Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

giełda skalbmierz 12-13zł zółty 15 czerwony

rybitwy z tego co słyszałem to różowy do 17 dochodzi

jutro dam znać ile w pinczowie.

A mówiłem że ja tam jeszcze wierzę w to że ziemniak złapie cene :P

Nawet gdyby podskoczyła kilka oczek  co z tego zaraz zaczynie się młody ziemniak i skup starego ziemniaka  spadnie o 90% ale życzę powodzenia w sprzedaży w jak najlepszych cenach;]

Opublikowano

Tak myślę ze jest ok 5 tygodni na dobrą sprzedaż starych :) młode mogą być ale co z tego jak one tylko na obiadek i nic więcej a ludzie chcą jeść np. Frytki może ktoś powie ze to Głupie no ale wiem po tych ludziach co u mnie  kupują ziemniaki  no i wydaje mi się ze nie bd szybko taniały (młode)  :)  tak jak u mnie w okolicy Gościu miał i mu zmarzła plantacja więc już do tyłu a nie tylko on w plecy 

Opublikowano

na Wrocku był jeden to miał 5 worków ( 15 kg ) a na lokalnym sprzedała może ok 15 kg  jak na razie dla Kowalskiego za drogo  , a stare od  1- 2 zł na lokalnym rynku zbyt ok  500 kg  (słaba pogoda ) 

Opublikowano

Panowie z azotowych co najlepsze Bo nie sypalem jeszcze? Mysle mocznik posypac ok 300kg/ha

ja to daje ogólnie około 250 w czystym składniku ale tylko na te co na sprzedaż bo w tych cenach to muszą być wysokie plony by się opłacało uptawiac a klient u mnie ma możliwość wybory tylko że te nisko nawożone kosztują dwa razy drożej

Opublikowano

Nie od dziś wiadomo, że osoby, które mają certyfikat z tyłu za domem mają kawałek ekologicznego ziemniaka żeby ten certyfikat zdobyć, a towar kupują od innego rolnika i sprzedają z papierkiem, ale wróćmy do tego nisko nawożonego ziemniaka. Przykładowo sprzedajesz po 0,50gr, a nisko nawożone po 1zł ? B)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Darozioom
      Witam uprawiał ktoś z was odmiany Red Anna albo Red Sonia? Co sądzicie o tych odmianach? Warto w nie zainwestować?
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Dominik1987
      Jaka odmianę ziemniaków polecicie na uprawę woj świętokrzyskie? 
    • Przez Pawek21
      Witam chciał bym się dowiedzieć jak wygląda opłacalność produkcji ziemniaka skrobiowego wiedząc że w skupie płacą 1zl za kg skrobi
    • Przez MICH4Ł
      Witam. 
      Interesuje się rolnictwem i pracą na roli. Mam okazje uprawiać 3 ha i za bardzo nie wiem jak się za to zabrać a bardzo bym chciał to robić. Mam do wyboru uprawę ziemniaków albo zboża czy mógłby mi ktoś napisać co by było lepsze (opłacalniejsze) wiem ,że w dzisiejszych czasach trudno jest gospodarzyć ale bardzo proszę o odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...
v