3.2B / 3.8T / Ilość 30+

Za mleko sierpniowe już oficjalnie +10gr do każdego litra

Za wrzesień nieoficjalnie (jutro będzie wiadomo 100%) +4gr za jednostke białka

Opublikowano

W Mlekovicie wyjdzie jakieś 1,04-1,05 netto może grosz dwa więcej, bo tłuszcz i białko nieco wzrosły.

Opublikowano

W Mlekovicie wyjdzie jakieś 1,04-1,05 netto może grosz dwa więcej, bo tłuszcz i białko nieco wzrosły.

u mnie było 1,12 teraz będzie 1.16 netto, dodam że parametry mi ostatnio spadły(jakiś kosmicznych też nie miałem), tak miałbym 2 grosze więcej

Opublikowano (edytowane)

Mlekpol bi 3.0 tl 3.7 17tys po 1.06zl netto

Pisalem wszesniej o 5 gr bo plynelo to z mojej sympatii do prezesa:) mogli dac 10 gr a teraz beda jezdzic i sie chwalic ze placa najwiecej w kraju

Co sadzicie o pomocy dla producentow mleka w zwiazku z rwdukcja mleka? http://m.portalspozywczy.pl/mleko/wiadomosci/zasady-i-pakiet-wsparcia-dla-producentow-mleka,133688.html moim zdaniem dobry pomysl lecz rok za pozno

Edytowane przez fireseba
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez tadzio
      Witam. Jak wiadomo, można składać wnioski do ARR wnioski o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej. Czy trzeba dołączyć jakieś załączniki, dokumenty z mleczarni. Bo we wniosku nic takiego nie ma wspomnianego , tylko ilość sztuk?
      Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
    • Przez drewcio
      Witam, orientuje sie ktos coz to za dojarka? (Model, nazwa)

Poszukuje katalogu czesci oraz instrukcji do takiego wynalazku.

• Przez Czyzyk97
      Witam agroforumowiczów ostatnio jest głośno o rejestracji chłodni do mleka.
      Jak dokładnie wygląda sytuacja,macje już zarejestrowane chłodnie? Do kogo/gdzie udać się po poradę/pomoc ?
      Dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam
    • Przez dawid141413
      Wiitam, stoję przed wyborem nowego schładzalnika do mleka i prosiłbym o opinie na temat firmy EUROTANKS
  • Dodaj nową pozycję...
v