Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poziomka  widze ze lubisz sobie donies i chyba jestes przedstawicielem tego najgorszego sortu :)  :D  :D  :D  :D taki  zarcik :)

co do moderatorow oni tu sie do niczego nie nadaja wiec daj sobie spokoj.

wzywam zeby pisac o cenach  u nas wiadomo ze bedzie obnizka ja stawiam ze  do 80 gr litr czyli o 8 gr :(

u ans mialbys ceno 1,13brutto dla ryczaltowca przed obnizka 

To cena w lowiczu czy wieluniu?

Opublikowano

grudziadz lokalnie 3.46bialko 4.1tl litrarz pow 20tys 1.141brutto

Opublikowano

Witam mlekpol 10 gr w dol podobno to nie koniec mysle ze nowy prow i te 10 % wzrostu wykończy nas a znając życie każdy zwiększy 15 i będzie du.. Zimna

Opublikowano (edytowane)

Już jest tragedia na rynku mleka a KOD nie demonstruje dlaczego? haha polskie realia 

Bo nie jest zagrożony stołek żadnego urzędasa.... Ważniejsza jest ochrona komunistów i pochodnych niż rolnika.....

A czy muszą tak straszyć ciągle w agrobiznesie że cena mleka spadnie do 70 gr?

Edytowane przez kris91
Opublikowano

Witam mlekpol 10 gr w dol podobno to nie koniec mysle ze nowy prow i te 10 % wzrostu wykończy nas a znając życie każdy zwiększy 15 i będzie du.. Zimna

A kogo stać na ten nowy prow? Co z tego że ludzie zwiększą produkcję o 15% skoro już nie jeden z nas nie wychodzi na 0. 

Opublikowano

Nuticia krotoszyn -35% za mleko ponad to co się oddało w ubiegłym roku

w ogole czy takie zmiany reguł gry w czasie gry są zgodne z prawem? moze ktoś zainteresowałby się tym bo to powoli staje się straszne

Opublikowano

Mariu12 juz przestań z tymi kredytowcami, tak jedziesz po kazdym kto go brał. Patrz siebie a nie innych, bo nie kazdy co bral kredyt siedzi teraz i boi sie następnego dnia.

Opublikowano

wspolczuje kredytowca pewnie maja juz dobrze w majtkach :(

ja mam 5tys miesiecznie rat a gacie mam czyste ty kolego zalosnie sie powtarzasz od pol roku z tym gnojeniem pewnie tam jakis sasiad idzie osrto a tobie zal dupsko sciska mam i ja na wiosce kilku takich patyrakow co za gierka uleputal jakis chlewik a teraz chodzi i narz4eka tyko i z baniko na roweze 30l mleka wiezie a ja miewam sie dobrze i taki gnuj morze tylko z bolem dupska na moje maszyny popatrzec

Opublikowano

Panowie ale po co komu ubliżać od gnoi ??? wszyscy jesteśmy rolnikami a marju12 widzę ze nikomu nie ubliżył więc po co taki język ??

Napisał to co myśli i ma do tego prawo jak i wy , ale ubliżanie sobie można darować.Kolejna sprawa maszyny to nie wszystko bo po co komu maszyny za kilkaset tysięcy na gospodarstwo które tego nie potrzebuje ??? Też w życiu nie każdy ma równy start bo niektórzy po rodzicach zostaną kilkadziesiąt hektarów albo i kilkaset i też rżną z siebie pana ale to nie jego zasługa , a inny zostanie  kilka czy kilkanaście i też musi na nim pracować. Opłacalność jest większa im jest tych hektarów więcej więc i stać takiego na drogie maszyny ale to nie znaczy ze jest lepszy od tego co ma mniej pieniędzy i hektarów .Szanujmy się bo jesteśmy wszyscy ROLNIKAMI a do tego robimy w tym samym sektorze. A kto nas będzie szanował jeśli sami się nie będziemy szanować ???

Opublikowano
Tak dość z tym bluzganiem bo to tylko świadczy o kulturze danej osoby. Ten co ma kilkanaście hektarów mimo braku korzystania z modernizacji bardzo często trzyma się całkiem nieźle. A ten co wziął dofinansowania bo kryteria tak były sformułowane to nie ma tak naprawdę czym się szczycić bo to nie jest jego praca tylko po prostu łut szczęścia.
  U mnie w okolicy byli gospodarze którzy mieli kilka razy więcej ziemi ode mnie i ledwo przędli. Prawie nic nie produkowali. A teraz nagle porobili się wielkimi panami, ale to nie jest ich zasługa tylko niesprawiedliwych unijnych kryteriów.
cleardot.gif

Opublikowano

Mlekovita za marzec bez zmian .

Potwierdzam, a jeszcze kilka dni temu kilka osób głosiło tutaj tezę o obniżce 10 czy 5 gr także w te plotki to naprawdę szkoda wierzyć...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez tadzio
      Witam. Jak wiadomo, można składać wnioski do ARR wnioski o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej. Czy trzeba dołączyć jakieś załączniki, dokumenty z mleczarni. Bo we wniosku nic takiego nie ma wspomnianego , tylko ilość sztuk?
      Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
    • Przez drewcio
      Witam, orientuje sie ktos coz to za dojarka? (Model, nazwa)

Poszukuje katalogu czesci oraz instrukcji do takiego wynalazku.

• Przez Czyzyk97
      Witam agroforumowiczów ostatnio jest głośno o rejestracji chłodni do mleka.
      Jak dokładnie wygląda sytuacja,macje już zarejestrowane chłodnie? Do kogo/gdzie udać się po poradę/pomoc ?
      Dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam
    • Przez dawid141413
      Wiitam, stoję przed wyborem nowego schładzalnika do mleka i prosiłbym o opinie na temat firmy EUROTANKS
  • Dodaj nową pozycję...
v