Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<p>

Już spokój. Takie wyliczanki nikomu nie pomogą. Dziś potrzebny jest nam eksport. Polacy mię zjedzą wszystkiego co wyprodukujemy. Im więcej eksportujemy tym lepiej dla nas. Że strony mlekpolu SM MLEKPOL DRUGĄ NAJWIĘKSZĄ FIRMĄ SPOŻYWCZĄ W POLSCE! Opublikowano: środa, 13, styczeń 2016 10:52 | Drukuj | Email Zaszczytne 2 miejsce spośród 1200 firm spożywczych w Polsce, zajęła spółdzielnia mleczarska MLEKPOL z Grajewa. Zestawienie przygotowała redakcja serwisu PortalSpozywczy.pl i wywiadownia gospodarcza Bisnode. Ranking powstał na podstawie analizy przychodów firm w latach 2014 i 2013. SM MLEKPOL z imponującym wynikiem ponad 3,5 mld zł. przychodu w 2014 r. wysunął się na czoło listy największych firm spożywczych w Polsce. Zestawienie zdominowały firmy sektora przetwórstwa mięsnego, browary i mleczarnie. Ranking 1200 największych firm spożywczych w Polce został opracowany w grudniu 2015 r.

</p>
<p>http://rankingi.wprost.pl/200-najwiekszych-firm   http://www.forummleczarskie.pl/FIRMY/TOP/</p>
Opublikowano

podobno mlekovita planuje kolejne obniżki po 5gr w lutym i marcu. wesoło... a ja pytam kolejny raz gdzie krzykacze co ok rok temu wyprowadzili rolników na pokaz  mody tzn pokaz nowych ciągników i bezsensowny rajd pod warszawę, dziś ceny mleka w dół i co cisza...wieprzowina na dnie asf szaleje i cisza...

Nowa władza coś dopomoże... Już dają 500 na dziecko.

Opublikowano

Panowie a jaka jest sytuacja jak wejdę pod ocenę (bardzo mozliwe) np przyjadą zrobią mi próbę i wyjdzie mi białko 3,5 a w mleczarni wychodzi mi teraz 3,1 to co z tym fantem wyjdzie, dołoży mi mleczarnia czy jak? Jest sens kłócić się z nimi?

Opublikowano

A co mleczarnie obchodzą parametry z oceny. Biorą swoją próbkę i płacą ci za te wyniki jakie im wyszły. Jak się nie zgadzają z wynikami z oceny to raczej nic z tym nie zrobisz. 

Opublikowano

A mam pytanie tylko trochę nie na temat chce zakupić wagę do gospodarstwa i czy taka jak w linku nadaje się? Jest ona podwieszana.

allegro.pl/waga-uchylna-do-zywca-lub-bydla-i5950505088.html#thumb/8
Sory ze nie w temacie

Opublikowano

A prosze bardzo  PPHU "Morpol" Sp.j. Morawscy ogólnie to planujemy odejść od nich tylko gdzie bo w naszej okolicy to jedynie Sierpc i ewentualnie Łowicz. Okolice Lipna-Włocławka.

Opublikowano

Kolego Jarkoo skąd jesteś? Bo to również moje okolice ;-) przeniosłem się do sierpca od listopada, jak na razie nie narzekam, trzeba pilnować somatyki. Za grudzień wyszło po 1, zq 7 tys litrów z premia noworoczna 4 grosze, w listopadzie i październiku premia 12 gr była. Każdy chciałby do sierpca tylko ze Sierpc podobno już nie przyjmuje nowych dostawców ponieważ i tak mają za dużo mleka.

Opublikowano

Witam Ciebie loik92 także chce do Sierpca ale słyszałem ze juz nie biora został Łowicz bo Lipno czy Kesem Włocławek to lipa. A jestem z gminy Wielgie :)

Opublikowano (edytowane)

Jak to gdzie krzykacze ; nie mają czasu bo siedzą w sejmie,senacie i w rządze

podobno mlekovita planuje kolejne obniżki po 5gr w lutym i marcu. wesoło... a ja pytam kolejny raz gdzie krzykacze co ok rok temu wyprowadzili rolników na pokaz mody tzn pokaz nowych ciągników i bezsensowny rajd pod warszawę, dziś ceny mleka w dół i co cisza...wieprzowina na dnie asf szaleje i cisza...

Edytowane przez robert1226
Opublikowano

Mlekovita oddział Sanok tł. 5,03 bi. 3,54 cena 1.01 netto!!! mleka co prawda tylko niecałe 3 tysiące litrów bo zdecydowana wiekszość kórw zasuszona ale cena i tak porażka. Mówiło sie o obniżce 5 gr a mi to wygląda na obniżkę 10gr...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez tadzio
      Witam. Jak wiadomo, można składać wnioski do ARR wnioski o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej. Czy trzeba dołączyć jakieś załączniki, dokumenty z mleczarni. Bo we wniosku nic takiego nie ma wspomnianego , tylko ilość sztuk?
      Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
    • Przez drewcio
      Witam, orientuje sie ktos coz to za dojarka? (Model, nazwa)

Poszukuje katalogu czesci oraz instrukcji do takiego wynalazku.

• Przez Czyzyk97
      Witam agroforumowiczów ostatnio jest głośno o rejestracji chłodni do mleka.
      Jak dokładnie wygląda sytuacja,macje już zarejestrowane chłodnie? Do kogo/gdzie udać się po poradę/pomoc ?
      Dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam
    • Przez dawid141413
      Wiitam, stoję przed wyborem nowego schładzalnika do mleka i prosiłbym o opinie na temat firmy EUROTANKS
  • Dodaj nową pozycję...
v