Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Każdy woli do Sierpca a że nie przyjmują to idą do Spomleku oczywiście kto ma mleko a nie manne ;)

Opublikowano

Co do Łowicza to mogę powiedzieć że średnia cena mleka spokojnie wyjdzie 1,35 tak jak mówił jaśnie nam panujący... Odstawiam miesięcznie 100-110 tyś cena za listopad 1,47 brutto 3,5 białko 4,3 tłuszcz. Nie macie pojęcia ile są w stanie dołożyć poza cennikiem aby tylko u nich zostać... niestety i tak odchodzę ;)

cos mi sie wierzyc nie chce w twoja cene kilka lat temu nie kiwneli palcem jak odchodziły Strzelce a niedawno najwiekszy dostawca indywidualny  odstawiajacy jeszcze raz tyle co ty i w dodatku z rady nadzorczej wiec napewno mogł miec lepsze warunki gdyby byla mozliwosc 

Opublikowano

Mi też na początku powiedzieli jak chcesz Pan to odchodz, im niby nie zależy tylko że teraz łowicz się sypie ceny nie dadzą wyższej bo nie ma skąd, najwięksi dostawcy odchodzą i co im zostaje? dołożyć pod stołem żeby ich zatrzymać... Boże kochany żebym tylko zdążył wyciągnąć udziały
I jeszcze jedno największy dostawca nie ma dwa razy tyle mleka co ja tylko pięć a oddaje cały czas do nich

Opublikowano

:) to prawda że pan Ow... jest dobrym dupo lizem ale podobno ma bardzo dobre mleko więc zasłużył acz kolwiek w moim mniemaniu mało rozwojowy jak na ta nagrodę bo tam powinni być dostawcy którzy mają chęć i szanse na rozwój szkoda mi bardzo braci Radzik bo tam jest przyszłość i skromność w jednym. A Ty ile masz mleka i napisz cenę chociaż na priv :) ale tak jak kolega napisał to jest temat o cenie:)

ryki . największą burzę wywołały samochody w łaty jak dostały je dwie największe sknery w gminie .

Opublikowano

Tak kolego teraz w mlekovicie. Ale gdzie mu było dobrze Spomlek zły później ryki źle Łuków zły ukrainka Milkiland zła i teraz wylądował w mlekovicie. Ktoś ma chore aspiracje

Opublikowano

Mówisz o radzikowskich? Odeszli, na początku mojej obecności w mlekovicie czyli styczeń-marzec cysterna(16 tys) brała na trasie mleko ode mnie, ich i jeszcze jednego gościa, teraz mi zmienili trasę ale jak w marcu jeszcze byli w mlekovicie to raczej teraz też są

Opublikowano

Kto rozsądny nie będzie się pchał bez opamiętania w produkcję bo ostanie mu sie jeno sznur. Firmy biotechnologiczne zaczną niedługo wprowadzać na rynek mleko krowie wyprodukowane przez przeprogramowane drożdże. Jego produkcja będzie nie tylko o wiele niższa od tej tradycyjnej produkcji, ale także bardziej przyjazna dla środowiska. Samo mleko ma być także zdrowsze dla konsumentów bo pozbawione uczulającej laktozy i antybiotyków

http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/nauka/1685526,2,czy-bialka-z-drozdzy-lub-z-bakterii-zrewolucjonizuja-przemysl-spozywczy.read

Opublikowano

tak ale dla nie udziałowców dla udziałowców jest +5 do ceny i +5 do udziałów

Opublikowano

5 groszy do litra i kolejne 5 groszy, które przeznaczą na udziały. Lolq jesteś udziałowcem?

Opublikowano

Nie kolego chodzinmino pana Matys... do robił zawsze wielki zamet. A chłopaki z modrzewia misielinsie ratować bo trochę wsadzili w nowa oboje i wtedy mlekovita lepiej płaciła ale myślę że teraz mają zonka. Ale każdy jest koralem własnego losu. A Ty kolego skąd jesteś? Jaka miałeś cenę za listopad?
z

Mówisz o radzikowskich? Odeszli, na początku mojej obecności w mlekovicie czyli styczeń-marzec cysterna(16 tys) brała na trasie mleko ode mnie, ich i jeszcze jednego gościa, teraz mi zmienili trasę ale jak w marcu jeszcze byli w mlekovicie to raczej teraz też są

Opublikowano

Na to wychodzi, jeśli za listopad to była premia a nie podwyżka.

Opublikowano (edytowane)

Nie kolego chodzinmino pana Matys... do robił zawsze wielki zamet. A chłopaki z modrzewia misielinsie ratować bo trochę wsadzili w nowa oboje i wtedy mlekovita lepiej płaciła ale myślę że teraz mają zonka. Ale każdy jest koralem własnego losu. A Ty kolego skąd jesteś? Jaka miałeś cenę za listopad?

z

Jeśli chodzi ci o Matusiaka, tego z słynną oborą lely, to on już z dwa lata jest u Wycecha z wegrowa, u mnie w mlekovicie wyszło za listopad 1,34 netto ale miałem parametry słabe więc cena poszła mocno w dół

Co do podwyżki w mlekovicie za grudzień, ja nie jestem udziałowcem, oddaje do wysokiego mazowieckiego i przyszedł mi SMS taki jak wszystkim ze 5 gr podwyżki i 5gr na udziały, ciekawe jak podejdą w moim przypadku do tego, skoro niektórzy piszą że dla nieudziałowców ma byc 7 gr

Edytowane przez PATr
Opublikowano

Kolego piszesz o panu Paczuskim on tak oddaje do prywaciaza do węgrowa. A słyszał ktoś jak tam teraz cena u niego??

Jeśli chodzi ci o Matusiaka, tego z słynną oborą lely, to on już z dwa lata jest u Wycecha z wegrowa, u mnie w mlekovicie wyszło za listopad 1,34 netto ale miałem parametry słabe więc cena poszła mocno w dół

Co do podwyżki w mlekovicie za grudzień, ja nie jestem udziałowcem, oddaje do wysokiego mazowieckiego i przyszedł mi SMS taki jak wszystkim ze 5 gr podwyżki i 5gr na udziały, ciekawe jak podejdą w moim przypadku do tego, skoro niektórzy piszą że dla nieudziałowców ma byc 7 gr

Opublikowano

Wobec listopada a tego mc bedzię plus 7 czy tam 5 groszy do ceny czyli jak za listopad było 1.30 to teraz 1.37

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez tadzio
      Witam. Jak wiadomo, można składać wnioski do ARR wnioski o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej. Czy trzeba dołączyć jakieś załączniki, dokumenty z mleczarni. Bo we wniosku nic takiego nie ma wspomnianego , tylko ilość sztuk?
      Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
    • Przez drewcio
      Witam, orientuje sie ktos coz to za dojarka? (Model, nazwa)

Poszukuje katalogu czesci oraz instrukcji do takiego wynalazku.

• Przez Czyzyk97
      Witam agroforumowiczów ostatnio jest głośno o rejestracji chłodni do mleka.
      Jak dokładnie wygląda sytuacja,macje już zarejestrowane chłodnie? Do kogo/gdzie udać się po poradę/pomoc ?
      Dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam
    • Przez dawid141413
      Wiitam, stoję przed wyborem nowego schładzalnika do mleka i prosiłbym o opinie na temat firmy EUROTANKS
  • Dodaj nową pozycję...
v