Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cały rok to nie jest tylko listopad i grudzień. Niestety niektórzy mają chyba krótką pamięć, weźcie sobie faktury do rączki i policzcie śr cenę. Minka zrzednie, teraz 1.4 1.5 netto i już dobrobyt. Po ile była sianokiszonka na wiosnę? Wyslodki, qq, soja?
Piątnica za pk płaciła dużo lepiej niż mlekpol za extra

Opublikowano

Dziwne, bo z Baranowa sms o 5 groszach premii za grudzień i 5 groszach na udziały.

Opublikowano

z wys-maz tez 5gr podwyzki i 5 na udział, takze niewiem jak mogles 7 dostac...

Napisałem jakiego smsa dostałem . Może udziałowcy są inaczej rozliczani jak nie udziałowcy .

Opublikowano

Napisałem jakiego smsa dostałem . Może udziałowcy są inaczej rozliczani jak nie udziałowcy .

Ja też nie jestem udziałowcem i dostałem z wysokiego SMS taki jak wszyscy że 5 gr podwyżki i 5 gr na udziały ale jak to rozumieć w moim przypadku to nie wiem
Opublikowano

Zobacz kto pierwszy napisał o tamtej podwyżce i kto teraz smile.png bo ja tak mowie i tak będzie hehe smile.png

powiem Ci że jakbyś znowu miał rację to dobra flaszka Ci się należy :) ale pożyjemy zobaczymy :) czyli za grudzień ma być 36 groszy czy 20 zamiast 16? 

Opublikowano

Jak mlekpol się rzuci na 20 gr podwyżki a Mlekovita na 5 to coś się prezesi nie dogadali...

Opublikowano

Woow taka podwyższa jak zbawienie.... tylko co z tego jak walą somatyki i bakterie ! Jak zobaczą ze z somatyk wychodzisz to bakterie idą w góre... i weź bądź tu madrym... Za nasz rejon się uwzieli...

Opublikowano

Woow taka podwyższa jak zbawienie.... tylko co z tego jak walą somatyki i bakterie ! Jak zobaczą ze z somatyk wychodzisz to bakterie idą w góre... i weź bądź tu madrym... Za nasz rejon się uwzieli... 

a skąd kolego jesteś? 

Opublikowano (edytowane)

Możliwe, że Lubawa daje 7 gr, bo jak szukaliśmy mleczarni to kierownik skupu (pan F.) mówił mi, że zależy im na zwiększeniu liczby dostawców, zwłaszcza w kuj-pom bo już jeżdżą do niektórych w okolicy, ale potrzebują dużo więcej, żeby odejść od kupna przerzutu. U mnie (kuj-pom), ceny są jedne z najniższych w kraju. Mówił nam też, że przy większych ilościach (ponad standardowe progi cennikowe, tzn 50tys i więcej) można liczyć na dodatkową dopłatę.

My jednak wybraliśmy Sierpc od stycznia. Opinia ich dostawców najbardziej mnie przekonuje. Nawet w kryzysie w tym roku płacili najwięcej w okolicy i co by nie mówić to poza Piątnicą jak dla mnie mleczarnia z najstabilniejszą ceną w kraju.

Edytowane przez hodowca9009
Opublikowano

Mlekpol bierze 50 milionów euro kredytu na proszkowni w sumie teraz jest dobry czas bo euro drogie mlekovita buduje bez pożyczki dostało też dofinansowanie z unii

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez tadzio
      Witam. Jak wiadomo, można składać wnioski do ARR wnioski o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej. Czy trzeba dołączyć jakieś załączniki, dokumenty z mleczarni. Bo we wniosku nic takiego nie ma wspomnianego , tylko ilość sztuk?
      Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
    • Przez drewcio
      Witam, orientuje sie ktos coz to za dojarka? (Model, nazwa)

Poszukuje katalogu czesci oraz instrukcji do takiego wynalazku.

• Przez Czyzyk97
      Witam agroforumowiczów ostatnio jest głośno o rejestracji chłodni do mleka.
      Jak dokładnie wygląda sytuacja,macje już zarejestrowane chłodnie? Do kogo/gdzie udać się po poradę/pomoc ?
      Dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam
    • Przez dawid141413
      Wiitam, stoję przed wyborem nowego schładzalnika do mleka i prosiłbym o opinie na temat firmy EUROTANKS
  • Dodaj nową pozycję...
v