Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To i tak drogo im wyszło jak za stół paszowy zapłacili 2 tys. za stanowisko

Opublikowano

złodzieje z mlekovity jak w grudniu mleczarnie dawały premie świateczna to siedzieli cicho ,ale do obniżek to pierwsi,mleko po 1zł z groszami a sianokiszonka po 250 normalnie jak w wariatkowie ,

Opublikowano (edytowane)

Dokladnie w mlekovicie obnizka o 5gr i dodatkowo jesli dostarczasz powyzej 50tys. miesiecznie 2gr. Za cos trzeba dokonczyc proszkownie za 430mln zlotych bez brania kredytu. Powinni chociasz w udzialach jakos to zrekompensowac a tak ani kasy ani udzialow. Radnym naleza sie podziekowania ze jak zwykle nic dla nas nie zalatwili a namewno mozna bylo choc te udzialy

Edytowane przez Gość
Opublikowano

w mlekpolu na razie cicho. Jak coś to na początku lutego przyślą sms-a  . Ale mleka mają bardzo dużo bo z Zambrowa do Mrągowa i Radomia worzą wiec wszystko jest możliwe.

Trzeba być dobrej myśli przecież to się wreszcie skończy

Opublikowano

Zobaczymy ile wyjdzie. Tłuszcz skoczył o 0,16% białko spadło o 0,02%,.to może tylko 3 grosze obniżki wyjdzie.

Opublikowano

Skąd wiesz? jeszcze nie było cennika. Hochland namawia na produkcje ekologicznego mleka... nie wiesz ile planują za nie zapłacić?

Rada była wczoraj, co do tego ekolicznego to nie wiem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
    • Przez pawel372
      Witam
      Nie mam pojecia w jakim dziale to napisac  wiec prosze na mnie nie bluzgac. Potrzbuje tabele pomiaru mleka do JAPY 1060 l  ale jesli macie inne o tej pojemnosci tez mozecie podeslac  moze bedzie pasowac. Wiem ze moge sam lac i sprawdzac ilosc litrow lecz chcialbym miec rozpiske oryginalna.Wstaw inne multimedia
      Licze na pomoc bo jest bo bardzo potrzebna ilosc mleka ciagle mi sie nie zgadza
  • Dodaj nową pozycję...
v