Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wróć do szkoły i naucz się zasad interpunkcji zamiast pisać brednie nie na temat.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Najwyższy czas, bo to co się dzieje w branży montażu i serwisu urządzeń chłodniczych woła o pomstę do nieba. Przynajmniej nie będzie już lewych napraw i wypuszczania czynnika w atmosferę.

Opublikowano

Może i tak, ale co poradzisz jak zbiornik się rozszczelni i gaz ucieknie? A  jak  się orientuję to jest większość przypadków awarii, wymiana sprężarki rzadko się zdarza. Problemy z elektroniką nie mają związku z czynnikiem. 

Gość Profil usunięty
Opublikowano

No w sumie też racja.

Opublikowano

A co krzykacz Izdebski ma do niskich cen mleka na całym świecie? Za dużo obór, krów, mleka. Za mało rozsądku. Cykl sie powtarza co 4 lata tyle że teraz dodatkowo susza spowodowała jeszcze niższą opłacalność.

Skup Korczew - obniżka 5 groszy, przy 4tys l wychodzi ok 87gr.

Podobno Łukaszenka pobudował serownię i skupuje mleko z Polski po 93 grosze, sprzedaje ser na Rosję i zarabia 3-4 krotnie.

a rok temu nie było tego i co robil on

Opublikowano

Właśnie tak się dziwiłem trochę,bo zazwyczaj gdy planowana była obniżka to tydzień przed końcem miesiąca były sms a teraz piątek i nie było sms wiec cena na miesiąc luty bynajmniej pozostanie bez zmian.

Opublikowano

Trzeba serwisanta zapytać ile czynnika mieści się w układ. W tygodniu zadzwonię, ale w zbiorniku 1000 l jest raczej mniej niż 3 kg.

Opublikowano

Właśnie tak się dziwiłem trochę,bo zazwyczaj gdy planowana była obniżka to tydzień przed końcem miesiąca były sms a teraz piątek i nie było sms wiec cena na miesiąc luty bynajmniej pozostanie bez zmian.

hehe dobry dowcip

mlekpol potrafił wielokrotnie wysłac info po 1 nastepnego miesiaca o zmianie ceny zarówno w góre jak i w dół

Opublikowano

Trzeba serwisanta zapytać ile czynnika mieści się w układ. W tygodniu zadzwonię, ale w zbiorniku 1000 l jest raczej mniej niż 3 kg.

Rozmawiałem ze znajomym, który serwisuje zbiorniki to w 1060 zbiornik (japy taki jak mój) wchodzi max. 2,5kg czynnika razem z odzyskiem.
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Ja mam starocia alafalaval okrągły, wysoki 1000 l. Upewnię się jeszcze, bo mogą się różnić.

Opublikowano

"Obnizka ceny mleka za msc luty dla dostawcow powyzej 40 tys. l. o 2 gr."
Sms z mlekovity

Opublikowano (edytowane)

koniecznie serwisanta? czy to pisze gdzieś ?/  i ta kara 3 tys, to kto nakładać bedzie agencja / weterynarja w razie kontroli?

Edytowane przez michatek
Opublikowano

W Spomleku obniżka do 10 groszy (najwięcej największym obetną). Ma ona dotyczyć obniżki na progach ilościowych i jednostce tłuszczu. Dodatkowo Spomlek wypowie umowy dostawcom z Polskiego Mleka, od których skupuje ok. 1 000 000 litrów miesięcznie.

Opublikowano

koniecznie serwisanta? czy to pisze gdzieś ?/  i ta kara 3 tys, to kto nakładać bedzie agencja / weterynarja w razie kontroli?

Powinno być na tabliczce na zbiorniku. U mnie w Westfalii 1250l jest 2,1kg.

Opublikowano

Na swoim starociu tabliczki nie znalazłem i nie wszyscy znajdą. A jaki to kłopot zapytać?

Opublikowano

to w maju cena mleka będzie w granicach 90 gr... dla dużych dostawców! :/ Inter Milk 11 tyś 1,06 brutto

Jak się brało coś za darmo to teraz trzeba za darmo oddawać chyba proste.A najlepsze było hasło" tylko wielcy wytrzymają" a małych zmieszać z błotem

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Gaz chłodniczy jest teraz tak drogi ze nikt to sobie od tak nie wypuszcza. Poza tym takie duże zbiorniki i tak serwisuja firmy bo trzeba mieć sprzęt wagę sprężarek zegary itp.

Jesteś pewien? Kilogram R134a kosztuje w hurcie poniżej 20zł, a stacja do odciągania i filtrowania czynnika powyżej 5k zł więc... Osobiście na powiedzmy 20 serwisantów znam jednego, który postępuje z czynnikiem tak jak to powinno się robić.

Opublikowano

Jesteś pewien? Kilogram R134a kosztuje w hurcie poniżej 20zł, a stacja do odciągania i filtrowania czynnika powyżej 5k zł więc... Osobiście na powiedzmy 20 serwisantów znam jednego, który postępuje z czynnikiem tak jak to powinno się robić.

elektrotechniku od 7 boleści to temat o cenach mleka a nie czynnikach,,,,,,,,,,,,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez tadzio
      Witam. Jak wiadomo, można składać wnioski do ARR wnioski o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej. Czy trzeba dołączyć jakieś załączniki, dokumenty z mleczarni. Bo we wniosku nic takiego nie ma wspomnianego , tylko ilość sztuk?
      Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
    • Przez drewcio
      Witam, orientuje sie ktos coz to za dojarka? (Model, nazwa)

Poszukuje katalogu czesci oraz instrukcji do takiego wynalazku.

• Przez Czyzyk97
      Witam agroforumowiczów ostatnio jest głośno o rejestracji chłodni do mleka.
      Jak dokładnie wygląda sytuacja,macje już zarejestrowane chłodnie? Do kogo/gdzie udać się po poradę/pomoc ?
      Dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam
    • Przez dawid141413
      Wiitam, stoję przed wyborem nowego schładzalnika do mleka i prosiłbym o opinie na temat firmy EUROTANKS
  • Dodaj nową pozycję...
v