Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

W niedziele w pińczowie na giełdzie tylko 2 auta z ziemniakiem i po 6 od ręki sprzedali goscie.

Dziś w biedronce widziałem ziemniak 1,33zł/kg polski, pochodzenie Amplus. Holenderski ponad 2zł

Opublikowano

az musiałem sie zalogowac bo nie mogę. nie no szał po prostu  ze po 6 zł sprzedali i jeszcze było tylko 2, ręce opadają, to już można się spodziewać co bedzie z młodym i na jesień po 3 zł . Chyba za dużo bo co wy bedziecie z pieniędzmi robić??

Opublikowano

ano co zrobić, co prawda nie były one jakieś wybitnie ładne bo takie bardziej w typie sadzeniaka ale plusem jest to że było tylko dwóch, według mnie dobry znak :)

a na jesieni może być różnie, rok pokaże. Ale jak będzie urodzaj to każdy będzie dziękował handlarzowi jak mu da 3 zł, i jeszcze się podziękuje.

Ziemniak młody z importu 3zł/kg

on taki młody jak ze mnie baletnica. Płuczka + szczotkarka z płynem i heja, i wychodzi młody. Zeby tylko gładką skórkę miał

Opublikowano

Chłopy niema co wierzyć prorokom jak w tym roku że cena będzie kosmiczna już na Boże narodzenie bo gów..z tego wyszło jak zwykle! Trzeba sprzedawać cały czas, może coś na umowę, coś zostawić na później i liczyć cenę z całego sezonu! Ja we wrześniu sprzedawałem po 57gr netto luzem ,koło Sylwestra po 60 gr potem 50gr a teraz reszte po 55gr! Oby w tym sezonie było tyle to jest git! A prawda jest taka że jak mówią trzymaj to sprzedawaj a jak że sprzedawaj to trzymaj:-)

Opublikowano

Cena nie jest zależna od nas tylko od pogody jak będzie ładna pogoda w tym roku to nie ma co liczyć na wyższą cenę jak 3 zł, jak będą jakieś anomalia to może cena będzie po 5 zł. Bo ziemniaka w tym roku będą dowalone ogromne ilości.

Opublikowano (edytowane)

Giełda skalbmierz(pow. kazimierski) dziś 8.5zł żólty i 11 czerwony.

Z żółtym 2 gości i z czerwonym 3 ale to po 500kg maks na każdym aucie.

Sadzeniaka sporo cena 7-8zł za worek

Edytowane przez Tomekp997
Opublikowano

giełda pińczów w niedziele ruch za ziemniakiem  jak za komuny :) towaru nie było to kupowali sadzeniaki od handlarza do jedzenia. handlarz z sieradza był.

Komu udało się kupić ziemniaki to 10zł trzeba było zapłacic

Opublikowano

giełda pińczów w niedziele ruch za ziemniakiem  jak za komuny :) towaru nie było to kupowali sadzeniaki od handlarza do jedzenia. handlarz z sieradza był.

Komu udało się kupić ziemniaki to 10zł trzeba było zapłacic

kolego nie orientujesz się kto by chciał kupić ładnego denara w tych okolicach ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez farmer1111
      Poszukuje ziemniaków paszowych  lubelskie
    • Przez Szydre
      Witam! 
      Nie wiem czy w dobrym dziale piszę to pytanie. Macie jakieś sposoby na przetrzymywanie ugotowanych ziemniaków dla świń? Mam 4 świnie i ugotowałem dla nich parnik ziemniaków, jak je przetrzymywać żeby nie skisły? Zostawiłem je w skrzynce wystudzone w ciemnym, chłodnym garażu. 
    • Przez warchest
      witam sprzedam obsypnik do ziemniakow 3 rzedowy stan dobry lokalizacja powiat płocki , nr tel 728 381 453 lub 728 563 090 

• Przez MarcinSp10
      Potrzebuje od specjalistow rady na temat ziemniakow czym najlepiej spryskac ziemniaki od chwastow zawsze przed wschodami dawalem roundupem ale potem i tak zarastaly. Polecono mi na nastepny rok spryskac Srodkiem titus 25wg tydzien po posadzeniu . Czy warto tym pryskac??
    • Przez topfarmer
      Cześć
      Mam problem z moim kombajnem grimme lk650 i nie wiem jak go rozwiązać.
      Podczas kopania ziemniaków i przejechaniu dosłownie kilku metrów pod plastikową rolkę podchodzi kamień ( około 3 cm) i blokuje całą taśmę boczną podajnikową. Sprawdzałem w katalogu wszytko jest na swoim miejscu , rolki praktycznie nowe. W załączniku przesyłam zdjęcia.
      Czy ktoś z posiadaczy tego modelu spotkał się z takim problemem?
      Dodam że ogólnie w tamtym miejscu gromadzi się bardzo dużo łęcin, ziemi itp. Czy jest to normalne?

• Dodaj nową pozycję...
v